Meme Küçültme 

Meme Küçültme 

Meme küçültme, göğüslerin normalden daha büyük olması durumunda uygulanan bir tedavidir. Bu operasyon, göğüslere dolgunluk verici yağın ve cildin bir kısmının alınması kapsamında yapılır. İleri düzeyde meme büyüklüğü ve büyüklüğe bağlı olarak ağrı sızı olması sırt ve omurga kemiklerinde problem olması gibi durumlarda meme küçültme operasyonuna gereksinim duyulur. 


Meme Küçültme Estetiği 


Göğüsler kadının özgüvende hissetmesi bakımından oldukça önemlidir. Göğüslerin büyük olması nedeniyle pek çok kişi iç çamaşır bulmakta zorluk yaşar. Sıkı sutyenler de omuzlarda kesik oluşturur. Bununla birlikte meme altında oluşan kızarıklık, yara ve yanık da oluşma riski oluşmaktadır. Büyük göğüsler vücutta bazı deformasyonlara sebep olabilir. Bu deformasyonlar şu şekildedir;


•    Sutyenin kopça izi kalması 
•    Meme büyüklüğüne göre omuzlarda öne çekilme ve ciddi sırt ağrıları 
•    Yaz aylarında göğüs altında yara oluşması ve pişik meydana gelmesi
•    Kollarda uyuşma 


Meme Küçültme Ameliyat Öncesi 


Operasyon öncesinde hastalara meme ultrasonu çıkarılır. Çünkü memenin boyutu ve ne olması gerektiği bu film sayesinde doktora yol gösterir. Operasyon öncesinde aspirin gibi ilaçları operasyondan 10 gün önce kesmeniz gerekir. Şeker hastalığı olan kişilerin operasyon öncesinde şekerin kontrol altında tutulması gerekir. Operasyondan önce sigara kullanımına da ara vermeniz gerekir. Ayrıca ameliyattan 8 saat önce yemek yeme ve içmeyi kesmeniz gerekir. 


Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası 


Meme küçültme ameliyat sonrasında 1 gece hastanede konaklamanız gerekmektedir. Eğer göğüsleriniz aşırı büyük değilse dren kullanılmaz. Fakat göğüsleriniz çok büyükse dren takılır ve dren 1 gün sonra çıkarılır. Ameliyattan 3 gün sonra duş alarak kontrole gidebilirsiniz. 5-7 gün istirahat etmeniz de yeterlidir. Sizler de Türkiye’de meme küçültme operasyonu yaptırabilirsiniz. Çünkü Türkiye, pek çok ameliyatta başarılı sonuçlar elde eder. Fiyatları da birçok ülkeye göre daha uygundur. Sizler de Türkiye’de meme küçültme operasyonu için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık