FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE saç ekimi, saç ekimi yöntemleri içerisinde uzun yıllardır yapılan estetik operasyonlardan biridir. Saç ekimi yöntemleri içerisinde yer alan FUE saç ekimi uzun yıllardır gerçekleştirilen estetik operasyonlardan biridir. Belirli şartlarının bulunması halinde saç problemi ya da saç dökülmesi yaşayan bireylerde 18 yaşından büyük olan herkese rahatlıkla uygulanabilir.

Saç ekimi, kafa arkasında yer alan kalıcı saçların saçsız kısımlara nakledilmesi işlemine verilen isimdir. Saç ekimi işlemi için farklı teknikler ve kullanılan çeşitli aletler bulunur. FUE tekniği de bunlar arasında yer alır.

FUE Saç Ekimi Nedir?

Saç dış görünüş ve estetiğin oldukça önemli parçaları arasında yer alır. İnsanlar her zaman gür ve sağlıklı saçları olsun isterler. Zaman içerisinde kadınlarda ve erkeklerde hava kirliliği, hormonal faktörler, stres, vitamin ve mineral eksiklikleri nedeniyle saç dökülmesi sorunları meydana gelebilir.

Erkeklerde çoğunlukla genetik faktörler sebebiyle saç dökülmesi sorunları ile karşılaşılır. Kadınlardaki saç dökülmesi problemleri ise çoğunlukla hormonal faktörler, demir, B12 gibi vitamin ve mineral eksikliği durumlarında meydana gelir. Günümüzde saç dökülmesi ve saç kaybı sorunlarında saç ekimi yöntemleri sıklıkla kullanılır.

FUE yöntemi saç ekim uzmanlarının en sık kullandığı saç ekim yöntemleri arasında yer alır. Saç ekim uzmanları saç nakli için başvuran hastalara öncelikle saç analizi gerçekleştirirler. Bu şekilde saçın yapısı, kalitesi, dökülme yoğunluğu, saçların alınacağı donör bölgedeki saç köklerinin kalitesi hakkında bilgi sahibi olunur. Ardından FUE yöntemi ile işlem gerçekleştirilir. FUE yönteminin en önemli avantajları arasında işlemden sonra saçların doğal görünümlerine kavuşması yer alır.

FUE Saç Ekimi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi uzmanları işlemin ardından doğal bir görünüm elde edilmesi amacıyla saç dökülmesi şikayeti ile başvuran hastaların ön saç çizgisini belirleyecektir. Bu işlemin en önemli sebebi çok önden ya da çok geriden başlayan saç çizgilerinin hastaları doğallıktan uzaklaştırmasıdır. Ön saç çizgisinin düz bir çizgide olması da doğallık bakımından tercih edilmez.

Ön saç çizgisi belirlendikten sonra saç dökülmesi ve kaybının yoğun olduğu açık kısımların belirlenmesi işlemleri gerçekleştirilir. FUE tekniği dört aşamadan gerçekleşir. Öncelikle saç köklerinin toplanacağı donör bölgenin tıraş edilmesi ile işleme başlanır. Bunun sebebi mikromotor yardımıyla saç köklerinin alınması işlemlerinin kolaylaştırılmasıdır. Bu işlemin ardından saç köklerinin alınacağı kısımlar lokal anestezi ile uyuşturulur. Sonrasında ikinci aşama olarak saç köklerinin alınması mikromotor yöntemi ile gerçekleştirilir.

Ense bölgesinin donör bölge olarak seçilmesinin en önemli nedeni buradaki saçların dökülmeye karşı dirençli olmasıdır. Saç köklerinin toplanması işlemleri yaklaşık olarak iki saat gibi bir sürede gerçekleştirilir.

Sağlıklı saç folikülleri alındıktan sonra saç köklerinin zarar görmeden muhafaza edilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle toplanan sağlıklı saç folikülleri özel bir solüsyon içerisinde saklanır. Ardından saç ekimi yapılacak olan bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Bundan sonra işlemin en önemli aşamaları arasında yer alan kanal açma aşamasına geçilir. Köklerin toplanmasından sonra transfer sağlanacak bölgeye çelik uçlu özel aletler ile kanal isimli delikler açılır. Toplanan kıl köklerinin deliklere teker teker transfer işlemleri gerçekleştirilir. FUE saç ekimi işlemi yaklaşık olarak 7-8 saat gibi bir sürede gerçekleştirilir.

FUE Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

FUE, 18 yaşından büyük olan herkese rahat bir şekilde uygulanabilir. Saç dökülmesi ya da saç kaybı sorunları olan herkese bu işlem uygundur. Fakat hastaların ek bir cilt rahatsızlığının bulunması durumunda işlemden beklenen sonuçlar alınamayabilir. Herhangi bir ek hastalığı olan kişilerin öncelikle ilgili alanlara yönlendirilmesi önemlidir. FUE yöntemi erkeklerde sıklıkla kullanılsa da saç kaybı yaşayan kadınlarda da rahatlıkla kullanılabilir.

FUE Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

FUE saç ekimi yöntemi tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan ve başarı oranı yüksek olan yöntemler arasında yer alır. Teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler FUE yönteminin de gelişmesine sebebiyet vermiştir. Zaman içerisinde çelik uçlar yerine safir uç ile kanallar açılmaya başlanmıştır.

Safir FUE tekniği klasik yöntem ile kıyaslandığında daha küçük kanalların açılmasına olanak sağlar. Bunun yanında FUE sırasında saçlar genetik olarak dökülmenin en az gerçekleştiği kısımlardan alınır. Bu sebeple saç ekiminden sonra işlemin başarılı olması şansı da son derece yüksek olacaktır.

İşlemin en önemli avantajlarından biri saç nakli yapılan kanalların son derece küçük olmasıdır. Bu da işlemden sonra kişilerin çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesine olanak tanır. FUE tekniğinde küçük kanallar açılması çok daha fazla saç folikülünün transfer edilmesini sağlar. Bu şekilde ileri derecede saç dökülmesi olan kişilerde de FUE yöntemi rahatlıkla kullanılabilir.

Bu işlem dikiş gerektirmediği için işlemden sonra iyileşme süreçleri de hızlıdır. FUE işleminin başarı oranlarının yüksek olması sebebiyle çoğunlukla tek seans yeterli olur. Kişilerde ileri düzey saç dökülmesi problemi olması durumunda nadiren de olsa ikinci seansa ihtiyaç duyulabilir. Kişiler işlemden sonraki gün normal yaşamlarına rahatlıkla dönebilirler.

FUE Saç Ekimi Sonrası Süreç

Operasyonu gerçekleştiren uzmanlar kişileri nasıl bir sürecin beklediği ve saçlara nasıl bakım yapılması gerektiği ile alakalı olarak kişileri bilgilendirir. Uzmanların verdikleri tavsiyelere ne kadar uyulursa işlem sonrası iyileşme süreçleri de o kadar hızlı olacaktır. İşlemin ardından hastalara özel pansuman malzemeleri ile pansuman işlemleri gerçekleştirilir. Gerekli olması halinde ekim bölgesine sargı işlemi de gerçekleştirilir. Yaklaşık iki gün kadar ekim yapılan alan sargıda kalır. İşlemden sonra iki hafta boyunca bölgenin sudan korunması gerekir.

FUE işlemi alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirildiğinde başarı oranları da son derece yüksek olacaktır. FUE tekniği ile açılan kanallar saçların çıkış yönlerine doğru açılır. Çelik uçlu kaleme benzeyen özel bir aletle açılan bu kanallar küçük mikro kanallar olarak isimlendirilir. İşlemin ardından bu kanallarda kabuklanma meydana gelebilir.

Kabuklanma ve kabukların dökülmesi 10 gün gibi kısa bir sürede iyileşir. İşlemin ardından 1-2 ay içerisinde hastalarda şok dökülme evresi olarak isimlendirilen saçların hızlı şekilde döküldüğü evre görülür. Bazı zamanlar şok dökülme evresi ile karşılaşan hastalar işlemin olumsuz sonuçlandığı ile alakalı endişe duyabilirler. Bu durum geçici bir süreçtir. Zaman içerisinde dökülme durumunda da yavaşlama meydana gelecektir. Zaman içerisinde de dökülme sorunları tamamen duracaktır.

Şok dökülme evresi sonrası saçların yeniden çıkmaya başladığı görülür. Altıncı ayda yeni saçların büyük çoğunluğu çıkmış olur. İşlemin ardından 1 sene içerisinde saçların neredeyse tamamının çıkması tamamlanır. Saç ekimi sonrası hastalara saç derisi besleyici ve dökülme engelleyici şampuanlar kullanması önerilir. FUE saç ekim tekniği özellikle son yıllarda sıklıkla tercih edilir. Bu saç transfer yöntemi başarısı hastaların saç yapısına ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Türkiye’de FUE Saç Ekimi Yöntemi

Türkiye’de FUE saç ekimi yöntemi sıklıkla tercih edilir. Bu işlemin fiyatları çeşitli kriterlere göre değişiklik gösterse de genel olarak bu işlemler Türkiye’de son derece uygun fiyatlıdır. Burada uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ekonomik olması büyük bir avantajdır. Türkiye’de FUE saç ekimi yöntemi hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık