Mide Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mide Bypass Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mide bypass ameliyatını gerçekleştirmek için genel olarak laoaroskopik bir yöntem uygulanır. Kapalı yöntem ile yapılan operasyonda daha çok küçük kesiler oluşturulur. Portlar küçük kesilerden yerleştirilir ve mideye ulaşma sağlanır. Doktorun uygulanmış olduğu operasyon herhangi teknik bir hataya neden olmasın diye monitör ile izlemeye alınır. Bu alanda uzman bir cerrah aynı açık ameliyatı yaptığı gibi kapalı ameliyatı da başarılı bir şekilde sonuçlandırabilir. Böylelikle Türkiye genelinde mide bypass ameliyatını yaptırmanız mümkündür.

Mide Baypas Ameliyatı Neden Yaptırılmalıdır?

Mide bypass ameliyatını yaptırmak isteyenlerin asıl amacı hem gıda alımını hem de gıda emilimini sınırlandırma içindir. Midenin %95’likidite kısmı ve ince bağırsağın da üst kısmı devre dışı edilir. Mide bypass ameliyatı sayesinde midenin %90’lık kısmı küçültülmüş olur. Hasta belirli bur oranda besin aldığı zaman mide doluluk hissiyle nedeni ile beyne sinyal ulaştırır. Bu sayede kişi sanki çok fazla yemek yemiş gibi bir hisse kapılır ve böylelikle yemek istediği porsiyonlar küçülmüş olur.

Mide Bypass Ameliyatı Kimlere Yapılabilir? Hangi Hastalar İçin  Daha Uygundur?

Mide bypass ameliyatı daha çok obezite olupta kilo vermeye çalışan ancak kilo vermeyen kişiler için uygundur. Çok fazla kiloya sahip olan kişilerden ziyade eklem ve şeker hastalığı olan kişilerin de mide bypass ameliyatı gerçekleştirmesi mümkündür.

Mide Bypass Ameliyatı Sonrası Midede Büyüme Olur mu?

Mide bypass ameliyatından sonra midenin tekrardan büyüme ihtimali biraz olasıdır. Fakat midenin büyüyecek oluşunu düşünmek yanlış bir düşüncedir. Bu daha çok kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur. Eğer ki hasta kişi diyetine göre uygun bir şekilde beslenmeye devam ederse kilo verebilirler. Fakat hasta kişi diyetine dikkat etmeyip yememesi gereken pek çok şeyi yer ise o zaman midede büyüme olması çok normaldir.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için doktorun önerisini dikkate almak gerekir. Aksi taktirde ameliyatı bir nevi boşa yaptırmış olabilirsiniz. Bu nedenle mide bypass ameliyatını Türkiye’de yaptırabilir ve bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık