ABD Tüp Bebek Fiyatları

ABD Tüp Bebek Fiyatları

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftler tüp bebek tedavisine yönlenir. Bazı durumlarda anne adayının yumurtaları ya da baba adayının spermleri tüp bebek yapmak için elverişli olmayabilir. Bu da bebek sahibi olmayı olumsuz yönde etkiler. Bu durumda desteğe ihtiyacınız olur. Tüp bebek dediğimiz tedavi anneden alınan yumurtalık ile babadan alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesi anlamını taşır. Laboratuvar ortamında döllenen embriyo sonradan anne rahmine transfer edilir.

Tüp bebek tedavisi sigorta kapsamında değildir, bu nedenle çiftler tedavi masraflarını karşılamakta zorlanırlar. Bu nedenle başka ülkelerde tüp bebek tedavisine yönelirler. İçeriğimizi okuyarak ABD ve başka ülkelerde uygulanan tüp bebek tedavileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tüp Bebek Başarı Oranları

Tüp bebek tedavilerinde başarı oranları farklı etkenlere bağlı olarak farklılık gösterir. Çiftlerin yaş aralığı, erkekteki sperm sayısı, çiftlerin kronik hastalığa sahip olup olmamaları ve kliniğin tecrübesi gibi faktörler tüp bebek tedavisindeki başarı oranlarını değiştirir. Tüp bebek tedavisinde en verimli yaş aralığı 25-35 şeklindedir. Anne adayının daha öncesinde sağlıklı gebelik geçirmiş olması da tüp bebek tedavisinde etkilidir.

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi sırasında anne adayından olgun yumurtalar toplanır. Baba adayından da spermler toplanır. Sonrasında yumurta ve spermler laboratuvar ortamında döllenir. Sonrasında ortaya çıkan embriyo anne rahmine enjekte edilir. Tüp bebek tedavi döngüsü ortalama 3 hafta sürer. Ancak bazen parçalar halinde de tedavi sürdürülebilir.

Tüp bebek, çiftlerin kendi yumurta ve spermleri ile yapılır. Bazı ülkelerde donörlü tüp bebek tedavisi yasal olurken bazı ülkelerde tamamen yasaktır.

Tüp Bebek Riskleri

Tüp bebek çok önemli bir tedavidir. Bu nedenle birtakım riskleri bulunabilir. Tüp bebek riskleri şu şekilde gösterilebilir;

·         Çoklu doğum

·         Yumurtalık sendromu

·         Düşük gebelik

·         Yumurtalık toplama komplikasyonları

·         Ektopik gebelik

·         Doğum kusurları

Bu riskler çok nadir olarak görülür. Güvenilir ve alanında uzman kliniklerde riskler bu kadar maksimum seviyede olmaz. Özellikle alanında başarılı bir doktor tarafından tedavi alırsanız neredeyse hiçbir risk yaşamadan tedaviyi atlatabilirsiniz.

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavi Fiyatları

Yukarıda bahsettiğimiz gibi tüp bebek tedavileri genelde sigorta kapsamında değildir. Bunun için tedavi masraflarını kendiniz karşılamanız gerekir. Tüp bebek tedavisi için tek bir fiyat ödenmez. Yumurta toplama, döllenme ve implantasyon aşamaları için ayrı ayrı ücret ödenir. Bu nedenle hastalar farklı ülke araştırmalarını yaparak kendi bütçelerine en uygun ülkelerde tedavi görmeyi amaçlar. Kıbrıs tüp bebek tedavi fiyatları da 2100 Euro’dan başlar. Kliniğe göre farklılık gösterir.

Kıbrıs’ta IVF tedavilerinin başarı oranları da oldukça yüksektir. Başarı oranı ortalama %37.7’dir.

Tüp Bebek Tedavisi İçin En İdeal Ülke Hangisi?

Tüp bebek tedavisi için ülke seçimi yaparken bazı kriterlerin göz önünde bulundurulması gerekir. Kliniklerin donanımı, konaklama fiyatları, doktorun uzmanlığı ve ülkenin yaşam maliyeti gibi faktörler tüp bebek fiyatlarını etkiler. ABD tüp bebek tedavisi çok yüksek oranlarda başarı sunsa da maliyetlere bakacak olursak birçok hastanın ulaşamayacağı noktadadır. Bunun için en ideal ülke olarak ABD’yi önermek doğru olmaz. Fakat Kıbrıs ve Türkiye’yi bu tedavi için tercih edebilirsiniz. Çünkü iki ülke de yaşam maliyeti düşük ve döviz kuru yüksektir. ABD’de tüp bebek fiyatları başlangıç olarak 9.000 Euro’dur.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisinde Cinsiyet Seçimi Yapmak Mümkün mü?

Tüp bebek tedavisinde cinsiyet seçimi pek çok çiftin tercihidir. Ancak ne yazık ki pek çok ülkede cinsiyet seçimi yapmak yasal değildir. Öyle ki cinsiyet seçiminin yapıldığı ülkeler oldukça kısıtlıdır. Kıbrıs’ta da cinsiyet seçimi yapmak yasaldır. Fiyatların uygun olması ve cinsiyet seçiminin yapılıyor olması yönünde hastalar en çok tercih ettiği ülkelerden biridir.

Türkiye Tüp Bebek Tedavisi

Türkiye’de tüp bebek tedavisi hastaların çok sık tercih ettiği bir seçenektir. Çünkü Türkiye’de tüp bebek tedavisi uygulayan doktorlar alanında başarılı ve uzmandır. Klinikler de son derece donanımlı ve hijyeniktir. Başarı oranları genel olarak yüksektir fakat dediğimiz gibi hastaların durumuna göre başarı oranları değişiklik gösterir. Maliyet bakımından Türkiye, hastalara pek çok konuda avantaj sunar. Sizler de Türkiye’de tüp bebek tedavisi görmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacağımıza emin olabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık