Marmaris Türkiye’de Tüp Mide ve Gastrik Bypass Ameliyatları Ne Kadar

Marmaris Türkiye’de Tüp Mide ve Gastrik Bypass Ameliyatları Ne Kadar

En çok tercih edilen zayıflama operasyonlarından biri de mide bypassıdır. Gastrik bypass ameliyatları hasta olan kişilerin vücudunda sindirim sisteminde değişiklik yapmayı amaçlar. Bu ameliyat neticesinde hasta olan kişilerin ameliyat sonrasında beslenmesinde tam olarak net bir değişiklik yapması gerekir. Süreç olarak önemli ve ciddi bir operasyon olarak nitelendirilir. Dönüşü olmayan bir işlemdir ve hasta kişiler ameliyatla ilgili kararı en iyi ve doğru bir şekilde almalıdır.

Midenin bir ceviz boyutuna küçülmesini amaçlayan işleme mide bypass ameliyatı denir. Bu işlem aynı süreçte bağırsaklarda yapılacak köklü değişiklikler ile hasta kişinin ameliyat sonrasında kilo vermesini sağlar. Çok kararlı bir işlemdir ve ömür boyu beslenme ile ilgili hasta kişinin bazı değişiklikler yapması gerekir. Bu sebeple işlem yapılacak hasta süreç ile ilgili çok dikkatli bir şekilde düşünmeli ve ona göre karar vermelidir.

Marmaris mide baypası için tercih edilmesinin en önemli etkeni Marmaris'in büyük bir tatil yeri olmasıdır. Marmaris genellikle turistlerin eğlence ihtiyaçlarını çok fazlasıyla karşılayan bir şehirdir. Şehrin kültürel dokusu plajları tarihi yerleri ve eğlence mekanları Marmaris'te tatili eşsiz kılan önemli etkenlerdir. Bunun yanı sıra sağlık alanında da başarılı olan şehir çeşitli ve tam donanımlı hastaneleri ile hastalara son derece başarılı tedavi imkanları sunmaktadır.

Turistik açıdan çok zengin olan bu şehir de yaşayan kişiler genellikle İngilizce ve diğer yabancı dillere hakim olan kişilerdir. Bu süreçte yabancı hastaların Marmaris’i tercih etmesindeki en önemli etken kolay bir şekilde iletişim kurabilmeleri ve süreçte birlikte tedavi olmalarıdır. Bununla birlikte şehrin yerleşim planı merkezi bir konumda yapıldığı için Marmaris'in donanımlı hastaneleri ve kalınacak otel arasında hastaların uzun yolculuklar yapmaması için önemli bir yer teşkil eder. Bu süreçte tedavi olurken aynı zamanda hastalar 2 hafta gibi bir süre için güzel bir tatil yapabilirler.

Bu süreçte ameliyat sırasında ve sonrasında başarılı tedaviler almak hastalar için oldukça kolaydır. Ancak bu işlemler için başarılı bir klinik ve uzman doktor aranması hastalar açısından çok önemlidir. İşlem yapılacak hastanın hayati fonksiyonları söz konusu olduğu için tedavi klinikleri ve cerrahın deneyimli olması hasta hayatı için çok önemlidir. Bu süreçte daha öncesindeki deneyimlerinden ve başarılarından emin olunan bir cerrah tarafından ameliyat edilmeniz ve sonrasında tedavi edilmeniz çok önemlidir.

Marmaris mide bypassı için başarı oranı yüksek birçok cerrah olduğu için doktorlarımız alanlarında en iyileridir. Bu sebeple genellikle randevu işlemlerinde sıkıntı yaşanır. Süreçle ilgili en iyi hizmetin bilebilmesi için klinikler büyük çaba sarf eder.

Gastrik Bypass Maliyetleri

Tedavi sürecinde çıkabilecek masraflar için Türkiye karşılanabilirlik açısından en önemli ülkedir. Fiyatlar kliniklere ve uzman doktorlara göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle uygun fiyatlı tedaviler olsa da bu süreçte alınması gerekenden daha fazla ücret alan klinikler de bulunur. Ancak Türkiye'nin mevcut imkanlarında tedaviler için yüksek maliyetler ödemeniz gerekmediği gerçeği de unutulmamalıdır. Bu işlemler dışında mevcut tedaviler için ücretler ülke genelinde uygun tutulmaktadır.

Eğer ameliyat olmak ve tedavi almayı planlıyorsanız Marmaris'te paket servislerinin tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Süreç olarak bu ameliyatlar için öngörülen genel tutarlar 4.000 Euro ile 6.000 Euro arasında değişkenlik gösterir. Tabii buradaki süreçte alacağınız tedavide klinik ve doktor deneyiminin ödeyeceğiniz tutar da büyük bir payı olacağını unutmamalısınız. Türkiye'de bu tutarları alabileceğiniz tedavi hizmetlerini Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde çok daha fazla tutar ödeyerek yaptırmanız gerekir.

Kimlere Marmaris Gastrit Bypass Uygulanmalıdır?

Obeziteden çok fazla mustarip olan kişiler için gastrik bypass tedavileri uygundur. Hastaların bu ameliyatı olabilmeleri için mor bir obez grubunda olmaları gerekir. Yani bu da VKİ 40 ve üzerinde olan kişiler için geçerlidir. Uyku apnesi şeker hastalığı gibi hastalıklar obeziteye bağlı gelişen hastalıklardır. Vücut kitle endeksinin 40 ile 35 arasında olması durumunda uyku apnesi ve şeker hastalığı hastada mevcut ise gastrik bypass ameliyatı olması gerekir.

Gerekli olan son kriter ise hasta olan kişilerin yaş aralığını 18-65 yaş arasında olması gerekir. Ameliyat sırasında komplikasyon yaşam almanız için tecrübeli bir hekim tarafından işlem yapılması gerekir. Operasyon tecrübe gerektiren bir işlemdir. Bu sebeple tedavi seçimi Türkiye'de yapıldığı için riski azaltacaktır.

Bu Ameliyat ile Kaç Kilo Verilir?

Gastrik bypass ameliyatı ile kaç kilo verilir sorusu kilo verme ameliyatı olan herkesin en çok merak ettiği sorudur. Süreç olarak ne yazık ki bu işlemin net bir doğru cevabı bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise gastrik bypass ameliyatlarında tedavi sonrasında verilecek kilonun hastanın kendisi ile ilişkili olmasıdır. Diyet ve uygun beslenme ile bir diyetisyen eşliğinde, hastalar düzenli beslenmeye devam ederlerse mutlaka kilo verebilirler. Bunun yanı sıra kendilerini tatmin edecek ve mutlu edecek şekilde kilo vermeleri de mümkündür. Tedaviden sonra hasta olan kişi yağlı ve yüksek şekerli bir yeme düzeni uygularsa kilo verme durumu ne yazık ki olmayacaktır. Bu sebeple süreç içerisinde ameliyat sonrasında verilecek kilo ile alakalı net bir sonuç belirtmek hatalı bir işlem olacaktır. Burada süreç olarak doktor kontrolünde ve diyetisyen eşliğinde uygun bir beslenme düzeni özenli bir çalışma eşliğinde egzersiz yapmaları durumunda tedavi olan kişinin mevcut vücut ağırlığının %70'inin kaybolması hedeflenir.

Gastrik Bypass Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?

Süreç olarak hastalar gastrik bypass tedavisi ve ameliyatı olmak istiyorlar ise kendilerini bu sürece psikolojik olarak hazırlamaları gerekir. Bunun sebebi ise gastrik bypass ameliyatları kalıcı bir tedavidir. Bu işlem kalıcı tedavi olması nedeniyle hastalar tarafından korkutucu ve telaşlandırıcı bir işlem gibi gözükebilir. Psikolojik bir unsur olarak hasta olan kişiler ameliyat sonrasında beslenme ile ilgili problem yaşayabileceklerini düşünebilirler. Bu normal bir durumdur ve normal bir şekilde karşılanması beklenir.

Bu nedenle ameliyat öncesinde hasta kişi beslenmesini düzenlemeli ve sınırlandırmalıdır. Sürecin bu şekilde ilerletilmesi ameliyat sonrasında yeni beslenme şekli ile birlikte rutin yaşama düzenine alışmanızı kolaylaştırır. Bunu şu şekilde özetleyebiliriz mevcutta bir gastrik bypass ameliyatı olmayan karar veren hastaların ameliyat olana kadar kilo vermeleri hastalar için daha iyi bir sonuç doğurabilir.

Bunun dışında bazı hastalara tedavi öncesi kilo vermeleri gerekebilir. Bununla ilgili net olan bilgiyi doktor hasta ile paylaşacaktır. Ayrıca ameliyat öncesi hastanın kilo vermesi operasyonun hızlanmasına da yardımcı olur. Vücutta bulunan iç organlardaki yağ oranı, yüksek olan hastalarda kapalı ameliyatı zorlaştırabilecek bir faktör olması sebebi ile kilo verilmesi önemli bir etkendir. Bu süreçle ilgili adaptasyon sorununa ameliyat öncesindeki beslenme düzenini değiştirerek, daha çok püre ve sıvı tüketerek alışabilirsiniz.

Gastrik bypass ameliyat öncesi uzman hekimler tarafından yapılacak kontrol listesinde hemogram kontrolü, açlık kan şekeri, üre, keratinin, ürik asit, kalsiyum, Total protein, albümin, AST ve ALT , lipit profili, ferritin vitamin B12, folat, D vitamini, alkalen, fosfataz, TSH, İntakt PTH, Serbest T4, GGT, Demir, açlık insülin, T bilirubin, D bilirubin, elektrolit, H1A1C gibi değerler mutlaka kontrol edilir.

Prosedür Olarak Marmaris Gastrit Bypass Cerrahisi

Gastrik bypass operasyonu için çoğunlukla laparoskopik yani kapalı teknik ile işlem yapılır. Bu süreçle ilgili kapalı teknikte yaşanan durumlarda ameliyatta karnınıza 5 küçük kesi açık yapılan ameliyatlarda ise büyük bir kesiği işlemi uygulanarak ameliyat devam eder.

İşlem sırasında cerrahi aletler içine yerleştirilir ve mide girişi ceviz büyüklüğü şeklinde zımbalanarak işlem devam eder. Geri kalan kısımda ise mevcut midenin kalan kısmı çıkarılmaz ve içinde kalır. Bu işlem sonrasında hastanın İnce bağırsağının son kısmı kesilip direkt olarak mideye bağlanma işlemi yapılır. Deri kısmında açılan kesikler için dikiş işlemi yapılır kapatılır ve ameliyat sonuçlanır.

Mide Ameliyatında Yaşanabilecek Riskler Nelerdir?

Günümüzde cerrahi müdahalelerin ve ekipmanların gelişmesinden kaynaklı olarak tüp mide yani obezite cerrahisi güvenli bir ameliyat durumuna gelmiştir. Bu süreçte ameliyat sırasında ve sonrasında yaşanabilecek komplikasyonların ortaya çıkma gibi bir durumda söz konusudur. Bu işlem sonucunda ortaya çıkan komplikasyonlarda zamanla bazı gıdaların sindirim sorunu yaşanması, takılan tüpte daralma gözlenmesi, ameliyat sonrasında bazı kişilerde reflü mide ekşimesi gibi durumların ortaya çıkması, sindirim sistemi problemleri olmasından kaynaklı olarak bazı hastalarda tüp mide ameliyatı sonrasında kabızlık söz konusu olması, mevcut hastanın sağlığına bağlı olarak da farklı riskler ortaya da çıkabilir.

Ameliyat öncesinde muhakkak aklınıza takılan soruları endişeleri operasyonu yapacak doktorunuzla konuşmalısınız. Operasyon öncesinde eğer orta düzeyde ya da çok şiddetli reflü bulunuyorsa tüp mide ameliyatı bu durumu daha da kötü etkileyebilir. Öyle bir durum karşısında tüp mide ameliyatı yerine gastrik bypass ameliyatı düşünmek hasta sağlığı açısından daha uygundur.

Çünkü gastrik bypass ameliyatı mevcut olarak mide de yaşanılacak reflü ve ekşimeye karşı tüp mide ameliyatına göre daha güvenlidir.

Gastrik Bypass Ameliyatı Sonrasında Nasıl Bir Beslenme Şekli Benimsenmelidir?

Mevcut olarak gastrik bypass ameliyatı sonrası kişilerin mutlaka kademeli bir beslenme anlayışı içerisinde olmaları gerekir. Yani mevcut olarak ilk adımda 2 haftalık süreçte sıvılarla beslenilmelidir. Bu işlemden sonra 3. haftaya girildiğinde artık hastalar yavaş yavaş püremsi gıdalarla beslenmeye başlayabilir. 5. Haftaya geldiğinizde ise artık iyi pişirilmiş et kıyma soyulmuş ve haşlama yapılmış sebze ve meyveler olarak katık gıda beslenmelerine başlanılabilir.

İlk etapta bu aşamalar tamamlandıktan sonra artık tedavi olan kişi ömür boyu beslenmesine dikkat etmelidir. Yani bundan sonraki süreçte kişi hayatına bir diyetisyen eşliğinde devam etmesi gerekir. Ek olarak bu süreçte ameliyat sonrasında yenilebilecek ve yenilemeyecek besinlerin listesini diyetisyeninizin vardı lisede bulabilirsiniz.

Tercih edilebilecek besinler;

● Kümes hayvanları ve yağsız et türevleri

● Kuşbaşı olarak dilimlenen balık

● Süzme peynir

● Yumurta

● Kurutulmuş ya da pişirilmiş tahıl türevleri

● Çekirdeksiz veya soyulmuş taze meyveler ya da konserve ve ve yumuşak meyveler

● Pirinç

● Pişirilmiş sebzeler

Tercih edilmemesi gereken besinler;

● Asitli içecekler

● Ekmek

● Çiğ sebzeler

● Kıllı veya sert olan etler

● Kırmızı et türevleri

● Kereviz Mısır lahana veya brokoli gibi pişirilme yapılmış lifli sebze türevleri

● Çok baharatlı veya baharatlı yiyecek türevleri

● Patlamış mısır

● Kabuklu yemişler ve tohum türevleri

Yememeniz gereken besinleri yediğiniz durumda sindirme güçlüğü yaşayabilirsiniz. Bu sebeple bu besinlerin çok sık tüketilmemesi gerekir. Burada asıl önemli olan şey yemek listesinden sonra yemekleri nasıl yemeniz gerektiği ve bazı beslenme ile ilgili ipuçları olacaktır. Yemeklerin yavaş yenmesi ishal ve bulantı gibi durumlardan korunmak için çok önemlidir. Öğünlerin en az 30 dakika içerisinde tüketilmesi bu süreçte fayda sağlar. Bu işlem sıvılar için de geçerlidir. Sıvı tüketimi için yemekten önce veya yemekten sonra 30 dakika beklenilmesi sindirim güçlüğü için önemli bir kapsam teşkil eder. Öğünlerin küçük tutulması günde birkaç öğün yenilmesi her öğünde yaklaşık bir bardakla yarım bardak arasında tüketilmesi ameliyat sonrasında oldukça önemlidir. Öğün aralarında mutlaka su tüketilmesi gerekir. Dehidrasyon yaşamamak adına günde en az 8 bardak sıvı tüketilmelidir. Yemek sırasında veya öncesinde sıvı tüketimi çok fazla tok hissettireceği için besin açısından zengin olan yiyecekler yemenize engel olabilir.

Yiyecekleri yerken mutlaka iyice çiğnenmelidir. Mide ile ince bağırsağa açılan açıklık bölümünün çok dar olmasından kaynaklı büyük yiyecekler tüketilmesi halinde tıkanmalar yaşanabilir. Yaşanan tıkanmalar besinlerin mideden çıkması yönünde büyük bir engelleme de bulunur ve bu süreçte mide bulantısı karın ağrısı ve kusma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Mutlaka yüksek proteinli besinler tercih edilmeli diğer yiyeceklere göre bu besinler ön planda tutulmalıdır. Şeker ve yağ oranı yüksek yiyecekler dumping sendromuna yol açacağı için sindirim sisteminde bu gıdalardan uzak durulması gerekir. Ameliyat sırasında sindirim sisteminde yaşanılacak durumlardan kaynaklı mineral ve vitamin takviyesi alınması tavsiye edilir. Bu süreçle birlikte hayatınızın geri kalan kısmında vitamin takviyesi almanız mutlaka sizin için önem teşkil edecektir.

Gastrik Bypass Ameliyatı Kimler İçin Uygun Değildir?

Bu süreçte ciddi anlamda ve tedavi altında olmayan psikiyatrik hastalar için bu ameliyat önerilmemektedir. Ayrıca alkol ve madde bağımlılığı olanlar, hormonlar bozukluğu olan kişiler, gastrik bypass operasyon sonrası diyet uygulama işlemleri için gerekli değişikliği karşılayamayacak olan hastalar, anestezi konusunda hassasiyeti olan ve sürecini zora sokması düşünülen hastalar, kanser tedavisi gören hastalar ve yakın süreçlerde en az 1 yıllık süreç içerisinde gebelik planlayan kişiler için gastrik mide bypass ameliyatı metabolik ve obezite cerrahi müdahaleleri olamazlar.

Türkiye Gastrit Bypass Ameliyatı İçin Neden Tercih Ediliyor?

Türkiye'nin tercih edilmesinin hastalar açısından pek çok nedeni bulunmaktadır. Bunun en önemli etmeni Türkiye'deki fiyatların uygun olmasıdır. Türkiye genellikle bu işlemler için birçok kişinin ilk tercihi konumunda bulunur. Birçok ülkede bu işlemlerin fiyatları ve tedavi süreçleri çok fazla maliyet gerektirir. Bu yüzden bu durumda olan hastalar genellikle bu masrafı karşılayamaz. Türkiye bu kapsamda uygun tedavi fiyatları olduğu için yabancı hastalar tarafından tedavi amaçlı seyahat kapsamında tercih ediliyor. Türkiye'de hastaların alacakları tedaviler sayesinde kişiler ceplerinden az para çıkmasından dolayı çok mutlu olacaklar. Bu tedavi görecek hastalar için çok doğru bir karar olacaktır.

Türkiye'de yapılan tedavilerde tedavilerin başarı yüzdesi pek çok ülkeye göre daha yüksektir. Bu kapsamdaki en büyük etken Türkiye'nin sağlık açısından gelişmiş bir ülke olmasıdır. Türkiye sağlık açısından Dünya sağlık standartları kapsamında tedavi sağlayan bir ülkedir. Bu yüzden Türkiye'ye dünyanın pek çok yerinden hastaların gelmesi tesadüf değildir. Bu süreç yapılan tedavi sonrasında cerrahlara deneyim kazandırmasının yanında tedavi gören hastaları da alabilecekleri en iyi hizmetin sunulmasını amaçlar.

Süreç olarak Türkiye'de fonksiyonel yaşam maliyetleri diğer ülkelere göre uygun tedavi fiyatları olduğu için hastalar tedavi sırasında konaklama ile birlikte ulaşım yeme gibi temel ihtiyaçlara çok az para ödüyor. Çünkü yapılan ameliyat sonrasında tedavi süreci ile birlikte önemli bir beslenme programı sürecine girecekleri için beslenme maliyetleri daha fazla oluyor. Bu sebeple Türkiye bu açıdan önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de tüp mide ve gastrik bypass ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık