Mide Balonu Ne Demek?

Mide Balonu Ne Demek?

Mide balonu mideye yerleştirilmesinin ardından hava ya da sıvı ile 400-700 cc oranında şişirilen silikon bir balondur. Genel olarak diyet ve egzersiz yöntemi ile kilo veremeyen kişilerde, ameliyat olmak istemeyen kişiler için ve ameliyat riski biraz fazla olan hasta kişilerde endoskopik bir yöntem ile uygulanan geçici bir kilo verme operasyonudur. Mide balonu yerleştirilmesinin 6 ay ila 1 sene sonrasında çıkarılması gerekir.

Böyle bir operasyon gebelik durumunda, mide ülseri hastalığında ve geniş mide fıtığı gibi durumlarda uygulanamaz. Mide kanaması, mide ülseri, ağrı, ülser, mide delinmesi ve bağırsak tıkanıklığı gibi belirtiler çok nadir olsa da görülen komplikasyonlar arasındadır. Mide balonu daha çok porsiyonların boyutunu küçültmede ve yeme sıklığınızı azaltmaya yardımcı olur. Bu durum sonucunda daha az yemek yiyebilecek ve daha uzun süre boyunca tok kalabileceksiniz. Yemek aralarında atıştırma alışkanlığının tamamen ortadan kalkacak ve böylelikle kilo vermiş olacaksınız.

 Mide Balonu Operasyonu Kimlere Uygulanabilir?

Mide balonu operasyonu cerrahi dışı bir yöntemdir. Daha çok endoskopik bir yöntem ile gerçekleştirilen uygulamadır. Balonun mideye yerleştirilmesinin ardından doktor uygun gördüğü bir oranda şişirme gerçekleştirir. Mide balonu tamamen silikon bir yapıya sahiptir. Midede yer kapadığında dolayı kişi doyma hissine erken bir zamanda ulaşır.

Genel olarak diyet programı ve egzersizler ile kilo veremeyen, ameliyat olmak istemeyen veya ameliyat için vücut kitle indeksi uygun görülmeyen kişiler için uygundur. Mide balonu gebe kişilere, midesinde ülser olan kişilere, geniş mide fıtığı olan kişilere uygulanamaz. Mide balonu belirli bir ay ya da yıl içerisinde çıkartılır. Kişi daha sonra normal bir yaşantıya döner 

Mide Balonu Nasıl Takılır?

Mide balonu mideye genel anestezi ve endoskopik bir yöntem ile yerleştirilir. Mide içerisine yerleşmiş olan bu balon özel uzatma hattı sayesinde serumla şişirilir ve işlem bu şekilde tamamlanır. Bu operasyon süresi 30 dakika kadardır. Hasta uyanıp kendisine geldikten sonra bir süre doktor kontrolü altında olur ve herhangi bir sorun yoksa aynı gün içerisinde evine gönderilir. Sizde böyle bir operasyon yaptırmak isterseniz Türkiye’de yaptırabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık