Türkiye’de Tüp Bebek Tedavisi Olmalı mıyım?

Türkiye’de Tüp Bebek Tedavisi Olmalı mıyım?

Tüp bebek, doğal yollardan bebek sahibi olamayan ya da genetik bir hastalığın taşıyıcısı olan çiftler için uygulanan bir tedavidir. Eğer genetik bir hastalığın genlerini taşıyorsanız risk almamak adına yani bu hastalığın çocuğunuza geçmemesi için tüp bebek tedavisi görebilirsiniz. Bununla birlikte bir sene boyunca tüm çalışmalara rağmen çocuk sahibi olamıyorsanız da bu tedaviyi düşünebilirsiniz. Tüp bebek tedavisi aşılamadan farklı olarak doğurganlığı arttırmaz, çiftlerden alınan sperm ve yumurtalık örnekleri ile kişilerin çocuk sahibi olması sağlanır.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Çalışır?

Tüp bebek tedavisinin uygulanması için kadının yumurtalıklarından bir yumurta alınır. Alınan yumurta babadan alınan sperm ile döllenir. Tedavide anneden alınan yumurta ile babadan alınan sperm kalitesi çok önemlidir. Bununla birlikte çiftlerin yaş aralığı ve tedavi görecekleri kliniğin kalitesi de büyük bir öneme sahiptir. Döllenen yumurta ve sperm embriyo haline gelir ve gelişmesi için anne rahmine enjekte edilir.

Tüp Bebek Süreci Nasıldır?

Tüp bebek tedavisi yaptırmak isteyen çiftler elbette sürecin nasıl ilerlediğini merak ederler. Tedavi her çift için aynı olmamakla birlikte olabildiğince ağrısız bir süreçtir. Aşağıda vereceğimiz başlıklar sayesinde tüp bebek süreci hakkında genel bilgi öğrenebilirsiniz. Fakat sizin için asıl süreci doktor belirleyecektir.

Tüp Bebek Tedavisinden Ne Beklemeliyim?

Tüp bebek tedavisi birden fazla prosedür gerektirir. Tüp bebek süreci aşağıda belirttiğimiz adımlarla ilerleyecektir;

Yumurta uyarımı; yumurtalıkların uyarılması için iğne şeklinde enjeksiyon kullanılması gereklidir. Bununla birlikte kadınlar hormonsal ilaç da kullanacaktır. Sonrasında yumurtalar olgunlaştıktan sonra toplanmaya başlar.

Yumurta toplama; bu işlem esnasında az miktarda ağrı hissetmeniz muhtemeldir. Ağrı hissetmenizdeki neden de yumurtalıklara zarar gelmeden yumurtaların toplanmasıdır.

Sperm toplama; yumurta toplamaya göre çok daha ağrısız bir işlemdir. Erkeklerden sperm elde etmek için bir kaba boşalması gerekir. Sizlere verilen steril kaplarda spermler toplanacaktır. Bu işlem esnasında mümkün olduğunca kabın içine boşalmanız gerekir.

Gübreleme; anne ve baba adaylarından alınan sperm ile yumurtalar laboratuvar ortamında döllenir. Başarılı bir döllenme için özel oda gereklidir.

Embriyo transferi; döllenen gametler embriyo oluşturur. Belirli bir süre embriyo anne rahminde beslenir ve gebelik başlar. Gebeliğin netleşmesi için transferden iki hafta sonra gebelik testi yapabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?

Tüp bebek tedavileri her ne kadar umut verici olsa da anne adayları için süreç biraz zor olabilir. Hastalarda embriyo transferinden sonra aslında rutin gebelik belirtileri başlar. Fakat yine de tüp bebek tedavisinin göstereceği yan etkileri şu şekilde belirtebiliriz;

·         Kramp

·         Şişkinlik

·         Göğüslerde hassasiyet

·         Kabızlık

·         Az miktarda vajinadan kanlı sızıntı

·         Baş ve karın ağrısı

·         Karında şişlik

·         Sıcak basması

·         Ruh halinde değişmeler

Bu etkileri görmeniz gayet olağandır. Fakat ekstra bir durum yaşamanız durumunda mutlaka hekiminiz ile görüşmelisiniz.

Tüp Bebek Maliyeti Nedir?

Tüp bebek maliyeti her sene değişiklik gösterir. Fiyat hakkında net bilgi almak için önce bir klinik ile anlaşmalı ona göre ücret öğrenmek daha doğru olur. Pek çok ülkede tüp bebek maliyetleri 25,000 Euro’dan başlar. Fakat bu ülkelerde yaşam maliyeti çok yüksek ve döviz kuru düşüktür. Bu sebepten ötürü ücretler çok pahalıdır. Daha uygun fiyatlara tedavi görmek istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Tüp Bebek Maliyetini Etkileyen Faktörler

Tüp bebek maliyetini etkileyen faktörler aşağıdaki şekildedir;

·         Tüp bebek tedavisinin uygulanacağı ülke

·         Kaç döngü olacağı

·         Tüp bebek tedavisinde tercih edilecek teknik

·         Tedaviyi uygulayacak klinik

·         Tüp bebek başarı oranları

·         Tedavi göreceğiniz ülkenin yaşam malliyeti

Bu kriterlere göre tüp bebek tedavi ücretleri belirlenir. Bu nedenle her şeyden önce tedavi göreceğiniz ülke hakkında bilgi edinmelisiniz. Türkiye’de tüp bebek tedavisi almanız durumunda çok makul fiyatlarda tedaviyi gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü bu ülkede yaşam maliyeti düşük ve döviz kuru da yüksektir.

Türkiye Tüp Bebek Tedavisinde Cinsiyet Seçimi Yapmak Mümkün mü?

Türkiye’de tüp bebek tedavisi için bazı prosedürler vardır. Bu prosedürlere göre de Türkiye’de uygulanan tüp bebek tedavilerinde cinsiyet seçimi yapmak kesinlikle yasaktır. Bununla birlikte taşıyıcı annelik, sperm bağışlama ve embriyonun başka birine nakledilmesi gibi işlemler de yasaktır. Bu kriterlere uyduğunuz taktirde ülkede başarılı tüp bebek tedavisi görmeniz mümkündür.

Türkiye’de Yumurta Dondurma Mümkün müdür?

Türkiye’de tüp bebek tedavisi için anne adayından alınan yumurtalar belli bir süre dondurulabilir. Ancak bunun için bazı kriterleri taşımak gerekir. Bu kriterleri şöyle sıralayabiliriz;

·         Kanser olmak

·         Yumurtalık rezervinin düşük olması

·         Ailede erken yumurtalık öyküsü varsa

·         Menopoz durumu söz konusuysa

Türkiye’de Tüp Bebek Maliyeti

Türkiye’de tüp bebek maliyeti ortalama 3.500 Euro civarındadır. Görüldüğü üzere diğer ülkelere nazaran çok daha uygun fiyatlarda tedavi seçeneği sunar. Ayrıca klinikler oldukça başarılı ve donanımlıdır. Enfeksiyon kapmanız söz konusu bile olamaz. Hekimler çok steril bir şekilde çalışarak bu alanda kişilere başarılı tedaviler vaat ederler. Türkiye’de pek çok hasta tüp bebek tedavisi uygulamıştır ve pek çoğu başarı ile sonuçlanmıştır. Siz de bu başarıyı elde etmek ve uygun fiyatlara tüp bebek sahibi olmak istiyorsanız Türkiye’de tedavi görebilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık