FUE Saç Ekimi Nedir?

FUE Saç Ekimi Nedir?

Dünya çapında saçları ile ilgili sıkıntı yaşayan bireyler çeşitli saç ekim yöntemlerine başvurur. FUE saç ekimi de bunlardan biridir. Uzun zamandır uygulanan bir teknik olmasının yanı sıra başarılı sonuçlar elde ettiren bir operasyondur. Saç dökülmesi yaşayan ve belli şartları taşıyan 18 yaşından büyük herkes FUE saç ekim yöntemini yaptırabilir. Kafanın arka kısmında bulunan saç köklerinin, saç olmayan bölgeye ekilmesi işlemidir.

FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Öncelikle saç ekim uzmanı ile görüşerek eksiklerin ve taleplerin belirlenmesi gerekir. Uzman ilk önce hastanın ön saç çizgisini belirler. Bu belirleme kişinin sonrasında daha doğal bir görünüme sahip olmasını sağlar. Ön saç çizgisinin belirlenmesinin ardından yoğun olan saç bölgesi belirlenir. Çünkü buradan greft toplanacaktır. FUE tekniği 4 aşamadan meydana gelir. Önce saçların toplanacağı donör bölge tıraş edilir. Çünkü mikromotor ile saçların alınması daha kolay hale getirilmelidir.

İkinci aşama saç kökleri mikromotor ile toplanır. Bu aşamada en önemli etken donör bölgenin saç dökülmesine dirençli olmasıdır. Bu nedenle daha çok kulak arkası ve ense bölgesi tercih edilir. Saç köklerinin toplanması tahmini 2 saat sürer. Saç kökleri toplandıktan sonra zarar görmeden muhafaza edilmesi oldukça önemli bir kriterdir. Bu nedenle saç kökleri özel bir solüsyon içerisinde bekletilir.

Üçüncü aşamada ekim yapılacak bölge uyuşturulur. Sonrasında kanal açma aşamasına geçilir. Kökler bu kanallardan ekim bölgesine transfer edilir. FUE saç ekim yöntemi böylelikle ortalama 7-8 saat içerisinde tamamlanmış olur.

FUE Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

FUE saç ekim yöntemi 18 yaşından büyük herkese uygulanabilir. Saç dökülmesi ve saç kaybı yaşayan herkes bu yönteme başvurabilir. Ekstra cilt hastalığınız yoksa bu yöntem tam da size göredir. Saç kaybı yaşayan ve tıraş olmayı kabul eden kadınlarda da bu yöntem kullanılabilir.

FUE Saç Ekim Fiyatları

FUE saç ekim fiyatları çeşitli kritere göre değişiklik gösterse de genel manada Türkiye’de uygundur. Çünkü burası hem konuda uzman hem de başarılı cerrahlar barındırır. Ayrıca döviz farkını da göz önünde bulundurursak ülkede çok makul seviyelerde FUE saç ekimi yaptırmanız olağandır. Siz de FUE saç ekim yöntemi yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık