Türkiye’de Diş İmplantı Olmak İçin En İyi Şehirler

Türkiye’de Diş İmplantı Olmak İçin En İyi Şehirler

Diş eksikliği, birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Diş kaybı, estetik görünümü etkilemesinin yanında çene fonksiyonlarını da olumsuz bir şekilde etkiler. Dental implantlar gibi modern diş restorasyon yöntemleri sayesinde kaybolan dişleri geri kazanmak mümkün hale gelmiştir. Diş implantı, eksik olan dişin yerine kök işlevi görmek için çene kemiğine yerleştirilmiş bir gövde vidadır. implant, cerrahi bir ameliyatla çene kemiğine yerleştirilir. İyileşme sürecinin ardından bir porselen veya seramik kaplama olan protez diş takma işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem kaybolan dişin yapısı ve estetik görünümü geri kazanması açısından son derece avantajlıdır.

Diş implantları, doğal dişlere benzer bir görünüm sunar. Bu şekilde estetik bir görünüm elde edilmiş olur. Protez dişler, özel olarak kişinin ağız yapısı ve dişlerine uygun olarak tasarlanmıştır.

Diş İmplantı Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş implantı yöntemi gerçek dişler yerine diş görevi gören yapay protezlerin yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Diş implantlarını oluşturan iki farklı parça vardır. Bu işlemler çoğunlukla titanyum esaslı malzemeler ile yapılır. Bu yapılar yapay parça ya da kök parça olarak isimlendirilir. Diğeri ise dişin üzerinde olan ve dişin özünü oluşturan bölümdür.

Dişlerin işlevini kaybetmesi durumunda çekme işlemi gerçekleştirilir. Ardından bu bölüme yuva oluşturulur. Oluşturulan yuvaya implantın temelini meydana getiren kök parçalar eklenir. Bu kök parçaların yerlerine tam olarak oturması için geçecek olan süreler hastalara bağlı olarak farklılık gösterir.

Diş implantı tedavi süresi çoğunlukla 3-5 ay gibi bir sürede gerçekleştirilir. Bu süre tamamlanana kadar kişiler dişsiz kalırlar. 3-5 aylık sürede kişilerde yeterli oranlarda kemik kaynaşması olması halinde implantların üst kısmının yapılması sağlanır.

İmplant dişler genellikle diş eksikliği olan hastalara ya da protez diş kullanan kişilere estetik ve rahat bir kullanım sunması bakımından önerilen bir yöntemdir. Bunun yanında ağzında dişi olmayan kişilere sabit bir protez sunmak için de uygulanan bir yöntemdir.

Diş implantlarının çapları bireylerin ağızlarındaki kemik yapılarına, uygulamaların gerçekleştirileceği alanların genişliğine ve çene yapılarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Yapılacak olan diş implantlarının büyüklükleri, uzunlukları ve çapları öncesinde çekilen panoramik filmler ve 3 boyutlu olan filmlerin incelenmesi ve gerekli hesaplamaların yapılması ile sağlanır.

Diş İmplantı Uygulamalarının Faydaları Nelerdir?

Diş implantı faydaları oldukça fazla olduğundan bu uygulamalar günümüzde sıklıkla tercih edilir. Diş implantları uzun seneler herhangi bir sorun çıkarmadan kullanılabilme özelliğine sahiptir. Günlük olarak bakımların yapılması ile uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. Diş implantları günümüzde diş hekimliği uygulamaları içerisinde sıklıkla kullanılır.

Diş implantı tedavileri tek bir diş kaybının olması halinde de başarılı bir şekilde uygulanabilir. Dişlerde herhangi bir restorasyona ihtiyaç olmadan rahat bir şekilde uygulanabilir. İyi koşullarda ve kaliteli malzemeler ile gerçekleştirilen diş implantlarının çeşitli avantajları bulunur.

Diş implantı uygulamaları alanında uzman olan hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde çeşitli problemlerin yaşanmasına engel olur. Diş implantlarının doğru şekilde kullanımlarının pek çok faydası vardır.

• Kemik erimesi gibi sorunlara engel olur ve bunun yanında kemik kaybı yaşanmasının önüne geçer.

• Bu uygulamalar konuşmayı düzenler ve aynı zamanda ağızda oluşabilecek koku problemlerinin giderilmesini sağlar.

• Çiğneme fonksiyonlarında herhangi bir problem olmadığından hastalar sorunsuz şekilde beslenebilirler.

• Estetik bakımdan hoş bir görünüm oluştuğu için hastaların özgüvenlerinin artması sağlanır.

• Diş implantlarının uygulanması kişilerin yaşam kalitelerinin artmasını sağlar.

• Protezlerin çıkması gibi korkular olmadan hastalar implantları rahatlıkla kullanabilirler.

• Diş implantı tedavisi diğer tedavilere göre çok daha bütçeli olsa da uzun süreler sorunsuz bir şekilde kullanılabilme özelliği bulunur.

Diş implantı için kullanılan vidalar belli bir ölçüye sahip olduğu için çene kemiğine uygun olan kişilere rahat bir şekilde uygulanabilir. Bunun dışında genel sağlık durumunda herhangi bir sıkıntısı olmayan kişilere uygulamalar yapılır.

Diş kaybı sorunlarının yaşanması durumunda tek diş ya da bütün dişlere sorunsuz bir şekilde uygulanabilme özelliği bulunur. Diş implantları çoğunlukla lokal anestezi altında uygulanan işlemlerdir. Bu sebeple işlem esnasında kişiler herhangi bir ağrı hissetmezler. Uygulamadan sonra bir miktar ağrı durumları yaşansa da ağrı kesiciler ile bu sorunların önüne geçmek mümkün olur. Diş implantı tedavi süreçleri yaklaşık 2-5 ay kadar sürer.

Diş İmplantı Tedavisinin Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Diş implantı tedavisi uzun ömürlü bir çözüm sunması ile dikkat çeker. Ancak, implantların uzun süreli başarı elde etmesi için düzenli ağız ve diş bakımı son derece önemlidir. Diş implantı tedavisinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bu uygulamalar için kullanılan malzemeler son teknolojidir. Bu nedenle fiyatlandırmalar da diğer yöntemlere göre bir miktar fazladır.

Diş implantları genellikle vücutta kullanılan ve ağızda bulunan organizmalarla uyumlu bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, diş implantlarının vücut tarafından reddedilme riski oldukça düşüktür. Titanyum, biyouyumluluk özelliği taşıyan bir metaldir. İmplantlar ağız içindeki çene kemiğine yerleştirildiğinde, çene kemiği ile doğal bir şekilde kaynaşırlar. Titanyumun benzersiz özelliği çene ile sağlam bir bağ oluşturmasıdır.

Diş implantı uygulamaları iki aşamada gerçekleştirilir. Öncelikle cerrahi uygulamalar yapılır. Ardından üst protez aşaması ile işleme devam edilir. İmplantların kemiğe yerleştirilmesi uygulamaları toplamda 30 dakika gibi bir sürede yapılır. Yapılan işlemlerin uzunluğu hastaların kemik yapısına, yapılacak işlemlere ve genel durumlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. İmplantlar çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Ancak bazen uygulamaların sedasyon veya genel anestezi altında gerçekleştirilmesi gibi durumlar da söz konusu olabilir.

Diş implantı uygulamaları lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinde hastaların ağrı hissetmesi gibi durumlar söz konusu olmaz. Diş implantı uygulaması yaptıracak olan kişiler çoğunlukla ağrı durumlarının meydana gelmesinden korkarlar. İşlen lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinden kişilerin ağrı hissetmesi gibi durumlar yaşanmayacaktır. Uyuşturma işleminden sonra diş hekimleri gerçekleştirdikleri uygulamaları son derece sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler. Operasyonun gerçekleştirilmesinin ardından kişilerin hafif ağrı hissetmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Ancak yaşanan bu ağrıların ağrı kesiciler yardımıyla giderilmesi mümkün olur.

Yaşanan ağrı durumlarının şiddetleri kişilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak dayanılmaz derecelerde ağrıların yaşanması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Ağrı kesiciler yardımıyla ağrı sorunlarının hızlı bir şekilde giderilmesi mümkün olur. Diş implantlarının diş hekimi tarafından çene kemiğine yerleştirilmesinin ardından bu implantların canlı dokular ile kaynaşması bakımından 3-4 ay beklemek doğru olacaktır.

Sürecin tamamlanmasından sonra üst bölgede yer alan protezlerin tamamlanması ise bir haftalık sürede gerçekleştirilir. Kök implant üzerine yerleştirilen protezler gerekli olması halinde 3 boyutlu olarak gerçekleştirilen planlamalar ile önceden ayarlanarak işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkündür.

Diş implantı uygulamaları için çene kemiğinin yetersiz olması halinde yapay kemik greft kullanımı ile uygulamaların yapılması mümkündür. İmplant işlemlerinde çene kemiğinin yetersiz olması dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Eklenen yapay kemikler 6 aylık bir sürede gerçek bir kemik yapısına dönüşme kabiliyetine sahiptir. Bunun yanında vücudun farklı bölgelerinden alınan kemiklerin çene kemiğini güçlendirmesi açısından da çeşitli işlemler gerçekleştirilebilir.

Diş İmplantı Uygulamalarında Çene Tomografisinin Önemi

Diş implantı uygulamalarında çene tomografisi çekme işlemlerine de dikkat edilmelidir. Bu işlem sayesinde diş implantı uygulanacak olan alanlarda ne kadar hacim olduğunu anlamak mümkün olur. Diş implantı uygulamalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına boy, en ve çene kemiği yüksekliğinin incelenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Diş tomografisi çekilmesi ile 3 boyutlu protez planlamalarının kolay bir şekilde yapılması da sağlanır. Tüm durumlarda diş hekimleri çene tomografisi çekilmesini isteyebilir. Cerrahi komplikasyon riskleri olan hastalarda tomografi çekilmesi ekstra önem taşır.

Diş İmplantı Teknolojileri

Teknolojide yaşanan gelişmeler ve ilerlemeler diş implantı tedavilerinin de daha kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanımıştır. Eksik bir ya da daha çok dişin yerine kalıcı bir şekilde diş implantı uygulamaları gerçekleştirilebilir. Diş implantı uygulamalarının yapılabilmesi için kemik yapısının durumu da son derece önemli olan konulardan biridir.

Çene kemiğinin yeterli olmaması halinde meydana gelebilecek sorunlar ise günümüzde ortadan kalkan bir durumdur. Büyüme çağında olan kişilerin dışında eksik diş durumu olan kişilere her zaman diş implantı tedavileri önerilir. Özellikle son yıllarda diş implantlarında navigasyon veya tomografisi uygulamaları büyük önem taşır. Tomografi ile gerçekleştirilen uygulamalarda başarı oranları da son derece yüksek olması ile dikkat çeker. Uygulamanın en önemli avantajlarından biri kemik yapısı ile uyumlu diş implantlarının yerleştirilmesidir.

Bu uygulama sayesinde flap kaldırma işlemine gerek duyulmadan çok az bir kesi ile işlemler gerçekleştirilir. Bu sayede kişilerin diş implantları ile ilgili korkularında da azalma olmuştur. Diş implantı işlemi ile hem hastaların konforu sağlanır hem de diş hekimleri çok daha rahat bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirebilir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş implantı işlemi oldukça kolay bir şekilde uygulanır. Diş eti açılması sorunlarına gerek kalmadan implantların yerleştirilmesi uygulamaları sayesinde daha az ödem durumları yaşanır. Bunun haricinde iyileşme süreleri de oldukça kısadır.

Bütün tedavilerde olduğu gibi diş implantı işlemlerinde de bazı komplikasyon yaşanabilir. İmplant uygulamaları için alanında uzman olan hekimlere gitmek oldukça önemli bir konudur.

Lazer Diş İmplantı Nedir?

Lazer implant tedavisi için kemik yuvasının hazırlanması son derece uzun sürer. Bu sebeple bu uygulama Türkiye’de kullanılmaz. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte yeni teknikler de gelişmeye başlamıştır. Lazer implant yönteminin de zaman içerisinde gelişeceği düşünülmektedir.

Gerçekleştirilecek olan implant tedavileri ile birlikte doğal diş fonksiyonlarına yakın olan durumlar yaratılabilir. Diş implantını ilk defa kullanacak olan kişiler bu uygulamalara çok kısa sürelerde uyum sağlarlar. Bu şekilde diş implantları uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir.

Diş İmplantı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Diş implantı sonrası bakım konusunda kişilerin dikkat etmesi gereken birtakım konular bulunur. Diş implantı uygulamaları cerrahi işlemler olduğundan işlemden sonra şişlik gibi durumlar meydana gelebilir. Çene kemiğine yuva açılması sayesinde implantların az da olsa travmaya sebep olma durumları yaşanır. Bu uygulamalardan sonra buz kompresi yapılması bölgenin rahatlamasına yardımcı olur.

Buz kompresi sayesinde şişlik sorunlarının en aza indirilmesi mümkün olur. Buz uygulamalarının sürekli olarak tutulması tutulan bölgede buz yanığı sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle hastaların bu uygulamaları uzun süreler yapmaktan uzak durması önemlidir.

Diş İmplantı Tedavisi Sonrası Beslenme

Diş implantı sonrası beslenme konusunda kişilerin dikkatli davranması son derece önemli bir konudur. Diş implantlarının çene kemiğine kaynaşması halinde sert, sıcak ya da soğuk besinlerin tüketilmesinden kaçınmak gerekir. Kişiler oda sıcaklığında olan besinleri tüketmelidir. Bunun haricinde bu aşamada beslenme kısıtlı olacağı için meyve ve meyve suyu tüketimleri konusunda da dikkatli olmak gerekir.

Diş implantı sonrası hastaların sıcak ve soğuk tüketimleri konusunda dikkatli olmaları önemlidir. İşlemin ardından ilk gün ağız çalkalama işlemi yapılmamalıdır. Bunun haricinde ilk gün gargara yapmaktan da uzak durmak gerekir. İlk zamanlar kişilerin diş fırçası ve diş ipi kullanırken nazik davranmaya dikkat etmeleri önemli bir konudur. İmplantların aralarının gazlı bez ya da pamuk ile temizlenmesinden kaçınılmalıdır.

Sigara ile alkol kişilerin iyileşme süreçlerinin uzamasına neden olur. Kişilerin sigara kullanması ağız içerisinde yer lan bakteri plaklarının enfeksiyona neden olmasına sebebiyet verir. Bu durum kemik ile diş implantlarının iyileşmesinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Bu gibi durumlarda yaralar geç iyileşecektir. Sigara kullanan kişilerin tedaviden sonra yaklaşık bir ay kadar sigara kullanımlarına ara vermeleri gerekir. İmplant tedavisi sonrası ağız bakımı ile ilgili olarak doğal dişlere gösterilen özenin gösterilmesine dikkat edilmelidir. Diş implantı uygulamalarından sonra implantların başarılı olmasında ağız bakımının önemi büyüktür.

Diş İmplantı Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Diş eksikliği bulunan kişiler hem estetik hem de fonksiyonel bakımdan çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Etkili bir çiğneme yapılmaması halinde kişilerin sağlıklı bir şekilde beslenmesi de mümkün olmaz. Diş kaybı durumları zamanla çene eklemlerinde de çeşitli sorunların yaşanmasına sebebiyet verir.

Diş implantı tedavileri periodontal nedenler, travma, çürük ve hastalık gibi nedenlerle kaybedilen dişler için uygulanan yöntemlerdir. Diş eksikliği problemlerinin olması halinde zamanla çene kemiği erimesi durumları da söz konusu olabilir.

Eksik dişler yerine uygulanacak diş implantları çene kemiğinde oluşan deformasyon problemlerinin de engellenmesini sağlar. Diş implantı uygulamaları hastaların genel sağlık durumlarının iyi olması halinde rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Bunun haricinde bu işlemler kemik yapısı gelişmiş olan genç hastalara da sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. Kemik problemi olan kişilerde ise gelişmiş olan teknolojiler uygulanarak diş implantı uygulamaları yapılabilir.

Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Diş implantı uygulamaları genel sağlık durumu iyi olan hastalara sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. Baş ve boyun bölgesinden radyoterapi görmüş olan kişilere bu işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Kemik gelişimi tam olarak gerçekleşmemiş olan kişilere de uygulama yapılmaz. Sigara kullanımı yara iyileşme sürelerini geciktirdiği için çok fazla sigara kullanan kişilere de diş implantı tedavisi yapılması uygun değildir.

Bunların haricinde hemofili, tansiyon ve diyabet gibi hastalıkları bulunan kişilerin öncelikle doktorları ile görüşmeleri ve uygun olması halinde diş implantı uygulamalarının gerçekleştirilmesi önemlidir.

Vücut Diş İmplantını Reddeder Mi?

Vücudun implantı reddetme riski son derece azdır. Gerçekleştirilen araştırmalara bağlı olarak titanyumun doku dostu olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle implantlarda titanyum kullanımı yaygındır. Diş implantlarında doku reddi yaşanması gibi durumlar görülmez. İyileşme aşamalarında enfeksiyonların meydana gelmesi kişilerin ağız bakıma dikkat etmemesi, çok fazla alkol ve sigara tüketimi nedeniyle olur. Bu gibi durumlarda diş implantlarının kaybedilmesi durumları da söz konusu olabilir.

Diş İmplantı İşlemlerinin Yan Etkileri Nelerdir?

Diş implantı yan etkileri görüldüğü durumlar da söz konusu olabilir. Yan etkiler çoğunlukla küçük boyutludur ve bunun yanında bu durumların tedavileri söz konusudur.

• Diş implantı gerçekleştirilen bölgelerde ağrı

• Cilt ve diş etlerinde morarma sorunları

• Diş eti ya da yüzde şişlik gibi durumlar görülebilir.

Türkiye’de Diş İmplantı Hangi Şehirlerde Yapılır?

Sağlık turizmi kapsamında diş implantı yaptırmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye’de en fazla İstanbul ve Antalya bu işlem için tercih edilir. Türkiye’de diş implantı tedavisi ile hem mükemmel bir tatil yapabilir hem de sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Diş implantları fiyatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık