Labioplasti Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Labioplasti Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Labioplasti yağ enjeksiyonu işlemi genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu işlemlerin hastane ya da klinik ortamlarda steril şartlarda gerçekleştirilmesi önemli bir konudur. Genital estetik operasyonu isteyen kadınların genelinin istediği ayakta dururken ve bacakları kapalıyken sarkma durumlarının söz konusu olmadığı düz ve pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşmaktır.

Dış ya da iç dudaklarda sarkma veya kırışıklık durumlarının tamamen alınması ve dış dudaklara yağ dolgusu işlemi ile kadınların istenen görüntüye ulaşması mümkün olur. Genital dudak yağ enjeksiyonu işlemi dış genital dudak yağ dolgusu, vajina yağ enjeksiyonu, vulva yağ transferi isimleri ile de bilinir.

Labioplasti ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen genital dudak yağ enjeksiyonu işlemleri hastalar tarafından çok fazla talep gören Barbie vajina estetiği içerisinde yer alır.

Büyük Dudaklar Nerede Bulunur?

Kadınlarda vajinada büyük dudaklar içte bulunan küçük dudakların dış kısımlarında yer alan iki taraflı kabarık ve üzeri tüylerle örtülü olan alanın ismidir. Büyük dudaklar tıbbi olarak labium majus olarak isimlendirilir.

Büyük dudaklara, dış dudaklar ya da dış genital dudaklar isimleri de verilebilir. Dış dudaklar üstte bulunan mons pubis bölgesinin anatomik olarak devamı olan bölgedir. Büyük dudak yağ enjeksiyonu günümüzde sıklıkla uygulanan bir işlemdir.

Büyük Dudak Sarkması Neden Meydana Gelir?

Büyük dudak sarkması, çökmesi ya da kırışıklık durumları çoğunlukla yaş ile artan oranlarda meydana gelen bir şikayettir. Fakat bazen genç yaşta kötü kolajen nedeniyle de bu durum söz konusu olabilir. Özellikler son yıllarda obezite cerrahisi sonrasında derideki fazlalık durumları labia majorada da rahatsız edici olur. Büyük dudak sarkması genelde;

·         Hızlı kilo alıp verme

·         Yaşın ilerlemesi

·         Kötü beslenme

·         Sigara ile alkol tüketimleri

·         Kolajen zayıflığı

·         Sık cinsel ilişki ya da mastürbasyon

·         Travmatik süreçler sonucunda meydana gelebilir.

Büyük Dudak Sarkması Tedavileri Nelerdir?

Büyük dudaklarda meydana gelen ileri derecede sarkma ile kolaps durumlarında cerrahi olarak majoraplasti işlemi ile küçültme ve germe operasyonları yapılır. Bu işlemler cerrahi labia majora sıkılaştırma ismi ile de bilinir. Bu yöntem kalıcı olması ile de bilinir.

Büyük dudak sarkmasının daha hafif olması ve yüzeysel çökme durumlarının söz konusu olduğu hallerde labia majora dolgu uygulamaları tercih edilir. Büyük dudak yağ enjeksiyonu ve büyük dudak hyalüronik asit dolgusu ismi ile de bilinen bu yöntem labia majora ogmentasyonu olarak da isimlendirilir.

Cilt dokusu fazlalığına bağlı olarak aşırı esneme durumları söz konusu ise ameliyatla bu gevşeklik sorunlarının giderilmesi mümkün olur. Fakat dokuda kolajen ve yağ azalması nedeniyle hafif kırışıklık ve çökme durumları varsa o zaman bölgeye yağ enjeksiyonu ya da hyaluronik asit dolguları ile estetik bir görünüm kazandırılır.

Labia Majora Yağ Enjeksiyonu Kimlere Uygulanır?

Vajina yağ enjeksiyonu işlemlerine olan talep her geçen gün biraz daha artar. Bu işlem tıbbi ve kozmetik gerekçelerle gerçekleştirilebilir.

·         Büyük dudaklardan dışarı doğru uzanan iç dudaklara cerrahi işlem yapmadan büyük dudaklar içine saklamak

·         Büyük dudaklarda kollapsı ve kırışık durumlarını düzeltmek

·         Yağ doku içerisindeki mezanşimal kök hücreler sayesinde rejüvenasyonu sağlamak

·         Labioplasti sonrası oluşan kusurların giderilmesi

·         Lichen skleroz ile menopoza bağlı olarak vulval atrofileri gidermek ve semptomları iyileştirmek

·         Kötü görünüme sebebiyet veren dikiş izlerinin düzeltilmesi

·         G spot ogmentasyonu ile cinsel hazzın arttırılması ve orgazmın çok daha kolay olmasını sağlamak

·         İdrar kaçırma sorunlarının tedavisi

Genital Bölge Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Genital bölge yağ enjeksiyonu işlemi lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilir. Hastane ya da klinik ortamlarında steril şartlar altında gerçekleştirilmesi gereken bir uygulamadır. Günübirlik olarak yatış yapılarak 5-6 saat sonra hastalar taburcu edilir. İşlem üç aşamadan oluşur;

·         Kanüller ile yağ alma işlemi gerçekleştirilir

·         Alınan yağlar işlenir

·         Yağ enjeksiyonu yardımı ile dokuya verme işlemi sağlanır.

Yağ almak adına en sık tercih edilen alan karın bölgesidir. Fakat karın bölgesinde yağ bulunmayan zayıf ya da abdominoplasti geçirmiş olan kişilerden karın bölgesinden yağ almak zor olacaktır. Bu sebeple yan karın, dış uyluk, iç uyluk ve mons pubis alanlarından da yağ alma işlemi gerçekleştirilebilir.

Mons pubis bölgesinin inceltilmesi için gerçekleştirilen işleme mons pubis estetiği ismi verilir. Alınan yağ bazı inceltme işlemlerinden geçirilmesinin ardından istenen bölgelere enjeksiyon işlemleri uygulanır.

Enjekte Edilen Yağlar Kalıcı Olur Mu?

Büyük dudak yağ enjeksiyonu işleminden yaklaşık 6 ay sonra yağ dokusu %30-40 arasında varlığını sürdürür. Yani alınan yağın üçte ikisi ilk 6 ay içerisinde eriyecektir. Kalan üçte birlik kısım ise 5 yıla kadar kalır. Bazı durumlarda kalıcı sürelerinin artması ya da azalması durumlar olabilir.

İşlem sonrasında kişilerin hızlı bir şekilde kilo vermesi halinde büyük dudaklara enjekte edilen yağ dokusu da erir. Düzenli beslenmeyen ve sigara içen kişilerde kayıp durumlar çok daha fazla olmaktadır. Bu sebeple işlem esnasında bu kayıplar göz önünde bulundurularak yağ dolguları bir miktar fazla olacak şekilde gerçekleştirilir. İsteyen kişilerde birkaç yıl aralıklar ile işlemin tekrar edilmesi mümkündür. Dolgularla gerçekleştirilen labia majora büyütme işlemlerinde kalıcılık süreleri çoğunlukla 6 ile 8 ay arasında değişiklik gösterir.

Kalıcılığın artmasında uygulanan cerrahi teknikler büyük önem taşır. Bunlar;

·         Yağın alındıktan sonra fazla bekletilmemesi

·         Hava temas durumlarının mümkün olan en iyi şekilde azaltılması

·         İnceltme işleminin iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi

Bunun yanında yağ içerisine PRP eklenmesi durumları da kalıcılığın arttırılmasında etkilidir.

Yağ Dolgu Kalıcılığının Artması İçin Yapılması Gerekenler

Vücudun herhangi bir bölgesine enjekte edilen yağ dokularının canlılığını koruması adına oksijen ve kan akımının en iyi düzeyde olması gerekir. Bu akışın iyi bir şekilde sağlanması adına yeterli ve dengeli beslenmek, sigara ve alkolden uzak durulması, su tüketimlerine dikkat edilmesi, bazı gıda takviyelerinin alınması ve düzenli spor yapmak gerekir. Bu şartlar sağlandığında 6 ay sonunda yağın canlılık oranı %40 civarında olur. Vajina yağ enjeksiyonu işlemlerinde özel ekipmanların kullanımı gerekir. İşlemi yapan hekimlerin alanında uzman ve deneyimli olması önemli bir konudur.

Vajina Yağ Enjeksiyonu Riskleri Nelerdir?

Vajina yağ enjeksiyonu sonrasında yağ alınan ve verilen bölgelerde çeşitli komplikasyonlar meydana gelebilir. Yeterince yağ bulunmayan zayıf hastalarda pıhtılaşma, kanama sorunları olanlardan yağ alma işlemleri gerçekleştirilmemelidir.

Yağ alınan bölgelerde enfeksiyon, hematom, lokal gamzeleşme şeklinde çöküntü durumları söz konusu olabilir. Yağ verilen alanlarda ise nadir de olsa doku enfeksiyonu, kanama, yağ embolisi, kalsifikasyon, yağ nekrozu, doku düzensizlikleri, yağ kisti ya da asimetri sorunları meydana gelebilir.

Türkiye’de Labioplasti Yağ Enjeksiyonu

Labioplasti yağ enjeksiyonu işlemi Türkiye’de son derece popülerdir. Türk hekimlerinin uzman olmasının yanında teknolojik donanımlara sahip olmaları bu işlemlerin başarı oranlarını arttırır. Türkiye’de yaşanan gelişmeler yanında dövizlerde meydana gelen artış sağlık turizminde de gelişmeler yaşanmasına neden olmuştur. Sağlık sektörünün yanında konaklama ve yemek içme de oldukça uygun fiyatlıdır. Bu nedenle günümüzde pek çok kişi çeşitli tedavileri Türkiye’de olmayı tercih eder. Türkiye’de labioplasti yağ enjeksiyonu tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık