Diş İmplant Tedavileri Nelerdir?

Diş İmplant Tedavileri Nelerdir?


Dental implant tedavileri, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine konmasını amaçlar. Dişlerimiz doğumdan altı ay sonra çıkmaya başlar ve hayatımızın geri kalanında sindirim sistemimizin hayati bir bileşeni olarak işlev görür. Bazı durumlara bağlı olarak, sonunda kırılabilir veya farklı türde hasarlara maruz kalabilir. Bazı durumlarda ise, diş sorunları veya kazalar hastanın tüm dişlerini kaybetmesine neden olabilir. Bu durumda hastalar konuşmakta ve rahat yemek yemekte zorlanırlar. Diş implant tedavisi bu durumu tedavi etmek için kullanılır. 


Diş implantı tedavisi, çene kemiğine takılan vidaların üzerine bir diş kaplamasının yerleştirildiği bir prosedürdür. Eksik dişler çok doğal bir görünüm ve uygulanan işlemlerle giderilir.


Diş İmplantı Nasıl Yapılır?


Dental implant prosedürleri için birincil ön koşul diş röntgenleridir. Hastanın dişleri iyice temizlendikten sonra çekilmesi gereken dişler çekilir. Gerekirse kanal tedavisi yapılır. Eksik olan dişin bulunduğu boşluğa diş vidalarını yerleştirebilmek için önce bir boşluk açılır. Ayrıca açılan alanın boyutunu artırmak için bir takım işlemler yapılmaktadır. 


Vidalar daha sonra boşluğun içine yerleştirilir. Vidaların ortasından bir abutment geçirilir. Bu bileşen, diş implantı ve kronu birlikte sabitlemeye yarar. Diş eti üzerine gerekli dikişler atıldıktan sonra diş kaplaması son olarak konumlandırılır ve işlem tamamlanır.


Diş İmplant Tedavi Fiyatları


Diş implantlarının maliyeti büyük ölçüde değişir. Tedavi gördüğünüz ülke, çeşitli nedenlerle değişebilse de, hangi ülkede tedavi yapılacağı çok önemlidir.  İngiltere ve Türkiye'de implant diş fiyatları arasındaki fiyat farklılıklarının varlığı, her ülkenin yaşam maliyeti ile yakından ilişkilidir. 


İngiltere Diş İmplant Fiyatları


Birleşik Krallıktaki diş implantı fiyatları müşteriler için çok pahalı olabilir. Birleşik Krallıkta yaşamanın çok yüksek maliyeti nedeniyle, İngiltere'de bu diş hekimliği muayenehanesinin ayakta kalabilmesi için gereken ücretler ve faturalar çok yüksektir.


Elbette başka bir ülkede aylık 1000 Euro ile ayakta kalabilen bir klinik ve ayda 1 Euro ile ayakta kalabilen bir klinik olamaz. İngiltere'de aynı tedavi için 10.000 Euro'ya mal oluyor. Bu nedenle, İngiltere'de en düşük asgari ücretli diş kliniği bile sizden 2000 € talep edecektir ki bu da aynı fiyattır.


Diş İmplant Tedavisi Neden Pahalıdır?


Diş implant tedavisi diğer diş tedavilerine göre daha pahalıdır. Ek olarak, diş implant tedavisi fiyatları büyük ölçüde değişebilir. Hastanın alacağı klinik diş implantı, diş hekiminin başarısı, diş muayenehanesinin markası, diş implantı ve tedavi olacağı ülke en önemli faktörlerdir. 


Tedavi fiyatları ülkeden ülkeye değişmekle birlikte tabi ki her ülkede aynıdır. Bu nedenle hastalar uygun fiyatlı ülkelerde tedavi olmayı planlıyorsa en iyi fırsatları değerlendirmelidir. Diş muayenehaneleri size fiyat verdiği için, kazançlarını da ekliyorlar. Sonuç olarak her diş kliniği doğal olarak farklı bir fiyat talep etmektedir. Ek olarak, tedavi göreceğiniz ülkedeki yerel fiyatları da aramalısınız. Sonuç olarak, daha fazla harcamak tedavinizi daha iyi hale getirmez. Ayrıca daha gerçekçi, yardımcı ve faydalı bir diş deneyimi sunduğu için diğer tedavilere göre daha pahalıdır.


Ucuz Diş İmplant Tedavisi


İngiltere'de uygun fiyatlı diş implantı bakımı almanın bir yolu yoktur. Çünkü İngiltere diş klinikleri, hastaların başarılı diş implantları almasını garanti eder ve sonuçta birinci sınıf tedaviler sunar. 


Sonuç olarak, yüksek yaşam maliyeti nedeniyle daha fazla ödeyeceksiniz. Ülkeler arasında maliyet farklılıkları olsa da yine de aynı kalite standartlarında tıbbi bakım almak mümkündür. 


Türkiye Diş İmplant Fiyatları


Türkiye'de bulunan bölgeye göre fiyatlar değişir. İhtiyacınız olan implant sayısı, tercih ettiğiniz implant markası ve Türk diş muayenehaneleri nedeniyle net bir fiyat bilgisi aldıktan sonra bir klinikte karar verebilirsiniz.


Türkiye İmplant Paket Fiyatları


Türkiye'deki implant fiyatları genellikle değişiklik gösterir. Çünkü dental implant tedavisi, hastanın kaç implanta ihtiyaç duyacağına ve ayrıca hastanın Türkiye'de kaç gün kalacağına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Bu durumda elbette ki paket hizmeti hasta için bireysel olarak düzeltilmesi ve ona göre fiyat belirlenmesi önemlidir.


İmplant Türkiye'de Neden Ucuz?


Öncelikle bunun için sayısız nedeni olduğunu bilmelisiniz. Aşırı yüksek döviz kuru ilk nedenidir. Dental implant prosedürlerinin pahalı olduğu ününe rağmen, Türkiye'nin olağanüstü yüksek döviz kuru nedeniyle yabancı hastaların satın alma gücü daha fazladır. Yabancı hastalar elbette bundan dolayı daha az ödeyebilirler. Türkiye diş muayenehaneleri Doğal olarak bu, diş kliniklerinin müşterileri çekmek için en rekabetçi fiyatlara sahip olmasını sağlar.


Türkiye Tüm 4 İmplant Paket Fiyatları


All Open 4 dental implant prosedürü için yalnızca tam olarak alt çene ya da üst çene adaydır, bu durumda dişleri eski haline getirmek için 4 implant ve 10 diş kronu kullanılabilir. Bunun paket servis fiyatları aşağıdaki gibidir:


•    1 diş implantı fiyatı; 199€
•    Diş tacının fiyatı; 130€
•    4 diş implantları; 796€
•    10 diş kronu; 1300€
Toplam olarak: 2,095 €.


Türkiye Tüm 6 Diş İmplant Paket Fiyatları


İki seçenek olduğu için hastalar iki farklı fiyat alabilirler. Bunu belirlemek için aşağıdaki hesaplama kullanılabilir:


•    Tam ağız implantı için 20 diş tacı ve 6 diş implantına ihtiyacınız olacak.
•    6 diş implantı fiyatı: 1194 €.
•    20 diş kronu; 2600 €


Toplam 3.795 dolar. Hastalar için bu maliyet başlangıç noktası olarak kabul edilebilir. Tam ağız çene implantı işlemlerinde hastanın tercihine göre üst veya alt çeneye 6 adet diş implantı kullanılabilir. Tabii ki, bu durumda 10 diş kronu gerekli olacaktır.


Türkiye Tüm 8 İmplant Paket Fiyatları


İki seçenek olduğu için hastalar iki farklı fiyat alabilirler. Bunu belirlemek için aşağıdaki hesaplama kullanılabilir:
•    Tam ağız implantı için 8 diş implantı ve 20 diş kronu gerekecektir.
•    8 diş implantı fiyatı; 1590€
•    20 diş kronu; 2600€


Toplam 4190€ dolar. Hastalar için bu maliyet başlangıç noktası olarak kabul edilebilir. Tam ağız çene implantı işlemlerinde hastanın tercihine göre üst veya alt çeneye 8 adet diş implantı kullanılabilir. Tabii ki, bu durumda 10 diş kronu gerekli olacaktır.


Türkiye İmplant Tedavisinde Başarılı Mı?


Doğal dişe en çok benzeyen diş tedavisi implant tedavisidir. Bu nedenle, bu düşük diş implantı fiyatlarıyla başarılı diş implant prosedürlerinin mümkün olup olmadığı sorusu, hastaların diş bakımı için Türkiye'yi seçmesi durumunda oldukça anlaşılır olur. Bununla birlikte, diş implantı prosedürlerinin maliyetinin, ülkedeki yaşam standardı ile yüksek oranda ilişkili olduğu bilinmelidir.


Türkiye'de Aldığım Diş Tedavisi Başarısız Olursa Ne Olur?


Türkiye'de diş implantı yaptırmayı düşünüyorsanız, herhangi bir sorunum olursa ne olur diye merak edebilirsiniz. Türkiye sağlık turizmi alanında çok başarılı bir ülke olduğu için tıbbi bakım almak için Türkiye'ye seyahat eden tüm hasta hakları Türk hükümeti tarafından korunur. Bu durumda sadece diş implantı işlemleri, Diş Kliniği'nin yaptırdığınız bir işlemle ilgili yaşadığınız sorunları telafi etmesi gerekmektedir. Değilse, tüm yasal haklarınızı talep etmek için Türk hükümeti nezdindeki ayrıcalığınızı kullanabilirsiniz.


Ancak, her diş kliniğinin başarısız tedaviler için telafi yapıldığını unutmamalısınız. Çünkü bir diş implantı kliniği, ticari amaçlardan daha iyi tedavi amaçlara sahip olabilir.
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık