Mide Botoksunun Maliyeti Ne Kadardır?

Mide Botoksunun Maliyeti Ne Kadardır?


Mide botoksu, uzun yıllardır zayıflamak isteyen kişilerin kurtarıcısı konumunda olmuştur. Farklı diyet ve egzersizlerin ardından hala istediği kiloya ulaşamayan pek çok insan vardır. Bazı durumlarda dışarıdan destek almak gerekir. Zayıflama operasyonlarından bir tanesi olan mide botoksu, kilo vermekte zorluk yaşayan kişilere büyük oranda yardımcı olmaktadır. Türkiye'de mide botoksu tedavisi ile ilgileniyorsanız eğer bizimle iletişime geçerek, içeriğimizin devamını okuyarak net bilgi sahibi olabilirsiniz. 


Mide Botoksu Nedir?


Son yıllarda mide botoksu oldukça popüler bir tedavi haline gelmiş durumdadır. Güvenilir olması ve non invaziv olması tedavinin tercih edilebilir olmasını sağlar. Egzersiz yaparak ve diyete uyum sağlayarak kilo vermeyi amaçlayan kişiler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Siz de bu konuda azimliyseniz 6 ay ile 12 ay aralığında tedaviye eşlik ederek dilediğiniz kiloya erişebilirsiniz. Mide botoksu sonrası doğru beslenme ve egzersiz ile ideal kiloya ulaşmak son derece kolaydır. 


Mide Botoksu Nasıl Çalışır?


Mide botoksu tedavi esnasında endoskopik yöntem ile midenin iç kısmına botulinium toksini enjekte edilmektedir. Botoks olarak bilinen bu ilaç botulinium toksini ile üretilir. Hasta sakinleştikten sonra mideye ulaşmak için endoskopi aleti kullanılır. botulinium toksini ortalama 20 dakika boyunca midenin çeşitli bölgelerine enjekte edilir. Hastalara verilen botoks dozu kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Orta düzeyli sedasyon altında botoks sıvısı ağrısız bir şekilde hastaya uygulanabilir. Operasyon sonrası hasta 2 saat hastanede kalır ve doktor tarafından durumu gözetlenir. Sonrasında hastanın iyi olduğuna kanaat getirilince taburcu edilir. Taburcu olduktan sonra rutin işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Uygulanan sıvı ile midenin fonksiyonu azaltılarak sindirim süresi uzatılır. Bu durum da hastanın çok daha uzun müddet boyunca tok kalmasına yardımcı olur. 


Kimler Mide Botoksu Yaptırabilir?


Daha önce egzersiz ve diyet yaparak istediği ideal kiloya ulaşamayan kişiler, vücut kitle indeksi hafif olan bireyler mide botoksu tedavisinden faydalanabilir. VKİ oranının 25'ten yüksek olması beklenir. Ülser ve gastrik gibi mide hastalıkları, botoks işlemi öncesinde mutlaka tedavi edilmelidir. Gerekli tedaviler uygulandıktan sonra hastaya mide botoksu enjekte edilebilir. Vücut kitle indeksi 40 üzeri olan hastalara mide botoksu tavsiye edilmemektedir. Çünkü botoks ile kilo vermeleri pek mümkün değildir. Bu tedavi yerine mide tüpü gibi alternatif tedavilerin kullanılması çok daha doğru olacaktır. 


Mide Botoksu Riskleri Nelerdir?


Mide botoksu non invaziv bir tedavidir. Riskleri de son derece minimaldir hatta hiç yok denecek kadar azdır. Botoks, sağlık alanında uzun yıllardan beri kullanılan bir tedavi olmakla beraber insan sağlığında çeşitli dallarda etki sağlamıştır. Ancak botoks alerjisi olan bireyler için bu tedavi kabul değildir. Aynı zamanda deneyimli hekimler tarafından botoks uygulanırsa hiçbir riski olmayan, güvenilir bir tedavidir. Ameliyat esnasında enjekte edilen botoks zamanla çözülerek vücuttan atılacak ve hiçbir iz bırakmayacaktır. Bu da demek oluyor ki, botoksun vücuttan çıkarılması için ikinci bir operasyona gerek yoktur. Mide botoksu riskleri bu nedenle son derece azdır. 


Mide Botoksu Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


Mide botoksu hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıdaki gibi gösterebiliriz;


•    Mide içine bırakılan botoks sıvısı 72 saat sonra (3 gün) etkisini gösterir. Etkisi yaklaşık 5-6 ay sürer. 
•    Yeterli miktarda kilo veren hastalara yeniden botoks enjekte etmeye gerek yoktur. Bu hastalar diyet ve egzersiz rutinine devam ederek ideal kiloya erişebilir. 
•    Mide botoksu işleminden memnun kalan kişiler 6 ay sonrasında botoksu yeniden yaptırabilir. Enjeksiyon arasındaki zaman farkı hasta diyet ve egzersiz ile kilo verebiliyorsa uzatılabilir. 
•    Düzenli bir şekilde mideye botoks enjekte edilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. BU işlem arasında 6 ay zaman farkı olması şartı ile 3 kez tekrarlanabilir. Yani, hayatınız boyunca 3 kere botoks yaptırma hakkınız vardır. 


Mide Botoksu ile Ne Kadar Kilo Verebilirim?


Mide botoksu, ideal kilosundan 15-20 kilo fazla olan ve morbid obez olarak geçmeyen hastalar için uygun bir tedavidir. 18-70 yaş aralığında sağlıklı kişiler botoks tedavisi uygulatabilir. Ancak şunu belirtmek gerekir ki, botoks kilo verme ameliyatlarının yerini asla tutamaz, sadece kilo vermeniz için size yardımcı olur. Mide botoksu da dahil olmak üzere hiçbir mide tedavisi kilo vermeyi garanti etmez. Bu tedavilere mucize gözüyle bakmak son derece yanlıştır. Hasta hareketsiz bir yaşam sürdürürse ve diyetine dikkat etmezse yine eskisi gibi kilolu kalmaya devam edecektir. 


Botoks tedavi sonrasında besinlerin bağırsağa geçmesi 10 saati bulabilir. Bu da kişiyi uzun süre boyunca tok hissettirir. Mide botoksu tedavisinin ardından yaklaşık 15-20 kilo verebilirsiniz. İlk aylarda daha çok kilo kaybı gözlemlenir. Ne kadar kilo vereceğiniz metabolizma yapınızla da alakalı bir durumdur. 


Mide Botoksu ile Herkes Aynı Kiloyu Verebilir mi?


Mide botoksu tedavisinden herkes farklı sonuçlar görecektir. 100 kilo olan bir birey ile 70 kilo olan bir birey aynı oranda kilo vermez. Metabolizma yapısı da hastanın ne kadar kilo vereceği hususunda son derece önemlidir. Botoks etkileri kalıcı değildir. Botoks sonrası kilo verseniz bile hayatınız boyunca ideal kilonuzu korumak zorundasınız. 


Türkiye Mide Botoksu Tedavisi 


Türkiye son derece gelişmiş bir sağlık sistemine sahiptir. Dünyanın farklı ülkelerinden hastalar tedavi olmak için Türkiye'ye gelmektedir. Etkili ve ekonomik tedavi görmek adına Türkiye oldukça ideal bir ülkedir. Mide botoksu da steril kliniklerde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi taktirde hem hastaya risk oluşturacak hem de tedaviden verim alınamayacaktır. Türkiye'de yaşam maliyetleri düşük olduğundan ötürü diğer ülkelere göre daha ekonomik fiyatlarda sağlık hizmeti sunulur. Siz de bütçenizi korumak adına Türkiye'de mide botoksu tedavisi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için bizimle 7/24 iletişime geçerek en özel ve kaliteli kliniklerden randevu oluşturabilir, prosedür hakkında detaylı bilgi temin edebilirsiniz. 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık