İngiltere’de Gastrik Mini Bypass Ameliyatı

İngiltere’de Gastrik Mini Bypass Ameliyatı

Gastrik mini bypass, obezite tedavisinde kullanılan prosedürleri içerir. Sindirim sisteminde uygulanan değişimler ve hastaların kilo vermesine yardımcı olan bu tedavi hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Mini Gastrik Bypass Nedir?

Gastrik mini bypass bir çeşit mide küçültme işlemidir. Bununla birlikte 12 parmak bağırsağı da mideye direkt olarak bağlanır. Böylece hastalar yedikleri besinlerde yer alan enzimleri direkt dışarı atabilir. Bu ameliyat sayesinde hastanın mide kapasitesi küçülerek gıdalardan aldığı kalori de azalır. Hastanın kilo vermesi de daha kolay hale gelir. Şunu belirtmek gerekir ki gastrik mini bypass oldukça radikal bir karardır, geri dönüşü de olmaz. Bu nedenle hastalar kesinlikle başarılı cerrahlar tarafından tedavi almalıdır.

Kimler Gastrik Mini Bypass Yaptırabilir?

Gastrik mini bypass ameliyatı bilindiği gibi obez hastalar için uygundur. Ancak bu tedaviyi görmek için bazı kriterleri karşılamak gerekir;

·         Hastanın vücut kitle endeksi 35 olmalıdır. Eğer hastanın vücut kitle endeksi 35 değilse 30 ve üzeri olmalıdır. Bununla birlikte uyku apnesi, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sorunlarının olması gerekir.

·         Hastanın yaş aralığı 18-65 arasında olmalıdır.

·         Kişi ameliyatı kaldıracak kadar sağlıklı olmalıdır.

Bu kriterleri karşılıyorsanız eğer mini gastrik bypass için alanında uzman cerrah ile görüşebilirsiniz.

Gastrik Mini Bypass Ameliyat Hazırlığı

Gastrik mini bypass ameliyatının yapılması için öncesinde bir miktar kilo vermeniz gerekir. Kilo vermek hem ameliyatın kapalı cerrahi ile yapılmasını sağlar hem de karaciğer yağlanmasını azaltır. Eğer bir miktar kilo verirseniz ameliyat laparoskopik yöntemle yapılır. Böylece ameliyattan sonra toparlanma süreci daha hızlı olacaktır. Operasyon sonrası yapacağınız diyet de sizi o kadar zorlamayacaktır. Ayrıca operasyon sonrası bir diyetisyen ile görüşmenizde fayda vardır.

Ameliyat öncesi aklınızda çok fazla soru bulunabilir. Bu nedenle kendinizi rahat hissetmeniz bakımından doktor ile rahatça görüşebilirsiniz. Operasyon yaptıracağınız klinik ile irtibat halinde kalmanızda fayda var. Aklınıza gelen tüm soruları hekime sormaktan çekinmeyin. Hekim sizi anlayışla karşılayacaktır. Eğer hekimle konuşmak da size yetersiz geliyorsa mutlaka psikolog ile görüşmelisiniz. Böylece kendinizi ameliyata daha hazır hissedebilirsiniz.

Mini Gastrik Bypass Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Gastrik mini bypass oldukça önemli bir ameliyattır. Geri dönüşü de olmadığından dolayı mutlaka uzman cerrahlar tarafından yapılması gerekir. Uzman cerrah tarafından yapılacak operasyon ameliyatın risklerini de azaltacaktır. Aşağıda ameliyat esnasında karşılaşabileceğiniz komplikasyonları sıraladık. Fakat bu komplikasyonların görülme sıklığının nadir olduğunu bilmelisiniz. İşte mini gastrik bypass riskleri;

·         Kanama

·         Enfeksiyon

·         Kesi bölgelerinden sızıntı akması

·         Anesteziye karşın olumsuz reaksiyonlar

·         Bağırsaklarda tıkanıklık

·         Safra kesesinde taş oluşması

·         Damping sendromu

·         Fıtık

·         Düşük kan şekeri görülmesi

·         Beslenmede dengesizlik

·         Ülser

·         Reflü

·         Kusma

Mini Gastrik Bypass Avantajları Nelerdir?

Mini gastrik bypass ameliyatının pek çok avantajı vardır. Bu avantajları şöyle gösterebiliriz;

·         Mideniz yeterli küçüklüğe ulaşacağı için çok fazla yemek yiyemeyeceksiniz. Böylece kilo vermek daha kolay olacaktır.

·         Midenizin küçülmesinin yanı sıra bağırsaklarınızda almış olduğunuz kaloriler sınırlanacaktır.

·         Açlık krizine neden olan bölüm çıkarıldığı için isteseniz de sürekli açlık hissetmezsiniz.

·         Aşırı kiloların sosyal hayatınızda büyük değişime neden olduğunu biliyoruz. Sosyal hayatınızdaki özgüven kaybını tekrar kazanabilirsiniz.

·         Kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Bu avantajlardan faydalanmak isterseniz Türkiye mini gastrik bypass ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Mini Gastrik Bypass ile Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?

Obezite hastalığı sadece kişinin fazla kilolu olmasını içermez. Aşırı kilolardan ötürü hastalar pek çok sağlık sorunu ile karşılaşır. Mini gastrik bypass ile hastalar organlarına zarar veren birçok hastalıktan kurtularak daha kaliteli bir yaşam sürer. Obezite en çok kalp hastalığına sebep olur. Obezite hastaları genelde felç veya kalp krizi geçirerek yaşamını yitirir. Mini gastrik bypass kalp hastalığının yanı sıra felç riskini de minimuma indirir. Mini gastrik bypass yaptırarak kurtulabileceğiniz rahatsızlıklar aşağıdaki gibidir;

·         Tip 2 diyabet

·         Yüksek tansiyon

·         Koroner arter hastalığı

·         Kan yağlarının yükselişi

·         Metabolik sendrom

·         Safra kesesi taşları

·         Bazı kanser çeşitleri

·         Felç

·         Uyku apnesi

·         Karaciğer yağlanması

·         Astım

·         Nefes almada zorlanma

·         Sosyal uyumsuzluklardan kaynaklı psikolojik sorunlar

·         Deri enfeksiyonları

·         Kas iskelet sistem hastalıkları

Tüm bu hastalıklar gerçekten de yaşam kalitemizi arttırıyor. Üstelik her biri ölümcül hastalıklardır.

İngiltere Mini Gastrik Bypass Başarı Oranı

Mini gastrik bypass tedavisi başarı oranı bakımından hastalara göre farklılık gösterir. Her ne kadar tedavi prosedürü aynı olsa bile kişinin operasyondan nasıl etkileneceği ve ne kadar dikkatli hareket edeceği farklıdır. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki başarı her zaman kişinin elindedir. Operasyon olmaya karar verdiğiniz andan itibaren kararlı ve motive olmalısınız. İngiltere’de mini gastrik bypass ameliyatları genel olarak başarılı sonuçlar verir. Çünkü sağlık açısından gelişmiş bir ülkedir. Fakat fiyatlar son derece pahalı olduğu için hastalar bu ülkede tedavi olmayı çok tercih edemezler.

Mini Gastrik Bypass Ameliyatından Sonra Ne Kadar Kilo Verebilirim?

Hastalar doğal olarak mini gastrik bypass ameliyatından sonra ne kadar kilo verebileceğini merak ederler. Ancak tıpkı tedavinin başarı oranı gibi ne kadar düzeyde kilo verebilecekleri de kendi ellerindedir. Hekimin direktiflerine uyarak ve diyete uyum sağlayarak vücut ağırlığınızın %70’ini kaybedebilirsiniz. Ancak kilo verdim diyerek tekrar abur cubur yemeye başlarsanız yeniden kaybettiğiniz kiloları alabilirsiniz. Bu nedenle asla diyet yapmaktan vazgeçmemelisiniz.

İngiltere Mini Gastrik Bypass Fiyatı

İngiltere’de yaşam maliyeti gerçekten çok pahalıdır. Bu durumdan ne yazık ki sağlık turizmi de etkilenir. Öyle ki temel ihtiyaçları karşılamak bile çok külfetli olurken bu tür SGK kapsamı altına girmeyen tedavilerde ucuz fiyat vermek mümkün değildir. Pek çok ülkeye göre İngiltere’de mini gastrik bypass tedavisi daha yüksek fiyatlara sahiptir. İngiltere tedavi başarı oranlarında oldukça yüksektir fakat daha düşük fiyatlara hizmet alabileceğiniz aynı kalitede farklı ülkeler de mevcuttur. İngiltere’de mini gastrik bypass fiyatı 15,000 Euro civarındadır.

Londra Mini Gastrik Bypass Fiyatı

Londra, İngiltere’nin başkenti olduğu için gerçekten çok lüks ve kalabalık bir semttir. Tedaviler de bu nedenle çok sık tercih edilir ancak şunu belirtmek gerekir ki diğer semtlere göre daha yüksek fiyat ödemeniz gerekir. Londra mini gastrik bypass fiyatı 20,000 Euro civarındadır. Gerçekten çok yüksek değil mi? Buraya servet ödemek yerine Türkiye’yi tercih edebilirsiniz.

Türkiye Mini Gastrik Bypass Fiyatları

Türkiye, sağlık turizmi açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Cerrahları da gerçekten üstün niteliktedir. Çünkü her biri farklı alanda uzmanlaşmış, işini severek yapan doktorlardır. Türkiye, gezilecek görülecek yerler bakımından da avantajlıdır. Gastrik mini bypass ameliyatı için buraya gelerek hem tedavinizi halledebilir hem de birbirinden muhteşem mekanları gözünüzle görebilirsiniz. Türkiye mini gastrik bypass fiyatları ortalama 2,750 Euro civarındadır. Görüldüğü üzere İngiltere’ye nazaran %90 tasarruf elde etmiş olursunuz. Hem paranız cebinize kalır hem de başarılı sonuç almanız daha muhtemeldir. Eğer Türkiye’de mini gastrik bypass olmaya karar verirseniz bizimle görüşerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık