Diş Kaplama

Diş Kaplama

Diş kaplama, dişlerde var olan birçok sorunu çözen bir tedavidir. Genelde dişlerde kırılma, çatlama ve dökülme gibi problemlerde tercih edilir. Diş kaplamalarının pek çok türü vardır. Detaylı bilgi için içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz.

Diş Kaplama Prosedürü

Diş kaplama prosedürleri genel bağlamda hastaların sağlıklı bir diş yapısına sahip olmasını amaçlar. Diş sorunu olan hastalarda ölçü alınarak bu ölçülere uygun olacak şekilde kaplamalar üretilir. Dişlerde aşınma gerektirdiği için geri dönüşü olmayan tedavilerdir. Bu nedenle iyi düşünerek karar vermek gerekir.

Diş Kaplama Avantajları

Diş kaplama tedavisinin birden çok avantajı mevcuttur. Dişlerin kötü görünümünü tedavi ederken aynı zamanda özgüven kaybı yaşayan kişilerin tekrar özgüvenini kazanmasına da yardımcı olur. Çünkü dişlerinde sorun olan kişiler konuşurken ve gülerken çekingenlik yaşar. Bu da sosyal hayatlarında kötü hissetmelerine sebep olur. Kaplama yaptırarak bu sıkıntılardan kurtulmak mümkündür.

Diş Kaplama Çeşitleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi diş kaplamalarının birden çok çeşidi mevcuttur. Hastanın ihtiyacına uygun olacak nitelikte hekim doğru kararı verecektir. Aşağıda diş kaplama çeşitlerini bulabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Kaplama

Estetik görünüm sağlamak için genelde zirkonyum diş kaplama kullanılır. Zirkonyumun en büyük avantajı doğal dişe çok yakın olmasıdır. Diş etlerinde çekilme yapmadığı için de çok sık tercih edilir.

Porselen Laminat Kaplama

Porselen laminat kaplama sadece dişin ön yüzüne uygulanır. Son zamanlarda çok sık tercih edilir.

E-max (tam porselen) Kaplama

E-max kaplama tek diş için uygulanan bir kaplama yöntemidir. Metal alt yapıdan farklı olarak ön dişlere de uygulanabilir. Tek sıkıntı diğer kaplamalar kadar dayanıklı olmamasıdır. Sert darbelerin olması sonucunda kırılma yaşanabilir.

Türkiye’de Diş Kaplama

Türkiye’de diş kaplama oldukça yaygın kullanılan bir tedavidir. Burada konuya hakim pek çok hekim bulunmakta olup uzun süreli eğitimler sonucunda tedaviye başlarlar. Fiyatların uygun olması ve tedavinin kaliteli olması hastaların pek çok avantaja sahip olmasını sağlar. Döviz kuru ve yaşam maliyeti fiyatların düşük olmasına neden olur. Siz de bütçenizi korumak isterseniz Türkiye’de diş kaplama yaparak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık