Vajinoplasti Neden Uygulanır?

Vajinoplasti Neden Uygulanır?

Vajinoplasti son 10 yılda tüm dünyada oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Vajinal bölgede meydana gelen deforme durumları hastalarda yalnızca görünüşle ilgili kaygılar yaratmaz. Bu durum hastaların özgüvenlerini düşürerek sosyal hayatın da ciddi oranda etkilenmesine neden olur. İç ve dış genital alanlardaki deforme durumları hastalara acı verecek boyutlara çıkabilir. Özellikle iç genital bölgede meydana gelen deformeler çeşitli problemleri de beraberinde getirir.

Genital estetik operasyonları ile iç ve dış genital bölgedeki deformasyon sorunlarında başarı elde edilir. Hastaların hem özgüvenlerinde hem de konforlarında artış olacaktır. Deforme nedeniyle meydana gelen sıkıntılar tahriş ve enfeksiyon ihtimalleri de bu estetik yöntemi ile azalır.

Yıllar içinde vajen bölgesinde birtakım yıpranma durumları söz konusu olur. Yaşlanma, doğum, kolajen dokusunda azalma gibi sebeplerle meydana gelen yıpranmalar çiftlerin cinsel yaşamlarını da olumsuz bir şekilde etkiler. Vajinal bölgede oluşan problemler çeşitli operasyonlarla kolay şekilde çözülebilir. Vajen bölgesinin eski formuna kavuşması kadınlarda büyük ölçüde özgüvene sebebiyet verir. Bu operasyonlardan sonra çiftlerin cinsel yaşamı da pozitif yönde etkilenir.

Genital estetik operasyonlar yapıldıkları bölge ve müdahalelere bağlı olarak sınıflandırılır. Dış genital bölgeye yapılan iç dudakların küçültülmesi işlemleri labioplasti olarak isimlendirilir. Büyük dudaklarda dolgunlaştırma ve pubis estetiği yapılır. Kızlık zarı onarımı ve vajina daraltılması ise vajinoplasti olarak isimlendirilir. Gerçekleştirilen müdahaleler deformasyon nedeniyle meydana gelen rahatsızlık sorunlarını gidererek hastaların hayat kalitelerinin artmasına yardımcı olur.

Vajinoplasti Nedir?

Vajinoplasti operasyonları iç genital bölgede gerçekleştirilen estetik operasyonlara verilen isimdir. Bu işlem jinekoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Zamanla vajinada genişleme olması durumunda vajina cerrahi operasyonlar ile daraltılır ve eski formuna döner.

Bu işlem rekonstrüktif isimli yeniden onarım ameliyatları arasında yer alır. Vajinal kasların zayıflaması ile beraber ortaya çıkan bu genişleme, ilerleyen sürelerden vajinal gaz çıkarma ya da idrar kaçırma durumlarına neden olabilir. Vajinoplasti uygulaması ile bu sorunların önüne geçilmiş olur.

Vajinoplasti ameliyatı olmak için hastaların doğum yapmış olmasına ya da ileri yaşlarda olmasına gerek yoktur. Vajinal yaşlanma sadece hastaların biyolojik yaşından kaynaklanmaz. Bölgede meydana gelen deformasyon miktarı, deformasyona yatkınlık oranı da bu durumu etkiler. Bu nedenle vajinal yenilenme süreçlerine ihtiyaç duyulması için hastaların orta yaş üzerinde olmasına gerek duyulmaz.

Vajinoplasti yalnızca cinsel yaşamın kalitesini artırmak için gerçekleştirilen bir operasyon değildir. Vajinal gevşeme durumu cinsel hayat dışında alanları da olumsuz bir şekilde etkiler. Hastaların özgüvenlerinde ciddi problemler meydana gelir. Beraberinde getirdiği gaz ve idrar kaçırma durumları nedeniyle hastalar sosyal yaşama karışmakta zorluk çekerler. Gaz ve idrar kaçırma durumlarını tetikleyici hareketlerden uzak durmaya çalışacaklardır. Ağırlık kaldırmak, spor yapmak, hapşırmak hatta kahkaha atmak bile bu durumları tetikleyebilir. Tüm bunlar göz önüne alındığında vajinoplasti ameliyatı hastaların yaşamını büyük ölçüde kolaylaştırır.

Vajinal Genişleme Neden Olur?

Doğum gibi vajinanın aktif bir şekilde kullanıldığı, travmaya neden olan durumlar vajinada genişleme sorunlarına neden olabilir. Doğum esnasında vajina daha önce zorlanmadığı kadar zorlanacaktır. Hamilelik döneminde vajina yapısında meydana gelen değişimler doğumdan sonra normale dönse de eskisi gibi olmaz.

Doğum sürecinin zorlu geçmesi, bebeğin normalden daha iri olması gibi durumlar vajinanın eski haline dönme ihtimalini azaltır. Bu süreçte de vajinal genişleme meydana gelir. Vajinal genişleme bilinenin aksine yalnızca doğum yapan kadınlarda görülen bir durum değildir. Bazen vajina yapısı kendiliğinden bu şekilde olabilir. Bazen de hastaların bağ dokularının zayıf olması sebebiyle genişleme ve sarkma durumları ile daha çok karşılaşılır. Vajina genişlemesi durumlarında genetik yatkınlık önemli bir faktördür.

Vajinal genişleme sorunlarının pek çok farklı sebebi olabilir. Bunlar;

·         Hastalarda kürtaj geçmişi varsa bu durum vajinal genişliği etkilemiş olabilir.

·         Yaşlanma sürecinin ilerlemesi ile beraber dokularda elastikiyet kaybı yaşanabilir.

·         Vajinal alanda travma ya da hasar durumları olmuş olabilir.

·         Zor doğum süreçleri vajinada travma durumlarına neden olabilir.

·         Kişiler birden fazla doğum yapmış olabilirler

·         Doğum esnasında bebeğin normalden iri olması yırtıklara sebebiyet verebilir.

·         Önceki operasyonlardan kalan dikiş ya da yaralara doğru bir şekilde bakılmamış olabilir.

·         Hastada normal doğum planlansa da doğum esnasında sezaryene geçilmiş olması da genişliğe neden olabilir.

·         Vajinanın kendi yapısı da son derece geniş olabilir.

Vajinada Genişlemenin Zararları Nelerdir?

Zamanla gevşeyen ve genişleme meydana gelen vajina kadınlarda özgüvenin zarar görmesine neden olur. Özgüvensizlik hissi cinsel yaşamda da isteksizlik durumlarına neden olabilir. Kişiler şikayetlerini paylaşamayacak durumda ise kendilerini yalnız hissedebilirler. Kendilerinde bir problem olduğuna inanırlar. Bu gibi düşüncelerin ilerlemesi zaman içerisinde vajinismus problemlerine bile neden olabilir. Vajinismus vajina girişindeki kasların kasılması nedeniyle cinsel birlikteliğin yaşanamadığı durumlara verilen isimdir. Bu durum çoğunlukla psikolojik sebeplerle meydana gelir.

Vajina genişlemesi durumunda cinsel birliktelik sırasında vajina penisi iyi bir şekilde kavrayamaz. Bu da cinsel ilişkinin kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Her iki tarafta cinsel birliktelikten daha az haz alır. Çiftlerin cinsel yaşamlarındaki problemler, ilişkilerinde de çeşitli sorunların yaşanmasına neden olur.

Vajinal gaz isimli vajinadan gaz kaçırma durumları büyük ölçüde artacaktır. Bu gaz çıkarma durumları çeşitli seslere neden olur ve hastaların kontrolü dışında gerçekleştiğinden son derece sıkıntılıdır. Cinsel ilişki esnasında bu seslerin artması çiftlerin konsantrasyonlarının ve isteklerinin azalmasına neden olur. Ağır kaldırma, tempolu yürüyüş, spor yapma, hapşırma da vajinadan gaz kaçırma durumunu tetikler. Bu gibi durumlar hastaların yaşamlarını büyük ölçülerde kısıtlayacaktır. Yaşanan tüm bu problemlerin önüne geçmek adına vajinoplasti işlemi gerçekleştirilir.

Vajinoplasti Nasıl Yapılır?

Vajinoplasti ameliyatı jinekologlar tarafından yapılır. Vajina estetiği düşünülenin aksine herhangi bir estetik operasyon değildir. Vajina yeniden yapılandırılırken görüntünün dışında vajina işlevine de büyük katkı sağlanır. Operasyonlar cerrahi müdahale olarak gerçekleştirilir. Bu sebeple işlemde ameliyathane prosedürleri geçerlidir. Operasyonlarda hastaların belden aşağısının uyuşturulması ile işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür. Fakat hastaların psikolojik rahatlığı bakımından genel anestezi altında da yapılmasında herhangi bir sıkıntı bulunmaz. Anestezi durumuna bağlı olarak hastalar işleme aç ya da tok gelebilirler.

Epidural anestezi yapılacaksa kişiler operasyona tok gelebilir. Genel anestezide ise hastaların operasyona aç girmesi önemli bir konudur. Operasyon esnasında vajinadan genişlemiş fazla dokuların çıkarılması sağlanır. Gevşemiş kas dokularının da cerrahi müdahale ile sıkılaştırılması sağlanır. Operasyon esnasında karın bölgesinde bir kesi işlemi meydana gelmez. Kesiler vajen bölgesinde yer alır. Bu sebeple işlemden sonra iz gibi şikayetler söz konusu olmaz. Küçültme oranına, hastaların hikayesine, genişleme miktarına bağlı olarak doktor tarafından karar verilir. Ameliyat sırasında vajina boyutunda herhangi bir değişiklik yapılmaz. Vajinadan fazla doku çıkarma işlemleri yapılarak yatak dikişlerle vajinanın daraltılması sağlanır. Bu işlemler çoğunlukla vajinanın arka duvarlarında gerçekleştirilir.

Türkiye’de Vajinoplasti Fiyatları

Türkiye dövizin yüksek olduğu bir ülke olduğundan yurt dışından gelenler için vajinoplasti ameliyatı son derece uygundur. Ülkede bu ameliyatlar uzman jinekologlar tarafından son teknolojiyle donatılmış hastanelerde gerçekleştirilir. Bu sayede yapılan işlemlerinin başarı oranları da oldukça yüksektir. Türkiye’de vajinoplasti ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizi arayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık