DHI Saç Ekim Yöntemi

DHI Saç Ekim Yöntemi

DHI saç ekimi günümüzde sıklıkla tercih edilen saç ekim yöntemlerinden biridir. Saç kaybı durumları bakım ve beslenme gibi çevresel etmenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Bunun yanında saç kıran veya hormon düzensizlikleri gibi farklı sağlık problemleri nedeniyle de yoğun saç kaybı durumları söz konusu olabilir.

Özellikle erkeklerde saç kökleri testosteron hormonuna aşırı duyarlı olduğu için yaşla birlikte hormon düzeyindeki azalmalar saç dökülmelerine neden olur. Saç dökülme sorunları hemen her yaştan bireyi etkileyebilen bir durumdur. Bu durumun giderilmesi amacıyla farklı tedavi yöntemleri bulunur. Kellik olarak isimlendirilen kalıcı saç dökülmesi durumlarında saç ekimi sorunun giderilmesini sağlar. 1939 yılında ilk saç ekiminin uygulanmasından bu yana pek çok çalışma ile standartlar geliştirilerek kalıcı saç kaybı sorunlarının tedavisi mümkün olmuştur. Günümüzde DHI saç ekimi yöntemi sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır.

DHI Saç Ekimi Nedir?

DHI yöntemi iyileşme sürecinin kısalığı ve tek seansta çok sayıda saç ekimi gerçekleştirilebilme olanağı sayesinde en avantajlı yöntemler arasında kabul edilir. Deride bulunan saça ve sağlıklı köklere zarar vermeden saçsız bölgeleri yoğunlaştırarak kapatma özelliği bulunur. Bu yöntem sayesinde çok daha sık ve doğal görünümlü saç ekim işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Saç ekimi işleminden önce saç kökleri yüksek çözünürlüklü görüntüleme cihazları yardımıyla detaylı bir şekilde incelenir. Kişilerin saç tipleri, sağlıklı saç köklerinin durumu, dökülme şiddeti, mevcut saçların sıklığı, donör olarak belirlenen alanların özellikleri öncelikle saptanır. Saç ekimi yapılacak olan alanların genel durumu detaylı bir şekilde muayene edilir. Sonrasında kişiler için en uygun olan saç ekimleri tasarlanır ve lokal anestezi altında işlem başlatılır.

DHI saç ekim yönteminde çoğunlukla kişilerin ense kısmından saç kökleri alınır. Gelişmiş teknoloji cihazlar arasında yer alan mikro motor cihazı sayesinde ense kökünde bulunan sağlıklı saç köklerinin özenli bir şekilde çıkarılması işlemi gerçekleştirilir. Çıkarılan saç kökleri özel bir solüsyon içine alınır. Bu şekilde saç köklerinin canlılığını koruması sağlanmış olur. Verici bölgeden köklerin çıkarılması işleminin tamamlanmasının ardından saç ekim işleminin gerçekleştirileceği alana anestezi işlemi uygulanır. Bu şekilde saç ekim işlemine başlanır.

DHI işleminden önce kişilere uygun saç tasarım işlemlerinin gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Bu şekilde yeni saç kökleri, her saçın çıkış yönüne uygun bir şekilde yerleştirilir. Böylece doğal saç yapısı korunabilir. Mikro uçlar ile güvenli şekilde çıkarılan sağlıklı kökler saç kayıplarının yaşandığı bölgelere direkt olarak uygulanır.

Saç ekimi işleminden önce saçsız bölgede kanal açma gibi işlemlerin gerçekleştirilmesine gerek yoktur. DHI yöntem sayesinde başarılı sonucun elde edilmesi için gerekli olan seans sayısı oldukça azdır. İşlemden sonra bölgede yara gibi doku hasarı durumları söz konusu olmaz. Bu nedenle iyileşme süreci de oldukça kısadır. Bu durumda işlemden sonra saç ekimi gerçekleştirilen alanda enfeksiyon gelişme riski de son derece azdır. Bu özellikleri dolayısıyla DHI yöntemi en güvenilir saç ekim yöntemleri arasında yer alır.

DHI yöntemi sonrasında pansuman ya da özel bakıma gerek duyulmaz. Bu sayede hastalar günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönebilirler. Pek çok açıdan avantajı olan bu saç ekme yöntemi ile güçlü, doğal görünümlü ve sağlıklı saçlara ulaşmak mümkün olur. Genetik ya da stres gibi faktörlere bağlı olarak meydana gelen saç kaybı problemleri kontrol altına alınmış olur.

DHI Saç Ekiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

DHI saç ekimi minimal de olsa invaziv bir girişim olduğundan bu işlemin steril ortamlarda yapılması son derece önemlidir. Saç ekimi işleminin uygun olmayan koşullarda gerçekleştirilmesi durumunda saçlı deride enfeksiyon oluşumu meydana gelebilir. Bu durum hem uygulamanın başarısını hem de kişilerin sağlıklarını riske atar. Bu nedenle saç ekimi uygulamaları için güvenilir kliniklerin tercih edilmesine dikkat edilmelidir.

Saç ekimi işleminden sonra saçlı deride kızarıklık, kaşıntı, hassasiyet, kabuklanma durumları 1-2 hafta normal kabul edilir. Bu semptomlar işlem uygulanan derilerin sağlıklı iyileşme süreçlerinde görülen normal durumlardır. Fakat iki haftadan daha uzun süren kızarıklık ve hassasiyet durumları enfeksiyon durumlarının belirtisi olabilir.

Saç ekimi operasyonları için başarı oranları işlemi gerçekleştiren klinisyenin deneyimi ile uygulama merkezlerinin donanımına bağlı olarak değişiklik gösterir. Uygulamayı gerçekleştiren uzmanların deneyimi, cihazların yeterliliği, teknik ile ilgili yeterli bilgi gibi pek çok etken, DHI saç ekimi başarısını doğrudan etkiler. Bu sebeple saç kaybını durdurmak, kalıcı saç kaybını kesin olarak çözmek, doğal görünümlü saçlara sahip olmak, enfeksiyon riskini azaltmak isteyen kişilerin DHI saç ekimi yöntemini tercih etmesi gerekir.

DHI Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

DHI saç ekimi avantajları oldukça fazladır.

·         Bu işlemde kanal açma ve saç kökünün yerleştirilmesi aynı anda gerçekleştirilir. Bu sayede toplanan saç kökleri uzun süre beklemeye gerek kalmadan yerleştirilebilir.

·         Özel aleti ile saç ekimi sırasında köklerin bekleme süreleri azaltılmış olur. Bu şekilde kök kaybı riskleri de en aza indirilir.

·         DHI yöntemi çok daha sık ekim yapmaya olanak tanır. Bu sayede daha doğal bir görünüm elde edilebilir.

·         Hastalar bu aşamada hızlı bir şekilde iyileşme gösterirler.

·         Mevcut saçların hasar görmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Saç dökülmesini tamamlamış olan hastalara bu yöntem rahat bir şekilde uygulanabilir.

DHI Saç Ekimi Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

·         DHI saç ekim yöntemi kadın, erkek herkese rahat bir şekilde uygulanabilir.

·         Uygulamayı yaptıracak kişilerin öncelikle doktor muayenesinden geçmesi önemlidir. Onay alındıktan sonra işleme başlanır.

·         Bazı kronik rahatsızlıkları bulunan kişilere saç ekimi işleminin yapılması mümkün değildir.

·         DHI saç ekimi hassas bir yöntem olduğundan testlerin olumlu sonuçlanması şartı aranır.

DHI Saç Ekiminin Etkileri Ne Zaman Görülür?

DHI saç ekiminin sonuçları kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur. Bu işlemden sonra ortalama bir hafta ile on gün arasında iyileşme tamamlanmış olur. Ekilen saçlar dökülme evresine geçilir. 15 gün içerisinde saç derisi önceki görünümüne geri döner. Üç aylık süreçte saç derisi dinlenir ve sonrasında yavaş yavaş yeni saçlar çıkmaya başlar.

Saç çıkışında her ay bir sonraki aydan %10 daha fazla saç çıkar. Ekim işleminden 9 ay sonra ekilen saçların %90’ı çıkmış olur. Uygulama gerçekleştirildikten sonra hastalar iki gün gibi kısa sürede normal yaşamlarına dönerler. Saçların tekrar çıkacağı dönemde ise kişiler sorunsuz şekilde yaşamlarına devam edebilirler.

DHI Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

DHI saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenleri bilmek sürecin çok daha verimli ilerlemesine yardımcı olur.

·         Yatma sırasında ekim yapılan alanın yastıkla temas etmemesine özen gösterilmelidir

·         Vücudun bol bol dinlendirilmesi son derece önemlidir

·         İyileşme döneminde saçlara son derece nazik davranmak gerekir

·         Saç kurulama aşamasında havlu ile saça baskı yapmaktan kaçınılmalıdır.

Türkiye’de DHI Saç Ekimi Yöntemi Avantajları

Türkiye’de DHI saç ekimi yöntemi pek çok klinikte yapılır. Alanında uzman kişiler tarafından donanımlı kliniklerde gerçekleştirilen bu işlemler son derece uygun fiyatlıdır. Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle yurt dışından gelerek Türkiye’de bu işlemi yaptıran kişiler maddi anlamda zorluk yaşamazlar. Türkiye’de DHI saç ekimi tedavisi için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık