Türkiye’de Diş Kaplama Fiyatları En İyi Klinikler

Türkiye’de Diş Kaplama Fiyatları En İyi Klinikler

Dişlerde bazı sebeplerle kayıp durumları söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda çoğunlukla diş kaplama uygulamaları gerçekleştirilir. Diş kaplama uygulamaları madde kayıpları yanında estetik amaçlarla da gerçekleştirilir. Çürük veya travma gibi durumlar nedeniyle meydana gelen kayıplar dolgu ile onarılamadığında estetik bakımdan dişin görünümünün değiştirilmesi, kaybedilen dişlerin yerine veya yer tutucu desteği amacıyla dişlerin kaplanması seçenekleri bulunur. Diş kaplama ile alakalı merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızda.

Dişlerde kaplama uygulaması gerçekleştirebilmek için bazen dişlerde bir miktar aşındırma işlemi yapılması gerekebilir. Aşındırma miktarları gerçekleştirilecek olan kaplama protezinin cinsine ve estetik beklentilere göre farklılık gösterir. Bazen dişlerde aşındırmaya gerek olmadan kaplama işlemleri uygulanabilir.

Kaplama için tercih edilen malzemeler metal olabilecekleri gibi metal olmayan malzemeler arasından da tercih edilebilirler. Alt yapı malzemelerinde ise metal veya estetik özellikleri baskın olan maddeler üzerine seramik yapılır. Bu şekilde son derece doğal bir görünüm elde edilmesi mümkün olur.

Alt yapı desteği amacıyla kıymetli metal ve alaşımların kullanımı alerjik reaksiyon eğilimlerinin azalmasına neden olur. Diş hekimleri hastaları genel sağlık durumlarına ve beklentilerine uygun olan kaplamalara yönlendirir. Kaplamalar dişe zarar vermeyen yapıştırıcılar ile yapıştırılır. İmplant üstü kaplamalarda ise yapıştırma dışında vida kullanımı ile de tatbik işlemleri gerçekleştirilebilir.

Laboratuvarlarda el işçiliği ile gerçekleştirilen ya da son yıllarda CAD-CAM teknolojisi kullanılarak el değmeden hazırlanan kaplamaların kullanım süreleri ömür boyu değildir. Kaplama kullanım süresi ağız içi sağlık durumuna, kaplama yapılan dişler ile çevre dokuların yıllar içerisindeki değişen uyumuna bağlıdır. Kaplama uygulamalarından sonra düzenli olarak ağız bakımı ve doktor kontrollerinin gerçekleştirilmesi son derece önemlidir.

Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çürüme gibi istenmeyen durumların meydana olduğu durumlarda diş kaplama işlemleri sıklıkla tercih edilir. Çürüklerin temizlenmesinin ardından dişlerin tekrar eski görünümlerini kazanması için farklı materyaller ile kaplama uygulamaları yapılabilir.

Dişlerin tamamen kaybedilmesi yerine kaplama işleminin yapılabilmesi için protez dişler ile kalıp oluşturma yapılır. Bir miktar aşındırma işleminden sonra metal ya da metal olmayan malzemeler ile işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkün olur. Zirkonyum, seramik, porselen gibi maddelerle kaplama işlemleri yapılabilir.

Güvenli Diş Kaplama İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş kaplamalarının hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılan ya da özellikle son yıllarda CAD-CAM teknolojisi kullanılarak el değmeden hazırlanan diş kaplama malzemeleri kaplanacak olan dişlerin dokularına ve ölçülerine uygun bir şekilde hazırlanır.

Hızlı bir şekilde elde edilen bu sonuçlar güvenli diş kullanımlarını sağlayacaktır. Diş hekimlerinin tavsiyelerine uygun bir şekilde diş bakımı işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve dişlerin korunması ile beraber kaplama uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Diş Kaplama Uygulaması Ne Kadar Sürede Yapılır?

Diş kaplama tedavisi genellikle 3 seansta gerçekleştirilir. Kişileri dişlerine bağlı olarak 2-4 seans arasında diş kaplamaları en iyi şekilde yapılır. Estetik kaygıları da üstünde taşıyarak yapılan uygulamalar olduğundan diş kaplama süreçlerinin hiçbir şekilde aceleye getirilmemesi gerekir. Bu şekilde kaplamanın etkisini en iyi şekilde göstereceğinden emin olana kadar tedavinin devam etmesi önemlidir.

Diş Kaplama Uygulamalarından Sonra Diş Bakımı

Diş kaplaması sonrası diş bakımı ile alakalı olarak büyük değişikliklere gerek yoktur. Günde en az iki defa dişlerin fırçalanmasına özen göstermek gerekir. Bunun yanında belirli aralıklarla diş ipi kullanımı da önemlidir. Tüm bunların dışında dişlerin kontrolü için düzenli olarak diş hekimi randevusu almak gerekir.

·         Ambalaj ya da paket açmak için diş kullanımından uzak durulmalıdır.

·         Ağız ve diş bakımı yanında düzenli ve dengeli beslenme de diş kaplamalarını ömrünü etkileyen bir konudur. Özellikle aşınma problemlerine neden olacak asitli ve şekerli yiyecek ve içecekler tüketilmemeli ve sigara kullanımlarından kaçınılmalıdır.

·         Geceleri diş sıkma sorunları olan hastaların koruyucu kullanması kaplamaların zarar görmesine engel olur.

·         Dişler ile kalem gibi sert cisimlerin çiğnenmesinden uzak durmak gerekir.

Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kaplamada kullanılan protezler tamamen ya da kısmen hasar gören dişlerin örtülmesi için kullanılır. Madde kaybının yaşandığı hasarlı dişin güçlendirilmesinin yanında diş görünümü, şekli ya da hizalamasının iyileştirilmesi amacıyla bu uygulama yapılabilir. Protez maddesi olan porselen ya da seramik taçlar, doğal diş renklerine uyarlanabilirler. Diğer malzemeler ise metal alaşımları, altın, akrilik ve seramik içerebilirler. Bunlar çoğunlukla porselenden çok daha güçlüdür. Bu nedenle özellikle arka dişlerde kullanımı tavsiye edilir. Güçlü ve cazip olması ile çoğunlukla metal kabuk ile kaplanan porselen protez sıklıkla kullanılır.

Diş Kaplaması İçin Hangi Malzemeler Tercih Edilir?

Diş kaplama malzemeleri çeşitlilik gösterir. Teknik imkanlar doğrultusunda bu malzemeler sürekli gelişim halindedir. Kaplama işleminden sonraki süreçlerde dişler aynı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma ihtiyaç duyar.

Diş kaplamalarında kullanılan malzemeler;

·         Zirkonyum

·         Porselen

·         Seramik

·         Full porselen

·         Metal alaşımlı porselen şeklindedir.

Diş Kaplaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dişler çeşitli nedenlerden dolayı yıpranma ve kayıplara uğrayabilir. Bu gibi durumlarda diş kaplama tedavileri sıklıkla tercih edilir. Bu süreç hastalar için son derece hassastır. Bu aşamadan sonra hastaların diş bakımlarına özen göstermesi kaplamanın ömrü açısından önemlidir.

Diş kaplama sonrası diş bakımına gerekli önemin verilmemesi sonucunda bazı sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar arasında; çürük oluşumu, leke oluşumu ya da ağız içi ile ilgili bazı problemler olabilir. Tüm bu sebeplerde dolayı bu süreçte diş bakımına gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Diş Kaplamasından Sonra Ne Gibi Değişimler Olur?

Sorunlu dişlerin düzeltilmesi amacıyla uygulanan diş kaplama işlemlerinden sonra hastaların bu duruma alışmaları zaman alabilir. Diş kaplamasından sonra hastalar bu değişimlere yabancılık gösterebilirler. Dişlerdeki eksik kısımlar tamamlandığında bu bölgelerde farklı hissetme durumları söz konusu olabilir.

Dişle alakalı alışılması güç yapısal bir problem yoksa hastaların kaplamalara alışması çok zaman almayacaktır. Bu açıdan hasta ve hekimin belirli aralıklarla irtibat kurması son derece önemlidir. Tedavinin başarısından emin olmak adına ve hastaların bunun üzerindeki tepkilerini gözlemlemek için ve gerektiğinde herhangi bir soruna karşı uygun çözümler üretilmesi adına bu aşama son derece önemlidir.

Diş tedavi süreçleri her insanlar için kolay olmayabilir. Bu süreçte hastaların sorunlarına kolay çözümler üreten ve talepleri en iyi şekilde değerlendiren uzman desteğinin rolü oldukça büyüktür. Diş kaplama sonrası beklenmedik problemler meydana gelebilir. Bu türden sorunlara hızlı yanıtlar almak ve çözümler üretmek son derece önemlidir.

Porselen Diş Kaplama

Ağız ve diş sağlığı insan yaşamında en çok özen göstermesi gereken konulardan biridir. Günlük yaşamda besin ve yiyecekler tüketildiği için ileride ağız ve dişlerde birtakım olumsuz etkilere maruz kalmamak açısından ağız ve diş sağlığına gerekli özen gösterilmelidir.

Diş sağlığı için düzenli olarak hekim kontrolünde kaplamaların takip edilmesi son derece önemlidir. Ağız ve diş tedavisi konusunda birçok seçenekte farklı çözümler bulunur. Çoğunlukla insanlar dişleri ile ilgili olumsuzluklar yaşayabilirler. Diş yapısında bozulma, diş çürükleri, estetik görünümün bozulması bu sorunlar arasında yer alır. Diş kaplama porselen çalışmaları günümüzde bu sorunların giderilmesi adına sıklıkla kullanılır.

Diş Kaplama Porselen Tedavisi Nasıldır?

Diş yapısında meydana gelen bozulmaların ve kötü görünümün düzeltilmesi amacıyla birtakım aşamalar vardır. İlk önce hekimler tarafından detaylı olarak diş analizlerinin yapılması gerekir. Bu şekilde tedavi süreçlerinin nasıl ilerleyeceği ile ilgili karar vermek daha kolay olur. Ağız ve diş yapısında gerekli ölçümler alınarak uygun tedavi şartları hazırlanır.

Diş kaplama porselen işlemi yapılacak olan dişler üzerinde gerekli ayarlamalar için dişlerin küçültülmesi gerçekleştirilir. Hekim tarafından gerçekleştirilen birtakım testler sonucunda protez kaplamalar, sorun olan dişler üzerine uygulanır ve bu şekilde işlem tamamlanır. Diş bakımı için belirli aralıklarla diş hekimlerine görünmek son derece önemlidir.

Porselen Diş Kaplama Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Porselen diş kaplama avantajları oldukça fazla olduğu için günümüzde sık sık tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Porselen diş kaplama diğer kaplamalar ile kıyaslandığında son derece doğal görünümlü olması ile dikkat çeker. Bu nedenle estetik amaçlı olarak sıklıkla kullanılır.

Porselen diş kaplamalar dişler için büyük bir koruma sağlama özelliğine sahiptir. Bu kaplamalar implant yapılan dişlerin ağızla uyumunu artırma özelliğine sahiptir. Diş etleri için herhangi bir zararı bulunmaz. Takma diş ya da köprülerin güvenli bir şekilde ağızda tutulmalarını sağlar. Metal içeren protezlerde olduğu gibi diş yüzeylerinde koyu çizgilerin oluşması durumları söz konusu olmaz. Porselen kaplamalar oldukça uzun ömürlü olmaları nedeniyle de sıklıkla tercih edilir.

Porselen diş kaplama dezavantajı arasında kuvvetli ısırmalara dayanıklı olmaması yer alır. Bunun yanında porselen diş kaplamalar diğer restoratif yöntemler kadar dayanıklı değildir. Bu sebeple bu kaplamalar çoğunlukla ön dişlerde tercih edilir.

Diş Kaplama Fiyatları Nasıldır?

Diş kaplama tedavileri günümüzde çok farklı malzemeler kullanılarak gerçekleştirilir. Geçmişte kaplama malzemesi olarak seramik temelli olanlar tercih edilirdi. Renk olarak uygun olması ve bunun yanında uygun fiyatlı olması ile seramik çok fazla kullanılırdı.

Günümüzde kaplama alanında sağlanan ilerlemeler sayesinde zirkonyum gibi malzemeler de sıklıkla kullanılmaya başlamıştır. Altın ve buna benzer malzemeler de kaplama amacıyla kullanılabilir. Fakat maliyetlerinin yüksek olması bu malzemeleri daha az kullanılmasına neden olur. Diş kaplama fiyatları tedavilerde kullanılan kaplama malzemelerine göre değişiklik gösterir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Dişler insanların hem diş görünüşlerinde hem de psikolojisinde değişimlere neden olabilir. Dişlerin düzgün ve orantılı olması, çarpık diş sahiplerine göre insanları daha özgüvenli olmasına neden olur. Dişlerde çarpıklık durumlarının söz konusu olması halinde zirkonyum diş kaplama uygulamaları gerçekleştirilebilir.

Zirkonyum diş kaplamada sıklıkla kullanılan elementler arasında yer alır. Bu elementlerin oldukça sert bir yapısı bulunur. Kendi arasında iki farklı çeşit zirkonyum bulunur. Bunlar arasındaki fark bir tanesi doğal dişler ile uyum gösterirken diğeri daha dolgun ve sert bir yüzeye sahiptir.

Yarı yüksek saydam zirkonyumlar ön dişlerde daha çok kullanılır. Doğal olmalarının yanında uyumlu olmaları ile ağız yapısında sıklıkla tercih edilir. Zirkonyum üzerine porselen kaplama yapılarak diş yapısı elde edilebilir. Bunun yanında zirkonyum sağlığı tehdit eden herhangi bir unsur da bulundurmaz. Damak yapısına uyumlu olmasının yanı sıra porselen altında sert bir cisim oluşu kişilerin daha kolay bir şekilde besinleri çiğnemesine yardımcı olur.

Zirkonyum Kaplama Diş Ömrü

Zirkonyum dişler doğru bir şekilde kullanıldıklarında uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. Zirkonyum kaplamalarda renk değişimi gibi istenmeyen sorunlar da yaşanmaz. İlk takıldığı günkü gibi parlak yapısı devam edecektir. Zirkonyum kaplama dişler bilgisayar desteği kullanılarak yapılır. Bu sayede hasta desteği sağlanmasının ya da hata payı da minimuma indirilir.

Sert yapıya sahip olan dişler ağız içerisinde her noktada rahat bir şekilde kullanılabilir. Usta diş hekimleri tarafından yapılan zirkonyum dişin doğal dişten ayırt edilmesi mümkün değildir. Metal olsa da ağır bir yapısı bulunmaz. Hafif ve sert olma özellikleri ile dikkat çekerler. Uzu yıllar kullanılması bakımından hastalara ömürlük hizmet sunma özellikleri bulunur.

Zirkonyum Diş Kaplama Alerji Yapar Mı?

Zirkonyumun en önemli özelliklerinden biri alerji durumlarına neden olmamasıdır. Ağız yapısına uyum sağladıkları için dil, damak ve diş eti noktalarına uyum sağlama özelliği bulunur. Sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı yapılarının olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilirler. Yenen gıdalarda tat değişikliği, sigara, çay ve asitli içeceklerden sonra leke bırakma olasılıklarına karşı da dayanıklıdır. Bunun yanında ağız kokusu oluşumuna da engel olur.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları Nasıldır?

Zirkonyum diş kaplama fiyatları en çok merak edilen konulardan biridir. Zirkonyumun ışık geçirgenliği vardır ve dayanıklılığı yüksek olan malzemeler arasında yer alır. Dişin doğal yapısına benzer olması ile dikkat çeker. Bu nedenle kullanımları da oldukça kolaydır. Dayanıklı olması nedeniyle sıcak ve soğuk hassasiyeti durumları söz konusu olmaz. Ağız ve diş yapısına uygun olduğundan sorunsuz bir kaplama malzemesi olarak tercih edilir. Zirkonyum kaplama fiyatları porselen olanlara göre biraz daha yüksektir.

Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama avantajları nedeniyle hastalar tarafından sıklıkla tercih edilir.

·         Hassas ya da duyarlı bir yapısı bulunmaz. Böylece sıcak ve soğuk içecek ve yiyeceklere karşı oldukça dayanıklıdır.

·         Zirkonyum kaplamalar kolay bir şekilde şekil alır. Bunun yanında beyaz renge döndürülmeleri de oldukça kolaydır.

·         Ömürleri uzundur ve ağızda uzun süre kalmasının vücuda herhangi bir zararı bulunmaz.

·         Doğal bir görünümleri olduğundan doğal dişten ayırt edilmeleri mümkün değildir.

·         Zirkonyum kaplamalar metal içermeyen bir kaplama olma özelliğine sahiptir.

Diş Kaplama Uygulamalarının Dezavantajları Nelerdir?

Diş kaplaması dezavantajları konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

·         Yapılan diş kaplamalarının geri alınması gibi bir durum söz konusu değildir. Kaplamaların hasar görmesi durumunda tamir edilmesi söz konusu olmaz.

·         Dişini sıkan ya da gıcırdatan kişiler için bu tedavi yöntemi çok uygun değildir. Bu gibi hareketler kaplamaların çatlaması gibi istenmeyen durumlara neden olur.

·         Diş kaplama işlemi sonrası sıcak ve soğuk içecek ve yiyeceklere karşı dişler hassaslaşabilir.

·         Kaplamaların nadir de olsa yerinden çıkması ya da düşmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için sert gıdalar yerken dikkatli olmak önemli bir konudur.

·         Kaplamalar diğer diş renkleri ile uyumlu olmayabilir. Kaplama renklerinin yerine oturtulduktan sonra değiştirilmesi mümkün değildir. Diş beyazlatma uygulamalarının kaplama yapılmadan gerçekleştirilmesi gerekir.

Kaplama Diş Takılırken Ağrı Olur Mu?

Kaplama dişler ağız içerisine yerleştirildikten sonra bazen diş etlerine baskı durumları söz konusu olabilir. Kaplama dişin uygulamış olduğu bu baskı sorunlarından dolayı kişiler ağrı hissedebilirler. Ancak bir süre sonra bu ağrı durumları geçecektir. Ağrıların geçmemesi halinde kişilerin diş hekimine başvurması gerekir.

Türkiye’de Diş Kaplama Fiyatları

Türkiye diş kaplama uygulamalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği ülkelerden biridir. Bu sebeple Türkiye’de medikal turizm de oldukça gelişmiştir. Türkiye’ye gelen turistler burada tedavi olarak aynı zamanda muhteşem bir tatil de yapabilirler. Türkiye’de diş kaplama fiyatları ve en iyi kliniklerle ilgili detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık