Diş İmplantı Nedir?

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, eksik olan dişlerin tedavisini gerçekleştirir. Dişler ne yazık ki zamanla hasar görebilir. Genetik faktörler, dişlere yetersiz bakım yapılması ve kişinin genel sağlık durumu dişlerin erken dökülmesine neden olabilir. Bu durumda diş implantı kullanılan en sağlam ve iyi tedavilerdir. Eksik dişler estetik açıdan kötü görüneceği gibi kişinin yemek yemesini ve konuşmasını da zorlaştırır. Bu nedenle en kısa sürede gerekli tedaviyi yaptırmalı ve sağlam dişlere kavuşmalıdır.

Diş İmplantları Neleri Tedavi Eder?

Diş implantı yukarıda bahsettiğimiz gibi eksik olan dişlerin tedavisini gerçekleştirir. Hastanın dişi tedavi edilemeyecek kadar kötüyse mecbur çekilir. Eksilen dişlerin de bir şekilde tamamlanması gerekir. İmplant, her ne kadar pahalı bir tedavi olsa da kalıcı ve sağlamdır. Kişinin orijinal dişlerine en yakın olan diştir ve çevre dişlerin de daha sağlam olmasını sağlar.

İmplant dediğimiz şey damağa dental vida yerleştirilmesi ile oluşur. Vidanın üstüne porselen diş takılır ve bu sayede hasta sapasağlam dişlere sahip olur. Endişe edecek bir durum yoktur çünkü alanında uzman doktor tarafından tedavi gerçekleştirilirse hiçbir acı hissetmezsiniz.

Diş İmplantı Kimlere Uygulanır?

18 yaşını doldurmuş olan kişilere implant diş takılabilir. Kişinin kemik yapısı sağlamsa eğer bu tedaviyi gerçekleştirebilir. Çünkü vida damağa yerleştirildiği için kişinin sağlam kemiklere sahip olması olmazsa olmaz kriterdir. Eğer hasta yeterli kemiğe sahip değilse kemik grefti gerekebilir. Bu da tedavinin uzamasına neden olur. Fakat Türkiye’de implant tedavisi uygulayan klinikler ile görüşerek tedaviye uygun olup olmadığınızı anlayabilirsiniz.

Diş İmplant İyileşme Süreci

Diş implant iyileşme süreci ortalama 6 aydır. Bu tedavinin ardından özel bir bakıma gerek duyulmaz. Hasta günlük diş bakımını gerçekleştirse yeterlidir. Tedaviden hemen sonra sıcak ve soğuk gıdalar tüketmemek, sigara ve alkol kullanımına ara vermek, fazla şekerli ve asitli gıda tüketmemek dişlerin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Siz de bu kriterlere dikkat ederek implant diş tedavisini atlatabilirsiniz.

Türkiye’de Diş implant Tedavisi

Türkiye’de diş implant tedavisi son derece başarılı sonuçlar verir. Çünkü hekimler hem alanında uzmandır hem de klinikler de son derece donanımlıdır. Fiyatlar da oldukça uygundur. Tek bir diş implantı yaklaşık 200 Euro değerindedir. Yine de tam bilgi için bizimle görüşerek kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık