Marmaris’te Saç Ekimi

Marmaris’te Saç Ekimi

Saç dökülmesi problemleri kişilerde özgüven eksikliği gibi istenmeyen durumların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bu gibi problemler yaşayan kişiler saç ekimi sayesinde bu sorunlarından kurtulabilirler. Saç ekimi işlemleri özellikle son zamanlarda sıklıkla yapılan bir operasyondur. Ergenlik dönemi ile birlikte kişilerde bazı nedenlerle saç dökülmesi problemleri yaşanabilmektedir. Bu sorunlar insanlar için psikolojik açıdan rahatsız edici olabilir.

Kişilerin genetik yapısı, hormonal sorunlar, çevresel faktörler, stres, çeşitli ilaçların kullanımı nedeniyle saç dökülmesi problemleri yaşanabilir. Saç dökülmesi sorunlarından kalıcı bir şekilde kurtulmak için saç ekimi işlemleri gerçekleştirilir. Türkiye’de saç ekimi işlemleri günümüzde sıklıkla uygulanan uygulamalardır.

Saç Dökülmesi Sorunları Neden Yaşanır?

Hormon bozuklukları, mevsimsel döngüler, vitamin ya da demir eksikliği sorunları, genetik yatkınlık gibi bazı durumlar saç dökülmelerinin yaşanmasına sebebiyet verebilir. Yetişkin bireylerde gün içerisinde 50-100 adet kadar saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç tellerinin belli bir doğal döngüsü vardır. Saç telleri 4-6 yıl arasında kendiliğinden dökülerek saç köklerinden daha sağlıklı saçlar çıkar. Sürekli dökülen saçlar bazı hastalık durumlarının habercisi olabilir.

Kadınlarda ve erkeklerde çeşitli nedenlerle saç dökülmesi problemleri yaşanabilir. Erkeklerde yalnızca genetik faktörler nedeniyle saç dökülmesi sorunları meydana gelir. Kadınlarda kronik stres, hormon bozukluğu, dengesiz beslenme, bazı deri problemleri, bazı ilaçlar ve kozmetik ürünler sebebiyle saç dökülmesi problemleri meydana gelebilir. Doğum, emzirme veya menopoz sebebiyle de kadınlarda saç dökülmesi sorunları yaşanabilir. Türkiye’de saç ekimi fiyatları son derece uygun olduğu için günümüzde pek çok kişi burada saç ekimi işlemlerini yaptırmayı tercih eder.

Saç Dökülmesi Engellenebilir Mi?

Saç dökülmesi sorunlarının giderilebilmesi için öncelikle sorunun temelinin saptanması gerekir. Dermatolog gözetiminde planlanan çeşitli tedavi yöntemlerinin kullanımı mümkündür. Saç derisine uygun şampuan ve krem gibi kozmetik ürünlerin yanında doğru beslenme alışkanlıklarına da dikkat edilmelidir. Vücutta eksik olan vitamin ve minerallerin dışarıdan alınması da saç dökülmesi sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.

Tiroit bozukluğu gibi bazı konik hastalıklar nedeniyle de saçlarda dökülme sorunları yaşanabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle hastalığın tedavi edilmesi gerekmektedir. Bunun haricinde saç dökülmesi şiddetine bağlı olarak ilaç tedavisi, mezoterapi, PRP ya da saç ekimi gibi uygulamalar da tercih edilebilir.

Saç Ekimi Neden Yapılır?

Kişilerin çeşitli ihtiyaçlarına göre saç dökülmesi problemleri için önerilen tedaviler değişiklik gösterebilir. Saç ekimi işlemleri saç dökülmesi problemlerinde tercih edilen bir tedavi şeklidir. Bu sebeple saç ekimi fiyatı yapılacak işleme bağlı olarak değişiklik gösterir. Saç ekimi uygulamalarında ense üstünden veya vücudun çeşitli bölgelerinden saç köklerinin alınarak açıklık ya da seyreklik olan bölümlere nakledilmesi işlemleri yapılı.

İşlemin uzmanlar tarafından, steril koşullarda ve ameliyathanede gerçekleştirilmesi oldukça önemli bir konudur. Genellikle alın ve tepe kısmında meydana gelen açıklık sorunlarında daha güçlü bölgelerde bulunan saç köklerinin lokal anestezi yardımıyla alınarak ihtiyaç olan alanlara ekilmesi ile işlemler gerçekleştirilir. Saç ekimi işlemlerinde kişilerin acı hissetmesi gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz. Ekim işleminin gerçekleştirileceği bölgelerin büyüklüklerine bağlı olarak 4-6 saat sürede uygulamalar gerçekleştirilir.

Yapılacak işlem, ekilen saçların saç derisine uygun olması ve sağlıklı şekilde büyümesi açısından son derece önemlidir. İşlemin adından kişilerin birkaç gün boyunca dinlenmesi gerekir. Saç ekiminden birkaç gün sonra ekilen saçlarda dökülme olur. Fakat kökler ekilen kısımda kalacaktır. Dökülen saçlardan sonra deriye yerleşen saç köklerinden tekrardan saçlar çıkmaya başlar.

Sentetik saç ekimi işlemleri saç dökülmesi ile ilgili problem yaşayan kişilere sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. Saç ekimi uygulamalarında kişilerin kendi sağlıklı saçları, saç dökülmesi ile ilgili sıkıntı olmayan bölgelerden alınarak saç dökülmesi problemleri yaşanan bölgelere ekilir. Saç ekimi uygulamaları, saç dökülmesi dışında saçların seyrek çıktığı bölgelerde gürleştirme amacıyla da uygulanabilir.

50 yaşın üzerinde olan erkeklerin büyük çoğunluğunda saç dökülmesi ile alakalı sıkıntılar yaşanır. Bu sebeple saç ekimi işlemleri erkeklerde yaygın olarak gerçekleştirilen estetik uygulamalar arasında yer alır. Ancak saç dökülmesi ile alakalı sorunlar sadece erkeklerde değil kadınlarda da görülebilir. Bu sebeple kadınlar için saç ekimi işlemleri de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Saç dökülmesi çoğu kişide genetik olarak oluşan durumlardır. Bazen, yaşlanma, travmatik durumlar veya çeşitli tıbbi durumlar sebebiyle de saç dökülmesi sorunları yaşanabilir. Saç dökülmesi problemlerinin sebebi ne olursa olsun saç ekimi uygulamaları vücudunda yeterli saç kökü bulunan tüm hastalara rahatlıkla uygulanabilir. Saç ekimi işlemi baş bölgesinin dışında kaş, sakal veya diğer tüy olmayan alanlara uygulanabilir.

Saç Ekimi Uygulamaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi uygulaması için öncelikle donör bölgeden saç kökleri alınır. Saç kökleri çoğunlukla ense bölgesinden alınarak hedeflenen bölgelere ekim işlemleri gerçekleştirilir. Ense bölgesinden alınan saç kökleri greft olarak adlandırılır. Bazı durumlarda ense veya şakak bölgesinde yer alan sağlıklı saç köklerinin hedeflenen bölgeler için yeterli olmadığı haller söz konusu olabilir. Bu gibi durumların yaşanması halinde hastaların kol, göğüs veya bacak bölgelerinde de saç kökü alınabilir.

Saç ekimi işlemleri saç dökülmesi sıklığına ve taşınacak saçların miktarlarına göre farklı sürelerde yapılabilir. Saçsız alanın çok fazla olması halinde tedavinin tamamlanması adına biden çok seansa ihtiyaç olabilir. Saç ekimi uygulamaları çoğunlukla lokal anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilir. Tedavinin gerçekleştirilmesinin ardından hastalara özel bandaj uygulamaları yapılır. Hastalar 1-2 saat gözlem altında tutulur. Ardından taburcu edilmeleri sağlanır. Saç ekimi tedavisinde nadir de olsa ağrı sorunları meydana gelebilir. Bu gibi durumlara karşı hastalara doktor tarafından ağrı kesiciler verilir. Bireylerin kısa süre ev istirahati yapmasından sonra uygulama yapılan alan bandaj ile korunarak kişiler normal yaşamlarına dönebilirler.

Saç Ekimi İşleminin Ardından Neden Saç Dökülmesi Olur?

Saç ekimi prosedürü uygulanmasının ardından birkaç hafta içerisinde kişilerde saç dökülmesi durumları yaşanır. Bu saç dökülmesi durumu beklenen bir süreçtir. Saç ekimi yapılan bölgeye oturup kanla beslenen saç kökleri fazla yüklerinden kurtulmak adına saçları dökerler. Dökülen bu saçlar birkaç ay içerisinde yeniden çıkmaya başlayacaktır.

Geçici saç dökülmesi yaşanmasından sonra ekilen saç kökleri içinden yeterli seviyelerde beslenen ve yerlerine yerleşenler normal bir şekilde çalışacaklardır. Ancak aynı bölgede bulunan orijinal saçlarda da zaman içerisinde dökülme sorunları meydana gelebilir. Bu da saç yoğunluğunun yeniden azalması durumlarına sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda ileride yeniden saç ekimi işlemlerinin gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulabilir. Saç dökülmeleri, geçekleştirilen saç ekimi işleminden sonra aşamaları bir şekilde devam edebilmektedir. Yeni saç çizgisi alanında doğal olmayan bir görünümün oluşması durumunda tekrardan saç ekimi işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkündür.

Modern Saç Ekimi İşlemleri

Saç ekimi süreci başın arka bölümünden saç köklerinin alınarak saç dökülmesi problemlerinin oluştuğu bölgelere aktarılmasıdır. Bu işlem bir yer değiştirme operasyonu olarak da düşünülebilir. Başın arka kısmında bulunan saçların ömür boyu uzayabilme kapasiteleri bulunur. Bu sebeple bu saçlar donör dominant olmaları ile bilinir. Bu saç köklerinin saç dökülmesi olan bölgelere aktarılması durumunda saç uzatma yeteneklerinin kaybolması gibi bir durum yaşanmayacaktır.

Başın arka kısmında yeterli saç kökü bulunan hastalar saç ekimi için uygun olan kişilerdir. Öncesinde saç dökülmesi problemleri yaşamış olan hastalar saç ekimi için uygun değilken modern teknikler sayesinde saç ekimi işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilmeye başlamıştır. Özellikle erkekler için saç ekimi işlemleri oldukça yaygın olarak uygulanır.

FUE saç ekimi yöntemi ile sadece aktarılan köklerin yetişmiş olması değil bunun dışında doğal bir görünüme sahip olan saçların elde edilmesi de istenir. Saç ekimi cerrahisi son zamanlarda oldukça ilerleme kaydetmiş olan uygulamalardır. Gelişmiş ve yeni olan cerrahi malzemeler, nazik ve ince köklerin kullanımı, saç ekimi uygulamalarının daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlar.

Tek saçlı köklerin kullanımı ile birlikte saç çizgisi çok daha doğal ve yumuşak geçişli görünür. Yeni saç çizgisi oluşturma işlemleri cerrahi yetenek gerektiren bir işlem olduğundan uygulamaların alanında uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Saç dökülmesi problemleri yaşamayan kişilerde saç çizgileri nazik ve ince görünüme sahiptir. Bu kişilerde saç çizgileri düz bir şekilde ilerlemez. Akada öne doğru olacak şekilde köklerde bir kalınlaşma durumu söz konusudur.

Saç ekimi sonrası ağrı sorunları modern saç ekimi yöntemlerinde karşılaşılan bir durum değildir. Bazen göz çevresinde şişme ve alıcı sahada kızarma ve kabuklanma gibi durumlarla karşılaşılabilir. Kanama, enfeksiyon, skar sorunları ise oldukça az görülen durumlardır. Bu nedenle modern saç ekimi uygulamaları son derece konforlu olması ile dikkat çeker. Bu uygulamaların sonuçları önceden tahmin edilebilme özelliğine sahiptir. Bunun dışında hastalar tarafından beğenilen ve tercih edilen uygulamalardır.

Saç kaybı problemleri kişilerde ömür boyu devam eder. Saç kaybı sorunlarının devam etmesi veya daha sık saçlara sahip olma isteği nedeniyle yeniden saç ekimi işlemleri gerçekleştirilebilir. Modern saç ekimi uygulamalarında yalnızca tek bir seansta büyük oranlarda saç kökünün sağlanması mümkündür. Bu şekilde hastalar istedikleri sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşabilirler.

Saç Ekimi İşlemleri Kalıcı Mıdır?

Saç ekimi uygulamaları kalıcı olması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Ekim sırasında nakil işlemleri gerçekleştirilen saç kökleri saç dökülmelerine karşı dirençli olmaları ile bilinir. Ekilen bu saçlar ömür boyu nakledildikleri alanlarda kalacaklardır.

Saç ekimi sırasında saç köklerinin nakledilmesi işlemleri gerçekleştirilir. Saç kökleri içinde tekli, ikili, üçlü ya da daha fazla saç tellerinin yer aldığı yapılar vardır. Anatomik bütünlüğe sahip olan bu yapılar saç köklerinin ekim sırasında kullanılması ile sonucun oldukça doğal ve estetik görünmesine yardımcı olur.

Saç Ekimi Uygulamalarının Yan Etkileri Nelerdir?

Saç ekimi yan etkileri çok fazla görülmemekle beraber bazı durumlarda ortaya çıkabilir.

• Saç alınan veya saç ekimi gerçekleştirilen bölgelerde enfeksiyon sorunları nadir de olsa meydana gelebilir. Enfeksiyon sorunlarının yaşanmasının nedeni kafa derisi iyi bir şekilde kanlandığı için enfeksiyonlara karşı direnç göstermesi durumudur. Fakat enfeksiyon oluşması durumunda antibiyotikler ile bu sorunların giderilmesi mümkün olur.

• Özellikle FUE tekniği ile gerçekleştirilen saç ekimi işlemlerinde nadir de olsa his kaybı problemleri meydana gelebilir. Uygun tedaviler sayesinde bu sorun kısa sürede ortadan kalkacaktır.

• Greft alınan veya saç ekimi gerçekleştirilen bölgede kanama yaşanması durumları ile karşılaşılabilir. Bu gibi sorunların meydana gelmemesi için uygulamadan önce kişilerin kanama profillerinin doğru bir şekilde değerlendirilmesi önemli bir konudur. Kanamayı artıran ilaçların uygulamadan önce kesilmesine dikkat edilmelidir.

• Ekilen saç köklerinin saç derisinin üst kısmında kalması durumunda saçlı olan bölgede kabarcık gibi istenmeyen bir görünüm oluşabilir.

• FUT tekniği ile gerçekleştirilen saç ekimi işlemlerinde saç köklerinin alındığı yerlerde doku yaralanması sorunları meydana gelebilir. Cildi bu duruma müsait olan veya kötü teknikler ile gerçekleştirilen işlemlerde bu durum meydana gelebilir.

• Saç köklerinin ekilmesi halinde çevredeki saç köklerinin zarar görmesi durumunda hızlı saç dökülmesi sorunları meydana gelebilir. Bunun yanında saç ekim operasyonu stresi nedeniyle de saç kaybı sorunları ile karşılaşılması muhtemeldir. İşlem esnasında kullanılan kesi aletlerine özen gösterilmesi önemli bir konudur. Körlenmiş olan aletlerin işlemler sırasında kullanılmaması ve değiştirilmesi gerekir.

• Dermoid kist sorunları genellikle uygulamadan birkaç hafta sonra meydana gelebilecek bir sorundur. Ekilen saç köklerinin çok derine yerleştirilmesi sebebiyle bu sorun oluşabilir.

• Saç ekimi gerçekleştirilen bölgede diğer saç köklerinin çıkış yönlerinden alakasız bir şekilde uzayan saç kökleri kötü saç ekim tekniği sebebiyle meydana gelir. Ekim sırasında saçın çıkış yönü baz alınarak 30-35 derecelik açıyla ekilmemesi sonucunda bu gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir.

Saç Ekimi İçin Saç Kökleri Nasıl Alınır?

FUE tekniği uygulamalarında saç kökleri iki kulak arasında bulunan donör bölgeden alınır. Donör bölgeden saç alımı sağlanmadan önce hastaların acı hissetmemesi için bu bölgeye lokal anestezi yapılır. Donör bölgeden alınan saç kökleri ekim işleminin gerçekleştirileceği bölgeye implant edilerek işlem gerçekleştirilir.

FUE saç ekimi tekniği ilk kullanıldığı zamanlardan bu yana oldukça değişmiştir. Günümüzde mikro motor kullanımı ile uygulanan p-FUE tekniği sıklıkla tercih edilir. Çok nadir de olsa FUE tekniği uygun olan kişilerde punch olarak adlandırılan biopsi iğneleri ile işlemler gerçekleştirilebilir. Bu işlemde ense bölgesinde dikiş izi kalması gibi bir durum yaşanmaz. 1 yıl sonunda ekilen saçlar kuvvetli ve sağlıklı bir şekilde uzarlar.

FUT tekniği uygulamalarında ise ense bölgesinde yer alan saçlar bir bant halinde saç şeridi şeklinde çıkarılır. Sonrasında mikroskop altında saç köklerinin ayrıştırılmasına yönelik çalışmalar yapılır. FUT tekniği ilk olarak 1930’lu yıllarda kullanılmıştır. Bu uygulamada saçların alındığı bölgelerde 5-10 cm genişliğinde cerrahi iz kalması gibi durumlar söz konusu olabilir. FUE saç ekimi yönteminde mikro motorların kullanımı ile kök transseksiyonu %1 oranına kadar düşmüştür. Bu uygulama tüm dünyada son derece yaygın bir şekilde kullanılır. Başarı oranının yüksek olması ve saç köklerinin güçlü olması sebebiyle ekim işleminden sonra saçlarda dökülme gibi durumlar yaşanmayacaktır.

Saç Ekimi Uygulamalarından Sonra İyileşme Dönemi

FUE yöntemi uygulanarak yapılan saç ekimi işleminin ardından ilk birkaç haftalık dönemde saç derisi son derece hassas olacaktır. Saç ekimi sonrası iyileşme süreci için işlemden sonraki ilk haftalarda saç derisinin korunması gerekir. Saçların tutma süreci olarak da isimlendirilen bu dönemde hastaların kirli ve tozlu ortamlardan uzak durması büyük önem taşır. Bunun haricinde hastaların alkol ve sigara kullanımından kaçınması da son derece önemlidir. Saç derisine doktorun önerdiği ilaç ve şampuanların dışında herhangi bir ürün kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Bu sayede iyileşme dönemi çok daha başarılı bir şekilde gerçekleşecektir.

Marmaris’te Saç Ekimi Fiyatları

Marmaris Türkiye’nin turistik yerleri arasında yer alır. Mükemmel doğası ve denizi ile özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında Marmaris’te saç ekimi uygulamaları da son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bu açıdan sağlık turizmi kapsamında her yıl binlerce turist Marmaris’i tercih eder. Fiyatların son derece uygun olması sebebiyle burada hem mükemmel bir tatil yapabilir hem de başarılı saç ekimi uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Marmaris’te saç ekimi fiyatları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık