Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Tüp mide ameliyatı, çok merak edilen konulardan biridir. Obezite, günümüzde en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Bazen her ne kadar çaba gösterseniz de kilo veremediğinizi hissedersiniz. Güçlükle yapılan sporlar, diyet programları ve hareketli yaşam bile bazen kilo vermenize mani olur. Bu durumda ameliyatla zayıflama yöntemlerine yönelmeniz gerekir. Tüp mide ameliyatı da bu yöntemlerden biridir.

Tüp mide ameliyatı hakkında merak edilen ve sık sorulan soruları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Dezavantajları

Tüp mide ameliyatı pek çok konuda avantaj sağlasa da bazı dezavantajlarının da olduğunu bilmelisiniz. Buna göre kararınızı vermelisiniz. Bu ameliyatta midenin büyük bir bölümü çıkarılır. Bu nedenle ameliyat sonrası mideyi orijinal hale getirmek mümkün değildir. Şekerli ve karbonhidratlı gıdaları seven kişiler için çok iyi bir cerrahi değildir. Bunları bilerek cerrahi ameliyata kararınızı vermeniz daha iyi olur. Ancak bu kararı vererek fazla kilolarınızdan kurtulacağınıza emin olabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Ağrılı mıdır?

Tüp mide ameliyatının ağrılı olup olmadığı operasyon yaptırmayı düşünen hastalar için endişe vericidir. Bu korku pek çok hastanın ameliyattan vazgeçmesine neden olur. Gelişen teknoloji ve tıp operasyon sonrasında yaşanabilecek ağrı oranını düşürür. Sızlama ve hafif sancı şeklinde birkaç gün ağrı yaşanabilir fakat sonrasında ağrı hissedilmez. Operasyonu gerçekleştirecek hekimin başarısı ve tecrübesi de ağrı miktarının azalmasında etkendir.

Tüp Mide Ameliyatı Ne Kadar Ciddi Bir Operasyondur?

Tüp mide ameliyatı %70 oranında başarı gösteren bir operasyondur. Uzun vadeli düşünülürse hiçbir zararı bulunmaz. Sadece hasta yediği gıdalara dikkat etmezse beslenme yönünden zorluk yaşar. Bunun dışında çok ciddi komplikasyon oluşmaz.

Tüp Mide Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Tüp mide ameliyatı, midenin küçültülmesini ve fazlalık kısmın dışarı çıkarılmasını içerir. Tüp mide ameliyat süresi gastrik bypass ameliyatından daha kısadır. Yaklaşık 1-2 saat içinde operasyon tamamlanmış olur.

Tüp Mide Yaşam Süresini Kısaltır mı?

Tüp mide ameliyatı ömrü kısaltmaz. Sadece hastanın bazı komplikasyonları yaşamasına neden olur. Bu da çok nadir olarak görülür. Bu nedenle bu konuda herhangi bir korku yaşamanıza gerek yoktur.

Kimler Tüp Mide Ameliyatı Yaptırır?

Tüp mide ameliyatı çok kolay bir ameliyat olmadığı için herkes tarafından yapılamaz. Bu ameliyatı yaptırmak için bazı kriterleri taşıyor olmanız gerekir. Öncelikle 18 ile 65 yaş aralığında olmanız gerekir. Veli kontrolünde, ebeveyn imzası alınarak 18 yaşından küçük bireylere de bu ameliyat uygulansa da genelde çok tercih edilmez. Çünkü büyüme dönemi henüz tamamlanmamış olur. 65 yaş üstüne de hayati risk taşıdığı için uygulanmaz.

Yaş faktörünün yanı sıra karşılanması gereken diğer kriterler arasında VKİ değerinin karşılanıyor olması yer alır. Hastaların bu operasyonu  yaptırabilmesi için VKİ değerinin 35-40 aralığında olması gerekir. Kişinin genel sağlık durumunun iyi olması, kronik bir hastalığının bulunmaması ve kendini kilo vermeye hazır hissetmesi de aranan diğer kriterler arasında yer alır. Operasyon sonrası sıkı bir diyet programı ile karşılaşacağınızı biliyorsunuz. Bu kriteri karşılayabileceğinizi düşünüyorsanız tüp mide ameliyatı için iyi bir cerrah bulabilirsiniz.

Türkiye’de Tüp Mide Ameliyatı

Türkiye tüp mide ameliyatı hastaların en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu ülke sağlık turizmi açısından da tıp bakımından da gelişmiştir. Fiyatlar daha uygundur ve hekimler de alanında uzmandır. Siz de tüp mide ameliyatına karar verirseniz bizimle görüşerek danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık