Tüp Mide Fiyatları Türkiye

Tüp Mide Fiyatları Türkiye

Tüp mide, çok fazla tercih edilen bir mide küçültme ameliyatıdır. Obezite olan hastalar eğer kilo veremezse daha farklı cerrahi yöntemlere yönelirler. Cerrahi obezite tedavilerinden biri de hastanın midesinin %85’inin çıkarılması işlemidir. Bu ameliyat sonrasında hasta daha rahat kilo verir çünkü iştahı azalacak ve eskisi kadar çok yemek yiyemeyecektir. Siz de mide tüpü ameliyatı yaptırarak çok hızlı bir şekilde istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Mide Tüpü Kimler İçin Uygundur?

Mide tüpü bir çeşit kilo verme ameliyatıdır. Bu ameliyatın gerçekleştirilmesi için hastanın morbid obez olması gerekir. Bununla birlikte hastanın bazı kriterleri karşılaması gerekir. Bu kriterler arasında ilk sırada 18-65 yaş aralığında olması gerekir. Vücut kitle endeksinin de en az 35 olması gerekir. Eğer hastanın VKİ değeri 35 değilse, 30 ve üzerinde olması şarttır. Ayrıca bununla birlikte bazı kritik hastalıklarının olması gerekir. Uyku apnesi, hipertansiyon ve böbrek rahatsızlığı gibi hastalıklar yer alırsa VKİ 30 üstünde değerlendirilmelidir.

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Tüp mide, midenin %85’inin çıkarılmasını içerir. Bu da hastanın ciddi oranda ameliyat geçirmesini gerektirir. Her ne kadar kulağa korkutucu gelse de büyük kesi ile karnının bölünmesini içerir. Fakat uzman cerrah tarafından ameliyat yapılırsa korkmanıza hiç gerek yoktur. Zaten genel anestezi altında operasyon yapılacağı için siz hiçbir şey hissetmezsiniz. Ciddi komplikasyon riskiniz de minimuma inecektir. Mide tüpünün midenize indirilmesinin ardından tüpün hizalanması ve midenin ikiye ayrılmasını içerir. Sonrasında dikiş atıldıktan sonra uyandırılmak üzere yoğun bakıma alınırsınız.

Tüp Mide Ameliyatı ile Ne Kadar Kilo Veririm?

Mide tüpü ameliyatı herkeste farklı sonuçlar verir. Çünkü ameliyatın sonucu uygulanan diyete göre ve yapılan egzersize göre kendini gösterir. Hasta sadece ameliyatı yaptırarak kilo veremez. Tüp mide ameliyatı sonrası doktorla sürekli irtibat halinde kalmalısınız. Çünkü mide tüpü ameliyatı hem diyet yapmanızı hem de kilo vermenizi kolaylaştırır. Bu nedenle hekimin dediklerini muhakkak dikkate almalısınız. Eğer tüm bunlara dikkat ederseniz istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Ameliyat sonrası birtakım unsurlara dikkat ederseniz kendi kilonuzun %50’sini verebilirsiniz.

Tüp Mide Riskleri

Tüp mide ameliyatı riskleri her ne kadar hastaları korkutsa da aslında çok korkulacak bir şey değildir. Ancak obezite hastalığının size ne kadar zarar verdiğini düşünürseniz içiniz rahat edebilir. Çok fazla terleme, kalp sorunları, hareket kısıtlılığı ve sosyalleşememe daha büyük risklerdir. Ancak tüm bunların tek bir ameliyat ile düzeleceğini bilmek daha avantajlıdır. Uzman bir doktora tedavi olmanız durumunda hiçbir risk yaşamazsınız. Fakat alanında kaliteli olmayan doktor tarafından yapılan ameliyatın sizlere getireceği risk şu şekildedir;

·         Aşırı kanama

·         Enfeksiyon

·         Anesteziye karşın olumsuz reaksiyon görülmesi

·         Solunum problemi

·         Midenin kesik kısmından sızıntı oluşması

·         Fıtık

·         Kan şekerinin düşmesi

·         Kusma

·         Beslenmede yetersizlik

Yukarıda saydığımız risklerden kaçınmanız için mutlaka alanında iyi bir doktordan tedavi olmanız gerekir.

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Diyet Nasıl Olur?

Tüp mide ameliyatı açık ve kapalı olmak üzere iki farklı türde yapılabilir. Laparoskopi kapalı ameliyat yöntemidir. Kapalı ameliyat çok daha kısa sürede iyileşmenizi sağlar. Açık ameliyat çok büyük yaralarınızın oluşmasına neden olur. Diyet de tam olarak bunun için gereklidir. Çünkü açık ameliyat süreci zor atlatmanıza sebep olur. Süreci kolay atlatmanız için bir miktar diyet yapmanız gerekir. Böylece karaciğer yağlanmasını da önleyebilirsiniz. Çünkü morbid obez hastaların pek çoğunda karaciğer yağlanması vardır.

Ameliyattan 2 hafta önce kolay bir diyet uygulayıp ameliyata hazır hale gelebilirsiniz. Açık cerrahi ile uygulanan ameliyat çok daha fazla risk almanıza neden olacaktır. bu nedenle öncesinde diyetisyen ile görüşerek ne kadar kilo vermeniz gerektiğini ve hangi gıdalar ile beslenmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

Tüp mide avantajları oldukça fazladır. Obezite, sosyal hayatınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Bu nedenle tüp mide ameliyatı ile sadece kilo vermek ile kalmazsınız. Aynı şekilde sağlıklı bir bağışıklığa da sahip olmanızı sağlar. Öyle ki sağlık sorunlarınızın %90’ını kaybetmiş olursunuz. Obezite hastası çok fazla kilosuna alışmış olsa da artık bu alışkanlıktan kurtulmanız gerekir. Fazla kilolarınızdan vazgeçmek isterseniz bu ameliyatın size iyi geleceğinden emin olmalısınız. Psikolojik olarak da kendinizi rahat hissedersiniz.

Obezite klasik hastalıkların yanı sıra erkeklerde düşük sperme ve düşük semen hacmine sahip olmalarına neden olur. Bu da üremeyi engelleyen bir durumdur. Kadınlarda da yumurtalıkların tembelleşmesine ve adette düzensizlik meydana gelmesine sebep olur. Tüp mide ameliyatı sağlıklı bir üreme sistemine de sahip olmanızı sağlar.

Tüp Mide Ameliyatı Kurtarma

Tüp mide ameliyatından sonra iyileşme sürecini kolaylaştırmak için bazı yöntemler vardır. Ameliyat sonrası muhtemelen doktorunuz ile iletişim halinde olacaksınız. Böylece süreçte yalnız kalmazsınız. Beslenme düzeniniz için detaylı bilgiyi öğrenebilirsiniz. Tüp mide ameliyatı ardından dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir;

·         Operasyon sonrası 2 hafta boyunca ağır kaldırmamanız gerekir. Yanınızda bir yardımcı olursa çok daha rahat edersiniz.

·         Ameliyat sonrası ev işlerine ara vermeniz gerekir. Çok fazla hareket etmekten de kaçınmanız gerekir. Bu sayede dikişlerinize de zarar vermezsiniz.

·         Ameliyat sonrası bakımları ihmal etmemeniz gerekir. Dikişlerinizin zarar görmemesi için buna dikkat etmelisiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Hangi Hastalıklar İyileşir?

Obezite, fazla kiloların yanı sıra çeşitli sağlık problemlerine de neden olur. Tüp mide ameliyatının ardından aşağıdaki hastalıklardan kurtulmanız mümkündür;

·         Eklem ağrılarınız sona erer.

·         Aşırı düzeyde terlemezsiniz. Bu sayede kızarıklık da yaşamazsınız.

·         Uyku apnesi ve tip 2 diyabetten kurtulursunuz.

·         Adet düzensizliğiniz varsa adet döngünüz normale döner.

·         Cinsel iktidarsızlık sorunu sona erer.

·         Yüksek kolesterol sorunu çözülür.

·         Yüksek tansiyon sorunu çözülür.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası İlk 1 Ay Beslenme Düzeni

Tüp mide ameliyatı sonrası ilk etapta protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Yani süt ve süt ürünleri ağırlıklı beslenseniz iyi olur. İlk 2 hafta alabileceğiniz gıdalar aşağıdaki şekildedir;

·         Diyet içecekleri

·         Düşük kalorili çorbalar

·         Köpüksüz şekersiz kahve

·         Şekersiz doğal meyve suyu

·         Şekersiz çay

Tüp mide ameliyatından 2 hafta sonra beslenebileceğiniz gıdalar;

·         Beyaz sosla hazırlanmış balık

·         Kıyılmış et püresi

·         Yumuşak omlet

·         Peynirle ezilmiş makarna

·         Süzme peynirli kek

·         Lazanya

·         Süzme yoğurt ve süzme peynir

·         Soyulmuş patates püresi

·         Pişmiş meyve

·         Muz püresi

·         Düşük kalorili yoğurt

·         Düşük kalorili peynir

·         Düşük kalorili sütlü tatlılar

Türkiye’de Tüp Mide Ameliyatı

Türkiye’de tüp mide ameliyatı oldukça güvenilir çözümler sunar. Burada doktorlar gerçekten başarılı iş çıkarır. Pek çok hastanın memnuniyeti de sağlanmış durumdadır. Fiyatlar da pek çok ülkeye göre uygundur. Çünkü burada döviz kuru yüksek, yaşam maliyeti düşüktür. Siz de Türkiye’de mide tüpü ameliyatı olmak isterseniz bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık