Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Penis Büyütme ve Kalınlaştırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Penis büyütme ameliyatı günümüzde erkeklerin ilgisini çeken bir uygulamadır. Cinsel işlev bozukluğu durumları kadınların ve erkeklerin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan etkilenmesine neden olur. Tıbbın ilerlemesi nedeniyle günümüzde pek çok cinsel işlev bozukluğunun tedavi edilmesi mümkündür. Erkeklerde sıklıkla meydana gelen erken boşalma gibi problemler de kolaylıkla tedavi edilebilir.

Penis büyütme ameliyatları penisin kısa olduğunu düşünen erkeklerin tercih ettiği kozmetik işlemlerden biridir. Erkekler ya da partnerleri bazı durumlarda penis boyutunun yetersiz olduğunu düşünebilirler. Pek çok erkek, kadınların cinsel ilişki sırasında almış oldukları zevkin penis boyutuna bağlı olduğunu düşünür. Fakat bu düşünce oldukça yanlıştır.

Penis Büyütme Ameliyatı Nedir?

Penis büyütme, penis boyutunun küçük olduğunu düşünen erkekler tarafından tercih edilen estetik bir ameliyattır. Penis büyütme farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Hastaların tercihlerine ya da doktorun tavsiyelerine bağlı olarak farklı tipte operasyonlar yapılabilir.

Penis büyütme operasyonu erkeklerin sık sık tercih ettiği ameliyatlardan biri olsa da bu ameliyat her yerde yapılamaz. Bu işlemler kozmetik işlem olmaları nedeniyle fiyatları da oldukça yüksektir. Ancak başarılı penis büyütme operasyonlarının daha uygun fiyatlara yapılması da mümkündür.

Penis Büyütme İşlemleri Riskli Mi?

Penis büyütme ameliyatlarının da diğer ameliyatlar gibi pek çok riski bulunur. Ameliyatların tamamının anestezi kaynaklı riskleri bulunur. Penis büyütme tedavisi de operasyona bağlı olarak çeşitli riskleri barındırır. Bu nedenle başarılı cerrahlardan hizmet almak son derece önemlidir. Penis büyütme ameliyatlarında şu risk durumları meydana gelebilir;

·         Peniste yara izlerinin meydana gelmesi

·         Ereksiyon durumlarının ağrılı olması

·         Peniste geçici his kaybı durumlarının meydana gelmesi

·         Peniste şişlik sorunlarının olması

·         Peniste enfeksiyon sorunlarının meydana gelmesi

·         Kesi yerlerinde kanama sorunlarının meydana gelmesi

·         Penisin normal şeklinde çeşitli değişiklikler olması

·         Penis boyunca morarma problemleri

·         Operasyonun yapıldığı alanda morarma sorunları meydana gelebilir.

Penis Normal Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde penis ile alakalı çeşitli batıl inançlar vardır. İnsanlar normal penis boyutlarının çok daha büyük olduğunu düşünür. Ancak durum böyle değildir. Bilimsel açıdan normal bir penisin boyutu sarkıkken 9,16 cm civarındadır. Ortalama dik penis 13,12 cm uzunluğunda olur.

Penis boyutunun kısa olması durumunda eşlerin cinsel ilişkiden zevk alamayacağı gibi yaygın bir yanlış inanış bulunur. Kadınlarda vajina durumu düşünüldüğünde vajina uzunluğu 20 cm civarındadır. Fakat cinsel ilişki sırasında tamamı önemli olmasa da ilk 8 cm’lik kısmı önem taşır. En hassas sinirler bu 8 cm’lik kısımda bulunur. Bu durum penis boyutunun kadın orgazmında etkili olmadığının en önemli kanıtıdır.

Penis Estetiği Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Penis ameliyatı öncesinde üroloji muayenesi yapılmalıdır. Hastaların tüm şikayetlerinin doktor tarafından dinlenmesi gerekir. Muayene sonuçlarının tamamının temiz çıkması durumunda herhangi bir sağlık problemi bulunmuyorsa uygun estetik işlemler gerçekleştirilir. Bu sayede penisin revize edilmesi işlemleri gerçekleştirilir.

Farklı amaçlar için yapılan farklı penis ameliyatları bulunur. Ameliyatlar, ciddiyetine bağlı olarak lokal anestezi ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Bu ameliyatlar;

·         Penis Uzatma Ameliyatı

·         Penis Kalınlaştırma Ameliyatı

·         Penis eğriliği Düzeltme Ameliyatıdır.

Penis Uzatma Ameliyatı Nedir?

Erkek cinsel organı uzatma ameliyatı aynı amaç için iki farklı şekilde gerçekleştirilir. Bunlar;

·         Penis ve leğen kemiği arasında bulunan dokular ve bağlar belli adımlara göre kesilir ve bu aşamadan sonra penisin öne doğru çekilmesi işlemi yapılır.

·         Penis kökünde bulunan yağların tahliye edilmesi ile bu bölge penis şekline uygun olarak cinsel organın devamı gibi şekillendirilir. Penisin ve görüntüsünün uzatılması da bu sayede sağlanmış olur.

Erkek genital bölgesinde yapılan ameliyatlardan hangisinin uygulanacağı doktorun önerisine bağlı olarak gerçekleştirilir. Yapılacak operasyon içeriği ve nasıl bir görüntü oluşması gerektiği doktorların ön görmesi neticesinde planlanır.

Penis Kalınlaştırma Ameliyatı

Penis kalınlaştırma doğuştan ince ya da kilo sorunu olan kişilerin öz güvenlerinin düşmesine neden olan bir durumdur. Bunun yanında cinsel yaşamın da olumsuz bir şekilde etkilenmesine sebep olur. Penis kalınlaştırma için üç farklı yöntem vardır. Bunlar;

·         Dolgu enjeksiyonu

·         Yağ transferi

·         Doku transferi şeklindedir.

Yağ enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma hastaların kendi vücutlarından alınan yağ dokuları ile gerçekleştirilir. Alınan yağlar belli işlemlerden geçirilerek yeniden enjekteye hazır hale getirilir. Böylece penis üzerine istenen kalınlık ve şeklin verilmesi mümkün olur. Bu işlem çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır.

Dolgu enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma cilt dolgusundaki gibi özel dolgu maddelerinin kalınlaştırılmasını sağlamak adına uygun noktalara enjekte edilerek gerçekleştirilir. Bu işlem ile elde edilen sonuçlar dolgu maddesine bağlı olarak kalıcı veya geçici olarak yapılabilir. Bu işlem de lokal anestezi altında uygulanabilir.

Doku transferi ile penis kalınlaştırma hastaların kendi vücutlarından alınan bazı dokuların cinsel organlarda uygun yerlere yerleştirilmesi işlemi ile gerçekleştirilir. Bu işlem bazı durumlarda lokal anestezi altında uygulanabilir.

Penis Eğriliği Düzeltme Ameliyatı

Penis eğriliği düzeltme ameliyatı yanlış sünnet, travma, kaza, gelişim çağında gelişim bozuklukları, vitamin yetersizliği, çeşitli ağır hastalıklar için kullanılan ilaç ve enjeksiyon tedavileri sonucunda meydana gelen durumlarda yapılabilir. Bu ameliyatlar;

·         Protez yerleştirme

·         Penis estetiği ameliyatı şeklinde gerçekleştirilebilir.

Ameliyatlarda gerekli olması durumunda protez yerleştirme işlemi yapılabilir. Gerekli adımların uygulanması adına sorunların tedavi edilmesi sağlanır. Bazı durumlarda da protez kullanılmadan yalnızca penis içinde revize işlemleri yapılarak çözüm sağlanması mümkün olur. Çoğunlukla işlem genel anestezi altında yapılır.

Erkek Genital Bölge Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

·         Ameliyat işleminin ardından bölgenin temizliğine ve pansumanına dikkat edilmesi gerekir.

·         Doktorun önerdiği ilaçların aksatılmadan kullanılmasına özen gösterilmelidir.

·         Dar ve sıkı kıyafetler ve iç giysiler giyinmekten kaçınılmalıdır.

·         Dokular tamamen iyileşene kadar cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır.

·         Ameliyatın ardından üç gün boyunca duş almak, ameliyattan 7 gün sonra ise sıcak suyla duş almak önerilmez

·         Genital bölgenin kuru tutulması gerekir.

·         Herhangi bir aksilik olması halinde muhakkak doktora başvurulmalıdır.

·         20 gün boyunca spor yapmaktan uzak durulmalıdır.

·         Ameliyattan sonra his ya da duyu kaybı gibi durumlar söz konusu olmaz

·         Oluşan görüntünün aşırı veya anormal olması durumu söz konusu değildir.

Penis Büyütme Ameliyatının Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Penis uzatma ve kalınlaştırma işlemlerinin ardından bazı komplikasyon durumları söz konusu olabilir. Bunlar;

·         Kötü yara iyileşme durumları

·         Enfeksiyon gelişimleri

·         Penisi kalınlaştırmak için yağ enjeksiyonu kullanımında yağ nekrozu ve yeniden emilime yol açması durumlar söz konusu olabilir. Bunun yanında penis eğriliği, kireçlenme ya da nodül durumları da söz konusu olabilir.

Penisinin Küçük Olduğunu Düşünenler Ne Yapmalıdır?

Penis boyu normal olan kişilerde büyütme ameliyatlarının yapılması ciddi risklerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Penis boyutundan endişe duyan kişilerin öncelikle bir doktora ya da seks terapistine başvurması doğru olacaktır.

Türkiye’de Penis Büyütme Ameliyatı Ne Kadar?

Türkiye’de penis büyütme genel fiyatları son derece uygundur. Türkiye’de tercih edilen yerler, cerrah tecrübeleri ve klinikler fiyat üzerinde etkilidir. En iyi fiyat garantisi ile burada ameliyat olmak da mümkündür. Türkiye’de dövizin yüksek olması sebebiyle yurtdışından gelenler için burada yapılacak ameliyatlar son derece uygun fiyatlıdır. Türkiye’de penis estetiği ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık