Türkiye’de En İyi İmplant ve Diş Kaplama Fiyatları

Türkiye’de En İyi İmplant ve Diş Kaplama Fiyatları

Diş implantları gerçek dişlerin yerine onların işlevlerini görmek adına yerleştirilen yapay protezlere verilen isimdir. İmplantlar iki parçadan meydana gelir. Bunun yanında titanyum esaslı malzemelerden üretilirler. Bunlardan biri kök parça olarak isimlendirilir. Diğeri ise dişin özünü meydana getiren üst tabakadır.

İşlevini tamamen kaybeden dişlerin çekilmesinin ardından bu alana bir yuva oluşturma işlemi gerçekleştirilir. Oluşturulan bu yuvaya implantın temelini meydana getiren kök parça eklenir. Kök parçanın yerine iyi bir şekilde oturması için geçecek süreler hastalara bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu süreç ortalama olarak 3 ile 5 ay arasında farklılık gösterir. Bu süre geçene kadar hastalar dişsiz kalırlar. Aradan geçen zamanda yeterli oranlarda kemik kaynaşmasının sağlanması halinde bu sefer implantın üst kısımlarının yapılması aşamasına geçilir.

Bir günde diş implantı çoğunlukla diş eksikliği olan ya da protez diş kullanan hastalara estetik ve rahat bir kullanım sunmak amacıyla önerilir. Bunun yanında ağzında hiç dişi olmayan hastalara da sabit diş protezi sunmak için uygulanabilir. Diş implantının çapı hastanın ağzındaki kemik yapısına, çene yapısına, uygulanacağı alanın genişliğine göre değişiklik gösterir.

Yapılacak implantın çapı, büyüklüğü, uzunluğu, daha önceden çekilen panoramik filmler, incelemeler, 3 boyutlu filmler ile hesaplamalar yapılarak başarılı bir şekilde implantların yerleştirilmesi sağlanır. İmplant tedavisi eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini yerine getirmek için çene kemiğine yerleştirilen ve çoğunlukla titanyum maddesinden yapılan yapay diş köklerine verilen isimdir. Diş kayıplarının en önemli sorunu kemik kaybı problemleridir. Bu durumu engellemek için de implant tedavileri uygulanır.

Diş İmplantı Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Diş implantı fiyatı uygulanan işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. İmplantlar uzun yıllar sorun yaratmadan rahatlıkla kullanılabilirler. Günlük bakımları yapıldığında uzun yıllar doğal dişlere uygun çiğneme fonksiyonları sağlanır. Bu nedenle diş implantları günümüzün en önemli buluşlarından biri olma özelliğine sahiptir.

Diş implantları tek diş kayıplarında bile son derece başarılı olması ile dikkat çeker. Bu uygulamalarda komşu dişlerde herhangi bir restorasyona gerek kalmaz. Sağlam ve iyi bir tecrübe ile yapılan implantlar ileride herhangi bir probleme neden olmazlar. Diş implantı avantajı ise şu şekildedir;

·         Konuşmayı düzenlemesinin yanı sıra ağız kokusu sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

·         Diş implantları insanların yaşam kalitelerini artırma özelliği ile dikkat çeker.

·         Estetik açıdan güzel bir yapıya sahip olduğu için kişilerin çok daha özgüvenli olmasına yardımcı olur.

·         Protez çıkma korkusu olmadan güvenle konuşabilme ve yeme rahatlığı yaşanır.

·         Uzun süreler sorunsuz bir şekilde rahatlıkla kullanılabilir.

·         Kemik kaybı sorunlarının önüne geçtiğinden kişiler kemik erimesi problemleri yaşamazlar.

·         Çiğneme fonksiyonlarında herhangi bir aksama olmadığı için kişiler çok daha sağlıklı bir şekilde beslenebilirler.

Diş implantlarının vidaları belirli ölçülerde olduğu için çene kemiği uygun olan kişilerde güvenle uygulanabilme özelliği bulunur. Genel sağlık durumu iyi olan bireylerde rahatlıkla kullanılabilme özelliği vardır.

Diş kaybı olan durumlarda ister tek diş ister tüm dişlerde güvenli bir şekilde uygulanabilme özelliği vardır. Diş implantları lokal anestezi ile gerçekleştirildiğinden tedavi aşamasında hastaların ağrı hissetmesi durumları söz konusu olmaz. Tedaviden sonra normal ağrı durumları söz konusu olabilir. Bu durumlarda ağrı kesiciler ile sorunların çözülmesi mümkün olur. Diş implantı tedavi süresi hastaların durumuna bağlı olarak 2-5 ay arasında gerçekleştirilir.

Diş İmplantı Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Bazal diş implantı tedavilerinde uzun ömürlü dişler isteniyorsa ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi son derece önemlidir. Uzun ömürlü bir tedavi olduğu için işlemden 3-5 yıl sonra yeniden para harcamaya gerek duyulmaz.

Diş implantı titanyum malzemeden yapıldığı için ağızda organizmalar ile son derece uyumludur. Bu durumda implantların reddedilmesi son derece düşük bir ihtimaldir. Diş implantı tedavileri iki aşamadan meydana gelen uygulamalardır. Bu aşamalardan ilki cerrahi işlemlerdir. Sonrasında ise üst protezlerin yerleştirilmesi aşamasına geçilir. Diş implantlarının kemiğe yerleştirilme süreleri her biri için yaklaşık yarım saat kadardır.

Türkiye’de diş implantları işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği için günümüzde sıklıkla uygulanır. Uygulamanın toplam süresi, hastaların genel durumu, kemiğin yapısı ve uygulanacak olan işlemlerin sayısına göre değişiklik gösterir. Diş implantı tedavileri çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilen uygulamalardır. Ancak bazı durumlarda sedasyon ya da genel anestezi altında da uygulanabilir.

Diş implantı uygulamaları lokal anestezi altında gerçekleştirilse de hastaların herhangi bir ağrı hissetmesi durumları söz konusu olmaz. Diş implantı yaptıracak kişiler tarafından diş implantı sonrası ağrı durumu merak edilir. Lokal anestezi ile uyuşturma işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından diş hekimleri istedikleri uygulamaları yapabilirler. Bu durumda hastaların ağrı hissetmesi durumları söz konusu olmaz.

Operasyondan yaklaşık 3 saat sonra hastalarda biraz ağrı durumları söz konusu olabilir. Ağrının şiddeti kişilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak meydana gelen ağrılar dayanılmaz derecelerde olmayacaktır. Ağrı kesici kullanımları ile bu ağrıların giderilmesi mümkün olur. Diş implantları uzman diş hekimleri tarafından çene kemiğine yerleştirildikten sonra canlı dokular ile kaynaşmanın gerçekleşmesi bakımından 3-4 ay gibi bir süreye ihtiyaç duyulur.

Sürecin tamamlanmasının ardından üst kısımda yer alan protezler bir haftadan kısa bir sürede gerçekleşir. Kök implantlar üzerine yerleştirilecek olan protezlerin gerekli görülmesi halinde 3 boyutlu planlama sistemi ile önceden ayarlanması mümkündür.

Diş implantı yapılırken çene kemiğinin yetersiz olması halinde yapay kemik greftleri yerleştirilerek işlem gerçekleştirilir. Diş implantı tedavisinde çene kemiğinin yetersiz olması son derece önemli bir konudur. Eklenen yapay kemikler 6 ay gibi bir sürede gerçek bir kemik yapısına dönüşecektir. Bunun yanında vücudun başka yerlerinden alınan kemik parçaları ile çene kemiğinin güçlendirilmesi de mümkün olur.

Diş İmplantlarında Çene Tomografisi Neden Önemlidir?

Genel olarak bir günde diş implantı uygulaması Türkiye’de son derece başarılıdır. Diş implantı uygulamalarında çene tomografisinin önemi son derece yüksektir. Diş implantı uygulanacak bölgede ne kadar hacim olduğu tomografi sonucu ile belli olur. Diş implantı tedavilerinin başarılı olmasında çene kemiği yüksekliği, en ve boy gibi konular çok önemlidir. Diş tomografisi çekilerek 3 boyutlu bir şekilde protez planlamalarının yapılması mümkün olur.

Diş hekimlerinin her durumda tomografi istemeyebilir. Cerrahi komplikasyon riskleri olan implant hastaları için tomografi çekilmesine ihtiyaç duyulur. Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş implantı tedavileri günümüzde çok daha kolay bir hale gelmiştir. Eksik bir ya da birden çok diş yerine kalıcı diş teknolojisi olan diş implantı tedavileri özellikle son yıllarda çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Diş implantı tedavilerinde kemik yapısı son derece önemlidir. Eksik diş yerine yeterli çene kemiğinin olması tedavinin daha başarılı geçmesini sağlar. Çene kemiğinin yetersiz olması günümüz teknolojisinde çok önemli değildir. Özellikle son 5 yılda implant tedavilerinde navigasyon ya da tomografi ile işlemler gerçekleştirilebilir. Tomografi datası ile yapılan tedavilerde başarı oranları oldukça yüksektir. Bu tekniğin en önemli avantajlarından biri kemik yapısı ile tam uyumlu olan implantların yerleştirilmesi sistemleridir. Bir gün fiyatına diş implantı bu sebeple sıklıkla tercih edilir.

Flap kaldırma işlemine bile ihtiyaç duyulmadan küçük bir kesi ile uygulanan tedavi sayesinde hastalarda implant korkusu en az seviyeye inmiştir. Hasta konforu ile diş hekimlerinin çok daha kolay bir şekilde çalışmasını sağlayan bu yöntem büyük kolaylık sağlaması ile dikkat çeker. Diş eti açılmadan implant yerleştirme yöntemi ile çok daha az ödem oluşur ve çok daha kısa sürelerde iyileşme gerçekleşir.

Diş Kaplaması Nedir?

Dişlerin çeşitli nedenlerle madde kayıplarına uğraması ya da estetik nedenlerle üstlerine değişik maddelerden yapılan işlemlere diş kaplaması denir. Çürük ya da travma sebebiyle meydana gelen madde kayıpları dolgu ile onarılamadığında estetik açıdan dişlerin görünümlerinin değiştirilmesinde, kaybedilen dişler yerine veya yer tutucu desteği için diş kaplaması tedavi seçenekleri bulunur.

Dişlerin kaplanması için bazen diş üzerinde bir miktar aşındırma işlemine ihtiyaç duyulabilir. Aşındırma miktarları gerçekleştirilecek olan kaplama protezlerinin cinsine ve estetik beklentilere bağlı olarak farklılık gösterir. Bazı durumlarda dişlerde aşındırma işlemine gerek duyulmadan kaplama işlemleri gerçekleştirilebilir.

Diş kaplamaları için kullanılan malzemeler metal veya metal olmayan özelliklerde olabilirler. Alt yapı malzemesi metal veya estetik özelliği baskın olan maddelerin üzerine seramik yapılarak doğal bir görünümün elde edilmesi mümkün olur. Alt yapı desteği için kıymetli metal ve alaşımların kullanımı alerjik reaksiyonlara olan eğilimlerin azalmasını sağlar. Diş hekimleri hastaların genel sağlık durumuna ve beklentilerine göre uygun olan kaplamayı tercih eder. Kaplamalar diş dokusuna zarar vermeyen yapıştırıcılar ile yapıştırılır. İmplant üstü kaplamalarda yapıştırmanın yanında vida ile yapılan uygulamalarda mümkündür.

Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılan kaplamalar yanında özellikle sn yıllarda CAD-CAM teknolojisi ile el değmeden yapılan kaplamalar da tercih edilir. Kaplamaların kullanım süreleri ağız içi sağlık durumuna ve kaplama yapılan dişler ile çevre dokuların yıllar içerisindeki uyumuna bağlıdır. Kaplama yapıldıktan sonra hastaların düzenli ağız bakımına ve doktor kontrollerine dikkat etmeleri kaplamaların kullanım ömürlerini uzatır.

Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özellikle çürüme gibi istenmeyen sorunların meydana geldiği dişlerde bulunan çürüklerin temizlenmesinden sonra dişlerin yeniden eski görünümlerine kavuşturulması için farklı malzemeler kullanılarak kaplama işlemleri yapılmalıdır.

Dişlerin tamamen kaybedilmesine gerek olmadan kaplama işleminin gerçekleştirilmesi için protez dişler ile kalıpların oluşturulması sağlanır. Aşındırma işlemi yapıldıktan sonra metal ya da metal olmayan malzemeler tercih edilebilir. Bu işlem için porselen, seramik ya da zirkonyum gibi çeşitli malzemeler kullanılabilir.

Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılan ya da son zamanlarda CAD-CAM teknolojisinin kullanımı ile el değmeden üretilen diş kaplama malzemeleri kaplanacak olan dişlerin ölçülerine ve dokularına uygun olarak üretilirler. Hızlı şekilde elde edilen sonuçlar güvenli bir şekilde diş kullanımını sağlarlar. Doktor tavsiyelerine uygun olarak diş bakımı işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve dişlerin korunması ile kaplamalar uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Diş Kaplaması Ne Kadar Sürede Gerçekleştirilir?

Diş kaplaması tedavisi genellikle 3 seansta gerçekleştirilir. Hastaların diş durumlarına göre 2-4 arasında değişebilecek seanslarda diş kaplamaları en iyi şekilde uygulanır. Estetik kaygılar ile gerçekleştirilen işlemlerde diş kaplaması süreçlerinin aceleye getirilmeden kaplamanın etkisinin en iyi şekilde göstereceğinden emin olana kadar tedavi süreleri devam etmelidir.

Diş kaplaması sonrası dişlerin bakımı ile ilgili büyük değişikliklere gerek duyulmaz. Diş hekimleri hastaların genel diş bakımı kurallarını tekrarlayarak hizmetlerini sunar. Hastaların günde en az iki defa olacak şekilde dişlerini fırçalaması gerekir. Bunun yanında belirli aralıklarla diş ipi ile diş aralarının temizlenmesi gerekir. Bunun yanında dişlerin düzenli kontrolü için hastaların belirli aralıklarla diş hekimlerini ziyaret etmeleri de önemlidir.

Kaplamada kullanılan protezler tamamen ya da kısmen zarar görmüş olan dişlerin örtülmesi için kullanılır. Madde kaybına uğramış hasarlı dişlerin güçlendirilmesi yanında diş görünümü, hizalaması ve şeklinin iyileştirilmesi için bu uygulama gerçekleştirilir. Protez maddesi olan porselen ya da seramik taçlar doğal dişlerin renklerine uyarlanabilir. Diğer malzemeler metal alaşımları, altın, seramik ve akriliktir. Bu alaşımlar çoğunlukla porselenlerden çok daha güçlüdür. Bu nedenle arka dişler için daha çok tavsiye edilir. Güçlü ve cazip olmasıyla çoğunlukla metal kabuk ile kaplanmış olan protezler sıklıkla tercih edilir.

Diş Kaplamalarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Diş kaplamaları farklı malzemelerden üretilebilirler. Teknik imkanların sunmuş olduğu olanaklar doğrultusunda sürekli olarak gelişim sağlanır. Kaplama operasyonundan sonraki süreçlerde dişlerin doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakım gerekir. Günümüzde kullanılan diş kaplamaları;

·         Zirkonyum

·         Seramik

·         Full porselen

·         Porselen

·         Metal alaşımlı porselen şeklindedir.

Dişlerin çeşitli nedenlerden dolayı yıpranma ve kayıplara uğraması sonucunda uygulanan diş kaplama tedavileri hastalar için hassas bir süreci de beraberinde getirir. Bu aşamadan sonra dişlerin bakımına gerekli özenin gösterilmesi son derece önemlidir. Diş kaplama uygulaması sonrası diş bakımına gerekli önemin verilmemesi durumunda çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunlar arasında; kaplamalarda çeşitli lekelerin oluşması, çürük oluşumları, ağız içi ile alakalı problemler yer alır. Bu nedenlerden dolayı bu süreçte dişlere gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ağız ve diş bakımları üzerinde yeterince durulması son derece önemlidir.

Diş Kaplama Uygulamaları Neden Yapılır?

Diş kaplamaları çoğunlukla estetik açıdan rahatsızlık veren bazı durumların tedavi edilmesinde kullanılır.

·         Ortalamadan çok daha küçük olan dişler

·         Kırık yapıda olan dişler

·         Sivri ya da anormal şekilli olan dişler

·         Beyazlatma ile düzeltilmesi mümkün olmayan renk değişikliği sorunları olan dişler

·         Kişilerin dişleri arasında fazladan boşluk olması durumlarında diş kaplaması yapılabilir.

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplamalarında porselen kullanımı porselen diş kaplama olarak isimlendirilir. Porselenin beyazlığı yapımında kullanılan ham maddelerden gelmektedir. Bunun yanında bu madde bio uyumluluğu ile de dikkat çeker. Porselen içeriğinde metal bulunmaz ve yapısında toksik maddeler yoktur. Diş kaplamalarda porselen malzemelerin kullanımı daha doğal bir görünümün elde edilmesini sağlar. Porselen kaplamalar, diş kaybı yaşayan veya dişlerinde sararma sorunları olan kişiler tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Diş kaplaması dişlerin boyut, şekil ve renk olarak eşitlenmesini sağlar.

Porselen diş kaplama uygulaması için ilk olarak dişler kaplamanın kalınlığına uygun olacak şekilde törpülenir. Törpülenen bu dişlerin kalıpları çıkarılıp, bu kalıplar kaplamaların hazırlanacağı laboratuvarlara gönderilir. Kalıplardan kaplama hazırlanması işlemleri yaklaşık olarak 1-2 hafta gibi bir sürede gerçekleştirilir. Kaplamaların hazır olmasından sonra diş hekimleri tarafından işlemler başlatılır.

Diş hekimleri kaplamaların yerleştirilmesi esnasında hastaların daha rahat olması için lokal anestezi uygularlar. Sonrasında hastaların doğal dişleri kaplama ile tam bir uyum yakalamak için tekrardan şekillendirilerek kaplama işlemlerine hazırlanır. Diş hekimleri, uyum ve renkleri incelemek amacıyla kaplamaların dişe yerleştirilmesini sağlarlar. Dişe kalıcı bir şekilde yapıştırılmadan önce gerekli çeşitli düzenlemelerin yapılması gerekir.

Türkiye’de En İyi Diş İmplantı Fiyatları

Türkiye’de diş implantları ve diş kaplamaları son derece başarılı bir şekilde ve uygun fiyatlara gerçekleştirilir. Bu nedenle medikal turizmde Türkiye en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Türkiye’de en iyi diş implantı fiyatları ve klinikler ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık