Türkiye’de Gastrik Balon Fiyatları 2022

Türkiye’de Gastrik Balon Fiyatları 2022

Gastrik balon tedavisi kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Ancak bu tedavi sayesinde kişiler çok önemli bir şekilde kilo verme eğilimine girerler. Uzman doktorlar tarafından kişilere kilo verme umudu ile uygulanan endoskopik bir işlemdir. Hastanelerde ve özel kliniklerde gerçekleştirilir ve ağrısız, acısız bir işlemdir. Balon sayesinde mideye hava ya da sıvı enjekte edilerek midede belli bir alanın kısıtlanması amaçlanır. Bu işlemin ardından midede silikon bir balon oluşur. Bu operasyonun yapılmasında asıl amaç obezite ile savaşarak kişinin daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamaktır.

Herkes Gastrik Balon Taktırabilir mi?

Gastrik balon, kişinin zayıflaması için uygulanan bir işlemdir. Doğal yollarla zayıflamaya çalışıp kilo veremeyen kişiler son çare olarak mide balonuna başvurur. Bazı kişiler metabolizması gereği ne kadar egzersiz de yapsa diyet de uygulasa kilo vermekte zorlanırlar. Bu durumda ameliyatsız zayıflama tekniklerinden biri olan mide balonu çok işe yarayacaktır. Pek çok kişi mide balonu işleminin ardından ideal kilosuna kavuşmuştur.

Mide balonu tedavisi bariatrik cerrahi operasyonu olarak da kullanılır. Zayıflamak isteyip sonuç alamayan ve ağrısız bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler mide balonunu kullanabilir. Fiyat bakımından da iyi sonuçlar sunan mide balonu sizleri üzmeyecek kriterlerdedir. Diğer zayıflama operasyonlarına göre gastrik balon daha uygun fiyatlara sahiptir.

Gastrik Balon Nasıl Uygulanır?

Gastrik balon cerrahi bir işlem değildir bu nedenle hastaların endişe etmesine gerek kalmaz. Uygulaması da oldukça basittir. Mide balonu takılacak olan hasta yaklaşık 8 saat aç kalır. Bunun nedeni de endoskopik yöntemle mideye inilmesidir. Sonrasında hastaya 15-20 dakika aralığında genel anestezi verilir. Anestezi verilen hastaya mide balonu yerleştirilir. Bu işlem endoskopik kategoride yer aldığı için ameliyat sınıfına girmez.

Balon hastanın midesine yerleştirildikten sonra duruma göre hava ya da suyla doldurulur. Ekleme işlemi balon yeterli boyuta ulaşana kadar devam eder. Ancak ortalama 500 ml hava dolumu yapılır. Balonun takılması ardından midede doluluk hissi olacak ve beyin de tok olduğuna kanaat getirecektir. Böylece kişi daha az beslenecek, daha küçük porsiyonlar yiyecek ve iştahı kapanacaktır. Dolayısı ile kilo vermesi daha da kolaylaşacaktır.

Mide balonu işleminde çok önemli bir husus vardır. Mide balonu büyümeye başladıkça kaplayacağı alan da artacaktır. Eğer balon fazla büyürse sağlığınız risk altına girer. Bunun için sağlık kontrollerinizi aksatmamalısınız.

Gastrik Balon Etkileri Nasıl Olur?

Gastrik balon işleminin ardından kişide kısmi olarak bulantı ve kusma görülebilir. Bu semptomların görülmesi son derece normaldir. Ortalama birkaç saat sonra bu etkiler düzelecektir. Kişi, ilk 24 saat fiziksel aktiviteden uzak durmalıdır. Ayrıca bir gün boyunca istirahat etmek de iyi olacaktır. Birkaç gün boyunca cinsel ilişkiden de uzak durmak gerekir. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken detaylar şu şekildedir;

·         İlk günler sıcak ve soğuk gıdalar tüketmemelisiniz.

·         3 gün boyunca uzman diyetisyen doktorun vereceği talimatlara göre beslenmelisiniz. Anlaşma yapacağınız hastaneye göre diyetisyen ve cerrahi fiyatları paket dahilinde tarafınıza sunulur.

·         Diyet programından sonra yavaş yavaş katı gıdalara geçiş yapabilirsiniz.

·         Vitamin ve protein takviyesi almalısınız.

·         Çok fazla yemek yememelisiniz.

·         İlk haftayı atlattıktan sonra günlük rutin hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Gastrik Balon Çeşitleri

Gastrik balon birkaç çeşide ayrılır. Her birinin uygulama yöntemi ve göstereceği etki farklıdır. Mide balonlarını birbirinden ayırt eden etkenler arasında midede kalma süresi, mideye enjekte etme yöntemi, ayarlanıp ayarlanamaması ve fiyatları yer alır. Bu faktörler hastanın genel sağlık durumuna ve hekimin tercihine göre farklılık gösterir. Mide balon çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılır;

İlk tercih sabit hacimli balonlardır. Sabit hacimli balonlar 400-600 ml civarında şişirilir. Hacimleri daha sonra değişmediği için sabit balon olarak adlandırılır. Sabit hacimli balonlar yaklaşık 6 ay boyunca midede kalır. 6 ay dolduktan sonra endoskopik yöntemle balon çıkarılır. Bu balonların uygulanma şekli de çok kolaydır. Yaklaşık 15 dakika içinde işlem tamamlanmış olur.

İkinci tercih de havalı balon kullanılmasıdır. Bu balonlara da hava verilerek şişirilir. Sabit hacimli balonlara göre daha hacimli oldukları bilinir. Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın çünkü aşırı şişkinlik hissi yaratmaz. Ortalama 500 ile 750 ml civarında olabilirler. Balonda hava kaçağının olup olmadığını hasta anlayamaz bunun için düzenli olarak doktor kontrollerine gitmelidirler.

Bu iki yöntem dışında sıvı ile şişirilen balonlar da vardır. Dünya çapında çok sık tercih edilirler ve silikon balon olarak bilinirler. Bu balonlar da endoskopi yöntemi ile mideye yerleştirilir. Bu balonların içine mavi boya verilir. Bunun nedeni de kaçak olması durumunda idrar ya da dışkıda fark edilmesini sağlamaktır. Ayarlanabilir olduğu için hastanın kilo alıp vermesine yönelik balona yön verilir.

Gastrik Balon Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Gastrik balon fiyatları operasyonda kullanılacak balon türüne, kliniğin donanımına ve balon kalitesine göre farklılık gösterir. İşlem yaptıracağınız kliniğin kullandığı ekipmana göre de farklılık gösterir. Ancak mide balonu fiyatlarının yanı sıra kliniğin güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü ucuz balonlar ve balonun normalden fazla şişirilmesi sağlığınızı riske atabilir. Bu nedenle öncelikle kliniğin güvenilir ve kaliteli olduğundan emin olmalısınız.

Gastrik Balon Fiyatları 2022

Gastrik balon fiyatları 2022 piyasa koşullarına göre farklılık gösterir. Operasyonda kullanılacak balon çeşidi fiyatlarda çok büyük etkendir. Hekimin tecrübesi ve klinikte kullanılacak ekipmanlar, kliniğin donanımı da fiyatlara yansıyan diğer etkendir. Tercih edeceğiniz hastanenin anlaşması ve hastanede kalacağınız gün sayısı da ücretlere yansır. Mide balonu yaklaşık 2500 dolardan başlar ve balon çeşidine göre farklılaşır. Ayrıca 6 ay kalan balonlar için taban fiyat bu şekildedir. 12 ay kullanılacak balonlarda fiyatlar 3000-5000 dolar aralığındadır. Kullanılacak balonu öğrenerek fiyat öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Türkiye’de Gastrik Balon Fiyatları

Diğer ülkelerde gastrik balon fiyatları 7000 dolardan başlarken Türkiye’de 2500 dolar başlangıç fiyatıdır. Bu da bir hayli olumlu olarak bütçenize etki eder. Çok uygun fiyatlara %80 tasarruf ederek Türkiye’de gastrik balon taktırabilirsiniz. Türkiye’ye tedavi amacıyla gelirseniz bizimle görüşerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca konaklama ve havaalanı hastane arası transfer hizmetlerinden de faydalanmanız mümkündür. Detaylı bilgi almak için mail adresimizden ya da telefon numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık