Mide Botoksu Nedir?

Mide Botoksu Nedir?


Mide botoksu, ameliyatsız bir zayıflama yöntemi olarak bilinir. İnvaziv bir işlemdir ve yaklaşık 20 dakika kadar sürer. Hastaların kilo vermesine yardımcı olduğu için sıklıkla tercih edilir. Mide botoksu, midenin üst kaslarına botoks iğnesini enjekte ederek çalışır. Botoks uyguladıktan sonra sindirim sistemi bir hayli yavaşlar. Yutulan yiyecekler çok uzun süre sonra sindirilir. Bu sayede hasta tokluk hissederek daha küçük porsiyonlarda yemek yiyebilir. 


Kimler Mide Botoksu Yaptırabilir?


Mide botoksu tedavisi sadece aşırı kiloya sahip kişiler tarafınca tercih edilir. Obezite olmayan hastaların bu tedaviyi görebilmesi için vücut kitle endeksinin 27-35 olması gereklidir. Yani ideal kilosunun yaklaşık 20 kg üstünde olması gerekir. Ayrıca hastanın daha öncesinde yemek borusundan bir işlem görmemiş olması da oldukça önemlidir. Eğer bu kriterleri karşıladığınızı düşünüyorsanız Türkiye’de mide botoksu tedavisi görebilirsiniz. 


Mide Botoks Riskleri 


Genel anlamda bakılırsa mide botoksunun herhangi bir riski yoktur. Çünkü botoks sıvısı insan vücudu ile birebir uyumludur. Sadece ilk günlerde hazımsızlık ve mide bulantısı yaşanabilir ancak bu durum geçicidir. Dikkat etmeniz gereken tek şey uzman doktor tedavisini aksatmamanız gerektiğidir. Ayrıca hekimin de alanında uzman olması önemlidir. Çünkü botoks sıvısını fazla enjekte ederse hayati risk yaşayabilirsiniz. Bu nedenle yorumları inceleyerek karar vermeniz daha doğru olur. 


Mide Botoks Avantajları 


Mide botoks tedavisi görmek istiyorsanız bazı avantajlarının olduğunu bilmeniz gerekir. Yeterli diyet ve sporla istediği kiloya ulaşamayan hastalar için en ideal tedavi olduğunu söyleyebiliriz. Bazen az yemek yiyerek ve egzersiz yaparak da kilo vermek bir hayli zor olabiliyor. Mide botoksu tam olarak az yemek yiyerek kilo vermenizi sağlıyor. Siz de mide botoksu ile kilo vermek için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


Türkiye’de Mide Botoks Fiyatları 


Türkiye’de mide botoks fiyatları oldukça değişkendir. Kliniğin donanımı, hekimin tecrübesi ve hangi semtte tedavi göreceğiniz fiyatlarda etkilidir. Ancak bizimle görüşerek en uygun fiyatlara tedavi sunan klinikleri görebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde danışmanlık hizmeti sunacağımızdan emin olabilir, 7/24 bize ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık