Liposuction

Liposuction

Vücudunun çeşitli yerlerinde obeziteye bağlı ya da fazla kiloya bağlı kişilerin zayıflama yöntemleri ile giderilemeyen kişilerde fazla yağ dokusunun çıkarılması işlemine liposuction adı verilir. Halk arasında genelde yağ aldırma işlemi olarak bilinir. Bu uygulama daha çok kalça, basen, karın, bel ve diz gibi bölümlerde kullanılır. Bölgesel fazlalıkların görüldüğü alanlarda liposuction gerçekten çok fayda gösterir. 

Liposuction genelde çeşitli yöntemler ile yağ dokuları 1-2 cm’lik kesiler ile çıkarılır. Son derece kolaydır ve uzman kişiler tarafından uygulanması gerekir. 

Liposuction Kimlere Uygulanır?


Her türlü cerrahi operasyonda olduğu gibi liposuction operasyonunda da uzman doktordan onay almak gerekir. Ancak şunu unutmamak gerekir ki liposuction kesinlikle zayıflama yöntemi değildir. Yalnızca bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının düzelmesini içerir. Ancak bölgesel dirençli yağlar dışında fazla kilonuz varsa önce diyet ve spor yapmanız gerekir. Sistemik sağlık problemi olmayan, hamile ve emziren bayan olmayan herkese liposuction yapılabilir. 

Yaş her ne kadar etken olmasa da ileri yaşta deri sarkacağı için çok fazla önerilmez. 


Hangi Durumlarda Liposuction Önerilmez?


Şunu unutmamak gerekir ki liposuction sonradan kilo almamanızı gerektirmez. Tekrar kilo almamak için yaşam şeklinizi ve diyetinizi değiştirmeniz gerekir. Hasta çok sık aralıklarda kilo alıp veriyorsa liposuction pek işe yaramayacaktır. 

Eğer bölgesel yağ fazlalıkları mevcutsa bu fazlalıklar liposuction ile toparlanamaz. Doğum yapan kadınların göbek sarkmaları da lliposuction ile giderilemez. Bunlarla birlikte selülit de liposuction ike giderilemez. 

Liposuction Sonrası İyileşme Dönemi 

Operasyon sonrasında özel korseler kullanılır. Bu korseler alınmış yağ dokusu miktarına göre 4-8 hafta boyunca kullanılmalıdır. Operasyondan sonra ödem ve morluk görülebilecek durumlar arasındadır. Ancak zamanla bu durum iyileşir. Uygulamadan 1 ay sonra rutin hayata dönüş yapılabilir. Sizler de liposuction yaptırmak için Türkiye’de liposuction klinikleri tarafından destek alabilirsiniz. bunun için bizlere ulaşarak detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 
 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık