Türkiye Mide Balonu En İyi Fiyatlar 

Türkiye Mide Balonu En İyi Fiyatlar 


Mide balonu, bir çeşit ameliyatsız kilo verme yöntemidir. Ancak hastalar tarafından birden fazla açı ile incelenmesi gerekir. Mide balonu içeriğimizde birden fazla bilgiye erişebilirsiniz. Türkiye’de mide balonu en iyi fiyatlar konusunda detaylı bilgiyi almak için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz. 


Mide Balonu Nedir?


Yukarıda bahsettiğimiz gibi mide balonu, ameliyatsız kilo verme yöntemlerinden bir tanesidir. Çok fazla kilosu olan hastalar için idealdir. Eğer hastalar spor yaparak ve diyet eşliğinde ideal kilosuna ulaşamıyorsa mide balonu taktırmayı tercih edebilirler. Ancak hastaların mide balonu yaptırması için birtakım şartları taşıyor olmaları gerekir. Mide balonu, hastanın midesine yerleştirilen balonun şişirilmesidir. Bu sayede hasta midesindeki balon sayesinde açlık hissinin önüne geçer. 


Mide Balonu Kimlere Uygulanır?


Mide balonu, vücut kitle indeksi 30-40 olan hastalar için uygundur. Mide balonu tedavisi bir nevi kilo verme cerrahisi olarak bilinse de obezite tedavilerinde hazırlık aşaması olarak da bilinir. Vücut kitle indeksi 30 40 olan hastaların aynı şekilde daha öncesinde yemek borusu ve mide ameliyatı geçirmemiş olması gerekir. Bu operasyona uygun olup olmadığınızı bizimle görüşerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 


Mide Balonu ile Zayıflamak Mümkün mü?


Mide balonu yaptırmaktaki asıl amaç kilo vermektir. Ancak baz durumlarda hastalar çok zor kilo verir. Mide balonu mideye yerleştirildiği andan itibaren kişiye tokluk hissi verir. Bu durum yaklaşık 6 ay boyunca devam eder ve hasta açlık hissini hissetmez. Bu sayede hastanın diyet yapması çok daha kolay olur ve hasta kısa sürede istediği kiloya ulaşabilir. 


Mide Balonu Ne Kadar Kilo Verdirir?


Mide balonu başta olmak üzere diğer mide operasyonlarda hastanın ne kadar kilo vereceğini belirtmek mümkün değildir. Net bir şey söyleyerek hastayı hayal kırıklığına uğratmak doğru olmaz. Ancak gerekli durumlara dikkat etmeniz halinde ortalama 20 30 kilo kaybetmeniz beklenebilir. Ne kadar iyi diyet yaparsanız ve hareketli bir yaşam sürdürüyor olmanız istediğiniz ideal kilonuza ulaşmanızda size yardımcı olur. 


Mide Balonu Nasıl Çalışır?


Mide balonu, kişide tokluk hissi oluşturur. Midede yer alan ghrelin hormonu, mide boştayken açlık hissini oluşturur. Mide balonu kişiye tokluk hissi verdiği için sürekli yemek yemeyi önleyerek kilo vermeyi sağlar. Günde belirli öğünler ile sağlıklı beslenerek ideal kilonuza erişebilirsiniz. Kalorisi kısıtlı yiyecekler ile beslenmeniz halinde dilediğiniz kiloya rahatça ulaşabilirsiniz. 


Mide Balonu Yan Etkileri veya Zararları Nelerdir?


Mide balonu, hiçbir şekilde operasyon gerektirmez. Hastanın midesine çok kolay bir şekilde yerleştirilen bir balon içerir. Açık operasyon olmayacağı için oluşabilecek riskler de minimuma inmiş olur. Yalnızca işlemden bir müddet sonra mide ağrısı ve hafif bulantı yaşamak mümkündür. Bunu da son derece normal karşılamanız gerekir. Doktorun vereceği gerekli ilaçları içerek süreci rahatça atlatabilirsiniz. Aynı şekilde mide balonunun patlama olasılığı da son derece düşüktür. 


Tedavi esnasında midenize yerleştirilen balon mavi boyalı tuzdan meydana gelmektedir. Bunun için balonun patlama olasılığı son derece düşük olsa da patladığı zaman hastaya hiçbir zararı olmaz. Hastanın dışkısında bir renk farklılığı oluşacağı için balonun patladığı anlaşılabilir. Riski yoktur fakat bu ihtimal söz konusu olduğunda doktorunuzla irtibata geçmeniz gerekir. 


Mide Balonu Ağrılı mı?


Mide balonu, hastanın uyku halinde almış olduğu bir işlemdir. Bu sayede hasta tedavi esnasında herhangi bir şekilde ağrı hissetmez. İşlem ortalama 20 dakika sürer ve hasta ortalama 1 saat içinde uyanır. Hasta uyandığı zaman küçük bir şekilde mide ağrısı olur fakat dayanılamayacak kadar şiddetli olmaz. Tedavi sonrası kullanacağınız ilaçlar ile süreci rahatça atlatabilirsiniz. 


Mide Balonu İşleminde Dikiş İzi Kalır mı?


Mide balonu, ağzınızdan midenize erişerek yapılır. Bu da herhangi bir kesiye ihtiyaç duydurmaz. Dolayısı ile yara izi de olmaz. Bir nevi endoskopi işlemi gibi düşünebilirsiniz. 


Mide Balonu Sonrası Hastanede Kalmam Gerekir mi?


Mide balonu son derece kolay bir işlemdir. İşlem sonrası 4 saat müşahede altında durmanız yeterlidir. Sonrasında doktor kontrolünde taburcu olabilirsiniz. Sonrasında günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Sabah erken saatlerde ameliyat olursanız öğlen saatlerine doğru hiçbir şeyiniz kalmaz. 


Mide Balonu Nasıl Şişirilir?


Mide balonu, hastanın midesine boş bir şekilde yerleştirilir ve salin solüsyonu ile şişirilir. Ağızdan mideye alınan ince tüp midedeki yerini alınca balon şişirilmeye başlanır. İşlem esnasında hasta uykudadır ve hiçbir şey hissetmez. Mavi su ile balon yeterli boyuta getirilir. Böylece işlem bitmiş olur. 


Mide Balonu ile Diyet Yapmak Gerekir mi?


Mide balonu sonrasında diyet yapmanıza gerek kalmaz. Zayıflama operasyonları diyet yapmayı gerektiriyor olsa da ameliyatsız zayıflama yöntemlerinde diyet yapmak şart değildir. Ancak elbette daha kesin ve hızlı kilo kaybı için diyet yapmanızda fayda vardır. Bu sayede mide balonundan daha çok verim alınabilir. 


Mide Balonu Ne Kadar Süre Kullanılır?


Mide balonu 2 farklı tiptedir ve 3 farklı şekilde kullanılır;
Akıllı mide balonu; son zamanlarda yeni ortaya çıkan bir tedavidir. Ancak pek çok doktor bu tedavi yöntemini önermemektedir. Çünkü balonu yutmak son derece mide bulandırıcıdır. Bu nedenle hastalar balonu yutmadan önce ilaç içerler ve kusma refleksi yok olur. Bu tedavi 4 aylık bir sürece sahiptir. 
Geleneksel mide balonu kısa süreli; 6 aylık kullanıma uygundur ve 6.ayın sonunda çıkarılır. 
Geleneksel mide balonu uzun süreli; 12 ay kullanıma uygundur ve 12.ayın sonunda çıkarılır. 


Mide Balonu Sigorta Kapsamına Girer mi?


Zayıflama ameliyatları sigorta kapsamında olsa da mide balonu gibi ameliyatsız tedaviler sigorta kapsamında değildir. hastaların fazla kiloları hayati risklere yol açmadığı için sigorta bu tedaviyi karşılamazlar. 


Mide Balonu Fiyatları Nasıldır?


Mide balonu fiyatları pek çok etkene göre farklılık gösterir. Tedavi göreceğiniz hastane, tedaviyi gerçekleştirecek doktorun tecrübesi, hangi ülkede tedavi göreceğiniz gibi etkenler mide balonu fiyatlarında önemli faktörlerdir. Alanında tecrübeli, hijyenik, profesyonel ve kişilere garanti çözüm sunan hastanelerde tedavi görmek isterseniz Türkiye’yi tercih edebilirsiniz. 


Türkiye’de mide balonu ameliyatları pek çok kişiyi memnun etmiştir. Siz de hem güzel bir tatil, hem de başarılı bir operasyon geçirmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Otel konaklaması, hastane transferi ve ücretler için bizlerle görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz. 
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık