Hangisi Daha İyi? Türkiye’de Diş Kron Çeşitleri Fiyatları

Hangisi Daha İyi? Türkiye’de Diş Kron Çeşitleri Fiyatları

Diş kron veya diğer ismi ile kron kaplama zamana bağlı olarak çürüyen ve madde kayıpları gerçekleşen dişlerin küçültülerek kaplanması işlemidir. Kron kaplama uygulamaları ağızda az sayılarda diş eksikliği problemlerinde tercih edilir. Destek dişlerin küçültülmesi, kesilmesi ile beraber laboratuvarlarda hazırlanan protezlerin dişlere yapıştırılmasıdır.

Protezler ağızdaki dişlerin eksikliklerinin tamamlanması, çiğneme ve konuşma gibi ihtiyaçların giderilmesi bakımından son derece önemli bir tedavi çeşididir. Kronlar ise kırık, çürük ya da başka nedenlerle aşırı madde kaybı sorunları olan dişlerin küçültülerek kaplanması işlemidir. Kron protezler günümüzde pek çok diş hekimi tarafından sık sık uygulanan uygulamalar arasında yer alır. Kron kaplamalar ile alakalı merak ettiğiniz tüm konuları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kron Kaplama Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

Kron kaplama uygulamaları ağızda diş eksikliklerinin giderilmesi olarak tanımlanabilir. Dişin besinlerle ilk temas eden yüzeylerinde kaybedilmiş görsel ve işlevsel niteliklerin tekrardan kazandırılması amacıyla uygulanan bir tedavi şeklidir. Kron protezler sağlık ve estetik amacı ile uygulanır. Son derece dayanıklı bir yapıya sahip olması ile dikkat çeker.

Yüksek oranlardaki ısırma basınçlarına karşı da dayanıklı olması ile dikkat çeken malzemelerdir. Kron kaplamaların dayanıklı olmasının yanında hastalara pek çok yönden çeşitli avantajları da bulunur. Kron kaplamalar hastalara doğal bir görünüm sağlar. Diş etleri ile güzel bir uyum içerisindedir. Alerjik reaksiyonların meydana gelmesine sebebiyet vermez.

Kron Kaplamaların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kron kaplama bakımı konusunda özenli olan hastalar uzun yıllar bu kaplamalar ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamazlar. Kron kaplamaların doğal ve uzun ömürlü görünmesi açısından hastaların ağız ve diş sağlığına özen göstermesi son derece önemlidir.

Hastaların düzenli olarak günde en az iki defa olacak şekilde dişlerini fırçalamaları gerekir. Bunun yanında diş hekimi rutin kontrollerinin aksatılmaması da önemli konular arasında yer alır. Kron protezler ne kadar dayanıklı ve sağlam olsalar da hastaların dişlerine ekstra basınç ve kuvvet uygulamaktan kaçınmaya özen göstermesi önemlidir.

Kron Kaplamalar Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Kron kaplama uygulaması yapılacak dişler;

·         Renklenmiş olan dişler

·         Zayıf kanal tedavisi uygulanan dişler

·         Kırılması önlenecek lan dişler

·         İmplantların üzeri

·         Şekil bozukluğu bulunan dişler

·         Çürük dişler

·         Renkleri düzeltilemeyen dişler

·         Aşırı madde kaybı bulunan dişler

Kron Kaplama İşlemlerinde Kullanılan Sabit Protezler Nelerdir?

Kron kaplama işleminde kullanılan sabit protez ağızda diş eksikliği sorunlarının olması halinde tercih edilir. Bu protezlerin uygulanması için öncelikle laboratuvar ortamlarında hazırlıkları yapılmalıdır. Dişlerin ağızda görünen kısımlarına bu uygulamalar gerçekleştirilir. Hastalar diş hekimleri tarafından sabitlenen bu protezleri diledikleri zaman çıkaramazlar. Takma ve çıkarma özelliği olan protezlere oranla hastalar bu protezleri çok daha kolay bir şekilde kabul ederler. Ancak bu protezlerin herkese uygulanması söz konusu değildir. Kron kaplama yapılabilmesi için hastaların belli şartları sağlaması gerekir.

Protez uygulamaları yapılmadan önce dişler hazırlanır. Bunun için de hastaların dişlerinden gerekli ölçüler alınır. İşlemlerin tamamlanmasından sonra 3-4 seans arasında yaklaşık 1 hafta içerisinde işlemlerin tamamen tamamlanması mümkün olur.

Kron Kaplama Uygulamalarında Kullanılan Sabit Protez Çeşitleri Nelerdir?

Kron kaplama için tercih edilen sabit protezlerin 3 farklı çeşidi bulunur. Bunlar; metalsiz seramikler, metal destekli seramik porselen protezler ve porselen laminateler şeklindedir. Hangi çeşit kron kullanılacağının tespit edilmesi için öncelikle hastaların diş hekimlerine muayene olması gerekir.

Sabit protezler çok eski zamanlardan beri kullanılan ve günümüzde de klasik tedavi yöntemleri arasında yer alan bir uygulamadır. Protezlerde alt yapı olarak metallerin dayanıklılığından faydalanılabilir. Üst yapı olarak da seramikler esnek bir madde olduğundan rahatlıkla tercih edilebilir. Sabit protezlerin yanında farklı birtakım klinik çözümler de vardır. Burada amaç dişlerin yapısına en uygun ve doğal işlemlerin gerçekleştirilmesidir.

Empress Kron Kaplama Nedir?

Empress kron kaplama, diş kaplama yöntemleri arasında yer aklan bir uygulamadır. Bu yöntem doğal bir görünüm elde edilmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Empress kron kaplama yönteminde herhangi bir metal kullanımı söz konusu değildir. Porselen kaplama uygulamaları arasında yer alır. Bunun yanında ışık geçirgenliği açısından da beklentileri oldukça fazla karşılar.

Kaplamalar seramik parçaların üzerine cam seramikleri yerleştirilmesi ile hazırlanan ve dayanıklılık açısından yüksek mukavemet özelliklerine sahip malzemelerdir. Özellikle doğal diş görünümü isteyen kişiler tarafından bu yöntemler sıklıkla tercih edilir.

Empress Kron Kaplama Hangi Hastalar İçin Uygundur?

Empress kron kaplama ön dişleri ile ilgili estetik sorunları olan hastalara uygun kaplama yöntemlerinden biridir. Bu teknik dünyanın çeşitli ülkelerinde ön dişlerde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bunun yanında empress kron kaplama yöntemi azı dişleri için de tercih edilebilecek bir tedavidir. Diş fonksiyonlarında kuvvetin çok daha az uygulandığı azı dişleri için kron kaplamalar başarılı bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur.

Günümüzde pek çok kişi kanal tedavisi olmuştur. Kanal tedavileri bu kaplama yönteminin tercih edilmesine engel değildir. Farklı birkaç dişe kanal tedavisi veya dolgu uygulamalarının yapılmış olması halinde de kron kaplama tekniklerinden rahatlıkla faydalanılabilir. Yaşın ilerlemesi veya genetik faktörler sebebiyle dişlerde sararma sorunlarının meydana gelmesi halinde hem doğal hem de daha beyaz bir diş görünümü elde etmek için empress olarak isimlendirilen kron kaplamalar yapılabilir. Diş aralarında olması gerekenden daha çok açıklık olması halinde de kron kaplama uygulamaları tercih edilebilir.

Empress Kron Kaplamalar Tüm Dişlere Uygulanabilir Mi?

Empress kron kaplamaların her dişe uygulanıp uygulanmadığı merak edilen bir konudur. Bu kaplama yöntemleri çoğunlukla ön dişlerde tercih edilir. Bunun yanında azı dişleri için uygulamaların yapılmasında da herhangi bir sakınca yoktur. Genel olarak bu kaplama yöntemlerinin uygulanabileceği dişler;

·         Çok fazla güç uygulanmayan dişler

·         Ön kesici dişler

·         Kanal tedavisi görmüş olan dişler

·         Florozise, tetrasikline, devitalizasyona veya yaşa bağlı olarak renklenme meydana gelen dişler

·         Aralarında açıklık sorunu olan dişler

·         Renk tonu farklı sebeplere bağlı olarak değişen dişler

·         Mine hipoplazisi gibi dişin koruyucu tabakalarında eksiklik ya da deformasyon sorunlarının meydana gelmesi

·         Dişlerde şekil bozukluğu olması halinde düzgün görünümün sağlanması için

·         Dişlerin dizilişinde sıkıntı olması durumunda

·         Dişlerde aşınma sorunları meydana geldiğinde

·         Dişlere restorasyon yapıldığında ve sonrasında bazı estetik düzenlemelerin gerekli olması halinde bu yöntem tercih edilebilir.

Empress Kron Kaplama Avantajları Nelerdir?

Empress kron kaplama avantajları oldukça fazla olduğundan günümüzde sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer alır.

·         Empress kron kaplamalar doğal bir diş görünümü sunma özelliğine sahiptir

·         Bu yöntemin doğal floresans özelliği vardır. Böylece yüzey yapısı rahatlıkla kontrol edilebilir.

·         Işık geçirgenliklerinin yüksek olması sebebiyle estetik açıdan son derece güzel bir görünüm sağlar.

·         Yüzeyde plak birikimleri çok daha az olur

·         Diğer kron çeşitleri ile kıyaslandığında tutuculuk özellikleri de oldukça fazladır.

·         Uygulamanın sıvı absorbsiyonları düşüktür.

·         Aşınmaya karşı oldukça dirençli bir yapısı bulunur.

·         Tamamen acısız bir şekilde gerçekleştirilebilir.

·         Dişlerde renk tonu değişikliği durumlarında uygulanabilen bir yöntemdir.

Empress Kron Kaplama Dezavantajları Nelerdir?

Empress kron kaplama dezavantajları bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından merak edilen bir konudur.

·         Çiğneme kuvvetinin yüksek olduğu dişler için uygun bir yöntem değildir.

·         Son derece yoğun laboratuvar ve hazırlık çalışmalarını gerektirmektedir.

·         Başarılı sonuçların elde edilebilmesi için deneyimli diş hekimleri tarafından uygulamalar yapılmalıdır.

·         Yapısı sert olduğundan uzun köprüler için tercih edilmez.

Emax Empress Kron Kaplama Nedir?

Emax empress kron kaplama yöntemi en genel şekli ile alt yapısında güçlendirilmiş porselen malzemeler bulunan kaplama yöntemidir. Blok olarak güçlendirilen porselenden de hazırlanabilme özelliği bulunur. Estetik bakımdan değerlendirildiğinde son derece gelişmiş bir diş kaplama yöntemi olarak karşımıza çıkar. Gülüş estetiğinde bu yöntemler sıklıkla tercih edilir.

Empress Kron Kaplama Fiyatları

Empress kron kaplama fiyatları konusunda net bir rakam söylemek doğru değildir. Hangi dişlere ve bunun yanında kaç tane dişe empress kron kaplama uygulanacağı fiyatlandırmayı doğrudan etkiler. Kullanılan malzemeler ve bunun yanında diş hekimlerinin deneyimi gibi konular da fiyatlandırmayı etkileyen faktörler arasında bulunur. Bu sebeple hastalar söz konusu kaplamalara dair araştırma yaptıklarında farklı fiyatlarla karşılaşabilirler. Diş hekimlerinden randevu alınarak gerçekleştirilen diş muayeneleri sonrasında net bir fiyatlandırma yapmak mümkün olur.

Zirkonyum Kron Kaplama Nedir?

Klasik metal destekli kron veya protezlerin alt kısımlarında bulunan gri metaller yerine kullanılan beyaz alaşımlar zirkonyum olarak isimlendirilir. Dayanıklı olması ve metallerin aksine korozyona karşı dirençli olması nedeniyle diş hekimliğinde kron köprü dışında farklı alanlarda kullanılabilirler. Zirkonyum kron kaplamalar dayanıklı olmasının yanında yüksek ışık geçirgenliği ile estetik ve doku dostu bir malzemedir.

Zirkonyum kron kaplama metal destekli kaplamalar ile kıyaslandığında son derece güzel bir diş eti uyumuna sahiptir. Kaplamalar ile dişeti sınırlarının hizasında metalin vermiş olduğu gri yansımalar zirkonyum kaplamalarda görünmez. Bu nedenle estetik bakımdan hastaları tatmin etmesi yanında dişeti uyumu olması ile de meydana gelebilecek dişeti çekilmesi sorunlarına da engel olur. Kahve ya da çay gibi renklendirici gıda tüketimlerinde bu kronların renklerinde değişiklik olmaz. Yüzeyleri cilalı olduğundan diş taşı birikimi de görünmeyecektir.

Zirkonyum Kron Kaplama Uygulamaları

İçerisinde metal bulunan seramik olan kaplamalar metallerin koyu renkleri nedeniyle yeterli derecelerde ışık geçirgenliğine sahip değillerdir. Yeni nesil zirkonyum kron kaplama sayesinde zirkonyum alaşımın alt yapısına seramik işlenmesi ile parlak diş yapılarının birebir taklit edilmesi kişilerin metal maruziyetinden kurtulmasını sağlar. Metaller zaman içerisinde tükürükle beraber okside olduklarından meydana gelen nikel, krom gibi iyonlar ve sonrasında uğramış olduğu korozyonlar ağız hijyeninin bozulmasına sebebiyet verir. Bunun yanı sıra vücudun elektrolit dengesinin bozulmasına da neden olur. Özellikle metal alerjisi olan hastalarda alerji durumları tetiklenebilir. Zirkonyum kron kaplamalar bu gibi sorunların önüne geçmektedir.

Hangi Dişlerde Zirkonyum Kaplamalar Kullanılabilir?

·         Çapraşıklık sorunları bulunan dişlerde

·         Laminelere alternatif olması bakımından gülüş tasarımlarında

·         Beyazlatma metotları ile beyazlamayan ve içsel renklenme sorunları olan hastalarda

·         Ayrık diş problemlerinde

Bunların yanında aşırı madde kaybı olan büyük dolgulu dişlerde de rahatlıkla tercih edilebilen bir yöntemdir. Zirkonyum diş kaplaması açısından uygun olan hastalar gelişim dönemlerini tamamlamış ve tüm dişlerini çıkarmış olan bireylerdir. Bu sebeple 18-20 yaşından küçük olan hastalara zirkonyum kron kaplama yapılması uygun değildir.

Diş eti sorunları olan kişilerde de zirkonyum kaplama rahat bir şekilde kullanılabilir. Fakat tedavilerin uygulanabilmesi için kişilerin ilk önce diş eti rahatsızlıklarının tedavi edilmesi gerekir. Ardından zirkonyum kron kaplama uygulamalarının gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Zirkonyum Kron Kaplama Tedavi Süreci

Dişlerin tedaviye hazırlanması aşamasında kaplamaların girmesi için yollar oluşturulur. Bunun için dişlerin dört bir tarafından küçültülmesi gerekir. Metal destekli kaplamalar için hazırlanan dişlerden daha az aşındırma uygulanır. Dişlerin tüm yüzeylerinden yaklaşık 1-1,5 mm kadar aşındırma işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında hassas ölçü maddeleri ile ölçülerin alınması sağlanır.

Laboratuvar ortamlarında ölçülere uygun bir şekilde dökülen modellerden kron kaplamalar elde edilir. Bu uygulama sırasında hastaların herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi durumları söz konusu olmaz. Kaplama yapılacak dişlere lokal anestezi uygulaması yapılarak hastaların ağrı hissetmesinin önüne geçilir.

Prova seanslarında dişlerin yüz şekli, ten rengi ve diğer dişlerle hem estetik hem de kapanışsal açıdan uyumlulukları değerlendirilir. Hasta ile diş hekimlerinin fikir birliği sağladığı noktalarda kronların kapıştırma işlemleri gerçekleştirilir. Ara seanslarda hastalara geçici kron dişler uygulanır. Geçici kronlar plastik ve akrilik malzemelerden yapıldığı için bu süreçte dişlerde hassasiyet, geçici kronlarda kopma ya da kırılma durumları son derece normaldir. Sürekli kaplamaların yapıştırılmasından sonra bu sorunların herhangi biri yaşanmayacaktır. Tüm tedavi ortalama 7-10 gün kadar sürer.

Zirkonyum kron kaplamalarda kırılma ya da çatlak durumlarının yaşanması kişilerin kendi dişlerinde bu sorunların görülmesi ile neredeyse aynı oranlardadır. Doğal dişlerin kırılmasına ya da çatlamasına neden olan her şey zirkonyum kaplamaların da kırılmasına ya da çatlamasına sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda klinik ortamlarda tamir işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkündür.

Zirkonyum Kron Kaplamalarda Bakım Nasıldır?

Zirkonyum kron kaplamalarında aynı kişilerin kendi diş düzenlerinde olduğu gibi düzenli olarak fırçalanması ve diş ipi kullanımı gerekir. Bu sayede ağız hijyenlerinin daimi bir şekilde sağlanması mümkün olur. Kron kaplamalar diş etlerini yaka gibi saracaktır. Bu sayede zirkonyum kron kaplamaların normal şartlarda altında bulunan dişleri çürütme, koku yapma, gibi etkileri olmaz. Dişler canlı yapılar olduklarından zaman içerisinde diş eti çekilmeleri, aşınma gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu tarz sorunlarda zirkonyum kron kaplamalarda herhangi bir değişiklik meydana gelmez. Ancak yeniden değişen dokulara uyum sağlaması açısından çalışmalar yapılabilir.

Zirkonyum kron kaplamalar değiştirilmek istendiğinde dişlere zarar vermeden çıkarılması mümkündür. Hastalara bu aşamada geçici kaplamalar takılarak bir müddet yeni görünüme alışmaları sağlanabilir. Hastaların alışma süreçleri açısından zirkonyum kaplamaların daha hafif yapıştırıcılar ile uygulanması da mümkündür.

Zirkonyum kron kaplama bakımı hastaların kendi dişleri ile benzerdir. Düzenli diş fırçalama alışkanlıkları yanında diş ipi kullanımları da zirkonyum kaplamaların ömrünü uzatacaktır. Bu sayede dişeti sağlığı bozulmadan kaplamaların uzun yıllar kullanımı mümkün olur. Dişlerin fırçalanması yanında 6 ayda bir profesyonel temizlik yapılması da son derece önemlidir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ve profesyonel bakım ağız hijyenini önemli noktalara taşıyacaktır. Bu sayede vücudun genel iç dengesini de korumak mümkün olur.

Empress Kron Kaplama Mı Zirkonyum Mu?

Kişilerin empress kron kaplama ve zirkonyum kron kaplama arasında kalması oldukça normaldir. Bu iki yöntemin de birbirine benzer yanları bulunmasının yanında birbirinden üstün özellikleri de bulunur. Bu nedenle hastalar bu yöntemlerin hangisini seçecekleri konusunda kararsızlık yaşayabilirler. Hastaların karar verme aşamasında diş hekimlerinin düşüncelerine başvurmaları oldukça önemlidir.

Türkiye’de Kron Kaplama Fiyatları

Türkiye’de kron kaplama başarılı bir şekilde uygulanan tedavi yöntemidir. Bunun yanında sağlık turizmi ile gelen turistler ülkede bu tedavileri son derece uygun fiyatlara olabilirler. Aynı zamanda güzel bir tatil yapmaları da mümkün olur. Türkiye’de diş kronu fiyatları, klinikler ve çok daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık