Türkiye’de En İyi Afro Saç Maliyeti

Türkiye’de En İyi Afro Saç Maliyeti

Afro saç ekimi klasik saç ekimi ile kıyaslandığında çok daha karmaşık ve zorlu olması ile bilinir. Bu sebeple afro saç tipine sahip olan ve dökülme problemleri yaşayan kişilerin bu yöntem ile alakalı birtakım şüpheleri olabilir. Afro saç ekiminin işe yarayıp yaramayacağı ile ilgili şüpheniz varsa yazımızın devamında aklınızdaki soru işaretlerinin cevaplarını bulabilirsiniz.

Afro saç ekimi işlemi klasik saç ekimi yöntemine nazaran daha karmaşık ve zordur. Bu da afro saç tipine sahip olan insanların anatomilerinden kaynaklı olan bir durumdur. Kıvırcık, sert, kalın ve dağınık görünümlü saçlar afro saçın özelliklerindendir. Bu saçların kıvırcıklığı yalnızca kafa derisinde değil derinin altında da kendini gösterir. Bu nedenle afro saç ekimi işlemlerinin uzman cerrahlar tarafından titiz çalışmalar ile yapılması son derece önemlidir.

Afro saç tipi düz saçlara nazaran çok daha karmaşık olduğu için,

·         Saç köklerinin bulunması ve çıkarılması son derece zordur.

·         Doktorlar tarafından bu işlemlerin son derece titiz bir şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir.

Afro saç ekimi işlemleri düz saçlar ile kıyaslandığında son derece hassastır. Operasyonların tamamlanması da uzun sürer. Afro saç ekiminde klasik saç tiplerine nazaran çok daha az greft kullanılır. Normal saçlarda olduğu gibi yoğun değildir. Fakat afro saçlar kıvırcık dokusu nedeniyle daha yoğun bir görünüme sahip olabilir.

Afro Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Afro saç yapısına sahip olan erkekler çoğunlukla hangi teknik ile saç ekim işleminin yapılacağını merak ederler. Bu saç yapısına sahip olan hastalar için farklı pek çok ekim tekniği bulunur. Bu teknikler içerisinden FUE saç ekim operasyonu günümüzde son derece popülerdir. Bu teknik, tüm saç tiplerinde kalıcı ve son derece başarılı olduğundan günümüzde sıklıkla tercih edilir.

Fakat hastaların ne tür saç tiplerine sahip olduğunun anlaşılması ve hangi tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğinin anlaşılması adına birtakım analizlerin yapılması gerekir. Her hastanın farklı saç tiplerinin olduğunun unutulmaması gerekir.

Afro Saç Nedir?

Saç tipleri ırklara göre üç ana kategori içerisinde değerlendirilir. Bunlar; Afro, Kafkas ve Asya şeklindedir. Afro kökenli olan insanların saçlarının karakteristik özellikleri çoğunlukla kıvrımlı ya da dalgalı yapıda olmalarıdır. Kişiden kişiye değişmekle beraber bu saç tipine sahip kişilerde 50000 ile 100000 arasında saç teli vardır. Bunun yanında bu saç tipinin uzama hızı ayda 0,9 cm kadardır. Yani en yavaş uzayan saç tipi olma özelliğine sahiptir.

Afro saç tipinde kıvrımlar epidermis altında yer alan dermiş tabakasında bulunan köklerden itibaren başlar. Uzayarak kıvrımlı saç yapısının meydana gelmesi mümkün olur. Tek bir foliküldeki kök sayısı en çok iki ya da üç kök şeklindedir.

Kafkas saç tipi, Avrupa tipi saç olarak da isimlendirilir. Bu saçlar ayda 1,2 cm kadar uzama gösterirler. Kıvrımlı veya düz bir görünümleri olabilir. En yüksek yoğunluğa sahip olan saç Kafkas tipi saç modelinde görülür. Ortalama olarak esmerlerde 100000 kızıllarda 80000 sarışınlarda ise 140000 saç teli vardır.

Asya tipi saçlar sıklıkla görülen saç tiplerinden biridir. Ortalama olarak 140000 kadar saç teli çıkabilir. Ayda yaklaşık 1,3 cm kadar uzama görülür. Çoğunlukla kalın telli ve düz bir yapıları vardır.

Afro Saç Tipleri Nelerdir?

Afro saç tipleri de kendi arasında farklı çeşitlere ayrılır.

Afro Dalgalı Saç

Afro dalgalı saç, kıvırcık afro saç tiplerine nazaran daha az hacme sahiptir. Hızlı bir şekilde şekillendirilebilme özelliği bulunur. Bu saç tipinde saç ekim işlemleri daha kolay bir şekilde yönetilebilir. Planlama ve cerrahi yaklaşımlar daha basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Afro Kıvırcık Saç

Bu saç tipinde cildin alt kısmında da kıvırcık afro saç tipi görülür. Bu saç tipinde önemli ve kabarık kıvrımlar vardır. Saçlar S ya da Z şeklinde olabilmektedir. Hacimli olan bu saç tipleri zarar görmeye meyilli yapıda olabilir. Bu sebeple mükemmel hacimli kıvırcık afro tipi saç ekimleri son derece zahmetli ve karmaşık bir tedavidir.

Afro Kinky Saç

Afro kinky saç burulma bükümüne sahip olduğundan genelde oldukça kırılgan ve yüksek yoğunlukludur. Çok sıkı kıvrımlara sahip olan bu saç zarar görmeye yatkın bir yapıya sahiptir. Bu saç çeşidi karmaşık bir yapıya sahip olsa da saç ekim operasyonları oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kinky afro saç ekiminde kullanılan teknikler klasik saç ekimi tekniklerine oldukça benzerdir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bazı teknik konular bulunur. Bu nedenle tecrübeli ekipler tarafından işlemin gerçekleştirilmesi son derece önemlidir.

Afro Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Afro saç tipi bulunan bireylerde androjenik etkenlerin yanında saç şekillendirme işlemleri sebebiyle de bölgesel olarak saç kayıpları meydana gelebilir. Kıvırcık saç yapıları ilk başlarda kayıpların boyutlarının kamufle olmasına neden olsa da sonrasında müdahale edilecek olan alanların boyutlarında büyüme olmasına sebebiyet verir.

Afro saç özelliği olan kişiler saçın kıvrımlı yapısı sebebiyle çoğunlukla sıkı saç örgüleri, kimyasal saç düzleştiriciler kullanırlar. Bu uygulamaların uzun süreli kullanımları saç köklerinde kalıcı hasarların meydana gelmesine neden olur. Yani saç dökülmeleri sadece genetik değil fiziksel etkilerle de meydana gelebilir.

Afro Karayip asıllı olan erkeklerde yine bütün erkeklerde görülebile erkek tipi saç dökülme sorunlarının aynısı meydana gelir. Erkeklerde meydana gelen bu saç dökülmesi dihidroksi testosteron duyarlılığına bağlı olarak farklı oranlarda görülebilir. Bu saç dökülmesi yanında fiziksel ve kimyasal etkilere bağlı olarak da bölgesel saç kayıpları hem erkek hem de kadın bireylerde meydana gelebilir.

Afro Saç Ekimi Nedir?

Tüm ırktan insanlarda çeşitli nedenlerle saç dökülmesi sorunları yaşanabilir. Beyaz bireylerde saç dökülme problemleri daha çok gibi görünse de siyahi kadın ve erkeklerde de saç dökülme problemleri yaşanabilir.

Türkiye’de gerçekleştirilen saç ekimi işlemleri saç uzamasının kalıcı bir şekilde geri kazandırılmasını sağlar. Bu sayede hastaların özgüvenleri de artacaktır. Karayip veya Afrika kökenli saç dökülmesi sorunları yaşayan insanlar genç görünümlerine ve doğal saçlarına tekrardan ulaşmak için saç ekim ameliyatı olabilirler.

Afro saçlar eşsiz bir köke ve doğal kıvırcık saç özelliklerine sahiptir. Bu nedenle saç ekim işlemleri diğer tip saçlara göre daha zor bir şekilde gerçekleşebilir. Afro saç çizgileri hem kısa hem de orta yüksek çizgide olabilirler. Ancak diğer saç tiplerine sahip olan insanların saç çizgilerinden çok daha yüksek olduğu söylenebilir.

Türkiye’de saç ekim uzmanları etnik saç restorasyonu ve etnik kozmetik cerrahide oldukça olağanüstü beceriler sunarlar. Afro saç ekim cerrahları, saç dökülmesi sorunu yaşayan siyahi hastaların yaşadığı zorlukların giderilmesine yardımcı olurlar. Afro saçların benzersiz özelliklerinin sağlanabilmesi için uygun saç ekim tekniklerinin özel olarak tasarlanması önemlidir.

Afro Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Afro saçlar yapısal açıdan diğer saçlardan farklı olduğu içi ekim işleminde bazı zorluklar yaşanabilir. Fakat konusunda yetenekli ve tecrübeli olan saç ekim uzmanlarının bu zorlukları aşması mümkündür. Bu saç tipinde donör bölgesinden greft alınırken birtakım zorluklar meydana gelebilir. Bu bireylerde tıraşsız saç ekimleri çok zor olacağı için pek mümkün olmaz.

Kıvrımlı saçlarda bükümlü yapı saç köklerinden başlar. Bu sebeple köklerin mikromotor yöntemleri ile alınması sırasında komşu köklerin zarar görmesine engel olarak greft almak zor olabilir. Bunun yanında alınan greftlerin alınması sırasında folikül yapılarının bozulmadan alınması tecrübe gerektiren bir konudur. Bu nedenle uygulamayı gerçekleştirecek olan kişiler tecrübeli değilse temin edilen sağlıklı greft sayısı çok daha az olacaktır. Bu nedenle geleneksel FUE tekniği bazı uzmanlarca tercih edilmeyebilir.

Bazı uzmanlar FUT tekniğini kullanmayı tercih edebilirler. Ancak bu durumda da greft alımı sonucunda meydana gelen izler yine afro bireylerin cilt yapılarını özelliği nedeniyle daha fazla skar dokusunun meydana gelmesine neden olabilir.

Afro saçlardaki diğer bir önemli sorun ise ekim esnasında greftler saç derisine yerleştirilirken doğru açının bulunmasında yaşanan zorluklardır. Saçların kıvrımları köklere kadar uzandığından doğru açının bulunması oldukça güç olur. Bunun yanında epidermis dokusunun farklı yapısına bağlı olarak ekim esnasında fazla baskı uygulama zorunluluğu da meydana gelir. Bu nedenle farklı uygulama güçlükleri gibi istenmeyen sorunlar da yaşanabilir.

Tüm bu sorunlar uzman ve tecrübeli cerrahlar tarafından aşılabilir. Tüm vakalarda olduğu gibi Afro bireyler için de greft sayıları dökülen saç açıklığının boyutu bakımından son derece önemlidir. Yeterli sayıda greft elde edilmesi ile ekim işlemlerine başlamak mümkün olacaktır.

Greftlerin toplanması, ekim alanının hazırlanması ve ekim işlemi gibi aşamalar diğer saç tiplerinde olduğu gibi gerçekleştirilir. Yalnızca DHI kalem yöntemi uygulaması bu saç tiplerinde tercih edilen bir yöntem değildir. Safir FUE tekniği greftlerin doğru açılar ile yerleştirilmesi bakımından daha uygun olacaktır.

Saçların uygun açılarda yerleştirilmesi zor olduğu için işlemler biraz daha uzun sürebilir. Afro saçlar çok daha yavaş bir şekilde uzadığından işlemlerden elde edilen sonuçların değerlendirilmesi bakımından daha uzun süre beklenilmesi gerekir.

Afro Saç Ekimi İçin Kimler Uygundur?

Erkeklerde saç dökülme sorunları çoğunlukla başın tepe kısmında meydana gelir. Bu durum erkek tipi kellik olarak isimlendirilir. Bu durum androjenik saç dökülmesinin bir sonucu olarak meydana gelir.

Afro erkeklerde geniş bir örüntü bazen saç dökülmelerinin temel sebebi olabilir. Bunun yanında siyahi kadın hastaları etkileyebilecek çeşitli saç hastalıkları da bulunur. Bu gibi durumlarda özel etnik saç restorasyonu teknikleri uygulanmalıdır.

Siyahi Kadınlarda Saç Ekim Ameliyatı

Kimyasal saç düzleştiriciler ve sıkı örgüler Traksiyon Alopesi isimli saç dökülmelerine neden olabilir. Bu tarz saç dökülmesi olan kadınlar afro saç ekim ameliyatı olabilirler. Siyahi kadınlarda saç ekimi ve saç dökülmesi durumları farklılık gösterebilir. Afrikalı kadınları en çok etkileyen durum traksiyon alopesidir. Bu durum çoğunlukla sıkı örgüler, kimyasal saç düzleştiriciler ya da postişler nedeniyle olur.

Siyahi hastalarda saç ekim işlemlerine başlanmadan önce saç dökülme durumlarının uzman doktorlar tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bunun yanında saç dökülmesi sorunlarının nedenlerinin araştırılması da son derece önemlidir.

Afrikalı kadın hastalarda traksiyon alopesi ile merkezi santrifüj sikastriyel hastalıkları sıklıkla görülür. Saç dökülmesi problemi yaşayan siyahi hastalar için saç ekim işlemleri uygun bir tedavi olacaktır.

Siyahi Erkeklerde Saç Ekim Ameliyatı

Saç dökülmesi söz konusu olduğunda siyahi Afro erkeklerin Kafkas ya da Asya erkeklerinin aksine birtakım özellikleri bulunur. Saç ekim uzmanlarının bu özellikleri bilmesi, gerekli deneyimlere ve anlayışa sahip olması son derece önemlidir.

Türkiye’de Afro saç ekimi beyaz bireylerde uygulanan saç ekim yöntemleri ile aynı saç restorasyon işlemleri kullanılarak gerçekleştirilir. Siyahi erkeklerde kıvırcık saçlarda FUE tekniğinin kullanımı bazen zor olabilir. Bu gibi durumlarda FUT yöntemi tercih edilir.

Afro saçlara sahip olan bazı hastalarda küçük cilt yarası durumlarından sonra bile büyük kalın yara izlerinin meydana geldiği keloid olabilir. Özellikle FUT saç ekimi gerçekleştirilen hastalarda bu sorun ile daha sık karşılaşılır.

Afro Karayip Saç Ekimi

Afro Karayip saçı tipik açıdan beyaz bireylerin saçlarından çok daha kıvırcık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bu saç tipinde bazı özel zorluk durumları söz konusudur. Kıvrılma cilt altında meydana geldiği için FUE yönteminin kullanımı da daha zor olacaktır. Buklelerin saç greftleri çok daha büyüktür ve sarılmaları mümkün değildir. Bu sebeple çoğu cerrah afro saç ekiminde FUE tekniği kullanmaktan kaçınır. Afro saç ekimi için daha uzun iyileşme süreci olan FUT tekniği daha çok tercih edilir.

Türkiye’de alanında uzman cerrahlar Afro Karayip dahil olmak üzere pek çok ırk ve etnik köken hastalarda doğal görünümler elde etmek için FUE ve diğer saç ekim tekniklerini kullanarak başarılı sonuçlar elde ederler.

Etnik saç ekimi işleminde uzman doktorlar öncelikle saçın doğal açısını izler. Hastaların saçları, kişilerin istedikleri gibi saçlarını şekillendirebilecekleri şekillerde ayarlanır. FUE saç ekim tekniği Türkiye’de Afrika saç tipinin farklı gereksinimlerini karşılamak adına etnik saç restorasyonu olarak tercih edilir. Bunun yanında etnik saç ekiminde FUT yöntemini cildin üstünde ve altında bulunan afro saçların kıvırcıklığının giderilmesi amacıyla da tercih edilir.

Afro Saç Ekimi İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Afro saç ekimi sonrası başarılı sonuçların elde edilmesi için doktor önerilerine uymak son derece önemlidir. Bunlar;

·         Saç ekimi işlemi sonrası hastaların 1 ay kadar hamam, havuz ve saunalardan uzak durması gerekir.

·         İşlem sonrasında hastaların başını eğmemesi gerekir. Otururken ya da uyurken bu duruma dikkat etmek oldukça önemlidir.

·         Bölgenin darbelerden ve güneş ışınlarından korunmasına özen gösterilmelidir.

·         Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için hastalar vitamin ve mineral bakımından zengin besinler tüketebilirler.

·         Operasyondan sonra bölgenin temiz tutulması son derece önemlidir.

·         Doktorun önermiş olduğu tüm ilaçların kullanımına özen gösterilmelidir.

·         Saç ekimi işleminden sonra hastaların bir süre spordan uzak durması gerekir.

·         Sigara ve alkol yaraların iyileşmesini olumsuz etkilediğinden bu süreçte kullanılmaması önerilir.

Afro Saç Ekimi Fiyatları

Afro saç ekimi işlemleri diğer operasyonlar ile kıyaslandığında son derece zordur. Greft ekimi ve bunun yanında operasyon sonrası bakım gibi konulara ekstra özen göstermek gerekir. Bu sebeple analiz aşamalarına da özen gösterilmelidir.

Operasyonların yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmesi işlemin başarı açısından önemli bir konudur. Bunun yanında operasyonun yapılacağı hastanelerin teknik donanımlarının ve modern bir alt yapısının olması gerekir. Bu sayede gerçekleştirilen saç ekim işlemlerinden en iyi verimlerin elde edilmesi mümkün olur. Uzman hekimler en doğal görünümü ve en iyi yoğunluğu elde etmek için gerekli yöntemleri belirlerler. Afro saç ekimi fiyatları da buna bağlı olarak değişiklik gösterir. İşlemler ile ilgili net bir fiyat bilgisi almak için hastaların alanında uzman doktorlar tarafından saç ekim işleminden önce muayene edilmesi gerekir.

Türkiye’de Afro Saç Ekimi Tedavisi

Türkiye’de farklı etnik kökenlere sahip olan hastalara kapsamlı bir şekilde saç ekim hizmetleri sunulur. Uzmanların bilgi birikimi, uygulama deneyimleri sayesinde afro saç ekimi işlemlerinden en iyi sonuçlar elde edilir. Türkiye’de afro saç ekimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık