Vulva Renk Açma Nedir?

Vulva Renk Açma Nedir?

Genital bölgede muhtelif sebepler neticesinde zamanla kararma, renk koyulaşması, esmerleşme durumları söz konusu olabilir. Lazerle vulva renk açma işlemleri gerçekleştirilebilir. Lazerle gerçekleştirilen genital renk açma, lazerle genital bölge beyazlatma gibi çeşitli isimlerle de anılır. Bu tedaviler günümüzde pek çok kadın tarafından ilgi görür.

Lazerle genital beyazlatma vulvar whitening ismi ile de bilinir. Dış genital bölgede gerçekleştirilen lazer uygulamaları bunun yanında genital bölge sıkılaştırma işlemi de yapar. Hem lazerle genital bölge renk açma hem de sıkılaştırma işlemi tek bir seansta gerçekleştirilebilir.

Genital Bölge Koyulaşması Neden Olur?

Kadınlarda dış genital bölge vulva olarak isimlendirilir. Vulva, ilerleyen dönemlerde hormonal değişiklikler nedeniyle esmerleşebilir. Genital bölgede meydana gelen esmerleşme durumlarında esas olarak östrojen hormonu görev yapar. Gebelik döneminde östrojen seviyesinde artış olması sebebiyle genital bölgede renk koyulaşması durumlarıyla sıklıkla karşılaşılır. Bu esmerlik durumları kişilerde kalıcı olur.

Gebelik dışında polikistik over sendromu, hormonal sorunlar, doğum kontrol hapı kullanımı da dış genital bölgede koyulaşma ve esmerleşme sorunlarına sebebiyet verir. Bunun haricinde bazı kişilerde bu duruma genetik yatkınlık da olabilir.

Genital Bölgede Koyulaşma Ne Tür Problemler Yaratır?

Dış genital bölgede esmerlik estetik ve psikolojik açıdan çeşitli sorunlara neden olabilir. Karşı cinste cinsel açıdan isteksizlik ve beğenmeme durumlarına sebebiyet verebilir. Bazı kişiler genital kararma sorunlarını çevrelerindeki kişiler ile kıyaslayarak bu durumu daha da büyütebilirler. Bu hastaların tedavilerinde lazer kullanılarak başarılı sonuçlar elde edilmesi mümkün olur.

Genital Renk Açma İşleminde Hangi Lazer Kullanılır?

Genital bölge estetiğinde ve genital renk açma durumlarında en çok fraksiyonel erbium yag ile fraksiyonel CO2 lazer kullanılır. Bu lazerler bunun yanında genital gençleştirme ve vajen daraltma işlemleri için de kullanılabilir.

Vajina Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Lazerla vajina beyazlatma işlemi yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilir. Tedavide hastaların ağrı hissetmemesi adına lokal anestezi kremi kullanılır. Bu işlemde verilen lazer ışınları derinin üst tabakalarında bulunan ve esmerleşmeye neden olan melanositlerin tahrip edilmesini sağlar. Bu şekilde genital ağartma ve beyazlatma işlemleri gerçekleştirilmiş olur. Bunun yanında aynı seansta istenmesi halinde vulvar sıkılaştırma ve vajinal sıkılaştırma işlemleri de son derece kolay bir şekilde yapılabilir.

Lazerle genital bölge renk açma işlemleri çoğunlukla tek bir seans olarak gerçekleştirilir. Ağrısız olarak gerçekleştirilen bu işlem sonucunda kişiler aynı gün işe ve sosyal aktivitelerine rahatlıkla dönebilirler.

Lazerle Renk Açma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         İşlemin ardından hafif düzeyde şişlik, ödem ve kızarma durumları söz konusu olabilir.

·         Hekimin tavsiye ettiği kremler sayesinde hızlı bir şekilde düzelme gerçekleşir.

·         Birkaç gün içerisinde cilt kendiliğinden soyulur ve dökülür.

·         Alttan çok daha canlı ve parlak bir doku ortaya çıkar.

·         Tazelenen deri dokusu oldukça parlak, sağlıklı ve dolgun bir görünüme sahiptir.

Mezoterapi ile Vulva Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Mezoterapi ile genital beyazlatma işleminde oldukça ince iğneler kullanılır. Bu işlemde cilt altına birtakım renk açıcı ürünler verilir. İşlem yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi kısa sürelerde gerçekleştirilir. Kişiler aynı gün içerisinde rahatlıkla normal yaşamlarına dönebilirler.

Genital beyazlatma, genital bölgesinde kararma sorunu yaşayan kadınlara tek başına ya da farklı genital estetik yöntemleri ile birlikte uygulanabilir. Genital beyazlatma işlemi çoğunlukla adet bitimi dönemde uygulanır.

Mezoterapi ile Genital Renk Açma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         Mezoterapi sonrası doktorların önermiş olduğu renk açıcı kremlerin kullanımı son derece önemlidir.

·         İşlemden dört gün önce ve sonra genital bölgeye epilasyon uygulamaları yapılmamalıdır.

·         Bu alanında sürekli nemli tutulması gerekir.

·         Mezoterapi ile vajina beyazlatma sonrasında cinsel ilişkide herhangi bir kısıtlama problemi söz konusu değildir.

Vajina Beyazlatma İçin En İyi Yöntem

Vajina beyazlatma için en iyi yöntem lazerle renk açma ve mezoterapi işlemleridir. Bu yöntemlerin etkili olabilmesi için kullanılan serumların etkili olması ve lazer uygulamalarının doğru teknikler ile gerçekleştirilmesi gerekir. Evde yapılan doğal yöntemler ya da renk açıcı kremler vulva renk açma konusunda gözle görülür bir etki bırakmaz.

Genital Beyazlatma Zararlı Mı?

Genital beyazlatma zararlı mı konusu merak edilen konulardan biridir. Bu işlem doğru yöntemler ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde oldukça güvenlidir. Fakat yanlış uygulama durumlarında çeşitli zararlı etkiler de meydana gelebilir.

·         Ciltte incelme

·         Yanık

·         Alerji

·         Ülser

·         Cinsel ilişki esnasında ağrı

·         Skar oluşumu durumları söz konusu olabilir.

Özellikle renk açıcı krem içeriğinde bulunan streoid, hidrokuinon ciltte mor ve mavi pigmentasyon sorunlarına sebep olabilir.

Vajina Beyazlatma İşlemi Etkisi Ne Kadar Sürer?

Vajina beyazlatma işlemi uygulanan yöntemlere ve hastalara bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu işlem doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde etkisi ortalama 9 ile 12 ay arasında değişiklik gösterecektir. Vajina beyazlatma işleminden sonra evde kullanılan renk açıcı kremler işlemin çok daha kalıcı olmasına yardımcı olur.

Vajina Beyazlatma İşleminde Ağrı Olur Mu?

Vajina beyazlatma uygulaması için tercih edilen yönteme ve hastaların ağrı eşiklerine bağlı olarak hissedilen ağrılar değişiklik gösterir. Bazı hastalar vajina beyazlatma işleminde hiç ağrı hissetmezler bazılarında ise ağrı durumları söz konusu olabilir. Hasta konforu açısından bu işlem sedasyon altında da rahatlıkla yapılabilir.

Mezoterapi ile vajina renk açma işleminden yarım saat önce lokal anestezik krem kullanımı da hastaların işlem esnasında ağrı hissetmesinin önüne geçer.

Genital Alanda Renk Koyulaşmasına Hangi Hastalıklar Sebep Olur?

Ciltte melanin ve hemosiderin birikmesi nedeniyle genital bölgede koyulaşmaya neden olan çeşitli hastalıklar vardır. Bunlar;

·         Seboreik keratoz

·         Melanoz

·         Dermatofibrom

·         Kapiller hemanjiyom

·         Kaposi sarkom

·         Vulvar intraepiitelyal neoplazi

Lazerle Genital Dolgunluk Tedavisi

Lazerin termal ve ablatif etkileri ile dokuda geçici bir berelenme durumu söz konusu olur. Bu sayede o bölgeye hücum eden onarıcı hücrelerle bağ dokusu üretimi artar. Bu da dokuda gençleşme, parlaklık ve dolgunluk elde edilmesine yardımcı olur.

Karbondioksit lazerler ile dış genital bölgede kırışıklık, çöküklük, gevşeklik, doku zayıflığı sorunlarının önüne geçilerek genital bölgede dolgun bir görünüm elde edilir. Bunun yanında genital radyofrekans uygulamaları sayesinde de dış genital alan daha dolgun ve parlak bir görünüme kavuşabilir.

Genital Beyazlatma Yumurtalıklara Zarar Verir Mi?

Genital beyazlatma işlemlerinin vücuda herhangi bir zararı bulunmaz. Lazer ışınları ciltten en fazla birkaç milimetre derinliğe kadar etki etme özelliğine sahiptir. Bu nedenle işlemin herhangi bir zararı bulunmaz. Kısırlık gibi durumlara yol açmaz. Bunun yanında adet düzensizliği problemlerine de neden olmaz. Cinsel istek üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Elde edilen sonuçlar kadınların özgüveninin artmasına yardımcı olur.

Türkiye’de Vulva Renk Açma Tedavisi

Türkiye’de dövizin yüksek olması yurt dışından gelenlerin burada uygun fiyatlara tedavi olmasına olanak tanır. Ülkede vulva renk açma tedavisini alanında uzman doktorlar gerçekleştirdiğinden başarı oranları oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra işlemler son derece donanımlı kliniklerde gerçekleştirilir. Tüm bu avantajları nedeniyle Türkiye’de sağlık turizmi son yıllarda hızlı bir şekilde gelişme göstermiştir. Türkiye’de vulva renk açma tedavisi hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık