Brezilya Popo Estetiği Neden Uygulanır?

Brezilya Popo Estetiği Neden Uygulanır?

 

Brezilya popo estetiği günümüzde giderek popüler olan estetik işlemlerinden biridir. Bu işlemde temel olarak aynı hastalardan alının otolog yağ kullanımı ile kalçanın hacim ve şekillerinde artışın modellenmesinden yapılır. Yağ bir bölgeden alınarak daha fazla hacim istenen bölgeyi doldurur. Popo düzeltmede sunmuş olduğu çifte avantajlar sebebiyle Brezilya popo estetiği sıklıkla tercih edilir.

Normal silikon protezler sentetik malzemelerin kullanılmaması avantajının yanında yara izine neden olmadan ya da hastalarda pratik bir şekilde tahriş edilmeden gerçekleştirilir.

Brezilya Popo Estetiği Kimler Yaptırabilir?

Bu işlem özellikleri kıvrımları düşük, karın, kol ve bacak bölgelerinde yağ birikimi olan ve kalça hacmi daha düşük olan kadınlara önerilen bir tekniktir. Brezilya poposu bunun yanında yağ miktarının yetersiz olduğu ya da hastaların ihtiyacına daha uygun olan durumlarda yağ ve protezlerin birleştirilmesi istenen hacimlere ulaşmak için gerçekleştirilir.

Brezilya Popo Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

Brezilya popo estetiğinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Bu işlem yaklaşık iki saat sürer. Tedavi gerçekleştirilen alana bağlı olarak sedasyon veya lokal anestezi ile gerçekleştirilebilir. Öncelikle donör bölgeden yağ almak için liposuction yapılır. Yağların alınmasından sonra alıcı bölgede küçük bir kesi ile yağlar enjekte edilir. Müdahaleden sonra ilk ay aşılanan yağların %30 ile %50 arası kaybedilir. Fakat geri kalanı bölgede kalarak doğal bir görünüm oluşturur. Hastalar önemli bir kilo değişikliği yaşamazsa bu işlem kalıcı olur.

Donör bölge olarak çoğunlukla karın ve sırt bölgeleri tercih edilir. Bu işlemde bel daraltıldığı için daha kadınsı bir görünüm elde edilmiş olur.

Brezilya Popo Estetiği Sonrası İyileşme Dönemi

Brezilya popo estetiği sonrası postoperatif dönem son derece hızlıdır. Fakat işlemden sonra yaklaşık bir ay kadar kompresyon giysisi giymek gerekir. Bu süre zarfında hastaların mümkün oldukça az eğilmesi ve oturması önerilir. Lenfatik drenaj ve masaj işlemleri üst düzey sonuç almak açısından önemlidir. Hastalar bu işlemden sonra yaklaşık 15 gün içerisinde günlük aktivitelerine dönebilirler.

Brezilya popo kaldırma, estetik cerrahide sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu işlemde body jet ve acualipo işleminin önemi de göz ardı edilmemelidir. Basınçlı su liposuction işlemi gerçekleştirildiğinde yağ almanın vermiş olduğu zarar çok daha az olacaktır. Bu da işlemin kalitesini arttırır.

Brezilya Poposu Estetiği Faydaları Nelerdir?

Popo dikleştirme, yağ greftleri, protezler, dermo yağ fleplri yerleştirilerek ya da deri ve yağın rezeke edilmesi ve yalnızca alt gluteal kıvrım seviyesinde iz bırakılması işlemi ile yapılabilir. Bu işlemin en önemli faydası kişilerin dolgun kalçalara sahip olmasıdır.

Popodaki oluğun işaretlenmesi ve o bölgede fazla deri ile yağın alınması için tasarlanan bir operasyondur. Bağımsız bir şekilde ya da uyluk iç kısmının çıkarılması, liposculpture ya da protez implantasyonu ile kombine şekilde yapılabilir.

Daha çok hacim verilmek istendiğinde silikon protez implant ve popo büyütme ameliyatı gerçekleştirilebilir. Büyüklüğüne bağlı olarak lokal ya da epidural anestezi altında gerçekleştirilebilir. İşlemden sonra 15 gün boyunca yumuşak elastik kompresyon giysisi kullanılmalıdır.

Popo iki farklı yöntem ile büyütülebilir. Gluteus maksimus kası altında, gluteus üzerinde ya da iki kalça arasında bir tarafta gizli bir kesi açılarak silikon protez kullanımı ile büyüme işlemi gerçekleştirilir. Bu müdahale genel ya da epidural anestezi ile gerçekleştirilebilir. Bu işlemden sonra hastaların bir gece hastanede kalması gerekebilir. Hastaların morfolojilerine, cinsiyetlerine göre doğal sonuç sağlamak adına anatomik ya da yuvarlak şekilli protezler kullanılabilir.

Brezilya Popo Büyütme Kalıcılığı Ne Kadardır?

Brezilya popo büyütme kalıcılığı uzun yıllar sürer. Göğüs implantlarından farklı olarak, kalça protezleri silikon jelde daha yüksek derecede yapışkanlığa sahiptir. Fakat bütünlüğün sağlanması açısından rutin kontrollerin gerçekleştirilmesi de önemlidir.

Bunun yanında büyütmeyi gerçekleştirmek adına yağ greftleri kullanımı da mümkündür. Bu durumda hastaların silüetine en çok fayda sağlayan bölgelerden yağ alma işlemleri gerçekleştirilir. Hazırlık işleminden sonra konturlar en çok değişen bölgelere enjekte edilir. Bu sayede çöküntü meydana gelmesi engellenir. Bu teknik sayesinde yalnızca popoya değil vücudun tüm kontürüne fayda sağlanır. Sentetik malzeme kullanılmadığı için uzun süre revizyonlara gerek kalmaz.

Protez kullanımında riskler meme protezlerine göre çok daha azdır. Protezlerin kapsüllenmesi, protezin yerinden çıkması, seroma gibi riskler meydana gelebilir. Yağ greftlerinde ise yalnızca doku greftinin iyi olması gerekir.

Brezilya Tekniği ile Popo Kaldırma Neden Tercih Edilmelidir?

Brezilya tekniği ile popo kaldırma uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bir yöntemdir. Bu işlemde kullanılan gluteal protez sayısı meme protezleri ile karşılaştırıldığında oldukça azdır. Bu nedenle günümüzde yağ grefti kullanımı çok daha popülerdir. Tüm durumlarda sonuçlar hem çok doğal hem de oldukça istikrarlı bir şekilde gerçekleşir.

Popo büyütme ameliyatı için ilk adım kişilerin bu konuda net bir beklenti içinde olmalarıdır. Kalçanın detaylı şekilde incelenmesinin ardından kalçanın yüksekliği, genişliği, projeksiyonu gibi pek çok faktör kontrol edilir.

Brezilya tekniği ile popo kaldırma en yeni teknikler arasında yer alır. Az bir riski vardır. Hızlı bir iyileşme sağlama özelliği bulunur. Kalça bölgesinde orta derecede artış sağlamak adına emilebilen doğal bir ürün olan hyaluronik enjeksiyonları gerçekleştirilir. Bu işlem lokal anestezi altında kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Bu teknik ile istenmeyen yağ birikimi olan bölgelerden alınan yağ hücrelerinin yeniden enjekte edilmesi ile sağlanır. Bu sayede daha yuvarlak kalça görünümleri elde edilir. Yağ alım işlemi çoğunlukla sırt, kalça ve uyluk gibi bölgelerden gerçekleştirilir.

İstenen popo büyüklüklerinin elde edilmesi için bu işlemde birden fazla müdahale gerekir. İşlem lokal anestezi ya da sedasyon altında gerçekleştirilir. İzlerin zaman içerisinde fark edilmemesi için mikrokanüller ile uygulanması gerekir.

Türkiye’de Brezilya Tipi Popo Kaldırma

Türkiye’de Brezilya tipi popo kaldırma işlemi genel anestezi altında gerçekleştirilir. Bazı durumlarda lokal anestezi ya da sedasyon yönteminin kullanılması mümkündür. Brezilya tipi popo kaldırma operasyonunda vücut yağları kalça, mide ya da uyluk gibi vücudun farklı bölgelerinden elde edilir. Sonrasında çıkarılan yağlar işlenerek daha dolgun ve sıkı görünüm elde etmek mümkün olur.

Brezilya tipi popo kaldırma yağ çıkarılması ve bu yağların enjeksiyon miktarına bağlı olarak 1 ile 2 saat içerisinde ya da daha uzun sürelerde gerçekleşir. İmplantlı popo kaldırma işlemlerinde ise cerrah kalçaların üstünde ya da etrafında kesikler açarak işlemi gerçekleştirir.

Fazla yağ çıkarılarak kalça derisi sıkı bir şekilde çekilir. Eriyebilen dikişler ile dikiş atma işlemi yapılır. Ameliyatın ardından yaralara pansuman işlemleri yapılır. Hastaların morlukları ve şişliklerini azaltmak adına kompresyon giysisi giymeleri önerilir.

Türkiye’de Brezilya Tipi Popo Kaldırmanın Avantajları

Türkiye’de popo kaldırma operasyonu günümüzde sıklıkla tercih edilir. Burada bu işlemi yaptırmak son derece uygun fiyatlıdır. Bunun nedeni ise Türkiye’de dövizin oldukça yüksek olmasından kaynaklanır. Buradaki hekimler alanında uzmandır ve klinikler son derece hijyeniktir. Bu sayede işlemden sonra kişilerin enfeksiyon kapması gibi durumlar söz konusu olmaz. Türkiye’de Brezilya tekniği ile popo kaldırma işlemi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık