Saç Ekim Tedavisi Bodrum

Saç Ekim Tedavisi Bodrum


Saç ekim tedavisi, pek çok insanın kel kalmaktan kurtulmasına yardımcı oluyor. Saç ekim popülerliği arttıkça sağlık turizmi de artış gösteriyor. Saç dökülmesini tersine çevirme, saçların düzenli büyümesini sağlama ve yoğun saçların bulunduğu bölgeden saç dökülmesi olan bölgeye yerleştirilmesi işlemine saç ekimi denilir. 


Kişilerin kafa derisinde saç kalmadığında, yani kellik başladığında saç ekim tedavilerine gereksinim duyulur. Saç ekim tedavileri hastanın saçlı bölgesinden saçsız bölgesinde saç kökü nakil edilmesini içerir. Pek çok kişi saç kökünün dışarıdan alındığına inansa da saç kökleri kişinin kendi kökünden alınır. Siz de profesyonel bir şekilde Türkiye'de saç ekim tedavisi yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


Bodrum'a Genel Bir Bakış


Bodrum, turistler için oldukça iyi bir tatil ortamıdır. Türkiye'nin en popüler turistik şehridir. Semt, turistlerin tüm gereksinimlerini karşılayabilir. Bu nedenle dış ülkelerden pek çok turist Bodrum'da tedavi görmeyi tercih etmektedir. Birçok turist Bodrum'a hem tedavi olmak için hem de güzelce tatil yapmak için gelmektedir. Siz de Asktreatments aracılığı ile Bodrum'a gelerek birbirinden güzel yerler keşfedebilir, başarılı bir şekilde saç ekim tedavisi gerçekleştirebilirsiniz. 


Bodrum Türkiye'nin Neresinde?


Bodrum Türk ve yabancı demeden pek çok kişinin rağbet ettiği güzel bir tatil semtlerinden bir tanesidir. Her gezgin bireyin tercih edeceği güzel sahiller, oteller, plajlar ve kafe barlar bulunmaktadır. Birbirinden güzel eğlence mekanları sayesinde hem eğlenip hem tedavi görebilirsiniz. Bodrum, yazları oldukça sıcak ve kışları yağışlı olan bir Ege bölgesi şehridir. 


Bodrum Saç Ekim Klinikleri


Bodrum'da saç ekim tedavileri pek çok kişinin asıl tercihidir. Türkiye'de uygulanan tedavilerdeki başarı oranı dünya çapında bilinmektedir. Bodrum'da da tedaviler son derece uygun olup başarı oranları da yüksektir. Bodrum'da saç ekim klinikleri genel olarak hijyeniktir ve deneyimli cerrahlara sahiptir. Cerrahlar tecrübeli olduğundan ötürü kime hangi saç ekimi uygulanması gerektiğini de bilmektedir. Aynı zamanda ekilen saçların dökülmemesi için iyi bir cerrah tarafından destek almak gerekir. Tüm bunların yanı sıra tedavi göreceğiniz klinik ne kadar hijyenik olursa o denli başarılı sonuç elde etmek mümkündür. Tabi enfeksiyon kapmamak adına da kaliteli, hijyenik klinikleri tercih etmek son derece önemlidir. 


Kimler Saç Ekim Tedavisi Yaptırabilir?


Saç ekim tedavileri çok özel kriterler bulundurmasa da elbette bazı özellikleri karşılamak gerekebilir. Örneğin tamamen kel olmamak, gerektiği miktarda donör olması, kişinin genel sağlık durumunun iyi olması gibi kriterler saç ekim  tedavisi yaptırmak için gereklidir. Bu kriterleri karşıladığınızı düşünüyorsanız eğer Türkiye'de saç ekim tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


Saç Ekim Tedavisi Ağrılı Bir İşlem midir?


Saç ekim tedavileri genelde rahatsız edici görünse de kafanızın tamamen uyuşacağını düşünmeniz sizi rahatlatabilir. Çünkü tedavi öncesi lokal anestezi uygulanacaktır. Bu sayede hiçbir şey hissetmeyeceksiniz. Tedavi için seçilecek yöntem de ağrı olup olmaması hususunda son derece önemlidir. FUT tedavisinde ağrı daha yoğun görülürken FUE ve DHI tedavilerinde çok fazla ağrı yaşanmaz. En acısız yöntem ise DHİ tekniğidir. 


Saç Ekim Aşamaları 


Saç ekim prosedürü 3 aşamalıdır. Birinci aşamada donör bölgenin yoğunluğu, kök sayısı ve ekim  yapılacak bölge belirlenecektir. Ön hatlar kabaca oluşturulur. İkinci aşamada hasta bazı dermatolojik testlerden ve kan tahlillerinden geçirilir. Üçüncü aşamada ekim yapılacak bölge tıraş edilir. Sonrasında bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. 


Saç Ekim Riskli midir?


Saç ekim tedavileri kişinin kendi donör bölgesinden alındığı için riskli bir işlem demek pek doğru olmaz. Ancak risksiz bir işlem de değildir. Neticede cerrahi bir prosedürdür ve alanında iyi cerrahlar tarafından gerçekleşirse çok riskli olmaz. Aksi durumda karşılaşabileceğiniz riskler aşağıdaki şekildedir;
•    Ekim bölgesinde kanama
•    Enfeksiyon
•    Kafa bölgesinin şişmesi
•    Göz bölgesinde morluk
•    Saçın alındığı bölgede kabuk oluşması 
•    Kaşıntı
•    Saç köklerinin iltihap kapması 
•    Tipik olarak dökülme
•    Doğal görünmeyen saç teli


Saç Ekim Çeşitleri 


Saç ekimi uzun yıllardır kullanılan ve tercih edilen bir prosedürdür. İlk başlarda son derece ağrılıyken ilerleyen teknoloji sayesinde ağrısız hale gelmiştir. Aynı şekilde modern tıpta saç ekim tedavi çeşitleri de artış göstermiştir. Saç ekim tedavi seçenekleri aşağıdaki şekildedir;


FUT; İlk çıkan saç ekim tekniği FUT tekniğidir. İnvaziv bir işlem olarak son derece ağrılıdır. Aynı şekilde kafa bölgesinde yara izlerinin kalmasına neden olur. O nedenle çok sık tercih edilmez. Ağrılı bir işlem olduğu için enfeksiyon riski de yüksektir. 


DHI; DHI saç ekim yönteminde son derece gelişmiş mikromotor cihaz kullanılmaktadır. Kaleme benzeyen bu cihaz ile saç kökleri toplanır ve Hastaya zarar vermeyecek şekilde ekim bölgesine bırakılır. 


FUE;  Dünyada en çok tercih edilen teknik FUE tekniğidir. Saç derisinden greftlerin alınmasını içerir. Herhangi bir şekilde kesi ve dikiş izi gerektirmez. Bu nedenle çok sık tercih edilen bir yöntemdir. 


Saç Ekim Tedavisi Kalıcı mıdır?


Ekilen saçlarda dökülme olmayacağı için %90 oranında kalıcılık sağlar. Hastalar yalnızca saç derisinin ve yüz bölgesinin bir bölümünde dökülme yaşayabilir. Ancak alıcı bölgede dökülme olmaz. Ekilen saçlar ameliyat sonrası dökülecek fakat 6 ay içinde tekrar çıkacaktır. Bu son derece normal bir durumdur. Cerrahlar ekilen saçların tekrar dökülmemesi için sizlere çeşitli bakım ürünleri vereceklerdir. 


Bodrum Saç Ekim Fiyatları 


Türkiye Bodrum’da tedavi olmak son derece uygun maliyetlerdedir. Diğer ülkeler ile kıyaslandığı zaman Türkiye’de daha az ücret ödeyeceğinizi bilmelisiniz. Çünkü Türkiye’de yaşam maliyeti düşük olduğu gibi döviz kuru oldukça yüksektir. Bu durumda Euro ve Dolar gibi para birimleri ülkede değer görür. Durum böyle olunca da sağlık turizmi için Türkiye’de gelen kişiler için tedaviler uygun fiyatlara mal olmaktadır. Bizlerin aracılığı ile ortalama 1700 Euro karşılığında saç ekim tedavisi yaptırabilirsiniz. 
Türkiye’de çok fazla klinik bulunması da tedavilerin uygun olmasına yol açmaktadır. Çünkü rağbet oldukça yüksektir ve klinikler para kazanmak için çeşitli kampanyalar düzenleyerek hastalarla ilgilenmek ister. Siz de kendinize uygun iyi bir klinik bulmak istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 


Saç Ekimi Sonrası 15 Günde Yapılması Gerekenler


Saç ekimi sonrası 15 gün içinde yapmanız gerekenleri aşağıdaki gibi gösterebiliriz;
•    Operasyondan sonraki 3.gün saçlarınızı tedavi olduğunuz klinikte yıkatabilirsiniz. Tedavi olduğunuz klinikte saçlarınızı yıkatmanız hijyen açısından da enfeksiyon kapmamanız açısından da sizin için daha iyi olacaktır. 
•    Saç ekimi sonrası hekim tarafından verilen özel solüsyonlar dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Parmak uçlarınız ile kafa derinize masaj yapan hareketler ile losyonu sürebilirsiniz. Bu işleme 15 gün boyunca devam etmelisiniz. Ancak bu şekilde verim alabilirsiniz. 
•    Saçlarınız ekim sonrasında dökülmeye başlar. Bu durumda panik yapmanıza gerek yok çünkü son derece normal bir süreçtir. Ameliyattan birkaç ay sonrasında ekilen saçlar tekrar çıkacaktır. 
•    Saç ekiminden sonraki 10 gün içinde saçlarınızda kabuklanma başlar. Kabuklanmayı hafifletmek için cildinizi yıkarken hafif masaj hareketleri uygulayabilirsiniz. 
•    Saç ekim sonrasında jöle ve saç spreyi gibi kimyasal içerikli ürünleri kesinlikle kullanmamanız gerekir. 
Sizler de avantajlı saç ekim tedavileri için Bodrum saç ekim tedavisi olabilir, bizlerle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Detaylar için 7/24 bizlere ulaşabilirsiniz. 


 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık