Hangi Ülkede Tüp Bebek Tedavisi Olmalıyım?

Hangi Ülkede Tüp Bebek Tedavisi Olmalıyım?

Tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olamayan veya çocuk sahibi olabilip kalıtsal hastalık taşıyan kişilerin tercih ettiği bir süreçtir. Tüp bebek tedavisi hastaya ilaç verip doğurganlığı arttırmaz. Aksine anneden alınan yumurta ile babadan alınan sperm örneklerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesidir. Bu sayede bebek sahibi olmak isteyen çiftler rahatlıkla çocuğunu kucağına alabilirler.

Tüp bebek tedavisi esnasında kadının yumurtalığından bir yumurta alınır. Alınan yumurta babadan alınan sperm ile döllenir. Tüp bebek tedavi sürecinde en önemli etken yumurta ve sperm kalitesidir. Bununla birlikte çiftlerin yaş aralığı ve tedavi görülecek kliniğin kalitesi de tedavi sürecinde büyük önem taşımaktadır. Döllenmiş yumurta sonrasında embriyo haline gelir ve gelişmesi için anne rahmine gönderilir.

Tüp Bebek Süreci Nasıldır?

Çocuk sahibi olamayan çiftler tüp bebek sürecinin nasıl ilerlediğini merak ederler. İşlem esnasında ağrı hissedilir mi? Nasıl adımlardan geçilir? Tedavi ne kadar sürüyor? Bunun gibi soruların cevabını içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz. Ancak tüp bebek tedavisinin kişiden kişiye göre değişeceğini de bilmelisiniz. Fakat genel bağlamda işlem aşağıdaki adımlar eşliğinde ilerler.

Yumurtalıkların uyarılması; yumurtalıkların uyarılması hastaların en çok korktuğu adım olarak bilinir. Yumurtalıkların uyarılması için gerekli ilaçlar enjeksiyon ile hastaya uygulanır. Ayrıca enjeksiyonun yanı sıra başka ilaçlar da kullanılır. Yumurtalar uyarılıp gerekli olgunluğa ulaştıktan sonra yumurtaların toplanması işlemine geçilir.

Yumurtaların toplanması; yumurta toplama prosedürü son derece etkili ve güvenilirdir. Bu işlem esnasında kısmen ağrı hissetmek oldukça normaldir. Ağrının oluşma nedeni yumurtalık kapsülünün delinmesidir. Fakat gerekli durumda lokal anestezi verilir.

Spermlerin toplanması; yumurtaların toplanmasına nazaran daha ağrısız bir işlemdir. Erkeğin bir kaba boşalması ile gerçekleşir. Boşalırken çok dikkatli olmalı ve meninin başka yere sıçramamasını sağlamalıdır.

Gübreleme; anne ve baba adayından alınan gametler laboratuvar ortamında birleştirilir. Başarılı döllenme olması için de özel bir odada bulunmak gerekir.

Embriyo transferi; yukarıda belirttiğimiz gibi döllenmiş embriyo annenin rahmine enjekte edilir. Gebeliğin netleşmesi için de aradan 2 hafta geçtikten sonra test yapabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Tüp bebek tedavisinin yan etkileri herkeste aynı olmamakla birlikte uzman doktor tarafından tedavinin uygulanması halinde hiç yan etki görülmeden de tedavi atlatılabilir. Fakat genel olarak görülecek etkiler şu şekildedir;

·         Hafif şiddette kramp

·         Şişkinlik

·         Göğüslerde hassasiyet görülmesi

·         Kabızlık

·         Vajinadan kanlı sızıntı

·         Baş ağrısı

·         Karın ağrısı

·         Ruh halinde değişmeler

·         Hararet basması

Tüp Bebek Başarı Oranı Neye Göre Belirlenir?

Tüp bebek başarı oranı çeşitli kriterlere göre farklılık göstermektedir. Tedavi gördüğünüz kliniğin kalitesi, yaş aralığınız ve sperm ile yumurtanın kalitesi başarı oranını etkilemektedir. En verimli yaş aralığı 20-28 yaş aralığıdır. Sonrasında 30-35 yaş aralığı da başarılı sonuçlar verebilir. Fakat 35 yaş üstünde uygulanan tüp bebek tedavisinin çok fazla başarı oranı yoktur.

Tüp Bebek Maliyeti Ne Kadar?

Tüp bebek maliyeti sürekli olarak değişmektedir. Öncesinde ülkenin başarısı sorgulanmalıdır. Sonrasında ülke kriterlerine bağlı olarak fiyat aranmalıdır. Tedavilerde hastanın en çok tercih ettiği etken ülkenin ucuz ve güvenilir tedavi sunmasıdır. Birkaç ülke dışında tedavi maliyetleri 25,000 Euro’yu geçmektedir. Bu fiyat ilaç da dahil edilince daha da artmaktadır. Tüp bebek maliyeti şu etkenlere bağlıdır;

·         Tercih edilen ülke

·         Kaç döngü uygulanacağı

·         Tedavi için uygulanacak olan teknik

·         Tedavinin alınacağı klinik

·         Kliniğin başarı oranları

·         Tedavi göreceğiniz ülke ile kendi ülkenizin arasındaki yaşam maliyeti

Tüp Bebek Tedavisi Sigorta Kapsamı Altında mı?

Tüp bebek tedavisi ne yazık ki sigorta kapsamı altında değildir. Bu durumda çok yüksek maliyetlere sebep olabilir. Özel sağlık sigortanız varsa kliniğiniz ile görüşerek uygulanacak indirimi öğrenebilirsiniz. Fakat sağlık raporu almanız halinde tüp bebek tedavisi ücretsiz olabilir. Sadece ilaç parasını verirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Türkiye

Tüp bebek Türkiye çok sık tercih edilmektedir. Hastalar tedavi için bu ülkeyi çok sık tercih etmektedir. Çünkü hem yüksek başarı oranı mevcuttur hem de fiyatlar diğer ülkelere göre daha uygundur. Türkiye’de tüp bebek maliyeti genelde 3,500 Euro civarlarındadır. Sizler de Türkiye’de tedavi görmek ve başarılı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almak isterseniz bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık