Saç Ekim İşlemi Nedir?

Saç Ekim İşlemi Nedir?


Saç ekim işlemi, saç foliküllerini donör bir alandan kafa derisinin saçsız ya da seyrelmiş bir bölgesine taşıyan tıbbi bir prosedür olarak bilinir. Sağlıklı saç foliküllerini, saçın büyümekte olduğu kafa derisinde olan bölgelerden çıkararak ve bunları ise kafa derisinin saçların seyrelmiş olduğu ya da kelleşmiş olduğu bölgelere ekerek çalışır. Ekilmiş olan saçlar; normal saç dökülme sürecinden etkilenmediğinden dolayı ekilen alanda potansiyel olarak kalıcı olarak kalabilmektedir. Saç ekim işlemi, saç dökülmesine doğal ve bir o kadar da kalıcı görünümlü bir çözüm imkânı sunmaktadır.


Saç Ekim İşlemi Sonuçları Doğal Bir Görünümde Olur mu?


Evet, saç ekim işlemi sonuçları tamamen doğal görünümlü şekilde olmaktadır. Bunun sebebi, prosedürün donör alanlarından mevcut saç köklerinin transferini ve saçsızlık ya da seyrelmenin olduğu bölgelere ekilmesini içermesinden kaynaklıdır. Sonuçlar kendi saçınız gibi göründüğü ve aynı zamanda hissettirdiğinden dolayı tamamen doğal görünürler. Doğal görünümlü sonuçlar için, işlemin farklı tekniklerini bilen ve doğru aletlere sahip, alanında yetenekli ve deneyimli bir cerrah tarafından uygulanması gerekir. Düzgün yapıldığında, sonuç orijinal saç stilinizden ayırt edilemez şekilde olacaktır.


Saç Ekim İşlemi Sonuçları Kalıcı mı?


Evet, saç ekim işlemi sonuçları tamamen kalıcı olmaktadır. Saç kökleri donör bölgeden toplandıklarından dolayı normal saç dökülme sürecinden hiçbir şekilde etkilenmezler. Kısacası ömür boyu ekilen bölgede kalabilirler. Fakat, kişiye ve saç dökülmesinin derecesine bağlı olacak şekilde birden fazla ameliyat gerekebilir. Aynı zamanda, her ne kadar nadiren de olsa bazı kişilerde donör bölgede saç dökülmesi meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı, saç ekiminin faydalarını ve de risklerini önceden nitelikli bir sağlık uzmanı ile görüşmek son derece önemlidir.


Saç Ekim İşlemi için Uygun Adaylar Kimlerdir?


Saç ekim işlemi, genellikle erkek tipi kellik yaşayan kişiler için uygun olmaktadır. Saç ekim işlemi için ideal aday, donör saç köklerinin alındığı yer olduğundan dolayı hala kendi saçlarının bir kısmı kalmış olan kişilerdir. Aynı zamanda saç ekim işlemi için iyi bir aday, işlemin sonuçları hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır. Çünkü, saç ekim işlemi pigmenti beyaz saçlara geri döndüremez ve bunun yanında daha öncesinde oluşmayan yeni saç köklerini de oluşturamaz.


Saç Ekim Tedavisi İçin En Uygun Yaş Nedir?


Saç ekim işlemi her yaşta uygulanabilir. Fakat, tedavi için en uygun yaş aralığı genellikle saç dökülme hızının yavaşlamış olduğu 25 ile 45 yaş arasıdır. 25 yaşın altındaki kişilerde saç dökülmesinin öngörülemezliği ve hızlı ilerlemesi sebebinden dolayı daha genç kişilere, beklemeleri önerilebilir. Kişilerin saç ekim tedavisine başlamadan önce saç dökülmesinin sabitlenmesini beklemesi de büyük bir önem taşımaktadır. Bu, doktorun en verimli ve de etkili tedavi planını belirlemesine yardımcı olur.


Saç Ekim İşlemi Ne Kadar Sürer?


Saç ekim işleminin süresi, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne ve ekilecek foliküler ünite sayısına bağlı olacak şekilde değişiklik gösterebilmektedir. Çoğunluk olarak konuşulduğunda, daha küçük tedaviler yalnızca birkaç saat sürerken, daha büyük tedavilerin tüm prosedürün tamamlanması 8 ya da 9 saate kadar çıkabilir. Saç ekimi prosedürünün süresi, tedaviye başlamadan önce cerrah ile kesinlikle tartışılmalıdır, bu sayede programınızı buna göre planlayabilirsiniz.


Saç Ekim İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekilenler


Saç ekimi işleminden sonra, sonuçların mümkün olduğunca uzun süre kalıcı olması için cerrahın verdiği talimatlara uyulması oldukça gerekli ve de önemlidir. Ayrıca, düzenli şampuanlama ve sigaradan uzak durma yoluyla iyi saç derisi hijyeni uygulamak da aynı derecede büyük bir önem taşımaktadır. Ekilen saçınızın bakımı ile ilgili herhangi bir endişeniz ya da sorunuz varsa, en iyi tavsiye ve destek için nakil cerrahıyla konuşmanız önemlidir.


2023 Saç Ekim İşlemi Fiyatları 


Bir saç ekim ameliyatı maliyeti; saç dökülmesinin derecesi, tedavinin türü ve istenen sonuçlar gibi pek çok farklı faktöre bağlı olarak önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Gereken greft sayısı da fiyatı etkileyici yöndedir. Çünkü, daha fazla greft daha fazla paraya mal olacaktır. Bireysel saç ekim işlem maliyeti hakkında daha iyi bir fikir sahibi olabilmek için saç ekimi fiyatlarını doktorunuzla görüşmek en iyisi ve doğrusu olacaktır.
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık