Türkiye'de Saç Ekimi

Türkiye'de Saç Ekimi

Saç ekim tedavileri, kellik sorunu görülen kişilerde son derece etkilidir. Saç dökülmesi veya kellik, kafa derisinde yer alan saçların bir daha çıkmamak üzere dökülmesi demektir. Saç ekimi de, saçlı bölgeden greftlerin toplanarak saçsız bölgeye ekilmesi olarak adlandırılabilir. İlk başlarda hastanın saç ekim yaptırdığı belli olsa da ilerleyen zamanlarda ekim yaptırdığı hiçbir şekilde belli olmayacaktır. 

Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Saçlar, zamanla dökülebilen bir forma sahiptir. Saç dökülmesi bazen kişinin beslenme düzeni ile ilgili olabileceği gibi yaşam standardı ile ilgili de olabilir. Aynı zamanda mevsimsel olarak da saçlar dökülebilir. Fakat saç dökülmesinin ana sebebi genel bağlamda genetik faktörlerdir. Saç dökülmesinin nedenleri henüz net olmasa da erkeklerde daha yoğun şekilde saç dökülmesi görülür. Eğer sizlerde de saç dökülme sorunu varsa muhakkak bir analiz yaptırmalı ve saç ekim tedavisine karar vermelisiniz. Saç ekim tedavisi görseniz bile saçların bakımını ihmal etmemeli ve dökülmemesine özen göstermelisiniz. 

Saç Ekim Tedavileri Kimler İçin Uygundur?

Saç ekim tedavileri pek çok hasta için uygun olsa da özellikle 24 yaşını doldurmuş olan hastalar için uygundur. Çünkü bir daha çıkmamak üzere görülen saç dökülmesi ancak kişi 24 yaşından sonra görülür. Aynı zamanda kişide yeterli miktarda donör bulunması gerekir. Aksi halde gereken gibi saç ekim tedavisi uygulanamaz. Sizler de saç ekim  yaptırmak isterseniz Türkiye saç ekim tedavisi olanaklarından faydalanabilirsiniz. Burada yer alan kliniklerden farklı bilgiler edinebilir, farklı saç ekim tedavilerini öğrenebilirsiniz. 

Saç dökülmesinin bir diğer nedeni kanser hastalığı olarak da gösterilebilir. Ancak bu hastalar için saç ekim tedavisi ne yazık ki uygun değildir. Çünkü kanser hastalarında tedavi bittikten sonra saçlar kendiliğinden çıkmaya başlar. aBunun için ekstra bir tedavi almaya gerek yoktur. 

Saç Ekim Çeşitleri Nelerdir?

Saç ekim tedavileri çok uzun yıllardan beri uygulanmaktadır. İlk zamanlarda uygulanan teknikler zamanla değişime uğramış durumdadır. Günümüzde birden çok saç ekim tekniği bulunmaktadır. Saç ekim tedavilerinde birden çok teknik bulunmasına karşın en sık kullanılan 3 teknik FUE, DHI ve FUT teknikleridir. Her biri birbirinden farklı prosedürler içerir ve farklı kişiler için uygundur. Yazımızın devamında bu teknikler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

FUT Tekniği; FUT saç ekim tekniğinde kişiden alınacak saç donörleri ciltten tamamen çıkarılır. Yani hastanın saçlı derisi şeritler halinde kesilerek donörler elde edilir. Alınan donörler de saçsız bölgeye ekilir. Bu yöntem diğerlerine göre çok daha eski bir tekniktir. Aynı zamanda kafa derisinde iz bırakmasından ötürü günümüzde en son ihtimal olarak tercih edilir. 

DHI Tekniği; DHI tekniği, günümüzde kullanılan en yeni saç ekim tekniği olduğunu söyleyebiliriz. FUE tekniği ile aynı yöntem gibi görülür ve aynı tip kalem kullanılır. Safir uçlu kalem saç köklerinin saçlı deriden direkt olarak alınmasını sağlar. Aynı şekilde bu yöntem sayesinde saçlı derilerin ekilmesi için yeniden bir yol açmaya gerek yoktur. Çünkü safir kalem ekim yapılacak bölgeye enjekte edildiği zaman saç kökleri direk olarak ekilmiş olur. 

FUE Tekniği; FUE tekniği DHI yöntemine göre çok daha eski bir yöntem olmasına karşın günümüzde hala çok sık tercih edilmektedir. Hem iz bırakmaması hem de tamamen ağrısız olması hastalar açısından son derece avantajlıdır. Saç greftlerini toplamak için özel bir kalem kullanılır. Ancak bu kalem saç köklerinin ekilmesi amacıyla kanal açmak doğrultusunda kullanılır. 

Saç Ekim Tedavileri Türkiye'de Neden Farklıdır?

Saç ekim tedavileri son derece önemli birer tedavilerdir. Bazen kafanın tamamına saç ekimi yaptırmak gerekebilir. Bölge neresi olursa olsun, saç ekim tedavisi uygulayacak kişinin kesinlikle profesyonel olması gerekir. Aksi halde olası riskler söz konusu olacak ve hasta yapılan saç ekim tedavisini beğenmeyecektir. Saç ekim tedavileri de bir çeşit estetik tedavilerdir. Bu nedenle hastanın memnuniyeti son derece önemlidir. Sonuç olarak ekilecek saçlar hastanın görünümünü baştan aşağı değiştirecektir. 

İngiltere, Almanya ya da Polonya saç ekim tedavilerinin ücretlerini incelediğiniz taktirde neredeyse bir servet ödemeniz gerektiğini de göreceksiniz. Estetik açıdan güzel görünmesi gerektiğinin yanı sıra hastanın bütçesini de sarsmaması son derece önemlidir. Türkiye'de saç ekim tedavi fiyatları diğer ülkelere nazaran daha düşüktür. Ancak bu aklınıza kötü şeyler getirmesin. Kalitesiz olduğundan ya da uzman doktorlar barındırmadığından ötürü var olan bir ucuzluk değildir. Aksine, ülkede yaşam kalitesi yüksek, ancak maliyetler düşüktür. Bu da yaşam standardının yüksek olduğunu gösterir. Bununla birlikte ülkede hizmet veren hekimler son derece profesyonel ve işinin ehlidir. Aynı zamanda ülkede döviz kuru yüksek olduğundan sizin paranız ülkede değerlenecektir. Tüm bu sebeplerden ötürü, saç ekimi tedavisi Türkiye'de daha başkadır. 

Türkiye'de Saç Ekim Fiyatları 

Saç ekim tedavileri ne yazık ki estetik kapsama girdiğinden ötürü sigorta tarafından karşılanmaz. Yani, saç ekim tedavi masraflarını hastanın kendisinin ödemesi gerekir. Bu durumda hastalar yüksek maliyetlerden kaçınmak için Türkiye'de saç ekim tedavisi olmayı tercih eder. Bizler de Asktreatments olarak Türkiye'de saç ekim tedavilerinin garantisini sağlıyoruz. Paket şeklinde saç ekim tedavisi yaklaşık 1600 Euro civarındadır. Paket kapsamında şunları elde edebilirsiniz;

  • Tedavi boyunca otel konaklaması 
  • Havalimanı-otel-klinik arası VİP transferi
  • Saç ekim şampuan seti 
  • İlaç tedavisi
  • Test ve tetkikler 

Yalnızca 1600 Euro karşılığında bu pakete sahip olabilirsiniz. BUun için yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçmek olacaktır. 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık