Rinoplasti Nedir ve Neden Yapılır?

Rinoplasti Nedir ve Neden Yapılır?

Rinoplasti çoğunlukla burun estetiği ve burun ameliyatı ismi ile de bilinir. Bu işlem üst düzeyde yaratıcı yetenek ve plastik cerrahinin uzmanlığını gerektirir. Burun estetiği son derece hassas bir işlem olmasına rağmen günümüzde sıklıkla tercih edilen operasyonlar arasında yer alır.

Burun Estetiği Tam Olarak Nedir?

Çoğunlukla burun estetiği ismi ile bilinen rinoplasti burun işlevi ve şeklinin geliştirilmesi için burun iskeletinin yeniden şekillendirilmesi ve alttaki dokuların değiştirilmesi adına yapılan cerrahi işlemlerdir. Bazı kişiler burun ve yüz özelliklerinin geri kalanını dengede tutmak adına burun ameliyatı olmayı tercih eder. Bazıları ise daha sakin ve net bir nefes almak için bu işleme ihtiyaç duyar.

Türkiye’de burun estetiğine yaklaşımlar yüksek kaliteli bakım, terapötik iş cerrahisi tıbbi sürecin bir kombinasyonu olduğu için cerrah tarafından hastaların gereksinimleri ve beklentilerine göre bu işlemler tasarlanır.

İstanbul’da Kapalı Rinoplasti

İstanbul’da kapalı rinoplasti burun yapısının farklı bölümlerine erişim sağlamak adına çeşitli alanlarda burun tabakasına kesiler açılmasını içerir. Kesi işlemleri burun içerisinden yapıldığı için burun yapısı açığa çıkmaz. Bu da cerrahın görüşünü kısıtlayacak bir durumdur.

Kapalı rinoplasti sırasında, plastik cerrahlar bakış açılarını iyileştirmek adına endoskop kullanarak işlemleri gerçekleştirirler. Bu işlem burun çıkıntıları ve eşit olmayan burun delikleri gibi burun anormalliklerinin sebep olduğu solunum sorunlarının giderilmesi adına gerçekleştirilir. Bunun yanında hastalar bu burun ameliyatından sonra daha hızlı bir şekilde iyileşme süreçlerine girerler. Ameliyatın ardından hastaların yara izlerinin görünümleri de en aza indirilmiş olur.

İstanbul’da Açık Rinoplasti

İstanbul’da açık rinoplasti burnun yapısal çerçevesini elde etmek adına burun delikleri arasındaki bağlantı bölgelerine küçük bir kesi atma işlemi ile yapılır. Açık rinoplastinin en önemli avantajları plastik cerrahın burun düzenini net bir şekilde görebilmesidir.

Açık burun estetiği ameliyatı burun kemiğinde ve kıkırdak çevresindeki büyüklük, şekil ya da açı gibi burun anormalliklerinin düzeltilmesinin sağlanmasına yardımcı olur. Bu şekilde yeniden şekillendirme yapılarak yüz tutarlığı elde edilmiş olacaktır.

Rinoplasti Avantajları Nelerdir?

·         Burun boyutunun iyileştirilmesi adına çalışmalar yapılır.

·         Kişilerin nefes almasının iyileştirilmesi sağlanır.

·         Burun deliklerine yeni bir şekil verme işlemi gerçekleştirilir.

·         Septum ile alakalı sorunların giderilmesi adına çalışmalar yapılır.

·         Burun ucunun küçültülmesi işlemleri gerçekleştirilir.

·         Genel yüz estetiği üzerinde son derece olumlu etkileri bulunur.

·         Köprünün azaltılmasına yardımcı olur.

·         Diğer yüz özellikleri arasında denge ve uyumun iyileştirilmesine yardımcı olur.

Rinoplasti Riskleri Nelerdir?

·         Anestezide çeşitli komplikasyonlar meydana gelebilir.

·         İkinci bir rinoplasti gerektiren komplikasyonlar meydana gelebilir.

·         Kanama görülebilir.

·         Yanlış iyileşme ya da fark edilir yara izleri meydana gelebilir.

·         Enfeksiyon oluşumları söz konusu olabilir.

·         Hastaların sonuçlardan memnun kalmaması söz konusu olabilir.

·         Ameliyat bölgesinde uyuşma ve ağrı sorunları meydana gelebilir.

·         Deride renk değişimi problemleri meydana gelebilir.

·         Nefes almada zorluk sorunları meydana gelebilir.

Türkiye’de Kapalı ve açık rinoplasti Arasındaki Farklar Nelerdir?

Rinoplasti ameliyatının amacı burnu yüzün geri kalanı ile uyumlu bir hale sokmaktır. Kişilerde nefes darlığı sorunları bulunuyorsa kök, kemer, burun ucu veya deliğin yapısının onarımı ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Herkesin burnunu aynı şekilde göstermek mümkün olmaz. Burnun yüz ile bütün olarak kusursuz olması gerekir. Bunun yanında yüz hatlarına uygun, doğal ve görevini yerine getirme özelliklerinin olması da önemli bir konudur. Kapalı ve açık rinoplasti arasındaki fark nedir sorusu bu işlemi yaptırmak isteyen kişiler tarafından merak edilir. 

Türkiye’de burun estetiği ameliyatı tüm dünyada son derece popülerdir. Yaralanma sonucunda meydana gelen deformasyonlar ve solunum güçlüğü problemleri tedavi ile ortadan kalkabilir. Bu şekilde daha iyi nefes alma, burun yapısının görünümünün değiştirilmesi işlemleri gerçekleştirilebilir. Sonuç olarak, insanlar burunlarında meydana gelen sorunları düzeltmek ve bunun yanında daha çekici görünmek için burun estetiği olurlar.

Burun estetiğinde burun ucunun yapısı ile burun kemerinin değiştirilmesi işlemleri söz konusu olabilir. Bunun yanında burnun kısaltılması ya da genişletilmesi gibi çeşitli işlemlerin gerçekleştirilmesi de mümkün olur. Burun deliklerinde farklı kodifikasyonlar da basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kapalı Rinoplasti Açık Rinoplastiden Daha Mı İyi?

Genellikle cerrahlar, gerekli cerrahi işlemlerin burun delikleri içerisinde yapılması sebebiyle kapalı rinoplastinin açık rinoplastiden önemli ölçüde invaziv olduğuna inanır. Kapalı rinoplastide çoğunlukla ameliyatlar açık rinoplastiden çok daha hızlı bir şekilde tamamlanır. Bu nedenle iyileşme süreleri de daha kısadır.

Genelde hastalar rinoplastiden sonra burun ucunda bir miktar uyuşma olduğundan söz eder. Fakat kapalı rinoplasti ile hissizlik durumları çok zor algılanır. Kapalı rinoplasti ameliyatında dış yara izi riski bulunmaz. Bu nedenle çoğu hasta için kapalı rinoplasti oldukça cezbedicidir.

Kapalı rinoplasti, burun estetiği ameliyatının çok daha zorlu olan tekniğidir. Fakat kapsamlı eğitim ve deneyime sahip cerrahlar sayesinde bu işlem son derece kısa sürede ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Barbie Rinoplasti Nedir?

Barbie burun ameliyatı son yıllarda popüler olan ve çoğunlukla implant kullanılan bir rinoplasti ameliyatıdır. Bu işlemde burnun sarkık ucu keskinleştirilir. Bunun yanında düz bir köprü ile burna yükseklik de kazandırılır. Başarılı bir şekilde uygulanması durumunda oldukça doğal ve zarif bir sonuç elde edilmesi mümkün olur.

Barbie burun estetiği 18 yaşından büyük olan herkes için uygundur. Bu işlem önemli ölçüde burun küçültme içermektedir. Bu sebeple ameliyatı olmayı düşünen kişilerin yüz hatları oldukça önemli bir konudur. Bu şekilde yüze uygun olan altın orana sahip burun tasarlanabilir.

Barbie Burun Prosedürü

Burun, insan yüzünde bulunan önemli organlar arasında yer alır. Bu organ yüzün tam ortasında bulunur. Bu sebeple estetik görünümde büyük öneme sahiptir. Barbie burun uygulaması yalnızca estetik amaçlar için gerçekleştirilmez. Kişilerin daha iyi nefes almalarına olanak sağlama özelliği de bulunur.

Ameliyattan önce cerrahlar hastaların yüz ölçülerini alırlar ve bunların dijital olarak çizilmelerini sağlarlar. Hastaların burnu yerine bu çizim aktarılarak hastalara uygun olup olmadığı ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilir. Bu aşamada hasta ve cerrah açısından son derece önemlidir. Hastalar için doğru olan işlemin hangisi olduğuna bu aşamada karar verilmesi gerekir. Barbie rinoplasti açık ya da kapalı yöntemle gerçekleştirilebilir. Açık rinoplasti en çok tercih edilen yöntemdir.

Burun açılarak, kemik ve kıkırdağın tekrardan düzenlenmesi sağlanır. Burnun istenen küçüklüğe ve kıvrıma ulaştığı zaman burun tekrardan yerine dikilerek işlemin tamamlanması sağlanır.

Barbie Burun İyileşme Süresi

Ameliyattan sonra kişilerin iyileşme süresi yaklaşık olarak 1 ay sürer. Ameliyattan iki gün sonra hastalarda morluk, kanama, şişlik gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu durum ameliyattan sonra sıklıkla karşılaşılan komplikasyonlar arasında yer alır.

Bu nedenle ameliyattan sonra genellikle hastalara buz torbası ile pres yapmaları tavsiye edilir. Bu durum ödemlerin azalmasına yardımcı olur.

Türkiye’de Rinoplasti Ameliyatı Fiyatları

Türkiye’de rinoplasti ameliyatı diğer ülkelerin fiyatlarına göre oldukça uygun fiyatlıdır. Düşük yaşam maliyetleri ve yüksek döviz kurları ile hastaların tedavileri çok daha uygun fiyatlara gelecektir. Bunun yanında tedavi dışı maliyetler de son derece uygun olması nedeniyle dikkat çeker. Türkiye’de rinoplasti ameliyatı ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık