Türkiye'deki Diş Kronları 

Türkiye'deki Diş Kronları 

Küçükken dişlerini kaybettikten sonra ya da diş minelerinin kademeli bir şekilde aşınması sebebi ile Türkiye içerisinde pek çok kişi dişlerini eski haline getirmek için en uygun fiyatlı diş hekimliği arayışına girmektedir. Kuron olarak da isimlendirilen diş başlıkları; sağlıklı dişleri çürümeye, kırılmaya ve aynı zamanda çeşitli hasarlara karşı korur. Bunun yanında işlevlerinin stabilize edilmesine ve eski haline getirilmesine de katkıda bulunur. Sigara tüketmek, kötü diş hijyeni ya da diğer pek çok yaşam tarzı seçimleri sebebinden dolayı yüksek seviyede aşınmaya maruz kaldığında Türkiye'de diş kronları kullanılmaktadır. 


Türkiye'de Diş Kronlarını Yerleştirme Prosedürü


Kişiler, diş hekimi ile randevu alıp tedavi seçeneklerini konuştuktan sonra diş hekimi dişi kaplamak için hazırlar. Öncelikli olarak diş temizlenir, çürük kazınır ve ardından ise ilk aşamada özel bir diş matkabı kullanılarak yeniden şekillendirilir. İşlemden önce muhakkak lokal anestezi yapılır. Diş hazırlama işleminden sonra dişlerin ölçüsü alınır. Diş hekimi, laboratuvar ortamında prosedür tamamlanırken kişinin hazırlanmış olan dişini geçici bir kaplama ile kaplar ve sabitler.


Diş Kuronlarının Belirli Sınırlamaları 


Kronlar, diş estetiğini iyileştirmek için en iyi ve aynı zamanda sağlıklı seçenek olmamaktadır. Çünkü, bir diş hekiminin doğal dişin önemli bir miktarını çekmesi gerekmektedir. Daha az bir oranda invaziv seçenekler arasında diş yapıştırma ya da kaplamalar bulunur. Kronlar, restorasyonu desteklemiş olan diş gücünü kaybettiğinde gerekli olmaktadır. Çünkü, diş bağları ile kaplamalar en az takıldıkları diş kadar dayanıklıdır.


Tam Bir Diş Kronu Seti Maliyeti


Porselen bazlı ve seramik kronlar, güçlü ısırma basınçlarına dayanacak derecede güçlü bir yapıda olmadıklarından dolayı ön diş restorasyonlarında çok sık kullanılır. Porselen kaplamalar metal bir yapı ile güçlendirilir ve bu sayede ise daha dayanıklı hale getirilir. Porselen ile kaynaşmış olan metal diş kaplamaları, bir diş kaplama türü olarak bilinmektedir. Bu seçeneğin bir olumsuz tarafı, metal konstrüksiyonun çok fazla diş eti çizgisinde karanlık bir işaret olarak gözükmesi ve aynı zamanda gülüşünüzün çekiciliğini düşürmesidir. Estetik ve sağlıklı bir gülüş meydana getirmek bazı durumlarda daha fazla diş gerektirebilirken bazı durumlarda ise daha az diş gerekebilir. Kaplama tatil paketi teklifleri ve çeşitli indirimleri hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Türkiye'de yeni maceralarla dolu bir diş tedavisi ve aynı zamanda tatil yapmak, size en iyi diş tedavisini ve bunun yanında da pek çok avantajı sunacaktır. 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık