Boyun Germe Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Boyun Germe Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Boyun germe operasyonu boyun bölgesinde bulunan sarkma, gevşeme, kırışıklık gibi sorunların düzeltilmesi amacıyla, çene altındaki gıdı bölgesinin de içinde bulunduğu tüm boyun derisi ile deri altındaki yağ ve kas dokularının gerdirildiği, fazla dokuların çıkarıldığı bir işlemdir.

Boyun germe ameliyatı tek başına gerçekleştirilebileceği gibi ihtiyaç olması durumunda blefaroplasti, yüz germe, yüze yağ enjeksiyonu, dolgu uygulamaları, botox ile kombine bir şekilde de gerçekleştirilebilir. Bu şekilde başarılı sonuçlar kazanılması mümkün olur.

Boyun Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Çevre koşulları, genetik faktörler, yer çekimi, sık kilo alıp verme, sigara, yaş ve stres gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle yüz ve boyunda sağlıklı ve genç görüntü zamanla kaybolur. Deri ve deri altı yumuşak dokularda sarkma, hacim kaybı, elastikiyeti kaybı, kırışıklıkların belirginleşmesi gibi durumlar söz konusu olur.

Boyun germe operasyonu ile boyun ve çene için daha sıkı, zarif ve pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Yüz bölgesinde farklı bir değişiklik yapılmasa da kırışmış ya da sarkan boynu gergin hale getirmek, kişilerinin görünümlerinin çarpıcı bir şekilde değiştirilmesine yardımcı olur. Bu şekilde hastalar çok daha genç bir görünüm kazanırlar. Boyun germe, yüzün kalan kısımlarını çevreleyen daha iyi çene hattı sağlar. Bunun yanında yüz özelliklerinin dengelenmesini düzeltmeye de yardımcı olur.

Boyun Germe Ameliyatından Öne Hazırlıklar

Her ameliyattan önce olduğu gibi boyun germe ameliyatında da hekim tarafından detaylı bir fiziki muayene yapılması gerekir. Ameliyat tekniği hekimler tarafından hastalara detaylı bir şekilde anlatılır. Bunun yanında hastalar sahip oldukları hastalıklar, daha önce geçirdikleri operasyonlar ve kullandıkları ilaçla konusunda doktorları bilgilendirmelidir.

Ameliyattan önce hastaların kan sulandırıcı ve buna bezer ilaçları doktor kontrolünde belli bir süre bırakması gerekir. Çünkü bu ilaçla ameliyat esnasında ve sonrasında kanamanın çok daha fazla olmasına neden olur.

Boyun germe, anestezi gerektiren bir operasyon olduğundan ameliyattan 6 saat öncesinde kişilerin beslenmelerine ara vermeleri gerekir. Bu sürenin ne kadar olacağı konusunda doktorlar hastaları bilgilendirecektir.

Boyun ve yüz germe ameliyatlarında üst yaş sınırı kişilerin ameliyata uygunluğuna bağlıdır. Ameliyata engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes rahatlıkla bu ameliyatı olabilir. Ameliyattan önce ve sonra hastaların sigara kullanımı kan akışında bozulmaya neden olur. Bu da iyileşme kalitesini olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle ameliyattan önce ve sonra sigara içmemeye özen gösterilmelidir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Boyun germe işlemi, genel anestezi altında ortalama 3-5 saat içerisinde gerçekleştirilir. Boyun germe ameliyatında kulak önünden başlayarak kesiler gerçekleştirilir. Kulak memesinden alt kısmından kulak arkasına doğru kıvrılma ve saçlı derinin içerisine doğru ilerleyerek ya da çene altına kesi yapılarak gerçekleştirilir.

Burada cilt altında ve kas dokusu üzerinde gevşek ve ağsı yapılar ile kas dokusuna da müdahale işlemi gerçekleştirilerek gerginleştirme sağlanır. Cilt gerdirme işlemi yapıldıktan sonra fazlalıklar çıkarılır ve yeniden şekillendirme işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede yalnızca boyun değil yüz bölgesinde de belirgin bir gerginlik meydana gelir. Ameliyat sahasında kan birikimi durumlarının önüne geçilmesi için dren isimli plastik borular kullanılır.

Boyun bölgesi, gıdının aşırı yağlanması ile de sarkık görünebilir. Genç yaşlarda gıdı bölgesinde gerçekleştirilen gıdı liposuction işlemi ile boyun bölgesinin görüntüsünde önemli değişiklikler meydana gelir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Dönem

Ameliyattan sonra 4-6 saat sonra hasta beslenmeye ve yürütülmeye başlanabilir. Ameliyat sırasında konulan drenler çoğunlukla 1-2 gün sonrasında çıkarılır. Ameliyatın ardından yapılan bandajlar tahmini olarak bir hafta kadar kalır. Ameliyat işleminden sonra ağrı kesici ile idare edilebilen hafif ağrılı durumlar olabilir.

Boyun germe ameliyatından sonra morluk ve şişliklerin iyileşme süreçleri kişilerin cilt yapılarına göre değişiklik gösterir. Genellikle 1 hafta kadar morluk durumları sürer. Sonrasında yavaş yavaş azalma durumları meydana gelir. Şişlik durumlarının daha çabuk inmesi için doktorların önermiş olduğu buz uygulamaları yapılmalıdır.

Ameliyattan sonra meydana gelen izler kulak ön ve arkasında kalacağından çok fazla belli olmaz. 6-12 ay arasında bu izler neredeyse görünmez bir hal alır. İşlemden sonra kullanılacak ilaçlar ile ilgili doktor tavsiyelerine uyulması önemli bir konudur.

Yüz ve Boyun Germe

Yüz ve boyun gerdirme tek başlarına yapılabileceği gibi bazı hastalarda hem yüz hem de boyun deformasyonu gözlemlenir. Böyle durumlarda yüz ve boyun gerdirme operasyonları aynı ameliyat içerisinde sağlanır. Yüz gerdirme operasyonunda yapılan kesiler kulak arkasında bulunan saçlı deriye doğru uzatılır. Boyun derisi ve kasları yukarı doğru çekilerek gerdirilir. Fazla olan deriler toplanarak kesi kapatma işlemi gerçekleştirilir. Yüz ve boyun gerdirme operasyonunda gıdı bölgesinde bulunan yağlanmaların bulunduğu alanlara liposuction da uygulanabilir.

Askılama Tekniği

Askılama son yıllarda sıklıkla tercih edilen tekniklerden biridir. Bu yöntem yüz ve boyun estetiğinde sıklıkla kullanılır. Bu askılar üzerinde ulunan dokuları tutmaya yarayan çıkıntıları bulunan medikal iplerden meydana gelir.

Çok ince iğneler kullanılarak askılar deri altına yerleştirilir. Bunlar dokulara tutunarak, dokuların yukarı doğru çekilmesine yardımcı olur. Bu sayede cilt çok daha gergin bir görünüme sahip olur. Medikal askılar doğal asitlerden meydana gelmiştir. Kullanımının ardından 8-12 ay içerisinde deri altında kendiliğinden erirler.

Askıların erimesi ve bağ dokusuna dönüşmesi sonucunda sarkmalar tekrardan ortaya çıkabilir. Bu nedenle askılama tekniği 8 ile 12 ay içerisinde tekrarlanmalıdır. Askıların dışarıdan hissedilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu operasyon 30 dk gibi kısa sürede gerçekleştirilir. Operasyondan sonra hastalar iki saat gözetim altında tutulur. Ardından hastaların günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönmesi mümkün olur. Askılama tekniği ile sarkmalar düzenlense de gıdı bölgesinde yağlanma olan alanlarda tek başlarına yeterli olmaz.

Boyun Germe Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Boyun germe ameliyatı her cerrahi operasyonda olduğu gibi anestezi ve cerrahiden kaynaklı riskleri barındırır. Oluşacak risklerin önüne geçilmesi açısından ameliyattan önce çeşitli tahlil, tetkik ve anestezi muayenelerinin yapılması önemlidir.

Ameliyattan sonra kanama riskleri çok fazla karşılaşılan durumlar değildir. Fakat hematom riskinin önüne geçilmesi bakımından ameliyat sonrasında kulakların arka kısımlarına küçük drenler yerleştirilir. Bunun dışında saçlı deride hissizlik, enfeksiyon, saç dökülmesi gibi nadir görülen riskleri de bulunur. Ancak zaman içerisinde dökülen saçlar yeniden çıkar ve his kaybı da kısa sürede ortadan kalkar.

Boyun Germe Ameliyatı Ne Kadar Zamanda İyileşir?

Boyun germe ameliyatından sonra hastalar 7 ile 10 gün arasında normal yaşamlarına dönebilirler. Ameliyat sonrasında oluşan morluk ve şişlik gibi durumlar bir hafta gibi kısa sürede iyileşir. Ameliyattan sonra özellikle ilk 10 gün boyunca güneş ışığına maruz kalma gibi durumlardan kaçınılmalıdır.

Türkiye’de Boyun Germe Ameliyatı

Türkiye’de boyun germe ameliyatı yurt dışından gelenlerin en çok tercih ettiği ameliyatlardan biridir. Türk cerrahlar estetik ameliyatları konusunda son derece uzmandır. Ülkede oldukça fazla cerrah bulunur. Bu nedenle hastalara en iyi tedavi yöntemleri sunulur. Bunun yanında Türkiye’de boyun gerdirme ameliyatları diğer ülkelere göre çok daha uygundur. Türkiye’de boyun germe ameliyatı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık