Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Acıbadem Hastanesi

Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Acıbadem Hastanesi

Acıbadem Hastanesi ilk olarak 1991 yılında kurulmuştur. Bünyesinde 24 hastane ve 14 tane tıp merkezi bulunur. Acıbadem Sağlık Grubu’nun amacı kişilerin sağlık gereksinimlerini karşılayarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaktır. Bu amaçla tıbbi hizmetleri her zaman belli standartlar çerçevesinde sunmayı hedefler. Türkiye’nin en iyi hastanelerinden biri olan Acıbadem Hastanesi sağlık turizmi açısından da en çok tercih edilen hastaneler arasında yer alır.

Acıbadem Sağlık Grubu, sağlık ile ilgili konularda hastalarına çözüm sunmayı hedefler. Kurumdan hizmet alan hastalar gereksinim duydukları tüm sağlık hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilirler. Acıbadem Sağlık Grubu hizmet alan bireylerin memnuniyetlerini sistemli bir şekilde izleyerek elde edile sonuçlar doğrultusunda hizmetlerini geliştirmektedir.

Acıbadem Sağlık Grubu, çalışanların potansiyellerini üst düzeyde kullanabilmelerine imkan tanıyan çalışma ortamları sağlamayı hedefler. İleri alt yapı olanakları ile çalışabilmeyi, teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek hizmetlerinin verimliliğini artırmayı hedefler.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Kök ucu rezeksiyonları, gömülü yirmi yaş dişlerin ameliyatları, çene çıkıkları ve kırıkları ile kist ve tümör operasyonları gibi cerrahi operasyonlar ağız diş ve çene cerrahisi bölümünde gerçekleştirilir. Acıbadem Hastaneleri’nin tümünde yer alan genel anestezi odalarında yapılacak olan işlemler genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Diş rengindeki değişimler, estetik restoratif işlemler, diş beyazlatma ve lamina veneer restorasyonlarda bu birimde gerçekleştirilir. Bunun yanında dişlerin kök kanal sistemleri ile ilgili tıkanmış kanallar, aşırı iltihaplı dişlerin tedavileri, kök kırıkları, retrograt dolgular gibi konularla da ilgilenilir.

Ağız diş ve çene cerrahisi kliniklerinde acil diş hekimliği ile alakalı olarak çeşitli hizmetler de sunulur. Diş hekimlerinin tedavilerini etkileyebilecek olan acil tıbbi durumlarda müdahale etmek üzere hastanede hizmet veren acil servis birimleri vardır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Acıbadem Sağlık Grubu, estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi bölümü, insan vücudunda kaza, doğumsal anomali ya da hastalık durumlarına bağlı olarak meydana gelen şekil bozukluğu durumlarında vücudun herhangi bir parçasının form ve fonksiyonlarının eski haline getirilmesine yönelik çalışmalarda bulunur.

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi doktorlarının ilgilenmiş olduğu alanlar şu şekildedir;

·         Mikrocerrahi

·         Konjenital anomaliler

·         Maksillofasyal travma cerrahisi

·         Dudak ve damar yarıkları

·         Lazer uygulamaları

·         Tüm vücut yaralanmaları

·         Kranyofasyal cerrahi

·         Baş ve boyun tümörleri

·         Genital bölge cerrahisi

·         El cerrahisi

·         Karın ve yüz germe ameliyatları

·         Endoskopik cerrahi

·         Saç ekimi

·         Estetik cerrahi

·         Liposuction

·         Yüz ve göz kapaklarındaki çizgilerin yok edilmesi

·         Kepçe kulak ameliyatı

·         Estetik burun ameliyatı

·         Meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları

Plastik ve rekonstrüktif cerrahi bölümü doğuştan ya da sonradan meydana gelen anomalilerin, şekil ve fonksiyon bozukluğu durumlarının giderilmesi konuları ile ilgilenir. Estetik cerrahi bölümleri, bir tıbbi sorundan çok kişilerin ihtiyaçları ve istekleri ile ilgili estetik problemlerin ortadan kaldırılması konuları ile ilgilenir.

Genel Cerrahi

Acıbadem Sağlık Grubu genel cerrahi bölümü verilen tedavi ve tanı hizmetleri şu şekildedir;

Endokrin Cerrahisi

Endokrin cerrahisi, paratiroid, tiroid, adrenal ve gastrointestinal ve pankreasın nöroendokrin tümörleri ile ilgilenen cerrahi alanıdır.

Obezite Cerrahisi

Obezite hastalığı insan vücudunda çeşitli organları olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle tedavisi de multidisipliner yani birden fazla branşın uyum içinde çalıştığı bir ortamda planlanarak yapılır. Obezite cerrahisinde mide bandı, gastrik sleeve, gastrik bypass gibi yöntemler kullanılır.

Karaciğer, Pankreas, Safra Yolları Cerrahisi

Karaciğer, pankreas, safra yolları cerrahisi genel cerrahinin bir alt dalıdır. Bölümün karaciğer, pankreas ve safra yollarının üçü ile alakalı olmasının en önemli nedeni bölümlerin birbirleri ile yakından ilişkisi olmasıdır.

Gastroentroloji Cerrahisi

Gastroinstestinal sistem cerrahisinde özefagus ve mide duodenum, kalın bağırsak, ince bağırsak ve rektum ile alakalı tedaviler gerçekleştirilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Acıbadem Sağlık Grubu kadın hastalıkları ve doğum bölümü pek çok ailenin çocuk sahibi olmasına yardımcı olmuştur. Bunun yanında kadın hastalıkları hekimlerince tanı ve tedavi hizmetleri de gerçekleştirilir.

Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde menopoz, osteoporoz, genel kadın sağlığı, riskli gebelikleri izleme, gebelik takibi, yardımcı üreme teknikleri ile kadınlık organları kanserleri gibi çeşitli alanlarda hizmet verilir.

Bunların yanında doğuma hazırlık kursları, ebeveynlere yönelik eğitim seminerleri de akademisyenle ve eğitimciler tarafından gerçekleştirilir.

Kadın hastalıklarının en önemli konularından biri çocukluk yaş grubu jinekolojik problemlerdir. Bu dönemdeki rahatsızlıklar erişkinlik dönemlerinden farklılık gösterir. Jinekolojik muayenelerin yaş gruplarına göre farklılıkları bulunur.

Karaciğer Nakil Merkezi

İlaç tedavisine cevap veremeyen ve alternatif cerrahi girişimlerin sonuçsuz kaldığı karaciğer yetmezliği olan hastalar için karaciğer nakli önemlidir. Nakiller canlı vericilerden ya da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden gerçekleşir.

Acıbadem karaciğer nakil merkezlerinde erişkin hastalar ile çocuk hastalara hizmet sağlanır. Bu merkezlerde kadavralardan alınan karaciğer nakillerinde ortopedik yöntemler tercih edilir. Ortopedik karaciğer nakli, hastalıklı karaciğerin alını yerine sağlıklı karaciğerlerin takılması olarak ifade edilebilir.

Canlı vericilerden nakil işlemleri gerçekleştirildiğinde karaciğer bir parçasının nakli gerçekleştirilir. Nakil sonrası hem alıcının hem de vericinin karaciğerleri gerekli olan boyutlara ulaşacaktır. Bir süre sonra da karaciğer kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelecektir.

Obezite Cerrahisi

Obezite cerrahisi günümüzde sıklıkla başvurulan bölümlerden biridir. Bazı şişman kişiler çok yüksek kilolarda olmasalar da şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, yüksek tansiyon durumları söz konusu olabilir. Bunlar metabolik sendrom olarak isimlendirilir.

Metabolik cerrahide ayrı teknikler ve ameliyatlar bulunmaz. Metabolik cerrahinin temel amaçları kilo verimi değildir. Kilo veriminin yanında metabolik hastalıkların iyileşmesi ya da tamamen ortadan kalkmasını sağlamaktır. Üstelik gerçekleştirilen cerrahi işlemler sonrasında yüksek kilo verimi gerçekleşmeden de etkiler görülmeye başlar.

Bunun nedeni bu ameliyatların vücutta hormonal değişimlere neden olmasıdır. Metabolik cerrahi genelde gastrik bypass ve tüp mide ameliyatlarını yapar. Hastaların biyokimyasal değerleri ve geçmişlerindeki hastalıklarına göre uygun olan tedavi çeşidine karar verilir.

En Çok Yapılan Mide Küçültme Ameliyatları Nelerdir?

Günümüz şartlarında etkinliği kanıtlanmış ve risk oranları düşük olan sıklıkla uygulanan mide küçültme ameliyatları tüp mide ameliyatıdır. Tüp mide ameliyatları tıpta sleeve gastrektomi olarak isimlendirilir.

Gastrik bypass ameliyatı günümüzde sıklıkla uygulanan diğer bir mide küçültme uygulamasıdır.  Gastrik bypass ameliyatları yalnızca özel durumlarda tercih edilir. Tip 2 şeker hastalığı olan ve insülin kullanımları eski olan bireylerde, özellikle vücut kitle indeksleri yüksekse gastrik bypass ameliyatı ilk tercih olur. Bunun yanında tüp mide ameliyatı sonrasında yeniden kilo alan hastalarda ikinci ameliyat olarak gastrik bypass yöntemi tercih edilir.

Obezite ameliyatları estetik amaçlarla gerçekleştirilen uygulamalar değildir. Yani bu işlemler bireylerin daha zayıf görünmesi amacıyla yapılmaz. Hastaların mide küçültme ameliyatı olabilmesi için morbid obez tanımına uyması gerekir.

Mide küçültme ameliyatları için kişilerin kaç kiloda olduğu değil boy ve kilo değerlerine bağlı olarak hesaplanan vücut kitle indeksi önemlidir.

Vücut kitle indeksine göre obezite ameliyatlarına aday olabilecek kişiler;

·         Vücut kitle indeksleri 40 üzeri olan bireyler

·         Vücut kitle indeksi 35-40 arasında olan ve tip 2 şeker hastalığı, uyku apnesi, hipertansiyon gibi morbid obez problemleri olan kişiler

·         Bunun yanında obeziteye bağlı yeni tip 2 şeker hastalığı ve metabolizma sorunları olan vücut kitle indeksi 30-35 arasında olan kişiler de obezite doktorlarının vereceği kararlar ile ameliyat olabilirler.

Obezite cerrahisine aday olmak için kişilerin diyet tedavisi ile en az 2 kez ve 6 aylık sürede kilo vermek için uğraşması ve başaramamış olması gerekir. Bunun nedeni morbid obez bireylerde %2 oranında diyet ve egzersiz ile kalıcı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Diyet uygulamalarında başarısız olan morbid obez hastalar için en etkili tedavi seçeneklerinden biri obezite ameliyatı olmaktır.

Obezite Ameliyatı Riskleri Var Mı?

Mide küçültme ameliyatı olacak olan bireylerin ergenlik dönemlerini tamamlamış olması gerekir. Obezite ameliyatları 14-15 yaşından sonra gerçekleştirilebilir. Ameliyata engel kalp, akciğer hastalığı bulunmayan bireylerde 70 yaşına kadar bu ameliyatın gerçekleştirilmesi mümkündür.

Morbid obez bireyler sadece aşırı obez sebebiyle mide ameliyatı riskinden çok daha fazla risk altındadır. Morbid obez bireylerin tedavi edilmemesi halinde yaşam sürelerinde 10-15 yıl kadar azalma meydana gelir.

Obezite ameliyatlarında ölümcül risk oranları son derece düşüktür. Morbid obez bireylerin obezite sebebiyle karşılaştıkları sağlık riskleri göz önünde bulundurulduğunda mide küçültme ameliyatı riskleri tıbbi olarak kabul edilebilir oranlardadır.

Obezite cerrahisinde artık tüp mide ve çeşitli bypass ameliyatları uygulanır. Bu ameliyatlar tecrübeli merkezlerde sanıldığı kadar tehlike oluşturmadan gerçekleştirilir.

Mini gastrik bypass ameliyatı sonrası hastalarda kronik ishal, ülser oluşumu ve bağırsak dolaşması problemleri görülebilir. Bunun yanında kısıtlayıcı ameliyatlarda meydana gelebilecek darlıklara bağlı olarak hastalarda bulantı ve kusma sorunları meydana gelebilir. Mideyi ayıran zımba hatlarından kanama ya da kaçak sorunları ilk haftalarda çok sık olmamakla birlikte görülebilir. Bu gibi durumlarda endoskopik veya tekrar laporoskopik olarak düzeltme işlemleri uygulanabilir.

Mide Ameliyatı Sonrası Kilo Verme

Tüp mide veya gastrik bypass yöntemiyle mide küçültme ameliyatı geçiren hastaların ameliyatın ardından düzenli olarak diyet ve egzersiz programı uygulamaları önerilir. Obezite ameliyatı olanlar ameliyattan sonra düzenli bir diyet ve egzersiz programı uygulayarak kilo verebilirler. Bu sayede hastaların uzman gözetiminde 1-1,5 yıl içerisinde sağlıklı kilolara ulaşmaları mümkün olur.

Kilo veren hastaların sağlık durumlarında meydana gelen düzelmeler;

·         Asit reflü rahatsızlıkları ortadan kalkar

·         Yüksek tansiyon sorunları düzelir ve hastaların %70’i tansiyon ilaçlarından tamamen kurtulurlar

·         Uyku apnesi sendromları gibi obezite ile alakalı bozukluklar ortadan kalkar.

·         Kan kolesterolü düzelir ve hastaların %80’indee kolesterol seviyelerinde düşmeler olduğu bildirilmiştir.

·         Solunum sorunları ameliyattan sonra birkaç ay içerisinde düzelir.

·         Kalp hastalığı risklerinde düşme olur.

·         Astım ataklarında büyük oranlarda azalma olur ve bazı hastalarda tamamen düzelme olur

·         Tip 2 diyabet tanısı olan hastaların büyük çoğunluğunda iyileşme görülür.

·         Diyabet sınırında olan hastalarda çoğunlukla tamamen iyileşme gözlenir.

Böbrek Nakli Merkezi

Son dönem böbrek yetmezliği, böbrek fonksiyonlarının tamamen bozulduğu ve yaşamı sürdürmek için hastaların diyaliz ve böbrek nakline ihtiyaç duyduğu dönemdir. Böbrek nakli işlemi ile hastaların vücuduna başka birinden alınan böbreğin takılması ile operasyon gerçekleştirilir. Nakil işlemleri canlı bir vericiden ya da beyin ölümü gerçekleşmiş olan kişilerden yapılabilir.

Acıbadem Böbrek Nakli Merkezi’nde radyoloji, anestezi alanlarında multidisipliner bir anlayış ile hem erişkin hem de çocuk hastalarda tanı ve tedaviler uygulanır. Böbrek nakli operasyonlarında vericiden alınan böbrekler genellikle kapalı yöntem olarak isimlendirilen laparoskopik yöntemlerle uygulanır. Böbrek kadın vericilerden alınacak ise vajinal yoldan çıkarma işlemleri gerçekleştirilir.

Tüp Bebek Merkezleri

Acıbadem Tüp Bebek Merkezi 1998 yılından bu yana çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere üreme teknikleri ile anne, baba olabilmeleri için tıbbi destek sağlar. Medikal ve cerrahi tedavi yöntemlerinin gerçekleştirildiği merkezlerde, klasik tüp bebek, ovülasyon indüksiyonu, suni döllenme, mikroenjeksiyon ve mikro manipülasyon yöntemleri gibi çeşitli yöntemler uygulanır.

Acıbadem Tüp Bebek Merkezlerinde tüp bebek işlemleri için ayrı ameliyathane, androloji, embriyo laboratuvarı vardır. Tüp bebek tedavisinde fazladan elde edilen embriyolar 5 yıl kadar dondurulup saklanabilir. Bu embriyolar sonrasında tekrardan gebelik elde etmek için kullanılabilir.

Acıbadem Tüp Bebek Merkezlerinde ilk önce gebeliğe engel olan veya gebelik esnasında meydana gelen sorunların neden kaynaklandığı ile alakalı olarak araştırmalar gerçekleştirilir. Tüp bebek merkezlerinde kadın doğum, üroloji, embriyoloji, perinatoloji hekimleri ve psikologlar tarafından hizmetler verilir.

Bazı genetik hastalıklar açısından yüksek risk grubunda olan ailelere doğum öncesinde tanı yöntemi olarak preimplantasyon genetik tanı hizmeti de verilir.

Tüp bebek merkezide suni döllenme, ovülasyon indüksiyonu, klasik tüp bebek, mikroenjeksiyon ve mikro manipülasyon yöntemleri ve testis biyopsisi gibi işlemler laparoskopik ve histeroskopik yöntemlerle gerçekleştirilir.

Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler

Parinatoloji gebelik öncesi, doğum ve lohusalık dönemlerinde anne ya da bebekte meydana gelebilecek olumsuz durumların erken dönemlerde taranması, erken tanı ve tedavi planlarının yapılmasıdır. Perinatoloji, gebelik esnasında olumsuz durumları teşhis eden ve gerekli olan tedavileri gerçekleştiren uzmanlık dalıdır.

Perinatoloji dalı anne ile bebeğin sağlıkları ile ilgilenir. Hamilelik esnasında oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemleri alarak doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık turizmi günümüzde son derece popüler olan uygulamalardan biridir. Tedavi veya rehabilite olmak veya sağlığın geliştirilmesi için yaşanan ülke dışında başka ülkelere seyahat edilmesine sağlık turizmi denir.

Sağlık turizmi sayesinde insanlar dünyanın farklı bölgelerinde kendilerine uygun sağlık hizmetleri alabilirler. Türkiye, sağlık turizminde sıklıkla tercih edilen ülkelerden biridir.

Sağlık turizmi, yılın her ayında turizm sektörünün hareketli kalmasına yardımcı olur. Turizm sektörü yanında, iletişim, ulaşım, bilişim, finans, inşaat, seyahat sektörlerini de yakından ilgilendirir. Sağlık turizmi dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerinden biri olma özelliğine sahiptir.

İnsanların tedavi amaçlı olarak seyahat etmelerinin çeşitli nedenleri olabilir. Sağlık turizminde estetik, diş, göz, kalp ve damar, eklem protezleri, tüp bebek, kısırlık tedavisi gibi konular öne plandadır. Bunların dışında basit tetkikler için veya bir hastalığa yönelik kontrol ve muayene işlemleri için de sağlık turizmi yapan kişi sayısı oldukça fazladır.

Hastaların sağlık turizmini tercih etmesi için genel nedenler;

·         Ülkelerinden farklı bir ülkenin iklim ve coğrafi özelliklerinden faydalanmak istemeleri

·         Kendi ülkelerinde yüksek teknolojileri sağlık hizmetleri ve profesyonel insan kaynaklarının az olması ya da hiç olmaması

·         Hastaların tedavi yanında tatil yapmak istemeleri

·         Sağlık hizmetlerinin ülkelerinde daha pahalı olması ve aynı hizmetleri başka ülkelerde çok daha hesaplı alabilecek olmaları

·         Kronik hastalıkların, yaşlıların ve engelli bireylerin farklı ortamlarda tedavi olmak istemeleri

·         Hastaların kaliteli sağlık hizmetleri almak istemeleri

Sağlık turizmi son derece çeşitli olmasının yanında farklı nedenlerle gerçekleştirilebilir. Temel neden kişilerin daha iyi imkanlarda ve farklı ülkelerde sağlıkları ile alakalı sorunları çözmek istemeleridir.

Türkiye’de Sağlık Turizmi

Türkiye’de sağlık turizminin oldukça gelişmiş olmasının en önemli nedenleri; gerçekleştirilen tedavilerin başarısı ve işlemlerin uygun fiyatlı olmasıdır. Acıbadem Sağlık Grubu, Türkiye’deki en iyi hastanelerden biridir. Başarı oranı son derece yüksek olan hastanede yurt dışından gelen bireyler rahatlıkla tedavilerini olabilirler. Türkiye’de sağlık turizmi ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık