Türkiye’de Alternatif Tedavi Merkezleri Nelerdir?

Türkiye’de Alternatif Tedavi Merkezleri Nelerdir?

Günümüzde tıbbi uygulama ve tedavilerde gelinen nokta oldukça gelişmiştir. Tanı ve hastalıkların tespit edilmesi konusunda teknolojik açıdan çok ciddi adımlar atılır. Bunun yanında alternatif tedavi merkezleri de merak edilir. Tanı ve hastalıkların tespiti adına ciddi adımlar atılmış olsa da yapılan tedaviler yetersiz kalabilir. Buna bağlı olarak da kronik seyirli pek çok hastalık tedavi edilemez ve bunlara her gün bir yenisi daha eklenir. Tansiyon, şeker gibi çeşitli hastalıklar günümüzde normal olarak algılanır. Bunun yanında kanser bile nezle gibi yaygın olarak görülmeye başlamıştır. Ancak tedavi adına yapılanların yetersiz kaldığı durumlar söz konusu olabilir.

Son zamanlarda eski tıbbi uygulamalar yeniden popüler olmaya başlamıştır. 100 senelik temelleri olan modern tıp yanında eski yöntemler de uygulanabilir. Fitoterapi yöntemi ile hastaların çok daha başarılı şekilde tedavi edilmesi adına çalışmalar bulunur. Damardan uygulanan C vitamini, ozonterapi, Curcumin gibi yöntemler de ihtiyaç halinde hastalara uygulanabilir.

Fitoterapi Nedir?

Fitoterapi en basit şekli ile bitkilerin kullanımıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemleridir. Bitkiler tedavi esnasında bütün olarak ya da bitkilerden elde edilen ekstrakt, yağ, şurup gibi formlar haline getirilerek kullanılır. Ancak bitkinin içerisinden bir ya da birkaç madde izole edilerek gerçekleştirilen tedaviler fitoterapi olarak isimlendirilir. Güzel avrat otunun çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen Atropin ilacı bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Fitoterapi, insanlık tarihi kadar eski ve aynı zamanda kadim bir tedavi yöntemi olma özelliğine sahiptir. İnsanlığın var olduğu dönemlerden 19. Yüzyıl sonlarına kadar tedavide genel olarak fitoterapi yöntemleri tercih edilmiştir. Bunun yanında pek çok hastalığın da fitoterapi ile iyileştirilmesi sağlanmıştır.

Son 150 yıllık süreçte ise bitkilerden çeşitli moleküllerin saflaştırma yolu ile alınması ve sonrasında laboratuvarlarda sentetik bir şekilde üretilmeye başlaması ile kimyasal tıp daha çok kullanılmaya başlamıştır. Günümüzden 50 yıl kadar öncesinde özellikle Çin ve Almanya gibi bazı ülkelerde çeşitli hastalıkların tedavisinde kimyasal kaynaklı ilaçlar istenen etkiyi gösterememiştir. Özellikle kronik hastalıkların tedavilerinde istenen başarıların elde edilemediği anlaşılınca yeniden kadim tıp unsurlarına yönelinmiştir. Bu nedenle fitoterapiye ciddi bir geri dönüş yaşanmıştır.

Bugün geldiğimiz noktada pek çok ülkede özellikle kanser ve çeşitli kalp hastalıkları gibi ciddi anlamda ölümcül olan hastalıkların tedavilerinde ve her tür romatizmal hastalıklarda ve diğer kronik hastalıklarda fitoterapi kullanılmaya başlanmıştır. Pek çok doktor bu alana yönelerek hastalarını fitoterapi yöntemleri ile tedavi etmeye başlamıştır.

Türkiye’de sağlık bakanlığının konuya el atması neticesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında çıkarılan yönetmelikler ile birçok kadim tıp yöntemi ile fitoterapinin de hekimler tarafından resmi olarak uygulanmasına izin verilmiştir. Bu nedenle özellikle hastaların bitkisel tedavilerle ilgili olarak kulaktan dolma, sağdan soldan duyma şeklinde değil konu ile alakalı bilgisi olan doktorlardan yardım alınması önemli bir konudur. Uygun olmayan şekillerde kullanılan bitkilerin fayda yerine zarara neden olması durumları söz konusu olabilir.

Ozonterapi Nedir?

Ozon, üç oksijen atomundan meydana gelmiş olan kimyasal bir bileşiktir. İki atomlu olan normal atmosferik oksijenlerin daha yüksek enerji taşıyan şekilleri olarak karşımıza çıkar. Ozon, oda sıcaklığında renksiz olmasının yanında karakteristik bir kokusu da bulunur. İsmi Yunanca “tanrının nefesi” ya da “koklamak” anlamına gelen ozein kelimesinden gelir.

Medikal ozon daima saf oksijen ve saf ozonun karışımı olarak kullanılır. Medikal ozonun bakteri öldürme, virüslerin çoğalmasına engel olma özellikleri vardır. Enfekte olan yaraların dezenfeksiyonunda, bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların tedavi edilmesinde önemlidir. Özellikle diyabetik ayak yaralarında oldukça etkili bir madde olma özelliği bulunur.

Kan dolaşımını artıma yeteneği vardır. Dolaşımla alakalı bozuklukların tedavisinde kullanılır. Organik fonksiyonların yeniden canlandırılması için de ozon son derece kıymetlidir. Düşük dozlarda kullanılması halinde vücut direncini artırma özelliği bulunur. Düşük dozlarda bağışıklık sistemini aktive etme özelliği vardır. Medikal ozonun özellikle bağışıklık sisteminin zayıf ya da bozuk olduğu hastalarda kullanımı başarılı sonuçların elde edilmesine yardımcı olur.

Apiterapi Nedir?

Apiterapi, arı ürünlerinin insan sağlığı için kullanılması anlamına gelen bir terimdir. Balın yüzyıllardır insan sağlığına katkısının bulunması bilinen bir konudur. Bunun yanında polen ve arı sütü de besin değeri açısından yüksek olduğu için içerdikleri mineral, protein, serbest aminoasitler, vitamin nedeniyle apiterapi günümüzde sıklıkla kullanılır. Apiterapiye olan ilginin fazla olması paralelinde sayısı her geçen gün artan çalışmalar gerçekleştirilir. Bu çalışmalar apiterapinin insan sağlığı bakımından olumlu etkilerini de gösterme özelliğine sahiptir.

Uzak doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyada hızlı bir gelişim gösteren arı ürünleri ile tedavi yöntemleri yaygınlaşmaya başlamıştır. Arı sütü, genç işçi arıların ürettiği bir besindir. Bunlar ailenin tek doğurgan bireyi olan kraliçe arıyı ve yavrularını besledikleri için çok değerli besin maddesidir. Kraliçe olacak bireyler yavruluk dönemlerinde diğer arılardan daha fazla arı sütü aldıklarından yaşamları boyunca da arı sütü ile beslenirler. Bu farklı beslenme nedeniyle işçi arılar yalnızca beş hafta yaşarlar ve döl verme özellikleri bulunmaz. İşçi arılar her türlü hastalığa rahat bir şekilde yakalanabilirler. Kraliçe arı ise yıllarca yaşar, hiç hasta olmaz ve günlük olarak kendi ağırlığı kadar yumurta üretme özelliği bulunur. Buradan da anlaşıldığı üzere arı sütü sağlığın korunması, uzun yaşama, üreme bakımından oldukça önemlidir. Fakat bu besinin kanser hastalığında kullanımı önerilmez.

Normalde bir kovandan elde edilecek olan miktar son derece azdır. Bu nedenle arıcılar daha fazla arı sütü elde etmek adına çeşitli yöntemler ve teknikler kullanır. Bu sayede üretilen arı sütü ve doğal olarak meydana gelen arı sütleri arasında miktar açısından çeşitli farklar bulunur.

Arıların protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan besinleri peteklerde depo edilir. Bu işlem arıların doğal yaşamları bakımından olmazsa olmazdır. Arıcılar toplanan değerli besin maddelerinin bir bölümünü almak adına en çok üretimin olduğu ilkbahar aylarında kovan girişlerine ya da altlarına tuzaklar yerleştirirler. Tuzaklar, arıların geçmek zorunda oldukları daraltılmış deliklerden geçerlerken bacaklarındaki polen kürelerinin çekmeceye dökülmesi adına tasarlanmıştır.

Alternatif Tıbbın Tedavilere Katkı Sağladığı Hastalıklar Nelerdir?

Alternatif Tıp pek çok farklı hastalığın tedavisine yardımcı olur.

Kanser Hastalıkları

·         Kanser tedavisine bağlı meydana gelen komplikasyonlar

·         Tüm kanser hastalıklarında destek ve tedavi

İskelet Sistemi Hastalıkları

·         Tendinit ve Bursitler

·         Kireçlenme

·         Menisküs

·         Bel fıtıkları

·         Tenisçi dirseği

·         Yumuşak doku romatizması

·         Lupus

·         İltihaplı romatizma

·         Kas hastalıkları

Sindirim Sistemi Hastalıkları

·         Ülseratif Kolit

·         Karaciğer Sorunları

·         Crohn

·         Safra Kesesi

·         FMF

·         Çölyak Hastalığı

·         Onikiparmak barsağı ülserleri

·         Spastik Kolit

·         Reflü

·         Hemoroid ve Fissürler

·         Kronik Kabızlık ve ishal

Cilt Hastalıkları

·         Akne

·         Zona

·         Kronik Üstiker

·         Egzema

·         Atopik Dermatit

·         Sedef

Solunum Sistemi Hastalıkları

·         Kronik bronşit

·         Astım

·         KOAH

Türkiye’de Alternatif Tıp

Türkiye’de alternatif tıp yöntemleri son derece gelişmiştir. Ülkede uzman doktorların bulunması burada tıp alanında gelişmelerin yaşanmasına sebebiyet verir. Bunun yanında dövizin yüksek olması sağlık turizminin gelişmesine yardımcı olur. Yurt dışından gelen pek çok kişi için Türkiye’de tedavi olmak oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de alternatif tıp hakkında bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık