Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın germe ameliyatı, karın estetiği ya da karın germe operasyonu ismi ile de bilinir. Bu işlemde karın bölgesinde bulunan fazla yağ dokularının çıkarılması işleminin ardından cilt gerdirilerek daha sıkı bir karın profili elde edilmiş olur. Zayıflamış karın kaslarını geri yüklemek ve düz bir karın bölgesi oluşturmak adına gerçekleştirilen cerrahi operasyonlardır.

Karın bölgesinde bulunan cilt ve kas yapısı çeşitli sebeplerle zaman içerisinde deforme olabilir. Sürekli kilo alıp verme, hamilelik, kalıtımsal nedenler, yaşlanma, geçirilen ameliyatlardan sonra karın bölgesinde bağ ve doku gevşekliği durumları söz konusu olabilir. Kişilerin düzenli bir spor hayatının olması ve sağlıklı beslenme prosedürlerine uygun bir yaşam sürmeleri halinde de gevşek ve sarkmış karın bölgesi durumları söz konusu olabilir. Karın germe operasyonu sayesinde çatlamış, gevşek karın derisinin düzeltilmesine yönelik çalışmalar yapılır. İç karın kaslarının sağlamlaştırılması ile düz ve gergin bir kas görüntüsü elde edilmiş olur. Bu sayede vücut hatlarının da düzeltilmesi sağlanır.

Karın Germe Aşamaları Nelerdir?

Karın germe ameliyatı kişilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak mini karın germe veya tam karın germe ameliyatı seçenekleri ile gerçekleştirilebilir. Hangi ameliyat prosedürünün uygun olduğuna doktorun yapmış olduğu muayenelere göre karar verilir. Karın germe ameliyatı aşamaları her iki karın germe ameliyatında da benzer adımlara sahiptir.

Anestezi Adımı

Karın germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatlar arasında yer alır. İntravenöz sedasyon ya da genel anestezi seçeneklerinden biri tercih edilir. Bu aşamada doktorlar hastaları için en iyi seçenekleri önereceklerdir.

Kesi Adımı

Tam bir karın kıvrımı için kasık çizgisi ve göbek düğmesi arasında yatay yönlendirilen bir kesi gerekir. Kesi şekli ve uzunluğu fazla deri miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Karın derisi kaldırılarak altta bulunan karın kaslarının onarımı ile ilgili çalışmalar yapılır. Üst karın bölgesinde bulunan fazla derinin çıkarılması için göbek bölgesinde ikinci bir kesi durumu söz konusu olabilir. Üst karın derisinin aşağı doğru çekilmesi işlemi gerçekleştirilir. Fazla derinin kesilmesi işlemi uygulanarak kalan deri ile beraber dikim işlemi yapılır. Mini karın germe ameliyatı işleminde göbek deliğinin yeri ile ilgili herhangi bir uygulama yapılmaz. Tam karın germe ameliyatı işleminde ise göbek deliği için yeni açıklık açma işlemi gerçekleştirilir. Göbek deliği yüzeye doğru açılarak yerine dikilme işlemleri yapılır.

Kesilerin Kapatılması

Ameliyatın son adımında kesiler; cilt yapıştırıcıları, dikişler, klipsler ya da bantlar ile kapatılır.

Karın Germe Çeşitleri Nelerdir?

Mini Karın Germe

Mini karın germe ameliyatı, tam karın germe ameliyatı ile karşılaştırıldığında daha sınırlı bir bölgede gerçekleştirilir. Uygulama adımları iki tür için de aynı şekilde gerçekleştirilir. Mini karın germe ameliyatı göbek kesesi olarak da adlandırılan alt karın bölgesinde küçük çıkıntılı alanlarda gerçekleştirilir. Alt karın bölgesinde gerçekleştirilen bu operasyonda açılacak kesi hacmi tam karın germe ameliyatına göre çok daha kısadır. Bu alan göbek deliği altında kalması nedeniyle mini karın germe ameliyatında göbek deliğinin tekrardan konumlandırılması işlemi söz konusu olmaz. Ameliyat 1-2 saat gibi kısa sürede gerçekleştirilir. Bunun yanında bir hafta gibi kısa bir sürede de iyileşme görülür.

Tam Karın Germe

Tam karın germe ameliyatı tam karın bölgesinde gerçekleştirilen ameliyat türüdür. Bu ameliyatta alt ve üst karın bölgesi üzerinde hedefli çalışma yapılır. Bu işlem ortalama olarak 2-3 saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilir. Tam karın germe ameliyatında karın içinde bulunan kasların sıkılaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılır. Fazla deri ve yağ dokularının çıkarılması işlemi gerçekleştirilir. Karın bölgesinde şekillendirme adına çalışmalar yapılır. Bu aşamada karın düzleştirme yapılırken bel oyuntusu ile ilgili çalışmalar da gerçekleştirilir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesinde Yapılması Gerekenler

Karın germe ameliyatı öncesi diğer cerrahi uygulamalarda olduğu gibi dikkat gerektiren bir dizi tedbirlerin alınması gerekir. Karın germe ameliyatından önce kanama ve ödeme neden olacak gıda ile ilaçların sonlandırılması adına çalışmalar yapılmalıdır. Bunun yanında alkol ve sigara tüketiminin de ameliyat öncesi dönemde ameliyat sürecine sonrasında ise iyileşme sürecine olumsuz etkileri bulunur. Doktorun belirlediği tarih aralığında bu alışkanlıklardan uzak durulması önemlidir.

Karın germe ameliyatından önce dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kişilerin bu alanı güneş ışınlarından korumasıdır. Deride meydana gelen renk değişimi durumları ameliyatın işleyişini olumsuz yönde etkiler. Bunun yanında estetik açıdan deride renk dalgalanmalarına sebebiyet verebilir. Karın germe ameliyatından önce kilonun son muayeneden sonra sabit kalmasına dikkat etmek önemli bir konudur. Ağrı diyetler ile aşırı yemek yeme durumlarından kaçınmak gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Karın germe ameliyatı sonrası karın kesisi ve göbek deliği bölgesinin cerrahi pansumanlar ile kapatılması gerekir. Olası bir kan toplama durumunun önüne geçilmesi açısından bu alana dren yerleştirilir. Kişiler ameliyattan sonra dinlenmek için hastane odasına alınacaktır. Karın germe ameliyatından sonra kişiler 1-2 gün hastanede kalabilirler.

Ameliyattan sonra takip eden günlerde hafif ağrı ve cerrahi bölgede şişlik durumları söz konusu olabilir. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi karın germe ameliyatından sonra da kişilerin antibiyotik kullanması gerekir. Karın germe ameliyatından sonra genellikle eğik pozisyonda yürüyüş başlatılır. Karın kaslarını germemek ve karın bölgesindeki baskının azaltılması için bu durum önemlidir. Günden güne kademeli bir şekilde kişiler dik yürüyüş pozisyonuna geçebilirler.

İlgili alanda sıvı birikiminin engellenmesi ve iyileşme sürecinde karın desteğinin sağlanması açısında 6 hafta boyunca korse giyilmesi önemli bir konudur. Karın germe ameliyatından sonra ilk haftalarda yatak istirahati önemlidir. Sonrasında kişiler günlük işlerine yapabilecek duruma gelebilirler. İş ve sosyal hayat döngü süresi 2-3 hafta gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebilir. 1-3 hafta arasında hastalar rutin doktor kontrollerine giderler. Bu tarihler arasında dikişlerin alınması işlemleri de tamamlanır. Bu sürede kişiler araba kullanmaktan, çalışmaktan, egzersiz yapmaktan, alkol ve sigara tüketiminden kaçınmalıdır. Şişliğin azaltılması ve vücudun iyileşme yoluyla yeni şeklinin korunması amacıyla korse sürekli olarak giyilmelidir. Hastalar uyanık ya da uykuda olsalar da yarı yaslanmış bel destekli pozisyonda dinlenmeleri gerekir. Zaman zaman yürümek ve yavaş artan aktiviteler dolaşıma yardımcı olması bakımından önemlidir.

3. haftadan sonra kişiler normal yaşamlarına dönseler de düzenli egzersizler ve aktiviteler için 6. Haftadan sonrasının beklenilmesi önemli bir konudur. 6. Haftadan sonra başlanacak egzersizler hafif olacak şekilde planlanmalıdır. Vücut tamamen iyileşene kadar kişilerin karın egzersizlerinden kaçınması önemli bir konudur. 6 ile 12. Hafta aralığında vücudun tamamen iyileşmesi sağlanır. Fakat ameliyatın nihai sonuçlarının alınması adına bir süre daha beklemek önemlidir. Karın germe ameliyatından sonra kesi yerindeki yara izleri 1 yılın sonunda düz ve soluk bir görünüme kavuşur. Estetik bakımdan sıkıntıya neden olmayacak şekilde iyileşme görülür.

Türkiye’de Karın Germe Ameliyatı

Yurt dışından gelenler Türkiye’de karın germe ameliyatının uygun fiyatlı olması nedeniyle bu ameliyatı burada yaptırmayı tercih ederler. Bunun yanında Türkiye’deki doktorlar uzmandır ve klinikler de son derece donanımlıdır. Türkiye’de karın germe ameliyatı için bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık