Hollywood Gülüşü Hakkında Merak Edilenler

Hollywood Gülüşü Hakkında Merak Edilenler

Hollywood gülüşü isminden de anlaşılacağı gibi Hollywood yıldızlarının kusursuz gülüşlerinden esinlenerek gerçekleştirilir. Kişilerin diş eti, dişleri, dudak yapıları incelenerek en uygun gülüş tasarımı gerçekleştirilir.

Hollywood gülüşü etkisi elde etmek için sadece beyaz dişler yeterli olmaz. Beyazlığın dışında diş etlerinin de son derece sağlıklı bir görünümünün olması gerekir. Bunun yanında dişlerin orantısı da oldukça önemli bir konudur. Bu uygulama Hollywood smile ismi ile de bilinir. Bu işlem gülüş tasarımı uygulamasıdır.

Hollywood Gülüşü Nedir?

Bu uygulama ile Hollywood yıldızlarının dikkat çekici gülüşlerine sahip olmak mümkün olur. Gülüş estetiği işlemine başlanmadan önce ağız yapısının incelenmesi önemli bir konudur. Gülüş tasarımı işlemi erkek ya da kadın fark etmeden belli koşulları sağlayan herkese rahatlıkla uygulanabilir.

Dişlerin yanında diş etleri ve dudakların yapısının incelenmesi tedavinin bir parçasıdır. İstenen gülüşe göre uzmanlar incelemelerini gerçekleştirir. Estetik gülüşe sahip olmak adına uygulanan birtakım işlemler vardır. Bunlar;

·         Zirkonyum kaplama

·         Dudak dolgusu

·         Diş beyazlatma

·         Diş eti tedavisi

·         Porselen lamineler

·         İmplant tedavisis

·         Kompozit lamineler

·         Ortodontik tedaviler

·         Tam seramik kaplamalar şeklindedir.

Gülüş estetiği için kişilerin istedikleri gülüşe yalnızca pembe diş etleri ve beyaz dişler ile kavuşmaları mümkün değildir. Ağızda bulunan diş ve diş etleri dışında kalan boşluklar siyah ve karanlık bir görünüme sahiptir. Siyah görünüm ne kadar az olursa gülüşler de tam olarak estetik bir görünüm kazanır. Bunun gerçekleşmesi adına öncelikle diş boylarının uzatılması işlemi gerçekleştirilir. Hacimleri de artırılarak karanlık görüntü en az seviyeye indirilir.

Hollywood gülüşü estetiği işlemine başlamadan önce röntgenlerle desteklenen detaylı ağız içi ve çene muayene işlemleri yapılmalıdır. Dijital ölçüler göz önünde bulundurularak yapılan hassas analizler sonucunda uygulamalar gerçekleştirilir. Bazı durumlarda botoks ve estetik işlemlerinin yapılması da mümkündür. Dijital olarak ya da özel geçici malzemeler kullanılarak ağızda uygulama gerçekleştirilerek sonucun nasıl olacağının görülmesi sağlanır. Bu sayede hastanın onaylamalarından sonra süreç başlatılır.

Hollywood Gülüşü Ne Kadar?

Gülüş estetiği fiyatları uygulanacak tedavi türlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Pek çok tedavinin bir arada gerçekleştiği estetik tedavilerin maliyetleri kişilerin isteklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle muayene işlemi gerçekleştirilmeden net bir fiyat belirlemek doğru olmaz. Kullanılacak malzemelerin kalitesi, hekim ücretleri, gerekli olması durumunda ek tedaviler de fiyatları etkileyen etmenler arasında yer alır.

Hollywood Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Etkili bir gülüş estetiği için gülüş tasarımı yapılması gerekir. Gülüş estetiği için dişlerin birbirleriyle ve yüzle orantılı olması önemli bir konudur. Bu durumu etkileyen çeşitli parametreler bulunur.

·         Dişlerin aralarında altın orana göre boyutlandırma yapılmalıdır.

·         Diş aralarında boşluk bulunmamalıdır.

·         Dişleri saran diş etlerinin simetrik bir görünümünün olması önemlidir.

·         Gülümseme pozisyonunda dişlerin görünme miktarları optimal düzeyde olmalıdır.

·         Gülümseme pozisyonunda diş etlerinin dudak altından belirli bir mesafeden görünmesi gerekir.

·         Diş etlerinin sağlıklı bir yapısı olmalıdır.

·         Dişlerin orta hatta simetrik bir şekilde sıralanması gerekir.

Hollywood Smile Kimlere Uygulanır?

Hollywood smile design olarak isimlendirilen gülüş tasarımları hastaların, diş eti, dudak dokularının durumlarının detaylı bir şekilde incelenmesi ile gerçekleştirilir. Dişlerin ağız içerisindeki şekilleri, pozisyonları ve boyutları incelenerek kişilerin yüzüne en yakışacak gülüş tasarımları seçilir.

Hollywood Gülüş Estetiği Kişilere Özel Midir?

Dijital ortamlarda kişilerin gülüşlerinin düzeltilmesi adına atılacak adımlardan önce estetik işlemlerin kişilere özgü olduğu unutulmamalıdır. Bu işlem kişilerin yüz oranlarına ve gülüşlerinin açıklığına bağlı olarak planlanır. Diş renkleri, dudakların pozisyonu, şekli, ten rengi bu işlemlerin yapılmasında önemli rol oynar.

Hollywood Gülüşü Öncesi

Hollywood gülüşü öncesi işlemi gerçekleştirecek diş hekimlerinin alanında uzman ve hastaların beklentilerini karşılayacak düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. Diş hekimi seçimlerinde hekimin muayenehane yapısı da son derece önemlidir.

Diş randevularında muayenehanenin hijyenik olması, diş randevularında hasta ile ilgilenecek asistanların bulunması, muayene sırasında mahremiyet ihtiyacının sağlanması da önemli konulardan biridir.

Çoğunlukla kırık ya da eksik diş olmasa da istenen estetik görüntüyü engelleyecek faktörler nedeniyle dişler simetrisi zayıf ve daha az beyaz görünebilir.

Hollywood Gülüşü Sonrası

Hollywood gülüşü sonrası damak bölgesi daha az seviyelerde görünür. Dişler, gülümsemeye neden olacak kadar beyaz ve boyutları ile de nizami bir görünüme sahiptir. Hollywood estetiği sonrası ağız ve diş bakımlarının eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir. Diş fırçalama aşamasında çeşitli konulara dikkat etmek gerekir. Aşındırıcı diş macunu ya da yanlış diş fırçalama alışkanlıkları diş yüzeylerinde çizik sorunlarına neden olabilir.

Cila ve diğer parlatıcı işlemler dişlerde solma durumlarına neden olabilir. Bu nedenle hastaların hekimlerinin önerdiği diş fırçalarını kullanmaya özen göstermeleri önemli bir konudur. Bu sayede dişler çok daha sağlıklı bir yapıya sahip olacaktır.

Kişilerin diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirmesi gerekir. Bu şekilde diş aralarının daha iyi bir şekilde temizlenmesi mümkün olur. Şeker içeriği fazla olan yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gerekir. Gülüşteki parlaklıkların gitmemesi için soda, kahve, çay gibi içeceklerin tüketim miktarlarının azaltılması gerekir. Sert kabuklu; fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemiş çeşitlerinin tüketimi konusunda da dikkatli olmak gerekir. Bu sayede diş kırılması gibi sorunlar da engellenecektir.

Hollywood Smile Uygulamasında Pembe Estetik Nedir?

Pembe estetik, dişleri dantel gibi saran diş etlerinin estetiği ile ilgilidir. Diş eti seviyelerinin simetrik bir yapısının olması, diş eti renginin sağlıklı görünmesi, diş eti rengi açık pembe renkte ve kanamasız olması kriterler pembe estetik için değerlendirilen püf noktalar arasında yer alır.

Yüz bölgesinde bulunan kasların kasılması durumunda gülme hattı isimli gülme sırasında üst dudağın üst diş arkıyla seviyeleri kontrol edilir. Gülme hattında dişlerin ve pembe diş etlerinin ne kadar göründüğü gibi çeşitli konulara dikkat edilir.

Gülme Hattı Ne Demek?

Gülme hattı, hastalar güldüğü zaman çalışan kaslarını tamamen kasması ile derin bir gülüş hali aldığında görünen ağız içi pencereye verilen isimdir. Gülme hattında üst dişlerin, dudağın alt kenarının ve üst diş etlerinin belirli oranlarda olması önemlidir. Derin gülme hattı bulunan hastalarda üst diş etleri gerektiğinden çok daha fazla görülür. Bu durum gummy smile olarak isimlendirilir. Gummy smile durumu güzel bir gülüşü gölgeler. Bu nedenle gummy smile’a sahip hastalar için çeşitli tedavi yöntemleri bulunur.

Gummy Smile Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gummy smile bulunan hastalarda üst diş etleri gerektiğinden çok daha fazla görünür. Burada giş etlerinin görünme seviyelerinin indirilmesi işlemi asıl amaçtır. Tedavi planında üst dudağın kalınlığı, üst dişlerin kron boyları ve kasların tonusu göz önünde bulundurulur. Bu durumun pek çok alternatif tedavi yöntemi vardır. Gingivektomi isimli diş etlerinin kesilmesi işlemi sayesinde diş eti seviyelerinin yukarı alınması sağlanır.

Türkiye’de Hollywood Gülüşü Tedavisi

Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle burada sağlık turizmine ilgi her geçen gün artar. Hollywood gülüşü tedavisi son zamanlarda ülkede sıklıkla gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Donanımlı kliniklerde ve uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen bu işlemlerin başarı oranları da hayli yüksektir. Türkiye’de Hollywood gülüşü tedavisi hakkında bilgi almak istiyorsanız firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık