Türkiye’de 360 Derece Liposuction

Türkiye’de 360 Derece Liposuction

360 derece liposuction stratejik bir şekilde planlanan yöntemlerle vücudun güvenli olarak şekillendirilmesi işlemidir. Bu işlemde maksimum sonuç elde etmek adına vücudun ön ve arka kısımlarında yağ aldırma işlemi uygulanır.

360 derece liposuction işlemi maksimum vücut konturune ulaşmak adına vücudun hem ön hem de arka kısmından yağ alınması işlemidir. Bu yöntem kısaca vücudun ön ve arka bölgelerini 360 derece tedavi etmek için uygulanır. 360 derece liposuction tek bir seansta yapılabileceği gibi birkaç seansta da gerçekleştirilebilir. Uygulanacak seans sayısı hastaların istedikleri sonuçlara ve cerrahların profesyonel değerlendirmelerine bağlıdır.

360 Derece Liposuction Nasıl Yapılır?

360 derece liposuction uygulaması birden fazla bölgede yapılabilir. Bu işlemler kanül olarak isimlendirilen boş bir iğne aracılığıyla gerçekleştirilir. Vakumlu tüp yardımıyla yağların biriktiği bölgenin yakınında minimal bir kesi açma işlemi gerçekleştirilir. Bu şekilde liposuction işlemi uygulanır.

Kesi açıldıktan sonra cilt altına kanül yerleştirilir ve mevcut birikmiş yağların parçalanması sağlanarak aspirasyon işlemi yapılır. Bu işlem genelde liposculpture ismi ile de bilinir. İşlem süresi yaklaşık olarak 1-2 saat kadardır. 360 drece liposuction bölgesinin iyileşme aşamasının tamamlanmasından sonra izlerin görünmez bir hal alması sağlanır.

360 Derece Liposuction İyileşme Süresi

Türkiye’de 360 derece liposuction sonrası işlemin uygulandığı alanda bir miktar şişlik durumu söz konusu olabilir. İşlem deneyimli cerrahlarla gerçekleştirildikten sonra bölgede morluk ve şişlik sorunlarının önlenmesi amacıyla hastaların özel hazırlanmış giysileri giymeleri gerekir.

360 lipo ameliyatı iyileşme aşamaları birkaç haftalık sürede başlayacaktır. İşlemin tamamen iyileşme süreci ise 6 ile 12 ay arasında değişebilir.

360 Derece Liposuction Nedir?

360 derece liposuction bacak, bel, karın, kol ve vücut çevresinin toparlanması amacıyla gerçekleştirilir. Günümüzde kullanılan modern bölgesel incelme yöntemlerinden biri olma özelliği bulunur. Bölgesel yağlar, ideal kilosunda olan kişiler için bile can sıkıcı olabilir. Çoğunlukla oturarak çalışmak, doğum ve yaşın ilerlemesi durumunda vücudun sıkı formunda bozulmalar meydana gelebilir.

360 derece liposuction ile vücudun farklı noktalardan inceltilmesi sağlanır. Bu sayede tam sıkılaşmış ve fit bir görünüm elde edilmiş olur. Bu işlemde genellikle lazer veya vaser liposuction kullanılır. Bu sayede işlemlerde hem kanama miktarları azdır hem de sıkılaştırıcı etkileri oldukça yoğundur.

360 derece liposuction işlemi vücudun birden fazla bölgesinde incelme etkisi yaratma özelliği ile bilinir. Bu sayede vücudun çok daha şekilli bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. İncelme etkilerinin çok daha doğal ve çekici sonuçlar vermesini mümkün kılar. Bacak, kol, karın ve vücut çevresinde uygulandığında etkisi kolay bir şekilde fark edilecektir. Bu şekilde hastaların daha tatmin edici sonuçlar alması sağlanır.

Diğer liposuction uygulamalarında olduğu gibi bunda da esas amaç zayıflama değildir. Bu işlem ile kişilerde bölgesel incelme sağlanır. Bu sebeple aşırı kilo ya da obezite tedavisinde yöntemin kullanılması doğru değildir. Bunun yerine ideal kilosunda olan ancak ince ve sıkı bir görünüm isteyen kişilere uygulanmalıdır.

Kimler 360 Derece Liposuction İçin Uygundur?

360 derece liposuction işlemi için hastaların ideal kilosunda olması gerekir. Hatta ideal kilonun en az 6 ay süre ile korunması önemli bir konudur. 360 derece liposuction;

·         18 yaşını geçen

·         İdeal kilosunda olan

·         Ameliyata ya da anesteziye engel olacak bir durum teşkil etmeyen

·         Cilt elastikiyeti iyi olan

·         Ameliyata kesin bir karar vermiş ve gerçekçi beklentileri olan kişilere uygulanabilir.

360 Derece Liposuction Yöntemi

360 derece liposuction uygulamasında vaser liposuction ya da lazer kullanılır. Lazer liposuction yöntemi kullanılırsa uygulamanın öncesinde bölgede bulunan yağlar lazer enerjisi ile parçalanacaktır. Vaser liposuction yönteminde ise yağ hücreleri ultrasonik ses dalgaları ile parçalanır. Her iki işlemde de kişilere genel anestezi uygulaması yapılmalıdır. Bu sayede hastalar ağrı ya da acı hissetmeyecektir.

Anestezinin yapılmasının ardından karın, bacak, kol, bel ve vücudun çevresine laser ya da ultrason uygulaması yapılır. Bu şekilde bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanması, küçültülmesi sağlanır. Küçülen yağlar kanüller ile aspire edilerek alınır. Bu aşamanın ardından uygulama yapılan bölgede 3-5 milimetrelik küçük kesiler açılır. İnce kanüller ile yağların çıkarılması işlemleri gerçekleştirilir. Böylece işlem tamamlanmış olur.

360 Derece Liposuction Yaptıracak Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?

360 derece liposuction bölgesel incelme amacıyla gerçekleştirilir. Bu sebeple bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin ideal kilosunda olması önemli bir konudur. Kişiler aşırı kiloluysa veya işleme engel olan hafif bir fazlalığı bulunuyorsa bunun öncesinde kilo vermeleri gerekir.

Kişiler ideal kilolarını en az 6 ay kadar koruduktan sonra liposuction uygulaması yaptırabilirler. Bu süreçte hastaların sigarayı bırakmaları önerilir. Çünkü sigara kullanımı doku iyileşme süreçlerinin yavaşlamasına neden olur. Bu da ameliyat süreçleri için riskli bir konudur.

360 Derece Liposuction Etkisi Kalıcı Mı?

Liposuction uygulamasının etkileri son derece uzun süre devam eder. Yoğun kilo alımı, şişmanlama sorunları dokuların yeniden sarkmasına sebebiyet verebilir. Bacak, karın, kol, bel bölgesinde yağların birikimi vücudun sıkı görünümünün azalmasına neden olur. Bu sebeple liposuction düzenli yapılan egzersizler ve diyet ile desteklenmelidir. Bu şekilde çok daha fit bir görünüme kavuşulabilir.

360 Derece Liposuction Fiyatları

360 derece liposuction kişilerin ince ve sıkı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Bacak, bel ve kol bölgelerinin aynı anda toparlanmasını sağlar. Bu şekilde hafif yağ fazlalığı olan alanlarda belirgin bir incelme meydana getirir. Bölgesel yağlanma sorunları günümüzde pek çok kadın ve erkeğin sorunlarından biridir.

Yağlanma durumlarından kurtulmak kişilerin özgüvenlerinin de olumlu bir şekilde etkilenmesine yardımcı olur. Bu sayede kişiler vücutları ile çok daha barışık olacaktır. 360 derece liposuction fiyatları uygulama planına bağlı olarak değişiklik gösterir.

360 Derece Liposuction Ameliyatında Kişilerden Ne Kadar Yağ Alınır?

Kişilerden alınacak yağ miktarı hastaların sağlık durumu ve fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Vücuttaki yağ oranı, yaşı, boyu, kilosu, alkol ya da sigara kullanıp kullanmaması alınacak yağ miktarını belirleyecektir. Kişiler adına herhangi bir olumsuzluk bulunmuyorsa bu işlemlerde hastalardan 5-10 litre arasında yağ alınır.

360 Derece Liposuction Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

·         İşlemden sonra hastaların uygun bir diyet ve egzersiz programını takip etmesi gerekir. Yaşam tarzı ve beslenme düzenindeki değişikliklerin kalıcı olması önemli bir konudur.

·         Kişiler egzersiz programlarına ve beslenmelerine dikkat etmezlerse yağları geri alabilirler. Yeniden kilo alımı kısa sürede gerçekleşmese bile bu ihtimalin göz önünde bulundurulması önemli bir konudur.

·         Ameliyatın ardından kişilerin gözetim altında tutulması amacıyla bir gece hastanede kalması istenebilir.

·         Operasyondan sonra hastaların 1 ay süre boyunca korse takması istenir.

Türkiye’de 360 Derece Liposuction Ameliyatı

Türkiye’de 360 derece liposuction ameliyatı günümüzde sıklıkla tercih edilir. Özellikle sağlık turizminde en çok tercih edilen ameliyatlar arasındadır. Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle yurt dışından gelenler için bu ameliyat son derece uygun fiyatlıdır. Üstelik işlemler uzman doktorlar tarafından ve donanımlı hastanelerde gerçekleştirilir. Türkiye’de 360 derece liposuction ameliyatı hakkında daha detaylı bilgiler almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık