Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma Nedir?

Dişler çeşitli nedenlere bağlı olarak sararma yapabilir. Bu renk değişimleri kişinin estetik duruşu bakımından hiç de iyi olmaz. Kişi özgüven kaybı yaşayarak her manada kendini kötü hisseder. Bu durumlarla karşılaşmamak adına diş beyazlatma yaptırmak oldukça etkili bir çözüm olacaktır. Böylece hasta kendini çok daha iyi hissedecektir.

Kimler Diş Beyazlatma Yaptırabilir?

Diş tedavileri arasında en kolay yöntem diş beyazlatma tedavisidir. Ancak bu tedavi için de hastaların belli kriterleri karşılıyor olması gerekir. Genel manada herkes için uygun bir tedavi olsa da bazı kişiler diş beyazlatma işlemini yaptıramazlar. Bu hastalar uzman hekim ile görüşerek farklı teknikleri deneyebilir. Geleneksel diş beyazlatma işlemine uygun olmayan hastalar aşağıdaki şekildedir;

·         Hamile ve emziren kadınlar

·         16 yaşından küçük kişiler

·         Diş çürüğü ve dişlerinde boşluk olan bireyler

·         Peroksit maddelere alerjisi olan kişiler

·         Hassas dişlere sahip bireyler

Diş Beyazlatma Esnasında Neler Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi damakların ve yanakların korunmasını içerir. Bu nedenle işlemdeki öncelikli adım hidrojen peroksit maddesinin cilt ile temasını önlemektir. İkinci adım ise dişlere beyazlatıcı sıvı maddeyi sürmek olacaktır. Dişlere etki etken bu maddenin çabuk yayılması için lazer ışınlarından faydalanılır.

Lazer ısı uyguladığı için süreç elbette hızlanacaktır. Lazer uygulaması 20 dakikalık seanslar halinde uygulanabileceği gibi hiç aralıksız 1 saat içinde de sonlandırılabilir. Bu cerrahın tercihine bağlıdır. Lazer uygulamasının ardından aynaya bakarak bembeyaz dişlerinizi görebilirsiniz.

Diş Hekimi Diş Beyazlatma İşlemini Yapabilir mi?

Diş beyazlatma işlemi son derece invaziv tedavilerdir. Bu sebepten ötürü diş hekimleri diş beyazlatma işlemini yapabilir. Bazı güzellik merkezlerinde bile bu tedavi uygulanabilir. Fakat her ihtimale karşın uzman diş hekimleri tarafınca diş beyazlatma tedavisini yaptırmanız daha doğru olur. Türkiye’de diş beyazlatma işlemi alanında uzman cerrahlar tarafından uygulanır.

Eğer sizler de uygun fiyatlar kapsamında diş beyazlatma işlemi yaptırmak istiyorsanız Türkiye’de diş beyazlatma yaptırabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık