Türkiye'nin En İyi Saç Ekim Merkezleri

Türkiye'nin En İyi Saç Ekim Merkezleri


Saç ekim tedavisi günümüzde çok sık tercih edilen bir yöntemdir. Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezleri konusuna geçmeden önce saç ekim tedavileri hakkında bilgi vermek çok daha doğru olacaktır. Saç dökülmesi, kafa derisinde yer alan saç köklerinin bir daha çıkmayacak bir şekilde dökülmesi demektir. Kellik de bu durumun artmış olması demektir. Saç ekimi, saçlı bölgeden alınan greftlerin saçsız bölgeye ekilmesi demektir. Saç ekimi ilk başlarda hastada net bir şekilde belli olsa da, ilerleyen dönemlerde bu durum hiçbir şekilde anlaşılmayacaktır. 


Saç Dökülmesi Nedenleri 


Saçlar zamanla dökülebilen bir yapıya sahiptir. Bunun pek çok nedeni olabilir. Tek bir sebebe bağlı değildir. Saç köklerinin zayıflaması ve dökülmesi kişinin beslenme düzeni ile ilgili olabileceği gibi beslenme düzeni ile ilgili de olabilir. Ancak saç dökülmesi genel olarak genetik faktörlerden kaynaklıdır. Saç dökülmesi sebepleri her ne kadar net bir şekilde ifade edilemese de kadınlara nazaran erkeklerde daha sık dökülme görülür. 


Saç Ekim Tedavileri Kimler İçin Uygundur?


Saç ekim tedavileri, pek çok kişi için uygun olsa bile herkes için uygundur diyemeyiz. Özellikle 24 yaşından küçük bireylerde kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Çünkü gerçek kalıcı saç dökülmesi 24 yaşından sonra kendini gösterir. Yaş faktörünün yanı sıra saç ekim yaptırmak isteyen kişilerin saç derisinde yeteri miktarda donör bulunması gerekir. Aksi halde saç ekim için yeterli donör bulunamayacağı için tedavi gerçekleştirilemez. Genelde ailesinde saç dökülmesi yaşanan bireylerde daha fazla görülür. Aynı şekilde kanser hastaları da saç ekim tedavisi alamazlar. Çünkü kanser hastalarının saçları tedavi bittikten sonra yeniden çıkmaya başlar. Bu nedenle kanser hastalarına saç ekim tedavisi uygulanmaz. 


Saç Ekim Çeşitleri Nelerdir?


Saç ekim tedavileri çok uzun yıllardan bu yana uygulanmaktadır. İlk uygulandığı zamanlardaki teknikler kullanılıyor olsa da bu tekniklerin üzerine gelişmiş teknikler de eklenmiştir. Günümüzde en sık uygulanılan saç ekim teknikleri arasında DHI, FUT ve FUE teknikleri yer alır. Her biri de birbirinden farklı prosedürlere sahiptir. Hem hastanın tercihine hem de doktorun tavsiyelerine ayak uydurarak bir seçim yapmak en doğrusu olacaktır. Eğer teknikler hakkında kesin bilgi vermek gerekirse aşağıdaki gibi gösterebiliriz;


FUT tekniği; FUT saç ekimi, donör bölgeden alınan saç köklerinin ciltten tamamı ile çıkarılmasını içerir. Deriden alınan greflter alıcı bölgeye eklenir. FUT tekniği en eski yöntemlerden biridir. Fakat kafa derisinde iz bırakıyor olması ve iyileşme sürecini uzatması sebebi ile çok fazla tercih edilmez. 


DHI tekniği; DHI tekniği, günümüzde kullanılan en yeni saç ekim yöntemlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür. FUE tekniği ile çok yakın bir yöntem olsa da DHI tekniğinde ince uçlu bir kalem kullanılır. Safir uçlu bu kalem saç köklerinin saçlı deriden alınmasını içerir. Aynı şekilde greftlerin ekilmesi için saçlı deride yer açmaya gerek kalmaz. Kalem, ekim yapılacak bölgeye enjekte edildiği zaman saç greftleri otomatik olarak alıcı bölgeye yerleştirilir. 


FUE tekniği; FUE tekniği, DHI tekniğinden çok daha eski bir yöntem olsa da hala en sık kullanılan tekniklerden bir tanesidir. Hem iz bırakmaması hem de tamamen ağrısız olması onun tercih edilmesinde büyük etkendir. Açılan bölgeden özel kalem yardımı ile greftler toplanır. Sonrasında aynı kalem ile boşluk açılarak alıcı bölgeye greftler eklenir. 


Saç Ekim Tedavilerinde Türkiye Neden Farklıdır?


Saç ekim tedavileri son erece önemlilerdir. Bazı durumlarda saçın dip noktasından köke kadar ekim yaptırmak gerekir. Hatta kafa derisinin tamamına bile ekim yaptırmak gerekiyor olabilir. Bölge neresi olursa olsun, mutlaka profesyonel ellerden destek almak en doğrusu olacaktır. Aksi halde tedaviden memnun kalmamanız an meselesidir. Saç ekim tedavisi bilindiği üzere bir estetik tedavidir. Estetik açıdan iyi olması için ve hastanın kendisini iyi hissedebilmesi için en iyi tedaviyi almak gerekir. Daha iyi görünüm elde etmek için Türkiye'yi tercih etmek en doğrusu olacaktır. Saç  ekim tedavisi ne yazık ki estetik operasyon olarak geçtiği için sigorta tarafından karşılanmamaktadır. Bu nedenle Türkiye çok sık tercih edilmektedir. 


Türkiye Saç Ekim Tedavi Fiyatları 


Saç ekim tedavileri estetik kapsama girdiğinden ötürü sigorta kapsamında değildir. Bu da demek oluyor ki tüm masrafları hastanın karşılaması gerekmektedir. Hastalar da daha fazla para ödememek adına Türkiye'yi tercih etmektedir. Bizler Türkiye'de en iyi tedaviyi olmanızı garanti ediyoruz. Kliniğin seçimi, doktor tercihi, ekilecek greft sayısı gibi faktörler son derece etkilidir. 1300 Euro gibi tutarlarda saç ekim tedavisi alabilirsiniz. Paket kapsamında tedavi temin etmek isterseniz de 1650 Euro civarında bir ücret ödersiniz. Paket fiyat temin ederseniz elde edeceğiniz imkanlar şu şekilde olacaktır;


•    Tedavi boyunca otel konaklaması 
•    Havalimanı-otel-klinik arası transfer 
•    Saç ekim sonrası kullanmanız için gerekli olan şampuan seti 
•    İlaç tedavisi 
•    Gerekli testler ve tetkikler 


Türkiye'de FUE Saç Ekim Fiyatları 


FUE saç ekim tekniğinin en sık kullanılan teknik olduğunu belirtmiştik. Bunun için pek çok klinik size farklı fiyatlar sunacaktır. İyi bir cerrahtan randevu alarak başarılı bir FUE tekniiği gerçekleştirebilirsiniz. Unutmamak gerekir ki uygun fiyatlarda saç ekimi yaptırmak başarısız tedavi alacağınızı göstermez. Aksine hem bütçenizi koruyup hem de verimli bir tedavi alabilirsiniz. Türkiye, yaşam maliyeti düşük olan bir ülkedir. Döviz kuru yüksek olduğu için tedaviler uygun maliyetlerdedir. 


Türkiye'de Saç Ekim Fiyatlarını Etkileyen Faktörler 


Saç ekim tedavileri pek çok etkene göre değişiklik gösterir. Kişinin gereksinim duyacağı donör sayısı, donör bölgedeki yoğunluk, ekim yapılacak alan büyüklüğü, tedaviyi uygulayacak doktorun profesyonelliği ve kliniğin kalitesi gibi faktörler ücretleri etkiler. Türkiye'de saç ekim fiyatları da bu etkenlere göre değişiklik gösterir. Hastalar genelde estetik tedavilerin ücretini karşılamakta zorluk çekerler. Ancak Türkiye'de sağlık turizmi gelişmiş olduğundan ötürü hastaları çekmek adına uygun maliyetlerde fiyat teklifi sunarlar. bizimle görüşerek en iyi fiyat teklifini temin edebilirsiniz. 


İstanbul Saç Ekim Klinikleri 


İstanbul saç ekim tedavileri çok sık tercih edilmektedir. Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip olan İstanbul, sağlık turizmi açısından da oldukça gelişmiştir. Bu nedenle tatilcilerin de sağlık turizmi arayışı içinde olan hastaların ilk durağı olmaktadır. İstanbul'da çok sayıda klinik bulunmakta olup tercih yapmak her zaman zordur. Özellikle dışarıdan geliyorsanız şehre yabancı olmanızın verdiği etki ile karar vermekte güçlenebilirsiniz. Sizler İstanbul'da tedavi görmek isterseniz bizimle görüşerek en iyi kliniği bulabilirsiniz. Türkiye'de ve Türkiye'de bulunan turistik şehirlerde tedavi görmek için bizi 7/24 arayarak net bilgi temin edebilirsiniz. 
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık