Diş Köprüsü Ne İçin Kullanılır?

Diş Köprüsü Ne İçin Kullanılır?

Diş köprüsü, diş kaybı sebebi ile oluşan boşluğu kapatmak adına kullanılan bir tedavidir. Boşluk olan kısmın sağında ve solunda sağlam dişler mevcutsa diş köprüsü tedavisi gerçekleştirilebilir. Bu işlem yapılırken diğer iki diş küçültülür ve köprü diş ile eski boşluk doldurulur. Diş kayıpları çeşitli faktöre bağlı olabilir. Örneğin diş eti hastalıkları, diş eti çekilmesi, tedavi edilmeyen diş çürükleri ve travmalar diş dökülmesine yani eksik dişlere sebebiyet verebilir. Diş köprüsü de uzun yıllardır geleneksel olarak kullanılan bir tedavi türüdür.

Diş kayıpları zamanla kişinin anatomisinin bozulmasına ve estetik olarak da yeme içme bakımından da pek çok soruna yol açabilmektedir. Bu nedenle eksik olarak dişlerin doldurulması oldukça önemlidir. Ağız içinde eksik diş mevcutsa zamanla diğer dişler boşluk olan kısma kaymaya başlar ve bu durumda şiddetli ağrı ile çene darlığı görülebilir. Diş kayıplarındaki bir diğer sıkıntı kişi gülümserken estetik kayıp yaşıyor olmasıdır.

Diş Köprüsü Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Diş köprüsü tedavisi, eksik dişlerin tamamlanmasında sıklıkla tercih edilmektedir. Tedavi öncesi diş hekimi tarafından hastaya uygun bir muayene yapılmaktadır. Diş röntgeni de çekildikten sonra çürük kısımlar belirlenerek ağız içindeki sorun çözüme kavuşturulur. Köprü diş tedavisinde boşluğun hem sağında hem de solunda dişlerin bulunması gerekir. Bu da köprünün bu iki dişe tutunmasını sağlar. Sonrasında sağdaki ve soldaki diş küçültülür. Doktor hastanın tam ağız ölçüsünü alarak en uygun protezin çıkarılmasına olanak sağlar. Köprü tedavisi hastanın en iyi dişlere sahip olmasını sağlar.

Diş Köprüsü Tedavisini Kimler Yaptırabilir?

Diş boşluklarını kapatmak için implant ve diş köprüsü olarak 2 tedavi uygulanır. Köprü diş tedavisi hastanın tercihine göre ve damak uyumuna göre belirlenir. Genelde ağız yapısı implant için uygun olmayan hastalar diş köprüsü tedavisine yönelirler. Aynı zamanda implant kadar pahalı değil, daha ekonomik bir diş tedavisi planlıyorsanız diş köprüsü yaptırabilirsiniz.

Diş Köprüsü Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Diş köprüsü sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Dişlerinizi iyi fırçalamak hatta gerektiği durumda diş ipi kullanmak sizin için iyi olacaktır. Plak birikmemesi açısından temizliğin iyi yapılması oldukça önemlidir.

Diş Köprüsü Riskli midir?

Her tedavide olduğu gibi diş köprüsünde de birtakım riskler mevcuttur. Alanında uzman olmayan hekimler tarafından alacağınız tedavinin size şöyle sıkıntıları olabilir;

·         Kötü duran diş köprüsü

·         Köprüyü yerinde tutmak için sağlam dişlerde aşınma

·         Destekleyici dişlerin sağlam olmaması durumunda restorasyonun çökmesi

·         Uzun vade dolmadan diş köprüsünün değiştirilmesi

Türkiye’de Diş Köprüsü Fiyatları Ne Kadar?

Diş köprüsü çeşitlere ayrılarak tedavide kendini gösterir. Türkiye’de diş köprüsü tedavisi Maryland olması halinde 1000-1500 TL arasında farklılık göstermektedir. Ancak porselen diş köprü fiyatları 2700 TL’den başlamıştır. Tabi bu sadece tek bir diş için geçerli fiyattır. Ne kadar sayıda diş köprüsü yapılacağı ile hangi klinikte yaptırıyor olmanız siz çok şey anlatır. Çünkü her şeyden önce doktorun güvenilir olması tedavideki başarı oranını arttıracaktır.

Diş Köprüsü Avantajları Nelerdir?

Diş köprüsü avantajları aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

·         Kayıp dişlerde yaşanana özgüven kaybı son bulur. Böylece kalabalık ortamlarda dişinizi saklamanız gerekmeyecektir.

·         Tam çiğneyememe, peltek konuşma ve gülümsemede güçlük diş köprüsünün avantajlarından bir tanesidir.

·         Uygun maliyetlidir.

Siz de diş köprüsü tedavisi yaptırarak eski sağlığınızı geri kazanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi ve kaliteli klinikler için bizden destek alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık