Diş Kaplama Hakkında Merak Edilenler

Diş Kaplama Hakkında Merak Edilenler

Diş kaplama, halihazır hasarlı dişlere uygulanan ve kurıon, implant gibi diğer diş tedavilerine göre daha uygun fiyatlı olan bir tedavidir. Hastalar güzel bir gülümsemeye sahip olmak için son derece ağrısız olan bu tedaviyi tercih ederler. Yenilikçi bir çözüm yolu olan diş kaplama uygun maliyetlere sahip olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilir. Elde edilecek sonuç da oldukça çarpıcı bir görüntüye neden olur. Yazımızın devamında diş kaplama hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.

Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplama, genelde küçük bir kompozit olarak görülmektedir. Seramik veya kompozit maddeden yapılabilir. Uzman diş hekimi tarafından dişin görünen kısmını kapatmak amacı ile kullanılır. Kaplama sayesinde dişteki kusur saklanabilir. Dişlerin rengi ve şekli de direkt olarak değişir. Kaplamalar sadece ön tarafta gözüken dişler için tasarlanmıştır. Ağız arkasında yer alan azı dişlerde kesinlikle bu kaplamalar kullanılamaz. Tabi ki her şeyden önce iyi görünümden ziyade uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktır.

Diş Kaplamaları Ne Zaman Yapılır?

Diş kaplamaları pek çok durumda sağlıklı olabilir. Aşağıda diş kaplamalarının ne için ve ne zaman kullanılabilir olduğunu görebilirsiniz.

Dişlerin rengini değiştirir; dişler bazen doğal olarak ya da sigara ve kahve içmeye bağlı olarak rengini kaybedebilir. Geleneksel beyazlatma yöntemleri genç yaşlarda izin vermeyebilir. Bu durumda gerektiği zaman kaplamalardan faydalanılır.

Dişlerin şeklini değiştirir; doğal olarak dişler çok küçük ya da çok kısa olabilir. Kırık ya da çatlak da oluşabilir. Bu durumda gülümseme daha kötü hale gelir. Diş kaplaması da dişlerin şeklini revize ederek daha iyi hale getirir.

Hizalamayı değiştirir; ordotontik tedavilerin de yerini alırlar. Bu durumda dişlerin aynı hizada görünmesini sağlar.

Diş Kaplama Prosedürü Nasıldır?

Eğer sadece dişlerin renginin değişmesi söz konusu ise kaplamalar ile bu hedefe ulaşmak 2-3 aşama sürer. Ancak daha büyük estetik kaygı söz konusu ise daha uzun bir süreç gerekir. Örneğin kırık ve açılma gibi durumlarda farklı denemeler yapılmaktadır. Diş kaplama tedavisine başlamadan önce diş hekiminiz ile görüşerek ayırmanız gereken zamanı anlamalısınız. Buna göre işten izin alarak planlamanızı yapmalısınız. Süreç aşağıdaki şekilde incelenir.

Beklentilerin ortaya konulması; doktorunuza istediğiniz beklentileri açıklamalısınız. O zaten gerekli muayeneyi gerçekleştirdikten sonra yapılması gereken işlemi açıklayacaktır. Sonrasında doktor ölçü alarak kaplama geldikten sonra testi yaptıktan sonra dişinize kaplamayı yapar. Kaplamayı dişinize yerleştirdikten sonra olağan görünüme bakacaktır.

Dişlerin hazırlanması; bazen kaplamalar normal dişlerden daha uzun ya da daha kısa kalabilir. Bunun için hekimin ayarlama yapması gerekmektedir. Ayar yapılması için kaplama dişleri biraz kesmek gerekebilir. Böylece kaplama mükemmel bir şekilde dişinize yapışır.

Kaplamaların döşenmesi; kaplamaların yerleşmesi genelde lokal anestezi eşliğinde gerçekleşir. Kendi başına ağrılı bir işlem değildir fakat hassasiyet oluşturabilir. İşlem 1-2 saat sürebilir ve kalıcıdır. Bu nedenle sakin olmanız ve hekimin direktiflerine uymanız gerekir.

Diş Kaplama Fiyatları

Diş kaplama fiyatları her ne kadar klinik kalitesine göre farklılık gösterse de ortalama 500-1000 Euro aralığında farklılık göstermektedir. Kompozit kaplamalar ise 150-300 Euro aralığındadır. Fakat ülkenin yaşam kalitesi, hekimin tecrübesi ve kliniğin donanımına göre farklılık göstermektedir. Siz yine de bütçenize uygun fiyatları araştırarak en uygun tedaviyi alabilirsiniz.

Türkiye’de Diş Kaplama

Türkiye’de diş kaplama, pek çok ülkede yaşayan vatandaşlar için en idealidir. Çünkü ülkede yaşam maliyetleri pek çok ülkeye nazaran düşüktür. Ayrıca döviz kuru da yüksektir. ABD ve İngiltere gibi ülkeler ile kıyaslarsak daha uygun maliyetlere kaplama hizmeti alabilirsiniz. Türkiye’de diş kaplama fiyatları hakkında net bilgi vermek doğru olmaz. Ancak Türkiye’de kaplama tedavisi görmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık