Popo Kaldırma Nedir?

Popo Kaldırma Nedir?

Popo kaldırma işlemi günümüzde özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Popo görünümü, ön, arka ve yan profilden genel görünümü oldukça etkiler. Poponun sarkık ve küçük olması, vücudun görünümünün de olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Bazı kişiler de sarkma ve yaşlanma durumlarına bağlı olarak daha hacimli ve kalkık duran estetik bir görünüme kavuşmak için popo dikleştirme ve popo büyütme operasyonları tercih edebilirler. Bu sebeple özellikle son yıllarda popo estetiğine talep oldukça fazladır.

Popo estetiği içerisinde Brazilian Butt Lift (BBL) en çok tercih edilenlerden biridir. Bu işlemin diğer adı ise popo kaldırma uygulamasıdır. Bu uygulama ile daha dolgun ve şekilli bir popo görüntüsü elde edilmiş olur. Son yıllarda BBL popo estetiği ismiyle bilinen ve birkaç farklı yöntemi içinde barındıran estetik alanı içinde barındıran bu yöntem sıklıkla tercih edilir. BBL işleminde başta kalça bölgesi olmak üzere vücudun çeşitli kısımlarından yağ dokusu alınarak popoya enjekte edilir. Bu şekilde poponun çok daha dolgun görünmesi sağlanmış olur.

Popo Estetiği Kimlere Uygulanır?

Popo estetiği yaşlanma nedeniyle meydana gelen asimetri, sarkma gibi şekil bozukluklarının giderilmesi adına tercih edilen bir yöntemdir. Popo görünümü sebebiyle kaygılanan özgüven sorunları olan ve istedikleri kıyafetleri giyemeyen kişilerin yaşam kalitesini artırma özelliği bulunur.

BBL yöntemi popo estetiği yöntemleri arasında en fazla dikkat çekenlerden biridir. Diğer popo kaldırma işlemlerine göre enfeksiyon bakımından da güvenli bir yöntem olma özelliği bulunur. Oldukça avantajlı bir yöntem olması, popo estetiği yaptırmayı düşünen kişiler için BBL yöntemini ön plana çıkarır. Brezilya kalçası estetiği, hemen herkese rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntemdir. Fakat bu operasyonu yaptırmayı düşünen kişilerin çeşitli özelliklere sahip olması gerekir. Popo kaldırma işleminin sorunsuz geçmesi için kişilerin bazı özelliklere sahip olması son derece kritiktir.

·         Kişilerin ideal kilolarında olması gerekir.

·         Kalça başta olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde yeterli yağ dokusu bulunmalıdır.

·         Kişilerin sigara kullanmamaları önemlidir.

·         Yakın dönemde enfeksiyon geçirmemiş olmaları gerekir.

·         Dengeli beslenmeli ve düzensiz egzersiz ile sağlık yaşam stilini benimsemelidirler.

·         Daha önce cerrahiye bağlı herhangi bir komplikasyon geliştirmemiş olmaları gerekir.

BBL işlemi anestezi altında uygulanan bir operasyon olduğu için işlem öncesinde kişilerin doktor tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi önemli bir konudur. İşlem için kişilerin herhangi bir sağlık problemlerinin olmaması gerekir. Bu kriterlere uyan kişiler uygun bir zamanda operasyona alınabilirler.

Popo Dikleştirme ve Büyütme Uygulamaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Popo estetiği türleri arasında sıklıkla tercih edilen BBL başta olmak üzere farklı pek çok cerrahi popo estetiği operasyonu bulunur. Bu operasyonlar çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilen işlemlerdir. Genel anestezi altında kişilerin bilinci kapalı olur. Bu sayede herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmesi durumları söz konusu olmaz.

İşlemin sona ermesinden sonra anestezik ilaçlar da kesilerek kişiler geri uyandırılır. Popo dikleştirme ya da kaldırma işlemi yerine küçük miktarlarda yağ enjeksiyonu yapılacak kişilerde lokal anestezi yeterli olacaktır. Lokal anestezi sırasında kişilerin bilinci açıktır. Fakat yine genel anestezide olduğu gibi kişilerin ağrı ya da acı hissetmesi durumları söz konusu olmaz.

BBL işleminde ilk önce popoya enjekte edilecek olan yağ dokusunun kalça, uyluk ve karın gibi çeşitli vücut bölgelerinden liposuction ile alınması gerekir. Bu yöntemde yağ alınacak olan bölgeye küçük bir kesi atılır. Bu keşiden doku içerisine tüp şeklinde bir alet ilerletilir. Bu alet ilgili olan dokulardan yağı çekerek alır. Bu yağ dokusu popo dikleştirme ve büyütme işlemi için hazırlanır.

Popo üzerinde hazırlanan yağ dokularının konabilmesi adına önceden belirlenen 3-5 noktaya küçük insizyonlardan içeri yağ enjekte edilir. Hem yağın alındığı bölgede hem de yağ enjeksiyonunun olduğu bölgedeki kesilerin dikişler ile kapatılması gerekir. Popo ameliyatı sonucunda bölgenin daha hacimli ve kıvrımlı olması sağlanır.

Popo Küçültme Operasyonu

Poponun normalden daha büyük olması hastayı hem estetik bakımdan hem de vücut konforu bakımından rahatsız ediyorsa liposuction yöntemi ile küçültme yapılabilir. Komplike bir ameliyat olmadan hem kadınlar hem de erkekler bu ameliyatı tercih edebilir. Tedavi süresi diğer operasyonlar ile karşılaştırıldığında son derece kısadır.

Bunun yanında fazla alanlardan yağ alınarak popo bölgesi genel olarak şekillendirilebilir. Popo küçültme ve popo şeklini dengeleme için işlem sırasında çökükler de alınan yağların birtakım işlemlerden geçirilmesi ile kullanılabilir.

Popo Estetiği için Yaş Sınırı Var Mıdır?

Diğer estetik operasyonlarda olduğu gibi popo estetiği için de vücudun gelişimini tamamlamış olması önemli bir konudur. Popo estetiği, doğuştan şekil veya görüntü bozukluğu bulunan 18-20 yaşlarından itibaren gerçekleştirilebilir. Hastalar ideal olarak daha ileri yaşlarda popoda sarkma ve hacim kaybı olması durumunda popo estetiği için doktora başvurabilirler.

Erkekler Popo Estetiği Yaptırabilir Mi?

Erkeklerin de popo estetiği yaptırması mümkündür. Silik ya da düz poponun belirginleştirilmesi veya popo küçültme için erkeklerde son yıllarda daha çok bu yönteme başvurulur. Popo estetiği çoğunlukla kadınların tercih ettiği yöntemlerden biridir. Uzman doktorların gerçekleştirdiği uygulamaya göre bir periyod belirlenir. Bu periyodlar tahmini bir süredir.

Popo Estetiği Ne Zaman Etkisini Göstermeye Başlar?

En yaygın popo estetiği olan BBL işleminden sonra popoda meydana gelen dolgunluk hemen fark edilmeye başlar. Operasyona bağlı olan şişkinlik gibi yan etkilerin kaybolması birkaç hafta sürebilir. İşlemden kesin sonuçlar ameliyattan sonraki birkaç ay içinde belli olur.

Brazilian Butt Lift işleminden sonra kişilerin birkaç hafta süresince popolarının üzerine oturmamaları önemli bir konudur. Bunun yanında kişilerin uyurken yana dönmeleri ya da yüz üstü yatmaları önemli bir konudur. Ameliyat yerleri iyileşmeden kişilerin popo üzerine oturmaları işlemin başarısız olmasına neden olur. Bunun yanında cerrahiye bağlı komplikasyonlar da meydana gelebilir.

BBL işleminde popoya enjekte edilen yağların bir kısmı vücut tarafından emilecektir. Bu oran çoğunlukla %20 ile 30 arasında değişiklik gösterir. Enjekte edilen yağların fazlasının absorbe edilmesi halinde BBL işleminin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir. Popo dikleştirme ve kaldırma işlemlerinin en ağrısız ve en fazla tercih edilen türlerinden biridir.

En Çok Tercih Edilen Brezilya Poposu İşleminin Farkı Nedir?

Brezilya poposu işlemi n sık tercih edilen uygulamalardan biridir. Kıvrımlı ve kalkık popo görünümünü sağlamak adına farklı popo estetiği alternatifleri de vardır. Sculptra Butt Lift ciltte yaşlanma ile beraber meydana gelen hacim kaybı durumlarını önlemek için yapılan dolgu türüdür. Sculptra maddesi popoya enjekte edilerek hacim artışı elde edilir. Bu sayede popo büyütme işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bazı durumlarda bu işlemden etkili bir sonuç almak adına BBL yöntemi ile beraber de uygulanabilir.

Türkiye’de Popo Estetiği Tedavisi

Türkiye popo estetiği tedavisinde başarılı sonuçlar elde eder. Bunun yanında diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında burada fiyatlar son derece uygundur. Bu sebeple Türkiye’de sağlık turizmi günden güne gelişme gösterir. Teknolojik donanımlar ve uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda başarı oranı son derece yüksektir. Türkiye’de popo kaldırma tedavisi için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık