Diş Kronu Nedir?

Diş Kronu Nedir?

Diş kronu, kırık ve çatlak dişler için kullanılır. Diş kronu diğer tedavilerden ziyade orijinal dişlere zarar vermemek için kullanılır. Dişi 360 derece sararak darbelere karşı korur. Bu sayede hastanın orijinal dişleri hiçbir şekilde hasar görmez. Diş kronu ön dişlerde kullanılabildiği gibi arka dişlerde de rahatlıkla kullanılır.

Diş Kron Çeşitleri

Diş kron çeşitleri aşağıdaki gibidir;

·         Değerli maden türü; metal kronlar son derece dayanıklıdır. Dişlerin kolayca ısırmasını ve hareket etmesini sağlar. Eskimediği ve hasar görmediği için oldukça dayanıklıdır. Ancak metal rengine sahip olduğu  için ön dişlerde çok tercih edilmez. Görünmeyen arka dişler için daha uygundur.

·         Porselen metal kaynaşmış; bu kronlar orijinal dişler için daha uyumludur. Ancak gene de arka dişler için daha uyumlu olacaktır.

·         Tamamen reçine; reçineden yapılan diş kronları diğer kronlardan daha ucuzdur. Ancak zamanla yıprandıkları için çok fazla tercih edilmezler.

·         Tamamen seramik veya tamamen porselen; bu tip kron doğal diş görünümünü sağlar. Eğer metale karşı alerjiniz varsa tercih edilebilir. Ancak çevredeki dişleri aşındırabilir.

Diş Kron Tedavileri Riskli midir?

Her tedavide olduğu gibi diş kronlarının da birtakım riskleri vardır. Ancak bu riskler duruma göre farklılık gösterir. Alanında deneyimli bir doktor bulursanız bu risklerden uzaklaşabilirsiniz. Ancak yine de diş kronlarının riskleri aşağıdaki şekildedir;

·         Rahatsızlık hissi

·         Renk uyumsuzluğu

·         Sıcak ve soğuk gıdalara karşı hassasiyet

·         Enfeksiyon

·         Ağrı

Bu riskler ile karşılaşmak istemezseniz Türkiye diş kron tedavisi gerçekleştirebilirsiniz.

Diş Kron Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş kron tedavisi ortalama 2-4 saat kadar sürer. Fakat kaç dişe kron yapılacağına bağlı olarak süre değişiklik gösterebilir. Bunun için öncesinde bir klinikle anlaşarak hekime dişlerinizi göstermelisiniz. Size en doğru bilgiyi hekim verecektir.

Diş Kron Fiyatları

Diş kron fiyatları çeşitli kriterlere göre farklılık gösterir. Kaç adet dişe kron yapılacak, kliniğin kalitesi ne düzeyde, hekimin tecrübesi ne şekilde gibi etkenler fiyatları değiştirir. Türkiye’de diş kron fiyatları diğer ülkelere göre farklılık gösterir. Sizler de Türkiye’de diş kronu tedavisi yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık