Diş Kaplama Fiyatları İngiltere, Hırvatistan ve Türkiye Karşılaştırması

Diş Kaplama Fiyatları İngiltere, Hırvatistan ve Türkiye Karşılaştırması


Diş kaplama işleminde farklı kaplama çeşitleri kullanılır. Bu kaplama çeşitlerinin kullanımında dişin durumu, hastanın beklentileri, maliyet açısından hastalara en uygun kaplama çeşitleri ile işlem uygulanır.


Kaplama Diş İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?


Öncelikle kaplama yapılacak olan dişlerin ölçümleri gerçekleştirilir. Bu bağlamda dişe yapılacak olan kaplamaların malzemeleri seçilir. Sonrasında dişlerin temizlenmesi işlemleri uygulanır. Kaplama işlemi için öncelikle kalıpların hazırlanması gerekir. Bu kalıplar geçici olarak dişlerin üzerine yerleştirilir. Dişlerin kalıba uyum sağlayıp sağlamadığını gözlemlemek açısından hastalar bir süre geçici olarak yerleştirilen kalıplar ile yaşamlarını sürdürürler. En son diş kaplama işlemi tamamlanır ve bu sayede diş kaplama uygulaması da sona erer.


Herhangi bir problem çıkmaması halinde diş kaplama işlemleri 3 seansta tamamlanır. Ancak dişin ve hastaların durumlarına göre işlemler hızlandırılarak kaplama işlemleri 2 seansta da tamamlanabilir. Burada önemli olan nokta ise seanslar arasında 2-3 gün beklenmesidir. Bu şekilde beklemek diş kaplamasının yerleşmesi bakımından çok daha iyi olur.


Diş kaplama süreci tamamlandıktan sonra hastaların ağız bakımları konusunda dikkatli olması gerekir. Hastaların dişlerini günde en az iki kere olacak şekilde düzenli fırçalaması gerekir. Bunun yanında diş ipi kullanımlarına da özen gösterilmelidir. Kaplama diş için ekstra bir bakım yapılmasına gerek yoktur. Ancak ağız içi bakımlarının normal rutinlerinde devam etmesi gerekir. Bunun yanında çok sıcak veya çok soğuk içecek ve yiyeceklerin tüketilmesi konusunda dikkatli olmak gerekir.


Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?


Zirkonyum Diş Kaplama


Dişlerin orijinaline en yakın şekilde görünmesini sağlayan zirkonyum diş kaplama günümüzde sıklıkla kullanılır. Bu diş kaplama çeşitlerinde diğerlerinde olduğu gibi sıcak ya da soğuk hassasiyeti bulunmaz. Diş etlerinde herhangi bir sorun meydana gelmez. Doğal ve estetik görünümü ile ön dişlerde sıklıkla tercih edilen bir kaplama türüdür.


Porselen Diş Kaplama


Porselen diş kaplama diş üzerine yapılacak olan diş kaplamalarının porselen bir malzemeden yapıldığı kaplama türleridir. Hastaların kendi diş renklerine uygun bir şekilde hazırlanarak takılan porselen kaplamalar diş kırılmalarına karşı dayanıklı olması ile dikkat çeker. Bu kaplamalar uzun ömürlü olma özelliğine sahiptir. Estetik kaygısı taşıyan hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen bir kaplama çeşididir.


Empress (Full Porselen) Diş Kaplama


Empress diş kaplama uygulamasında dişin çevresi belli miktarlarda tıraşlanır. Kaplama için gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilir. Hastaların kendi diş renklerinde ve estetik bir görünümü olan sonuçlar elde edilir. 


Metal Destekli Diş Kaplama


Metal destekli diş kaplama koyu renkli görüntüsü ile kendini belli eden kaplama çeşididir. Bu özelliği nedeniyle çok fazla tercih edilen bir uygulama değildir. Maliyet bakımından diğer kaplamalardan daha uygun olması dışında metal destekli kaplamaları ön plana çıkaran herhangi bir özellik bulunmaz. Dayanıklı bir kaplama ve koyu renkli görünümü olduğundan genellikle en çok arka dişlerde tercih edilen uygulamadır.


Diş Kaplama Nedir?


Dişlerin çeşitli sebeplerle madde kaybına uğraması veya estetik amaçla üstlerine çeşitli maddelerden yapılan işlemlere diş kaplama ismi verilir. Çürük ya da travma nedeniyle meydana gelen madde kayıplarının dolgu ile onarılamadığı durumlarda estetik bakımdan dişlerin görünümünün değiştirilmesi, kaybedilen dişlerin yerine veya yer tutucu desteği açısından dişlerin kaplanması işlemleri gerçekleştirilir.


Dişlerin kaplanması açısından bazı durumlarda dişlerin aşındırılmasına gerek duyulabilir. Aşındırma miktarları yapılacak kaplama protezlerinin cinslerine ve estetik beklentilere göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda dişlerde aşındırma yapılmasına gerek duyulmaz ve bu şekilde kaplama işlemi yapılabilir.


Diş kaplaması için tercih edilen malzemeler metal veya metal olmayan özelliklerde olabilir. Alt yapı malzemeleri metal veya estetik özelliği baskın malzemelerin üzerine seramik yapılabilir. Bu şekilde doğal bir görünüm elde edilir. Alt yapı destekleri için kıymetli metal ve alaşımların kullanımları alerjik reaksiyonların yaşanmasına engel olacaktır. Diş hekimleri hastaların genel sağlık durumlarına ve beklentilerine göre uygun olan kaplamalar için yönlendirilirler. Kaplamaların diş dokusuna zarar vermeyen yapıştırıcılar ile tatbik edilmesi sağlanır. İmplant üzeri kaplamalarda yapıştırma dışında vida ile de tatbik edilebilir.


Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılan uygulamaların yanında son yıllarda CAD-CAM teknolojisi ile el değmeden gerçekleştirilen bu kaplamaların kullanım süreleri ömür boyu değildir. Kaplamaların kullanım süreleri ağız içi sağlık durumuna, kaplama yapılan dişlerin ile çevre dokuların yıllar içerisinde değişen uyumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Kaplama yapıldıktan sonra düzenli ağız bakımı ve doktor kontrollerinin kullanım süreleri uzatılır.


Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?


Diş kaplama tedavisi ile kusursuz görünümlü sağlıklı dişlere sahip olmak mümkündür. Özellikle çürüme gibi istenmeyen sonuçlar gösteren dişlerde diş kaplama uygulaması merak edilir. Çürüklerin temizlenmesi sonrası dişlerin tekrar eski görünümlerine kavuşturulması açısından farklı malzemeler ile kaplama işlemleri yapılabilir. 
Dişlerin tamamen kaybedilmesi yerine kaplama uygulamalarının gerçekleştirilmesi adına protez dişler ve kalıplar oluşturulur. Bir miktar aşındırma işlemi yapılmasının ardından metal ya da metal olmayan malzemeler tercih edilebilir. Porselen, seramik ve zirkonyum gibi çeşitli maddeler kullanılarak kaplama işlemleri gerçekleştirilir.
Diş kaplama uygulamaları günümüzde el değmeden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen el işçiliği ile gerçekleştirilen ya da son yıllarda CAAD-CAM teknolojisi kullanılması ile el değmeden üretilen diş kaplamaları kaplanacak olan dişlerin ölçülerine ve dokularına uygun şekilde üretilirler. Hızlı şekilde elde edilen bu sonuçlar güvenli diş kullanımlarını meydana getirir. Doktor tavsiyelerine uygun şekilde diş bakımlarının gerçekleştirilmesi ve dişlerin korunması ile beraber diş kaplamaları uzun yıllar kullanılabilir.


Diş Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Diş kaplama uygulamalarının ne kadar sürede tamamlanacağı merak edilen bir konudur. Diş kaplamaları genelde 3 seansta gerçekleştirilir. Kişilerin durumlarına bağlı olarak 2-4 seans arasında değişebilecek seanslarda diş kaplamaları en iyi şekilde gerçekleştirilir. Estetik kaygılar ile yapılan işlemlerin aceleye getirilmeden yapılması ile en iyi şekilde tedavi süreçlerinin devam etmesi sağlanır.


Diş Kaplaması Sonrası Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Diş kaplamaları ardından diş bakımı ile ilgili çok fazla değişikliğe gerek yoktur. Genel diş bakım kurallarına uygun şekilde bakımlar yapılabilir. Diş kaplaması sonrası dişlerin günde en az iki defa dişlerin fırçalanması gerekir. Bunun yanında belirli aralıklarla diş ipi kullanımı da son derece önemlidir. Bunun yanında dişlerin düzenli olarak kontrolü için diş hekimine gitmek de önemli bir konudur.


Kaplama için kullanılan protezler tamamen ya da kısmen hasar görmüş dişleri örtmek amacıyla kullanılır. Madde kaybı olan hasarlı bir dişin güçlendirilmesi yanında diş görünümü, şekli ya da hizalamasını iyileştirmek adına bu uygulamalar yapılabilir. 


Protez maddesi olan porselen veya seramik taçlar, doğal diş renklerine rahatlıkla uyarlanabilir. Diğer malzemeler altın, akrilik, metal alaşımları, seramik barındırabilir. Bu alaşımlar çoğunlukla porselenlerden daha güçlüdür. Bu nedenle çoğunlukla arka dişler için tavsiye edilir. Güçlü ve cazip olmasıyla çoğunlukla metal kabuk ile kaplanan porselen protezler sık sık kullanılır.


Diş Kaplaması İçin Tercih Edilen Malzemeler Nelerdir?


Diş kaplaması için tercih edilen malzemeler çeşitlilik gösterir. Kaplamaların çeşitli malzemelerden üretilmesi mümkündür. Teknik imkanların sunmuş olduğu olanaklar doğrultusunda sürekli kaplamlarda gelişim sağlanır. Kaplama operasyonlarından sonraki süreçlerde dişler tıpkı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma ihtiyaç duyulur. Diş kaplamalarında kullanılan malzemeler;


•    Zirkonyum
•    Porselen
•    Seramik
•    Full-porselen
•    Metalik alaşımlı porselen şeklindedir.


Diş Kaplama İşlemi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?


Dişlerin birtakım sebeplerden dolayı çeşitli yıpranma ve kayıplara uğraması ile uygulanan diş kaplama tedavisi hastalar açısından hassas süreçleri de beraberinde getirir. Bu aşamadan sonra dişlerin bakımına yeterince özen gösterilmesi ve kontrol edilmesi önemli bir konudur.


Diş kaplama sonrası dişlerin bakımlarına gereken önemlerin verilmemesi neticesinde çeşitli sorunlar baş gösterir. Bu durumlar arasında, uygulanan kaplamalarda çeşitli lekelerin oluşması, çürük oluşumları veya ağız içi ile ilgili bazı sorunların ortaya çıkması ihtimalleri bulunur. Tüm bu nedenler sebebiyle bu süreçte iyi bir hassasiyet göstermek, ağız ve diş bakımlarının üzerinde yeterinde durulması gerekir.


Diş Kaplaması Sonrası Meydana Gelen Değişimler Nelerdir?


Sorunlu dişlerin düzeltilmesi amacıyla uygulanan diş kaplama işlemlerinden sonra hastaların yeni duruma alışması biraz zaman alabilir. Diş kaplaması sonrası hastaların bu değişimlere karşı yabancılık göstermesi söz konusu olabilir. Dişlerdeki eksik kısımlar tamamlandığı için bu bölgelere biraz daha farklı hissettirebilir. 


Diş ile alakalı alışılması güç yapısal bir sorun yok ise hastaların diş kaplamalarına alışması çok fazla zaman alabilir. Bu noktada hastalar ile hekimler arasında belirli aralıklarla irtibat kurulması oldukça önemli bir konudur. Bu tedavilerin başarılarından emin olmak adına hastaların diş kaplamaları üzerindeki tepkilerini gözlemlemek için ve gerekli olduğunda uygun çözümler üretmek adına gereklidir.


Diş tedavisi süreçleri her insan için kolay olmayan aşamalardır. Bu süreçlerde çeşitli sorunlara kolay çözümler üreten ve talepleri en iyi şekilde yerine getiren uzman desteği rolü son derece büyüktür. Diş kaplama sonrası bazen beklenmedik problemlerle karşılaşma ihtimalleri söz konusudur. Bu türden sorunlara hızlı yanıt almak ve çözümler üretmek adına uzman diş hekimleri ile çalışmak son derece önemlidir. Alanında uzman hekimlerden oluşan ekipler hem tedavi süreçlerinde hem de tedavilerden sonra meydana gelebilecek sorunlara karşı uzman yaklaşımı ve desteği sağlanır.


Porselen Diş Kaplama Nedir?


Ağız ve diş sağlığı insan yaşamında en özen gösterilmesi gereken konulardan biridir. Günlük hayatta pek çok besin ve yiyecekler tüketilir. Bu nedenler ileride bu besinlerin ağız ve dişler açısından yaratacağı birtakım olumsuz etkilere maruz kalmamak adına ağız ve diş sağlığına gerekli özen gösterilmelidir. Dişlerin sağlığı açısından düzenli olarak hekim kontrolünde bu sorunların belirli aralıklarla takip edilmesi son derece önemlidir. 


Ağzı ve diş tedavisi konusunda günümüzde pek çok seçenekte farklı çözümler bulunur. Çoğunlukla birçok insanın dişleri ile alakalı çeşitli sorunları bulunur. Bunlar; dişlerin yapısında bozulma, diş çürükleri veya estetik görünmesine engel olan dişler arasındaki boşluklar çeşitli olumsuz etkiler yaratır. Bu tür sorunların giderilmesinde günümüzde sıklıkla tercih edilen diş kaplama porselen tedavi yöntemleri ile etkili çözümler elde edilir. 


Diş yapısında meydana gelen bozulmaların ve kötü görüntülerin düzeltilmesi için birtakım aşamalar bulunur. İlk önce diş hekimi tarafından detaylı olarak diş analizleri yapılır. Bu şekilde tedavi süreçlerinin nasıl ilerlemesi gerektiğine karar verilir. Ağız ve diş yapısı için gerekli ölçümler alınarak buna uygun tedavi şartlarının belirlenmesi sağlanır. 


Porselen diş kaplama işlemi yapılacak dişler üzerinde gerekli olan ayarlamalar için dişlerin küçültülmesi işlemleri gerçekleştirilir. Sonrasında hekim tarafından gerçekleştirilen birtakım testler sonucunda protez kaplamalar sorun olan dişler üzerine uygulanarak işlemlerin tamamlanması sağlanır. Dişlerin bakımı için belirli aralıklarla diş hekimiyle görüşmek gerekir.


Diş Kaplama Porselen Tedavisinde Uzman Desteğinin Önemi


Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman ekip desteği son derece önemlidir. Bu açıdan diş kaplama porselen gibi benzer bütün diş tedavisi gereksinimleri için hastaların talepleri alınır ve bunlara uygun çözümler üretmek adına çalışmalar gerçekleştirilir. 


Diş kaplama fiyatları günümüzde kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir. Geçmişte seramik kaplama malzemesi olarak seramik temelli olan malzemeler tercih edilirdi. Renk açısından uygun olması ve uygun fiyatlı olması ile seramik yoğun olarak kullanılırdı. Fakat günümüzde bu alanda sağlanan ilerlemeler ile beraber zirkonyum gibi malzemeler de kaplama amaçlı olarak tercih edilir. Altın ve buna benzer malzemeler diş kaplamalarında yoğun olmasa da tercih edilebilir. Özellikle maliyetlerin yüksek olması bu malzemelerin az kullanılmasına neden olur. 
Diş kaplama fiyatı tedavide tercih edilen malzemelerin çeşitlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bunun yanında tedavi uygulanacak kişilerin sorunlarına bağlı olarak da tedavi fiyatı belirlenir.
Zirkonyum Diş Kaplaması Nedir?
Dişler kişilerin hem dış görünüşlerine hem de iç dünyasına göre psikolojik sorunlara neden olur. Düzgün ve orantılı diş görünümü olan kişilerin çarpık diş sahiplerine göre gülümsemekten çekinmediği ve daha rahat ağız hareketleri sergilediği bilinir. Dişlerde çarpıklık söz konusu olması halinde zirkonyum diş kaplama işlemleri uygulanabilir. Zirkonyum diş kaplama avantajları da hastalara bağlı olarak farklılık gösterir.


Zirkonyum diş kaplama için kullanılan bir elementtir. Çok sert yapılı olan bir metal olması ile dikkat çeker. Zirkonyumun iki farklı çeşidi bulunur. Katı zirkonyum ile yüksek saydam zirkonyum farklı özellikleri ile dikkat çeker. Bu ikisi arasındaki en önemli fark, biri doğal dişler ile uyumludur diğerinin ise daha dolgun ve sert yüzeyleri bulunur. Yarı yüksek saydam zirkonyumlar ön dişler için tercih edilen ürünlerdir. Doğallığı ve uyumu ile ağız yapısında sık sık kullanılır. Zirkonyum üzerine porselen kaplama yapılarak diş yapısının elde edilmesi mümkün olur. Sağlığı tehdit edecek herhangi bir unsur barındırmaması ile de dikkat çeker. Zirkonyum damak yapısına uyumlu bir elementtir. Porselen altında sert bir cisim olması çiğnemenin çok daha rahat bir şekilde yapılmasına yardımcı olur.


Zirkonyum Kaplama Dişin Ömrü Ne Kadardır?


Zirkonyum diş kaplama doğru bir şekilde kullanıldığında uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Zirkonyum kaplamalarda renk değişimi gibi istenmeyen durumlar söz konusu olmaz. İlk takıldığı gün olduğu gibi parlaklığını koruyacaktır. Zirkonyum kaplama dişler bilgisayar desteği ile yapılması ile dikkat çeker. Bu sayede hem hasta memnuniyeti sağlanır hem de hatanın sıfıra indirilmesi mümkün olur.


İlerleyen dönemlerde diş eti çekilmesi yaşanması durumunda doktora başvurmak gerekli olabilir. Sert yapıları ile ağız içinde her noktada rahatlıkla kullanılabilir. Usta doktor elinden çıkan zirkonyum dişler doğal dişlerden ayırt edilemez görünüme sahiptir. Bu diş yapıları hem hafif hem de sert olmaları ile dikkat çekerler. Uzun yıllar kullanılması bakımından hastalara en iyi hizmetler sunulur. Zirkonyumun en önemli özelliklerinden biri de alerji durumları yaşanmamasıdır. Ağız yapısına uyum sağlayarak rahat bir kullanıma olanak tanır.


Türkiye’de Diş Kaplama Fiyatları


Türkiye’de diş kaplama fiyatları İngiltere ve Hırvatistan’ nazaran çok daha uygundur. Bu nedenle Türkiye dental turizm açısından sıklıkla tercih edilir. Bu ülkedeki diş klinikleri son derece gelişmiştir ve diş hekimleri de alanında uzmandır. Türkiye’de diş kaplama fiyatları uzman diş hekimleri ve klinikler ile alakalı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık